Eliberarea emoţiilor negative păstrate in memoria celulară

memoria celularăa) Acest lucru se poate obţine prin folosirea tehnicilor de vizualizare creativă.

b)Avem la dispoziţie o largă selecţie de modalităţi de vindecare pentru a ajuta corpul fizic să pună in practică, rapid şi eficient, această deblocare: de exemplu, kinesiologia, homeopatia şi armonia corpului. Un ajutor in realinierea şi curăţarea structurii celulare şi a campurilor de energie ale corpului poate fi obţinut printr-un număr de terapii alternative, care pot realiza in cateva ore ceea ce ar putea lua, altfel, ani intregi de meditaţie.

c) Putem cere, de asemenea, ca noaptea, in timp ce dormim, intregul nostru corp emoţional să fie curăţat şi eliberat de toate convingerile negative şi de tiparele de limitare. Pur şi simplu, acordaţi-vă la Sinele vostru Suprem şi cereţi ca acest lucru să fie indeplinit. Nu vă indoiţi. Puteţi cere să fiţi conştienţi de acest proces prin intermediul viselor voastre, sau puteţi cere, in mod clar, ca procesul să fie dus la bun sfarşit fără intermediul memoriei conştiente.

Simt că toată lucrarea pentru deblocarea emoţională poate fi o experienţă lină, care să curgă liber şi nu una traumatică – cu excepţia cazului in care doriţi să fie aşa. Eu nu sunt de acord cu zicala „dacă nu te chinui, nu caştigi” şi simt că totul poate fi obţinut cu blandeţe şi cu iubire, dacă aceasta este intenţia şi dorinţa noastră.

Invăţaţi să abordaţi in mod eficient emoţiile negative şi rănile sufleteşti

a)Disipaţi emoţiile negative prin respiraţie, pentru a vă calma mintea, corpul şi emoţiile. Respiraţi intr-un mod profund, lin, ritmic şi continuaţi pană cand vă simţiţi liniştiţi.

b)Exprimaţi-vă sentimentele intr-o manieră paşnică, neameninţătoare faţă de persoana care a declanşat rănirea şi doar apoi ocupaţi-vă de problemele care v-au rănit. Amintiţi-vă că situaţia exterioară este numai o oglindă. Dacă nu aţi avea nici o problemă in interiorul vostru, nu aţi reacţiona astfel. Un indiciu că aţi reuşit să vă deblocaţi este acela că incetaţi să mai reacţionaţi puternic la o situaţie care, in trecut, ea v-ar fi făcut să reacţionaţi.

Related:  Mesajul emotiilor negative

c)Sentimentele se manifestă intotdeauna conform modului nostru de a gandi şi percepe. Dacă nu vă place cum vă simţiţi, schimbaţi felul de a gandi.

d)Fiţi de acord cu voi inşivă şi nu căutaţi aprobare din partea altora. Stabiliţi-vă propriile standarde asupra a ceea ce este acceptabil pentru voi. Cu toţii avem standarde diferite cu privire la ceea ce dorim să experimentăm şi să acceptăm in viaţă.

e)Ridicaţi-vă propria energie, prin accesarea energiei voastre interioare, in cadrul meditaţiei. Prin contopirea cu esenţa divină din interior noi, invăţăm să iubim, să-i respectăm şi să-i acceptăm pe alţii şi să devenim propriul nostru izvor de fericire. Nu vă bazaţi pe alţii, ca să vă simţiţi bine.

f) Amintiţi-vă că cea mai importantă persoană sunteţi voi.
Dacă voi sunteţi fericiţi, puteţi să vă ocupaţi in mod pozitiv de alţii şi să dăruiţi mai eficient.

g) Fiţi in contact cu reacţiile voastre fizice şi emoţionale – nu negaţi felul in care simţiţi. Ascunzand ceva „sub covor”, sau păstrand in noi stări emoţionale negative, ca de exemplu „să vă inghiţiţi limba” pentru ca să aveţi linişte in casă, sau pentru „a nu face valuri”, va conduce la boală, ulcer digestiv, cancer, probleme cu inima etc.

h) Rezolvaţi problema pentru care vă simţiţi răniţi şi uitaţi-o.

i) invăţaţi să trăiţi in cadrul fiecărui moment.

j) Fiţi dispuşi să vă schimbaţi – singura constantă in Univers este schimbarea.

k) Nu vă otrăviţi trupul cu mancare, ganduri sau emoţii dăunătoare.

l) Nu mai judecaţi. Alegeţi să aveţi doar ganduri şi afirmaţii pozitive despre alţii, şi despre voi.

m) inlocuiţi motivaţia fricii, cu motivaţia iubirii.

Unul dintre cele mai puternice instrumente in vindecarea corpului emoţional şi, in consecinţă, in vindecarea corpului fizic, este iertarea – să ne iertăm atat pe noi, cat şi pe ceilalţi.

Timp de ani de zile am practicat meditaţia, am făcut exerciţii in mod regulat şi am urmat o dietă relativ pură. Toate acestea au făcut ca tumoarea canceroasă din ficatul meu să rămană relativ mică. Dar ea era un rezultat direct al maniei nerezolvate. Deşi evoluasem destul de mult pe plan personal, mă refăcusem spiritual şi folosisem alte instrumente pentru a mă vindeca, nu fusesem in stare – sau poate nu am fost dispusă – să iert, pană cand diagnosticul şi situaţia care „imi ameninţau viaţa” m-au forţat la acest lucru.

Related:  Cele trei elemente esentiale ale naturii umane

Medicina obişnuită poate salva vieţi, in cazul in care cancerul este detectat destul de devreme şi indepărtat. Dar noi trebuie să cunoaştem motivul pentru care cancerul a apărut iniţial – şi să indepărtăm cauza, nu doar simptomele.

Meditația ca un instrument de prevenire .

Beneficiul major al meditaţiei este in abordarea emoţiilor şi in detaşarea pe care o putem obţine, astfel incat să simţim că nu mai suntem „la discreţia altora”. Ea ne permite să fim responsabili pentru propria noastră fericire şi, de asemenea, să identificăm prompt de unde apar problemele.

Chris Griscom, in cartea Timpul este o iluzie, afirmă că, cu excepţia regresiei in vieţile trecute, meditaţia şi schimbarea frecvenţei campurilor noastre de energie, spre octave mai inalte, este calea cea mai puternică pentru eliberarea tiparelor vechi, negative, păstrate in corpul emoţional şi in memoria celulară.

Stăpanirea corpului emoţional şi mental cere disciplină. După ce gandim ani intregi, suntem fără putere in faţa gandurilor noastre şi a sentimentelor induse de ele, pur şi simplu deoarece societatea ne invaţă să adoptăm această atitudine – iar acum putem fi conştienţi şi putem invăţa să ne disciplinăm gandirea.

Un guru indian a spus odată că nu te poţi aştepta ca un cal sălbatic, care a hoinărit pe campii incă de cand s-a născut, (precum minţile noastre nedisciplinate), să vină in ţarc doar pentru că il chemăm noi.

Televiziunea a creat o stare in care aşteptăm rezultate instantanee, ce fac ca a ne petrece un timp in linişte interioară, in care să ne disciplinăm şi să ne liniştim mintea să fie un proces foarte dificil pentru mulţi. Serialele TV intăresc mentalitatea de victimă, jocurile televizate intăresc lăcomia, iar buletinele de ştiri intăresc frica şi negativitatea. Toate acestea sunt emoţii puternice ce sunt intărite in mod subliminal, in viaţa noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, televiziunea este un instrument de comunicare foarte puternic, iar noi il putem controla şi, prin vizionare selectivă, il putem face să funcţioneze in avantajul nostru. Avem puterea de a ne alege percepţia, gandurile, realitatea şi experienţa noastră emoţională.

Related:  Fiinta umana, marele mister al creatiei

Jasmuheen

One Reply to “Eliberarea emoţiilor negative păstrate in memoria celulară”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.