Atitudinea ce trebuie luata fata de propriile greseli

vivre.ro

10395807_766077700131026_3959927249671783068_nNu trebuie sa ne amintim mereu de greselile comise, in afara de faptul ca putem trage invataminte pentru viitor. Uitati ceea ce este deja invechit , nu mai vorbiti despre asta; nu spuneti in fiecare moment in fata Domnului ” Sunt nedemn, sunt un pacatos”, pentru a-i arata asa zisa voastra umilinta. Dumnezeu n-are nevoie sa auda lucruri de genul asta. Spuneti-va dimpotriva : ” Dumnezeule, eu sunt fiul Tau, ajuta-ma sa dobindesc intelepciunea Ta, forta Ta, lumina Ta. Ajuta-ma sa ies din greutatile mele pentru a te preamari pe pamint asa cum Ingerii Te preamaresc in Cer „.
Veritabila umilinta nu consta in a ne acuza continuu, ci in a putea spune, chiar atunci cind ati indeplinit actinea cea mai glorioasa:
„Nu mie, Doamne, ci Numelui Tau revine gloria acestei actiuni”.

O.M.Aivanhov

edenboutique.ro/

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

melimeloparis.ro savonnerie.ro

Related:  Imprejurari

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro