Cuvantul rostit

Loading...

11393030_981499898536745_6202778979142121473_nTrebuie sa fiti foarte atenti cu cuvintele pe care le pronuntati, pentru ca, chiar daca nu ginditi cu adevarat la ceea ce spuneti, entitati rele se pot servi de substanta cuvintelor voastre pentru a le realiza, si nu puteti sa le-o reprosati, depinde de voi sa nu le furnizati conditiile de a face rau.
In multe tari oamenii au obiceiul sa pronunte blesteme; pentru te miri ce isi blestema parintii, copiii, vecinii, prietenii… Este un obicei foarte urit, deoarece cuvintele creeaza conditiile pentru ca nenorocirile sa soseasca.

loading...

Trebuie deci sa fim foarte vigilenti si niciodata sa nu mai sfirsim o conversatie folosind cuvinte negative la adresa cuiva, pentru ca este o lege care vrea ca aceste cuvinte negative sa continue sa lucreze.Chiar daca sunteti obligat sa faceti critici la adresa cuiva, nu sfirsiti cu defectele sale.
Sfirsiti conversatia folosind cuvinte pozitive, spunind:” Are totusi si citeva calitati”, mentionati-le si opriti-va.

Ce este un cuvint? Este o racheta care parcurge spatiul si care, in in trecerea sa, declanseaza forte, stimuleaza entitati si provoaca efecte ireparabile.
Da, in realitate efectele sunt ireparabile. Evident, daca am putea remedia imediat cuvintele urite, nu s-ar produce stricaciuni: dar cu cit lasam sa treaca timpul, cu atit cuvintele capata efect distructiv.
Timpul este deci un factor formidabil. Presupuneti ca a-ti da ordin sa se taie capul cuiva si cei care trebuie sa execute ordinul sunt deja plecati… Ce-ati putea repara odata ce capul ar cade? L-ati putea lipi? Cind un ordin a fost dat deja, ce s-ar mai putea face? Sa se dea un contra ordin, deci sa se trimita alti mesageri, alti servitori, pentru a-l contramanda.
Dar daca a trecut prea mult timp, nu mai puteti repara nimic.
De aceea s-a spus: ” Inainte sa apuna soarele, impaca-te cu fratele tau”.
Aceasta inseamna ca trebuie sa reparam cit putem de repede raul pe care l-am facut altora. Majoritatea oamenilor se lasa rascoliti de sentimente, spun orice, dar intr-o zi Karma bate la usa si spune: si-acum platiti!

Trebuie deci sa reparam imediat , fara macar sa asteptam ziua de miine pentru ca vorba zboara; este o forta, o putere care parcurge spatiul si actioneaza. Dar trebuie sa stiti totodata ca mai exista o putere inca si mai eficace si mai rapida decit cuvintul; este gindul; si daca va puneti la lucru imediat prin gind, puteti ajunge din urma cuvintul.

Este dificil, bineinteles, pentru ca gindul apartine unei regiuni mult mai subtile decit cuvintul; dar daca vreti sa remediati consecintele cuvintelor voastre puteti totusi sa va concentrati si sa cereti servitorilor lumii invizibile sa impiedice raul sa se produca. In acel moment nu reparati complet, dar evitati ce-i mai rau. Trebuie sa fiti foarte rapid si gindul vostru sa fie foarte intens, daca nu, ordinul de executie va fi dat, victima va fi decapitata (simbolic vorbind) si intr-o zi veti fi obligati sa platiti pentru tot raul pe care l-ati facut.

RUGACIUNE
„Doamne Dumnezeule, iarta-ma ca n-am inteles pina acum posibilitatile pe care Tu le-ai dat gurii mele, ca n-am inteles ca prin rostirea cuvintelor Te pot imita, pot deveni ca Tine si pot fi in fiecare zi o reflectare a Ta. Nu mi-am dat seama si prin Cuvint am facut rau; am spus lucruri absurde, i-am ranit pe oameni, am perturbat fiinte si am darimat totul tocmai prin acest instrument pe care Tu mi l-ai daruit. In loc sa ma servesc de el pentru a face binele, pentru a consola, a alina, a invigora, a reinvia fiintele, pentru a le aduce si orienta catre Tine, Domnul, Creatorul; m-am servit de el pentru a le dobori si a le injosi. Iarta-ma Doamne, invata-ma cum sa-mi folosesc gura si limba, nu numai pentru a minca, pentru a flecari si a nu intelege nimic, ci pentru a face celorlalti bine, pentru a-i incalzi si lumina”.
O.M.Aivanhov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *