Ceea ce gandesti sau faci sau simti este un indiciu a ceea ce esti

Loading...

11954693_402994089900583_1684114865875544992_nGandul este energie, iar energia este putere; din cauza ca toate religiile, stiintele si filosofiile cu care lumea a fost familiara pana acum au fost bazate pe manifestarile acestei energii si nu pe energie, lumea a fost limitata la efecte, in timp ce cauzele au fost ignorate sau prost intelese.
Din acest motiv avem Dumnezeu si Diavol in religie, pozitiv si negativ in stiinta, bun si rau in filosofie.
Viata este expresiva si este obligatia ta sa te exprimi armonios si constructiv. Mahnirea, mizeria, nefericirea, boala si saracia nu sunt necesitati si le eliminam constant.
Dar acest proces de eliminare consista in a te ridica deasupra si in afara limitelor de orice fel. Acela care isi va intari si purifica gandurile nu va avea nevoie sa se ingrijoreze despre microbi, iar cel care va intelege legea abundentei va merge dintr-o data la sursa tuturor lucrurilor. Astfel soarta, norocul si destinul vor fi sub contolul tau, asa cum un capitan controleaza vasul sau sau un mecanic de locomotiva, trenul.

1. „EU”-ul tau nu este corpul tau. Corpul este doar un instrument prin care „EU”-ul il foloseste in atingerea scopurilor. „EU”-ul tau nu poate sa fie mintea ta, pentru ca mintea este doar un alt instrument pe care „EU”-ul il foloseste ca sa rationeze, sa gandeasca, sa planuiasca.

2. „EU”-ul trebuie sa fie ceva care contoleaza si dirijeaza atat mintea cat si corpul; ceva care determina ce ar trebui facut si cum ar trebui actionat. Cand ajungi sa realizezi adevarata natura a acestui „EU”, te vei bucura de o putere care nu ti-a fost niciodata cunoscuta pana acum.

3. Personalitatea ta este alcatuita dintr-un numar nelimitat de caracterisitici individuale, specificitati, obiceiuri si trasaturi de caracter. Aceste sunt rezultatul fostului tau mod de gandire, dar toate acestea nu au nimic in comun cu adevaratul tau „EU”.

4. Cand spui „Eu cred”, „EU”-ul tau ii spune mintii ce ar trebui sa gandeasca; cand spui ”Eu ma duc”, „EU”-ul tau ii spune corpului fizic unde trebuie sa de duca; adevarata natura a acestui „EU” este spirituala si este sursa puterii reale care este atinsa de barbatii si femeile care realizeaza adevarata natura a „EU”-lui lor.

5. Cea mai are si mai minunata putere pe care o da acest „EU” este puterea de a gandi, dar putin sunt aceia care stiu cum sa gandeasca constructiv sau corect si in consecinta oamenii ating numai rezultate indiferente. Cei mai multi permit gandurilor lor sa se opreasca numai asupra unor interese egoiste – rezultatul inevitabil al unei minti infantile. Cand o minte devine matura, aceasta intelege ca germenele infrangerii traieste in fiecare gand egoist.

6. Mintea antrenata stie ca de pe fiecare tranzactie trebuie sa beneficieze fiecare persoana care este implicata in acesta tranzactie, iar orice incercare a unuia de a profita de slabiciunea, ignoranta sau nevoia celuilalt va opera inevitabil in dezavntajul sau.

7. Aceasta se intampla fiindca individul este parte a Universalului. O parte nu poate antagoniza nici o alta parte a aceluiasi intreg, dimpotriva, starea de bine a fiecarei parti depinde si este recunoscuta ca fiind interesul intregului.

8. Cei care recunosc acest principiu au un mare avantaj in viata. Ei nu se consuma, nu se epuizeaza. Pot sa elimine cu usurinta gandurile nedorite. Pot sa se concentreze la un nivel inalt pe orice subiect. Nu pierd timp si bani pe obiecte de la care nu pot avea nici un beneficiu.

9. Daca nu poti sa faci aceste lucruri este pentru ca nu ai facut efortul necesar pana acum. Acum este momentul sa faci acest efort.
Rezultatul va fi in exacta proportie cu efortul depus. Una dintre cele mai puternice afirmatii pe care poti sa le folosesti cu scopul de a-ti intari vointa si de a realiza puterea de a-ti atinge scopurile este: ”Pot sa fiu ceea ce vreau sa fiu.”

10.De fiecare data cand repeti acesta fraza, realizezi cine si ce este „EU”-ul. Incearca sa ajungi la o completa intelegere a adevaratei naturi a „EU”-lui. Daca ajungi sa realizezi aceasta, vei deveni invincibil; aceasta numai daca obiectivele si scopurile tale sunt constructive, in armonie cu principoiul creativ al Universului.

11.Daca folosesti acesata afirmatie, foloseste-o continuu, noapte si zi, cat de des poti si continua astfel pana cand devine o parte din tine; formeaza-ti astfel o obisnuinta.

12.Daca nu vei face asa, mai bine sa nu incepi deloc. Psihologii moderni sustin ca atunci cand incepem ceva si nu ducem la bun sfarsit, sau ne propunem ceva si nu ne tinem de promisiune, ne formam obiceiul esecului; esec absolut si umilitor. Daca nu intentionezi sa faci un lucru, nu incepe sa-l faci; daca l-ai inceput du-l pana la capat chiar daca se prabusesc cerurile; daca iti propui sa faci ceva, fa! Nu lasa nimic si pe nimeni sa interfereze. „EU”-ul tau este determinat, lucrul este stabilit, decizia a fost luata, nu mai exista nici un argument pro sau contra pe aceasta tema.

13.Daca accepti aceasta idee, incepe cu lucruri mici pe care stii ca le poti contola si creste-ti gradual efortul, dar in nici o circumstanta nu lasa ca „EU”-ul tau sa fie contolat sau influentat; vei realiza ca de fapt tu detii contolul asupra ta; de-a lungul istoriei multi barbati si femei au aflat cu tristete ca este mai usor sa contolezi un regat decat sa te contolezi pe tine insuti.

14.Cand ai invatat sa te contolezi inseamna ca ai gasit „Lumea Interioara” care contoleaza lumea dinafara; ai devenit irezistibil; oamenii si lucurile vor raspunde fiecarei dorinte ale tale fara nici un efort aparent din partea ta.

15.Aceasta nu este atat de ciudat sau imposibil precum pare daca iti amintesti ca „Lumea Interioara” este contolata de „EU” si ca acest „EU” este o parte si una cu „EU”-ul Infinit care este de fapt Energia Universala sau Spiritul, de obicei numit Dumnezeu.

16. Aceasta nu este doar o afirmatie sau o teorie facuta cu scopul de a confirma sau stabili o idee, ci este un fapt care a fost acceptat atat de religie cat si de stiinta.

17.Herbert Spender zice: ”In mijlocul tuturor misterelor de care suntem inconjurati, nimic nu este mai cert decat faptul ca suntem mereu in prezenta Infinitului, Energiei Eterne din care toate fiintele iau nastere”.

18. Lyman Abbott, in adresarea sa la Seminarul Teologic din Bangor spune: „Ajungem la concluzia ca Dumnezeu salasluieste mai degraba in om decat ca il contoleaza pe om de undeva din afara”.

19. Stiinta merge un pic pe aceasta cale si apoi se opreste. Stiinta gaseste ca Energia Eterna este omniprezenta, dar Religia merge mai departe si gaseste Puterea din spatele acestei energii si o localizeaza in om. Dar de fapt aceasta nu este o noua descoperire.
Biblia spune exact acelasi lucru, iar limbajul utilizat este explicit si convingator. „Nu stii ca tu esti templul Dumezeului cel viu?”. Aci, in aceasta fraza sta secretul puterii creative, minunea numita „Lumea Interioara”.

20.Acesta este secretul puterii, al autoritatii. Sa depasesti dificultatile nu inseamna sa mergi mai departe renuntand la anumite lucruri.
Negarea de sine nu este un succes. Nu putem sa daruim daca nu primim; nu putem sa fim de ajutor daca nu suntem puternici. Infinitul nu este falit, iar noi, ca reprezentanti ai puterii Infinitului nu ar trebui sa fim faliti nici noi, iar daca vrem sa fim in serviciul altora trebuie sa avem putere, din ce in ce mai multa putere, ca sa avem ce sa daruim, ca sa fim de folos altora.

21.Cu cat daruim mai mult, cu atat mai mult primim; trebuie sa devenim un canal prin care Universalul isi exprima creativitatea.
Universalul este in continua cautare de canale de exprimare, cauta sa fie in serviciul altora si cauta canale prin care poate avea o mai mare activitate, prin care poate face cel mai mult bine, prin care poate fi de folos umanitatii.

