Diferite comportamente alimentare

11988389_1706817616205224_3799637501793246470_nA mânca sau a bea foarte incet: vrei sa prelungesti placerea, cauti atentia, prezenta celorlalti. Teama de singuratate….

A mânca sau a bea foarte repede: când nu esti prezent cu adevarat la masa, vrei sa controlezi ceva sau pe altcineva. Vrei sa controlezi timpul. Îti este teama ca ceilalti te considera prea lent, iresponsabil, de neîncredere. Vrei sa câstigi, sa ai un ascendent asupra cuiva. Teama de a nu fi la înaltime.

A mânca sau a bea foarte putin: crezi ca nu meriti sa fii hranit de mama ta sau de ceva ce are legatura cu dragostea materna. Nu îti cunosti adevaratele nevoi. Teama de a fi iubit devine mai puternica decât dorinta de a fi iubit. A nu mânca sau a nu bea suficient indica adeseori faptul ca exista ceva „prea mult” într-un alt domeniu, în care nu te accepti asa cum esti. Acest lucru poate însemna de asemenea ca poti gestiona acest surplus, dar nu esti constient de el.

A mânca sau a bea pea mult: când te umpli pâna când te simti rau, nu esti în contact cu propriile tale limite. Vrei sa îti asumi” prea multe raspunderi sau sa faci prea multe pentru ceilalti. Vrei sa îi rasfeti prea mult pe ceilalti, în detrimentul propriilor tale nevoi. Frica de a nu fi iubit. Te pedepsesti pe tine
însuti deoarece ai mâncat prea mult. Faptul de a mânca sau de a bea prea mult indica adeseori ca exista ceva „prea putin” într-un alt domeniu, în care nu te accepti asa cum esti. Este posibili sa te comporti ca si cum „te-ai saturat” dar sa nu fi constient de acest lucru.

A musca din mâncare: a avea intentia de a musca pe cineva. Când vrei sa îti controlezi furia. Când ai asteptari, fara un acord în prealabil. Când vrei ca totul sa decurga conform propriilor tale dorinte. Teama de a fi moale, vulnerabil si intoleranta acestui comportament când se manifesta la tine.

A înghiti repede fara sa savurezi mâncarea: vrei sa faci pe cineva sa dispara. Ai resentimente, pastrezi o ranchiuna. Refuzi sa vezi si sa accepti partea buna a celuilalt. Teama de a fi vulnerabil. Faptul de a nu savura nimic indica de asemenea ca acea persoana are o dificultate în a se bucura de placerile vietii. Este o persoana care îsi poarta pica atunci când îsi acorda acest drept.

Lise Bourbeau

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

 

Related:  Nobletea sufletului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro