Dumnezeu, care este însăşi Viaţa, nu are favoriţi

 Dumnezeu, care este însăşi Viaţa, nu are favoriţi. Dar cei care acţionează întotdeauna în acord cu legile armoniei universale, par favorizaţi de soartă.
 Nu Dumnezeu ne trimite boli, accidente sau suferinţe, ci ni le creem noi singuri prin gîndurile noastre distructive: cu alte cuvinte culegem ceea ce am semănat în trecut.
 Felul cum vi-l închipuiţi pe Dumnezeu este cel mai important lucru în viaţă.Trebuie să-L vedeţi ca pe un Dumnezeu al iubirii universale.
 Natura nu vă condamnă; nu trebuie să vă temeţi de pedeapsa ei. Vă iartă chiar şi atunci cînd vă pedepsiţi singuri, cautînd mereu să vindece, să aline, să reinstaureze ordinea divină.

 Sentimentul de vinovăţie este neîntemeiat, căci nimeni nu doreşte să vă pedepsească. Prin propriile gînduri distructive pe care le întreţineţi permanent, vă faceţi un mare rău vouă înşivă.
 Forţele naturii nu sunt rele, ci modul în care le utilizăm este greşit. Cu ajutorul electricităţii, de exemplu, putem provoca un incendiu sau să luminăm un cartier întreg. Intenţia noastră se află, de fapt, la originea dezastrului, nu energia oarbă pe care o folosim pentru a ne îndeplini scopul.

 Dacă cineva vă critică şi vă daţi seama că are dreptate, bucuraţi-vă şi fiţi recunoscători, pentru că v-a dat posibilitatea să vă reparaţi greşelile.
 Nu mai puteţi fi răniţi de cineva prin cuvinte, dacă deveniţi stăpîn pe propriile voastre gînduri şi reacţii. Cel mult, vă puteţi ruga pentru el, pentru pacea sa lăuntrică.
 Rugaţi-vă să fiţi călăuziţi în tot ceea ce întreprindeţi, apoi fiţi receptivi, ca să recunoaşteţi răspunsul intuiţiei. Vă veţi da seama, mai tîrziu, că aceasta reprezintă cea mai bună alternativă.

 Intenţia este cea care face ca o acţiune să fie bună sau rea. Dorinţa sexuală nu este josnică, nici dorinţa de a mînca sau de a avea noroc. Depinde ce turnură daţi acestor impulsuri naturale. Urmăriţi să vă satisfaceţi dorinţele, fără a face rău nimănui.
 Resentimentele, ura, ostilitatea, toate acestea sunt cauze profunde ale bolilor cu care vă confruntaţi. Împăcaţi-vă cu voi înşivă şi iertaţi pe cei din jur, iradiind iubire şi bunăvoinţă către toţi cei care v-au făcut rău. Continuaţi în acest mod, pînă veţi simţi că întreaga fiinţă vi se umple de un profund calm spiritual.

Related:  Viata zilnica: o materie pe care Spiritul trebuie sa o transforme

 A ierta înseamnă a dărui. Dăruiţi iubire şi bucurie celorlalţi, pînă nu va mai rămîne nici un strop de durere în inima voastră.
 Să presupunem ca aţi avut în trecut un abces dentar foarte dureros. Vă mai doare şi acum? Nu! La fel, dacă cineva v-a făcut rău sau v-a jignit într-un anumit fel, mai păstraţi încă resentimente faţă de el? Vă mai înfuriaţi cînd vă amintiţi de el? În acest caz, rădăcinile urii sunt încă viguroase în voi şi ele vă vor distruge încetul cu încetul. Numai prin iubire le veţi putea distruge în mod definitiv. Doriţi binele celui
care v-a făcut rău, pînă cînd ura se va transforma în calm şi bunăvoinţă.

Joseph Murphy
Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.