Construind noul . Afirmatii si exercitii pentru schimbare

construind noul„Răspunsurile din interior vin în conştiinţa mea cu uşurinţă.”
Nu vreau să fiu gras.
Nu vreau să fiu lefter.
Nu vreau să fiu bătrân.
Nu vreau să locuiesc aici.
Nu vreau să fiu în această relaţie.
Nu vreau să fiu ca mama/tata.
Nu vreau să fiu blocat în jobul acesta.
Nu vreau să am acest păr/ nas/ corp.
Nu vreau să fiu singur.
Nu vreau să fiu nefericit.
Nu vreau să fiu bolnav.
Lucrurile pe care te concentrezi, cresc .

Cele de mai sus ne arată cum am fost crescuţi să luptăm împotriva negativului cu mintea – gândind că dacă facem aşa, pozitivul va veni în mod automat. Nu este chiar aşa. De câte ori te-ai lamentat de ceva ce nu ai vrut? Ai obţinut aşa ceea ce ţi-ai dorit cu adevărat? Dacă într-adevăr vrei să faci nişte schimbări în viaţa ta, luptând împotriva negativului este pierdere de vreme.

Cu cât vorbeşti mai mult de ceea ce nu vrei, cu atât mai mult crezi în acest lucru. Lucrurile care ţi-au displăcut despre tine sau despre viaţa ta sunt probabil cu tine până în ziua de azi.
Pe ce îţi concentrezi atenţia, creşte şi devine permanent în viaţa ta. Îndepărtează-te de negativ şi concentrează-ţi atenţia pe ceea ce vrei cu adevărat să fii sau să ai.

Hai să schimbăm afirmaţiile de mai sus în afirmaţii pozitive:
Sunt subţire.
Sunt prosper.
Sunt veşnic tânăr.
Mă mut într-o casă mai bună.
Sunt într-o relaţie nouă şi minunată.
Sunt unic în felul meu.
Îmi iubesc părul/ nasul/corpul.
Sunt plin de dragoste şi de afecţiune.
Sunt vesel, fericit şi liber.
Sunt sănătos tun.

Afirmaţii
Învaţă să gândeşti în afirmaţii pozitive. Tot ceea ce spui sunt afirmaţii. Prea adesea gândim în afirmaţii negative. Afirmaţiile negative nu fac decât să înmulţească ceea ce ai afirmat că nu vrei.
Dacă spui:’Îmi urăsc serviciul’, nu ajungi nicăieri. Declarând că ‚Accept acum un job nou şi minunat’, el va deschide canalele din conştiinţa ta care vor crea acest job. Trebuie să faci mereu afirmaţii pozitive despre cum vrei să fie viaţa ta.

Totusi este ceva foarte important de menţionat: întotdeauna să faci afirmaţiile la TIMPUL PREZENT, ‚sunt’ sau ‚am’. Subconştientul tău este un servitor foarte ascultător şi dacă tu faci afirmaţiile la viitor ‚vreau să’ sau ‚voi avea’, atunci acolo le va păstra pentru tine, întotdeauna în viitor, la un pas de a fi înfăptuite.

Procesul iubirii de sine
Indiferent care este problema , ceea ce trebuie abordat este IUBIREA DE SINE. Aceasta este ‚bagheta magică’ ce dizolvă problemele. Îţi aduci aminte de timpurile în care aveai o părere bună despre tine şi ce bine mergea totul în viaţa ta? Îţi aduci aminte de timpurile în care erai îndrăgostit şi parcă nu aveai nici un fel de problemă? Iubirea de sine îţi aduce un astfel de val de sentimente bune şi noroc, care te va face să simţi că pluteşti. DRAGOSTEA DE SINE TE FACE SĂ TE SIMŢI BINE.

Este imposibil să te iubeşti pe tine însuţi, dacă nu te aprobi şi nu te accepţi aşa cum eşti.
Aceasta înseamnă să nu te critici în nici o circumstanţă. Pot auzi deja obiecţiile:
Dar întotdeauna am fost critic cu mine însămi.
Cum este posibil să-mi placă acest lucru la mine?
Părinţii/ partenerul/ profesorii m-au criticat întotdeauna.
Cum o să-mi menţin motivaţia?
Cum o să ajung să mă schimb, dacă nu mă auto-critic?
Antrenând mintea

Auto-critica cum este cea de mai sus este obiceiul minţii de a pălăvrăgi în vechiul limbaj.
Vezi ce bine ţi-ai antrenat mintea să te certe într-una şi să se opună schimbărilor? Ignoră gândurile acestea şi mergi înainte cu munca mai importantă de acum. Ne întoarcem la un exerciţiu pe care l-am făcut mai devreme. Uită-te din nou în oglindă şi spune: ‚Mă iubesc şi mă accept exact aşa cum sunt’. Cum te simţi? Este un pic mai uşor, după toată munca de iertare pe care am făcut-o? Acesta este cel mai important punct. Aprobarea şi acceptarea de sine sunt cheia schimbărilor pozitive.

În zilele în care denigrarea mea de sine era aşa de puternică, erau situaţii când mă pălmuiam singură! Nu cunoşteam noţiunea de acceptare de sine. Credinţa mea în propriile mele lipsuri şi limitări era mai puternică decât ar fi spus oricine să mă contrazică. Dacă cineva mi-ar fi spus că sunt iubită, reacţia mea imediată ar fi fost:’De ce? Ce poate vedea cineva la mine?’ sau clasicul gând ‚Dacă ar şti cum sunt eu pe dinăuntru în realitate, nu m-ar mai iubi.’ Nu ştiam că tot binele începe cu acceptarea a ceea ce este în interiorul nostru şi cu iubirea pentru acela care eşti tu. Mi-a luat mult timp să dezvolt o relaţie de împăcare şi iubire cu mine însămi.

Mai întâi am început prin a vâna lucruri mici pe care le consideram ‚calităţi’. Chiar şi numai atât a ajutat şi sănătatea mea a început să se îmbunătăţească. O sănătate bună începe cu iubirea de sine în mod creator. Mai târziu am învăţat să iubesc în mine şi să aprob chiar şi calităţile pe care nu le consideram a fi ‚destul de bune’. Acesta a fost momentul când am început cu adevărat să fac progrese.

Exerciţiu- mă aprob
Am dat exercitiul acesta la sute de persoane şi rezultatele au fost întotdeauna fenomenale.
Toată luna viitoare repetă-ţi MĂ APROB. Fă acest lucru de 3-400 de ori în fiecare zi. Nu, nu este prea mult. Când te îngrijorezi de ceva, treci prin problema ta cel puţin de tot atâtea ori. Fă din ‚mă aprob’ o mantra pe care să o spui tot timpul fără încetare.

Spunând mă aprob o să aducă la suprfaţă tot ce era în opoziţie, îngropat în subconştientul tău. Când un astfel de gând negativ apare la suprafaţă, cum ar fi:’Cum să te aprobi când eşti aşa de gras?’ sau ‚Este o prostie să crezi că această afirmaţie îţi va face un fel de bine’ sau ‚nu eşti bun de nimica’ sau orice altă flecăreală mentală apare, acum este momentul să îţi pui mintea sub control. Nu le da importanţă acestor gânduri. Vezi exact ceea ce sunt: alte căi care să te ţină ancorat în trecut. Fiecărui astfel de gând spune-i cu blândeţe: ‚Te las să te duci, eu mă aprob pe mine însămi’. Chiar şi numai când te gândeşti să faci aşa ceva pot avea loc alte împotriviri: ‚Pare caraghios’, ‚nu pare real’, ‚este o minciună’, ‚sună cam aiurea’ sau ‚Cum să mă aprob când fac aşa ceva?’

Lasă-le pe toate să treacă de tine. Acestea sunt doar gânduri de împotrivire. Ele nu au nici o putere asupra ta, decât dacă tu alegi să le crezi. ‚Mă prob pe mine însumi. Mă aprob pe mine însumi. Mă aprob pe mine însumi.’

Nu contează ce se întâmplă, nu contează cine îţi spune ce, nu contează cine îţi face ce, tu continuă să îţi repeţi asta. De fapt când poţi să-ţi repeţi această afirmaţie atunci când cineva îţi face ceva cu care tu nu eşti de acord, atunci vei şti că ai început să creşti în interiorul tău şi să te schimbi.
Gândurile nu au putere în faţa noastră decât dacă cedăm în faţă lor. Gândurile nu sunt doar şiruri de vorbe. Ele NU AU NICI O ÎNSEMNĂTATE. Numai noi le dăm însemnătate. Şi noi alegem ce fel de interpretare să le dăm. Hai să alegem gânduri care să ne tămăduiască şi să ne ocrotească.

Ca parte din procesul de acceptare de sine este şi eliberarea de opiniile altora. Dacă eu eram cu tine şi îţi spuneam mereu: ‚Tu nu ai un purcel violet eşti un purcel violet’ tu ori ai fi râs de mine ori te-ai fi enervat şi ai fi spus că sunt nebună. Mai mult ca sigur tu nu ai crezut că este adevărat. Şi cu toate acestea, multe din lucrurile pe care am ales să le credem despre noi înşine sunt la fel de false şi neadevărate. A crede că valoarea ta este dependentă de forma corpului tău este modul tău de a crede că eşti un ‚purcel violet’.

Deseori ceea ce noi credem că este ‚urât’ sau ‚rău’ despre noi nu este decât expresia individualităţii noastre. Acest fapt este unicitatea noatră şi ceea ce este deosebit de ceilalţi. Natura nu se repetă niciodată. De la începutul acestei planete şi până acum nu au fost doi fulgi de nea sau două picături de apă identice. Şi fiecare margaretă este diferită de cealaltă.amprentele noastre sunt diferite şi noi suntem diferiţi. Suntem meniţi să fim diferiţi. Când învăţăm să acceptăm acest lucru nu o să mai fie nici o competiţie şi nici comparaţie. Încercând să fim ca alţii, ne stafideşte şi ne contractă sufletul. Fiecare dintre noi a venit pe această planetă ca să exprime cine este el.
Până când am învăţat să mă iubesc pe mine însămi, aşa cum o fac acum, nici măcar nu am ştiut cine sunt.

Pune-ţi cunoştinţele în practică
Gândeşte gânduri care te fac fericit. Fă lucruri care te fac să te simţi bine. Mănâncă alimente care îţi fac trupul să se simtă bine. Înaintează cu o viteză care te face să te simţi bine.

Plantând seminţe

Gândeşte-te pentru o clipă la un răsad de roşii. O plantă sănătoasă poate avea chiar o sută de roşii. Dar ca să ajungem să avem această plantă cu atâtea roşii pe ea, trebuie să începem cu o sămânţă mică şi uscată. Sămânţa aceea nu arată deloc ca o roşie şi desigur nici nu are gustul unei roşii. Dacă nu ai fi sigur, s-ar putea nici să nu crezi că este o plantă care face roşii.

Totuşi hai să presupunem că plantezi sămânţa în sol fertil, o uzi şi laşi soarele să o lumineze. Când apare primul vlăstar tu nu îl calci în picioare şi spui: ‚Acesta nu este un vlăstar de roşii.’ Mai degrabă te uiţi la el şi spui:’Oh, uite că înceapă să crească’ şi îi urmăreşti cu plăcere evoluţia. În timp, dacă îl îngrijeşti şi îl uzi şi laşi soarele să lumineze şi smulgi buruienile, vei avea poate o plantă cu peste o sută de roşii sănătoase şi frumoase. Totul a început de la acea sămânţă mică.

Este la fel şi când vrei să creezi o experienţă nouă pentru tine. Pământul în care plantezi este subconştientul tău. Sămânţa este noua afirmaţie. Întreaga nouă experienţă este în această sămânţă mică. O uzi cu afirmaţii. Laşi strălucirea gândurilor pozitive să o lumineze. O cureţi de buruieni, smulgând şi îndepărtând orice gând negativ care răsare. Şi când vezi cel mai mic semn, nu sari să-l calci în picioare şi zici: ‚Acesta nu este destul!’ în schimb te uiţi la el cu admiraţie şi spui: ‚Oh, uite că răsare! Începe să dea rezultate!’ Apoi îl urmăreşti cum creşte şi devine îndeplinirea dorinţei tale.

Exerciţiu- construind noul 

Acum este timpul să iei lista cu lucrurile care nu sunt bune cu tine şi să le transformi în afirmaţii pozitive. Sau poţi să listezi toate schimbările pe care vrei să le faci, le-ai făcut sau le faci acum. Apoi alege-ţi trei de pe această listă şi transformă-le în afirmaţii pozitive.

Să zicem că lista ta de afirmaţii negative este cam aşa:
Viaţa mea este o mizerie.
Ar trebui să slăbesc.
Nimeni nu mă iubeşte.
Vreau să mă mut.
Îmi urăsc jobul.
Ar trebui să mă organizez.
Nu fac destul.
Nu sunt destul de bun.
Poţi să le transformi astfel:
Vreau să mă eliberez de tiparul din mine care a creat aceste condiţii.
Sunt într-un proces de schimbări pozitive.
Am un corp subţire şi fericit.
Simt dragoste oriunde m-aş duce.
Am o locuinţă perfectă.
Creez acum un job nou, minunat.
Sunt foarte bine organizat.
Apreciez tot ceea ce fac.
Mă iubesc şi mă aprob.
Am încredere că procesul vieţii îmi aduce cel mai înalt nivel de bine.
Merit tot ceea ce este mai bun şi accept acest lucru acum.

Din acest grup de afirmaţii vor reieşi toate lucrurile pe care le vrei să le schimbi de pe lista ta. Iubindu-te şi aprobându-te, creând un spaţiu de protecţie, având încredere, meritând şi acceptând, vor reglementa greutatea ta, care se va normaliza. Vor crea organizare în mintea ta, vor crea relaţii iubitoare înviaţa ta, vor atrage un job nou şi o locuinţă nouă. Este miraculos felul în care creşte un răsad de roşii. Este de asemenea miraculos felul în care putem să ne demonstrăm dorinţele.

Meritându-ţi propriul bine
Crezi că meriţi să ai ceea ce îţi doreşti? Dacă nu, atunci nu o să-ţi dai voie să ai acele lucruri.
Vor apare circumstanţe pe care nu le vei putea controla, care te vor frustra şi îţi vor împiedica realizările.

Exerciţiu- eu merit
Uită-te din noi în oglindă şi spune: ‚Merit să am/ să fiu………. şi acum accept’. Spune-o de trei-patru ori. Cum te face să te simţi? Să fii întotdeauna atent la emoţiile tale, la ce se petrece în corpul tău. Simţi că este adevărat sau încă simţi că nu meriţi?

Dacă ai orice fel de emoţii negative în corpul tău, atunci întoarce-te la afirmaţia: ‚Mă eliberez de tiparul din mintea mea care crează împotrivire la propriul meu bine’. ‚Merit să am/ să fiu…..’
Repetă această afirmaţie până când simţi acceptare în toată fiinţa ta, chiar dacă va trebui să o repeţi timp de câteva zile.

Filosofie holistică
În acţiunea noastră de a Construi Noul, vrem să abordăm o metodă holistică. Filosofia holistică este de a hrăni şi de a ocroti întreaga fiinţă: Trup, Minte şi Spirit. Dacă ignorăm oricare dintre aceste componente, suntem incompleţi, ne lipseşte întregirea. Nu are importanţă unde începem, atâta timp cât includem şi celelalte componente pe parcurs.

Dacă începem cu trupul vom dori să lucrăm cu nutriţia, să învăţăm care este legătura noastră dintre alegerea noastră pentru mâncare şi băutură şi cum afectează ele modul în care ne simţim.
Vrem să facem cele mai bune alegeri pentru trupul nostru. Sunt ierburi şi vitamine, homeopatia şi terapia cu flori Bach.

Exerciţiul este cel care ne întăreşte oasele şi ne păstrează trupurile tinere. În afară de sport şi înot, poţi considera Thai-Chi, artele marţiale şi Yoga. Eu îmi iubesc trambulina şi o folosesc zilnic.
O placă înclinată cu care mă aşez cu capul în jos, îmi îmbunătăţeşte calitatea perioadelor de relaxare. S-ar putea să vrem să explorăm una din formele de tratament ca Rolfing, Heller Work sau Trager. Masajul, Reflexologia, Bioenergia/Reiki, Manipularea oaselor pot fi toate benefice.

Pentru minte putem explora tehnici de vizualizare, imaginerie asistată şi afirmaţii. Sunt foarte multe tehnici terapeutice: Gestalt, Hipnoza, Psiho-dramă, Regresie în vieţile trecute, Terapie prin artă, Interpretarea viselor.

Meditaţia, în oricare din formele ei, este o cale minunată de a linişti mintea şi de a permite ‚ştiinţei’ tale interioare de a ieşi la suprafaţă. Eu de exemplu stau doar cu ochii închişi şi întreb’Ce am nevoie să ştiu?’ şi apoi aştept în linişte răspunsul răspunsul poate să vină imediat şi acesta este un lucru bun sau poate să nu vină şi este tot bine. Ştiu că va veni într-una din zilele următoare.

Sunt grupuri care fac cursuri pentru toate gusturile, cum ar fi: Introversiune, Relaţii iubitoare etc. Aceste cursuri nu o să-ţi clarifice TOATE PROBLEMELE pentru totdeauna. Totuşi ele te pot ajuta să-ţi schimbi viaţa aici şi acum.

Pe tărâm spiritual există rugăciunea şi meditaţia. De asemenea practicarea iertării şi dragostei necondiţionate sunt practici spirituale.

În infinitatea vieţii unde sunt, totul este perfect,întreg şi complet.
Viaţa mea este în permanenţă nouă.
Fiecare moment al vieţii mele este nou, proaspăt şi vital.
Îmi folosesc gândirea afirmativă să creez exact ceea ce îmi doresc.
Aceasta este o nouă zi. Eu sunt un nou eu.
Gândesc diferit. Vorbesc diferit. Acţionez diferit.
Ceilalţi mă tratează diferit.
Noua mea lume este o reflexie a noii mele gândiri.
Este o bucurie şi o plăcere să plantez seminţe noi,
Pentru că ştiu că aceste seminţe vor deveni noile
mele experienţe de viaţă.
TOTUL ESTE BINE ÎN LUMEA MEA.

Louise L. Hay

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro