Afirmatie pentru succes material

547192_346266008778866_2097002407_nAfirmatie pentru succes material
de Paramhansa Yogananda (Afirmatii stiintifice pentru vindecare)

Tu esti Tatal meu;
Succes si bucurie.
Eu sunt copilul Tau;
Succes si bucurie.
Toata bogatia acestui Pamant,
Toate bogatiile Universului
Iti apartin Tie, iti apartin Tie.
Eu sunt copilul Tau.
Bogatia acestui Pamant si Univers este a mea, este a mea.
O, este a mea, este a mea.
Am trait gandindu-ma ca sunt sarac
Asa ca eram sarac.
Acum sunt acasa si constiinta Ta m-a facut bogat,
M-a facut bogat.
Sunt succes, sunt bogat.
Tu esti Comoara mea.
Sunt bogat, sunt bogat.
Tu esti totul,
Tu esti totul,
Esti al meu.
Am totul, am totul.
Sunt prosper, sunt bogat.
Am totul, am totul,
Am totul si toate.
Asa cum si Tu ai.
Asa cum si Tu ai.
Am totul, am totul.
Tu esti bogatia mea.
Am totul.

 

Sfaturi pentru practica individuala sau de grup a afirmatiilor:
Momentul:
– Individual
– Dimineata, imediat dupa trezirea din somn
sau
– in perioada de somnolenta ce precede somnul noaptea .
-In grup – Oricand este momentul potrivit.

Locul: Un mediu linistit sau fara zgomot, pe cat posibil. Daca afirmatiile trebuie facute intr-un loc zgomotos, ignorati interferenta si dedicati-va cu devotiune practicii voastre.

Reguli preliminare ce trebuie respectate inaintea afirmatiilor
1. Alegeti afirmatia
2. Ideal este ca afirmatia sa fie facuta in solitudine, undeva unde practicantul se simte in siguranta, intr-un loc curat si uscat, dupa ce s-a imbaiat si si-a facut ablutiunile. Inainte de practica nu trebuie sa manance nimic cel putin doua ore. Corpul trebuie sa ramana nemiscat pe cat posibil. Daca doriti sa va atingeti un scop, atunci nu vorbiti despre sadhana voastra.
3. Stati cu fata spre Nord sau Est.
4. Inchideti ochii, concentrandu-va atentia in medulla (oblongata), daca nu este specificat altfel. Mentineti coloana dreapta, pieptul in fata, abdomenul retras. Relaxati-va complet. Inspirati si expirati profund de trei ori.
5. Relaxati-va corpul si mentineti-l nemiscat. Goliti-va mintea de toate gandurile agitate si retrageti-o de la toate senzatiile corporale: greutate, temperatura si sunete, etc.
6. Umpleti-va mintea cu devotiune si vointa, simtind-o pe prima in inima si pe cea din urma in centrul fiziologic de generare dintre sprancene. Alungati anxietatea, neincrederea, ingrijorarea. Realizati calm ca Legea Divina functioneaza si este Atot-Puternica doar atunci cand n-o alungati prin indoiala sau neincredere. Credinta si concentrarea ii permit sa opereze nestanjenita. Tineti minte ca toate starile corpului sunt schimbatoare si vindecabile si ca constiinta faptului ca ceva este cronic este o iluzie.
7. Uitati ce anume doriti sa vindecati.
8. In cazul afirmatiilor in grup, conducatorul (grupului) trebuie sa citeasca ritmic afirmatiile in timp ce sta in picioare. Audienta trebuie sa repete dupa el cu acelasi ritm si intonatie.
9. Inainte de a incepe afirmatia, intotdeauna eliberati-va mintea de orice griji si de agitatie.
10. Afirmatia trebuie citita de 4 ori la rand. Odata tare, apoi in soapta, apoi in gand, iar apoi cat mai constient de fiecare cuvant si semnificatia lui, fara a va misca nici macar limba sau buzele. Afirmati mental pana cand simtiti ca v-ati contopit intr-o concentrare profunda, neintrerupta, nu inconstienta, ci intr-o continuitate constienta a gandului neintrerupt.
Apoi, daca continuati cu afirmatia mentala si mergeti chiar mai profund, veti simti o bucurie din ce in ce mai mare si o pace care va cuprinde. In timpul concentrarii profunde afirmatia voastra se va contopi in fluxul subconstient, doar pentru a reveni revigorata cu puterea de a va influenta mintea constienta prin legea obisnuintei. In timp ce experimentati o pace din ce in ce mai mare, afirmatia voastra merge si mai profund in rezervorul super-constient, pentru a se reintoarce mai apoi supraincarcata cu putere nelimitata, nu doar pentru a va influenta mintea constienta ci si pentru a va materializa dorintele. Nu va indoiti si veti fi martorii miracolului acestei credinte stiintifice.

Related:  Despre sex si bani

In timpul afirmatiilor in grup pentru vindecarea bolilor fizice sau mentale din voi insiva sau din altii, ar trebui sa fiti atenti sa afirmati cu o tonalitate uniforma, putere uniforma, concentrare uniforma si cu o credinta si pace uniforme.

Mintile slabe slabesc forta unitara nascuta din aceste afirmatii si pot chiar devia acest suvoi de forta de la destinatia sa super-constienta.
Sub orice forma, nu va miscati corpul si nu va agitati mental si nu va deranjati vecinii. Doar a va mentine nemiscati nu este suficient, trebuie sa va aduceti aminte ca concentrarea sau nelinistea voastra va afecta concret rezultatul dorit in mod favorabil sau nefavorabil.

Diferitele stadii ale intonarii
Amintiti-va ca afirmatiile trebuie sa fie practicate cu intonarea adecvata, cu voce tare, care apoi se estompeaza pana la o soapta si, mai presus de orice, cu atentie si devotiune; gandul este directionat de la simtul auzului catre intelegere sau mintea constienta, de acolo catre subconstient sau mintea automata si apoi catre Super-constient, convinsi fiind de eficacitatea si realitatea lor. Aceste afirmatii ii vor vindeca pe cei care cred in ele, iar Yogoda ii va invata sa previna boala pentru totdeauna si de asemenea s-o vindece.

Urmatoarea lista arata ordinea diferitelor etape consecutive de intonare:
– Intonarea constienta cu voce tare
– Intonarea in soapta
– Intonarea mentala
– Intonarea sub-constienta
– Intonarea super-constienta

Intonarea sub-constienta devine automata doar atunci cand constiinta este internalizata. Intonarea super-constienta este atunci cand vibratiile intonarii profunde internalizate devin manifestate si sunt stabilizate in mintea super si subconstienta si de asemenea in cea constienta. Mentinerea neintrerupta a atentiei asupra adevaratei Vibratii Cosmice, si nu asupra oricarui sunet imaginar, reprezinta intonarea super-constienta.

Super-constienta, nu inconstienta
Un lucru foarte important de retinut este ca trecand de la o etapa de intonare la alta, atitudinea mintii ar trebui sa se schimbe corespunzator si sa devina mai profunda si mai concentrata. Scopul este ca cel ce intoneaza, ceea ce este intonat si procesul intonarii sa devina una. Mintea trebuie sa se cufunde in cea mai profunda stare constienta, nu inconstienta sau neatenta sau somn, ci intr-o stare de o asemenea concentrare focalizata de constienta absoluta incat toate gandurile sunt cufundate si unite intr-o singura stare, precum particulele atrase de un magnet irezistibil.

Related:  Deasupra legilor destinului

Intotdeauna evitati repetarea mecanica. Semnificatia acestui lucru se gaseste in porunca Bibliei: “Nu lua numele Domnului in van”. Repetati afirmatiile cu fermitate, cu intensitate si sinceritate, pana cand dobanditi o asemenea putere incat o singura comanda, un singur indemn puternic din partea voastra va fi suficient pentru a va transforma celulele corpului sau a va conduce Sufletul catre implinirea miracolelor.

Exista in scripturile Indiei un tip anume de “povesti” care sunt citite pentru a evoca realitati spirituale si a le infuza atat in cel care citeste, cat si in cel care asculta. Ele nu sunt simple povesti nemuritoare, cu care este obisnuit Occidentul, fiecare din ele avand un adanc sens spiritual; sunt pline de simboluri si intelesuri metaforice si este necesara o intuitie trezita sau un discernamant ascutit pentru a le intelege valoarea.

Yogananda vrea sa spuna aici ca afirmatiile formulate in text sunt impregnate cu Energia Vietii, au shakti atasata lor.
Din modestie el nu spune ca a impregnat semintele-afirmatii. Ca si toate “Cantecele Cosmice” pe care le-a scris, ca si poemul Samadhi compus tot de el, afirmatiile cuprinse in cartea sa Afirmatii stiintifice pentru vindecare, nu sunt afirmatii obisnuite pe care le poate compune oricine. Cu atat mai putin sunt niste cuvinte aruncate in valtoarea pozitivismului la moda in Occident. De exemplu, despre “Cantecele Cosmice”, Yogananda spunea ca le-a cantat (intonat) pe fiecare pana cand a intrat in samadhi. De aceea aceste seminte-afirmatii au o shakti (energia constienta) cuprinsa in esenta lor.

India are o istorie indelungata intr-o practica spirituala din care se poate spune ca deriva intonarea afirmatiilor. Practica mantrelor, numita mantra shastra, este de baza pe calea spirituala. Sadhana perseverenta de repetare constienta a unei mantre poate conduce chiar la eliberarea ultima, telul oricarui cautator spiritual.

Evident, mantrele nu sunt niste simple afirmatii, ci formulari pline de putere spirituala, in limba sanscrita, revelate de rishi (mari intelepti). De fapt, fiecare mantra este in sine o simfonie sonora perfecta ce reflecta realitatea acelei petale a Divinitatii care ii este asociata. Orice mantra are mai multe elemente cheie, de obicei 6 la numar: un intelept (rishi), un ritm (chandas), o zeitate (devata), o samanta (bija), o energie (shakti), un “pilon” (kilaka). Dar acesta este un subiect despre care se va vorbi intr-un alt context, mai adecvat.

Related:  Lucrurile care ne deranjeaza la ceilalti

Revenind la subiectul gandirii pozitive, sunetul are putere creatoare. La asta se face referire in prima stanta a Evangheliei lui Ioan: “La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul a fost cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu”. Acesta este un subiect pe care stiinta numita “cimatica” si-a pus lupa in epoca moderna. Este vorba despre fenomenul de generare a formelor prin intermediul sunetelor in diverse fluide sau amestecuri de substante. Chiar daca este vorba doar despre evidentierea modificarilor fizice prin expunerea la misterioasa natura a sunetului, este totusi un pas inainte.
La o adica, omenirea se afla de-abia la inceputul lui Dwapara Yuga. Cu siguranta ca in anii de maturizare ai lui Dwapara, care vor urma, cercetatorii vor afla mai mult despre natura sunetului si vor obiectiva chiar modificarile pe care el le aduce in plan astral.

Daca sunetul are putere creatoare, rezulta ca oricine isi poate modifica propria realitate, Universul sau interior, expunandu-se la shaktiul (puterea) sunetului. Asta au urmarit si rishii Indiei cand au revelat mantras sau “povestiri mistice” (katha), precum Shani Mahatmya (Maretia lui Saturn) sau Devi Mahatmya (Maretia Zeitei), etc. Acesta a fost si scopul cantecelor gregoriene, citirea Evangheliei in timpul serviciului religios sau chiar la masa, in manastiri.

Realitatea sunetului ne poate fi exterioara sau interioara. Atunci cand ascultam o mantra sau o afirmatie intonata de cineva, este exterioara. Si este foarte bine, dar ideal este ca sunetul sa fie produs chiar in propriul nostru sistem. In cazul repetarii unei afirmatii, acest deziderat este atins si asta si face ca aceasta metoda sa fie foarte eficienta. Exista niste reguli conform carora se face intonarea afirmatiilor, iar Yogananda le explica foarte clar in lucrarea sa Afirmatii stiintifice pentru vindecare (Scientific Healing Affirmations). Dharmagyan s-a hotarat sa publice doua din afirmatiile lui Yogananda, pe care le-a testat cu succes.

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.