22.Universalul nu se poate exprima prin tine atat timp cat tu esti ocupat cu planurile tale, cu scopurile tale personale. Linisteste-ti simturile, cauta inspiratie, concentreaza-te asupra activitatii mentale din interior, traieste constient ca esti una cu Omnipotenta.
„Apele linistite sapa adanc”. Contempleaza multitudinea oportunitatilor la care ai acces spiritual, prin puterea Omniprezentei.

23.Vizualizeaza evenimentele, circumstantele, conditiile prin care aceste conexiuni spirituale pot sa te ajute in manifestare.
Realizeaza faptul ca esenta, sufletul tuturor lucrurilor este spirituala, iar spiritualul este real, este viata a tot ceea ce exista. Cand spiritul s-a dus, viata s-a dus. Ceea ce ramane este mort. Inceteaza sa mai existe.

24.Activitatile mentale apartin lumii interioare, lumea cauzei, a conditiilor si a circumstantelor, al carui rezultat este efectul. Astfel tu devii creator. Aceasta este o munca importanta si cu cat este mai greu, mai mare efortul, iar ideile pe care le concepi mai nobile, cu atat munca va deveni mai importanta.

25.Prea multa munca, prea multa joaca sau prea multa activitate fizica produce conditii de apatie si stagnare, ceea ce face imposibila munca mai importanta, aceea care rezulta in realizarea puterii constiente. Ar trebui de aceea sa cautam cat mai des Tacerea.
Puterea vine prin repaus. In tacere putem sa stam nemiscati, iar cand stam astfel putem gandi, iar gandul este secretul tuturor realizarilor.

26.Gandul este un mod de miscare; este transportat de legea vibratiei la fel ca lumina sau electricitatea. Primeste vitalitate prin emotii, prin legea dragostei; ia forma si expresie prin legea cresterii; este produsul „EU”-lui spiritual, de aici natura sa este Divina, spirituala si creativa.

27.De aici este evident ca pentru a exprima puterea, abundenta sau orice alt scop constructiv, emotiile trebuie sa dea sentiment gandului pentru ca acesta sa ia forma. Cum poate fi realizat aceast lucru? Acesasta este o intrebare vitala; cum putem sa ne dezvoltam incredera, curajul, sentimentele care vor finaliza prin a se realiza?

28.Raspunsul este: prin exercitiu. Puterea mentala se obtine la fel ca si puterea fizica, prin exercitiu. Gandim ceva, poate cu dificultate pentru prima data; apoi gandim acel ceva din nou si din nou, pana devine obisnuinta mentala; acum suntem siguri de ceea ce gandim.
Nu mai exista nici un dubiu legat de aceast lucru. Suntem siguri. Stim.

29. Exercitiu pentru libertatea mentala : Indeparteaza toata tensiunea relaxandu-te complet, apoi indeparteaza toate conditiile adverse cum ar fi ura, suparare, ingrijorare, gelozie, invidie, tristete, probleme sau dezamagire de orice fel.

30.Nu-mi sa spune ca nu poti sa „indepartezi” aceste lucruri, eu iti spun ca poti; poti s-o faci, prin determinare mentala, prin intentii decise de voiinta si prin persistenta.

31.Motivul pentru care unii nu pot sa o faca este pentru ca se lasa controlati de emotii in loc de intelect. Dar cei ce se vor lasa calauziti de intelect vor atinge victoria. Nu vei reusi de prima data cand incerci, dar practica ne face perfecti; in acesta incercare ca si in toate celelalte, tu trebuie sa reusesti prin a anihila, elimina si distruge complet toate aceste ganduri negative si distructive; ele sunt samanta care germineaza toate conditiile discordante pe care putem sa ni le imaginam si descrie.

„Nu exista nimic mai adevarat decat: calitatea gandului pe care il
intretinem coreleaza cu anumite lucruri externe, din lumea dinafara.
Aceasta este Legea la care nu exista exeptie. Si aceasta lege,
acesta corelare a gandului cu obiectul sau, a condus oamenii din
timpuri imemoriale sa creada in providenta”. – Wilmans.

Charles F. Haanel

Întotdeauna acţionăm ca fii ai lui Dumnezeu, dar adesea, vai! ca nişte fii ce şi-au uitat Tatăl.~Monseniorul Vladimir Ghika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *