Gandul este mintea in actiune

Mintea in actiune este gandul, iar gandul este creativ. In zilele noastre oamenii gandesc cum n-au mai gandit niciodata pana acum. Putem spune ca acesta este o epoca creativa, iar lumea confera cele mai meritoase premii celor care gandesc.

Materia in sine nu are putere, este pasiva, inerta. Mintea este forta, energie, putere. Mintea contoleaza materia si ii da forma. Fiecare forma pe care o ia materia nu este decat expresia unui gand pre-existent.
Dar gandul nu face transformari miraculoase. El se supune legilor naturale; pune in miscare forte naturale; elibereaza energii naturale; se manifesta in conduita si actiunile tale, iar acestea la randul lor actioneaza asupra prietenilor si cunostintelor tale si in cele din urma asupra intregului mediu in care traiesti.
Tu poti sa nasti gandul; cum gandul este creativ, inseamna ca tu poti crea pentru tine

1. Cel putin nouazeci la suta din viata noastra mentala este subconstienta, deci cel care esueaza in a o utiliza, in a-i folosi puterea, traieste intr-o limita foarte stramta.

2. Subconstientul poate rezolva si chiar rezolva orice problema pentru noi daca stim cum sa-l dirijam. Procesele subconstientului sunt intotdeauna active; singura intrebare este, noi suntem facuti sa fim doar simpli recipienti pasivi ai acestei activitati sau suntem cei care constient dirijam intreaga munca? Ar trebui sa avem o viziune legata de destinatia care trebuie atinsa, de pericolele ce trebuie evitate sau ar trebui doar sa ne lasam purtati de evenimente?

3. Am vazut ca mintea cuprinde fiecare parte a corpului fizic si ca este capabila sa fie dirijata sau impresionata de catre autoritatea ce vine dinspre partea obiectiva, de partea cea mai mare a mintii.

4. Mintea, care domina corpul, este de departe rezultatul ereditatii, care la randul sau este rezultatul tuturor mediilor corespunzatoare generatiilor trecute, mereu-miscatoarelor forte ale vietii. Intelegerea acestui fapt ne va permite sa ne folosim autoritatea atunci cand descoperim la noi insine o trasatura de caracter nedorita.

5. Putem folosi in mod constient toate trasaturile de caracter care sunt placute, cu care am fost inzestrati si putem sa inlaturam, sa refuzam sa le lasam sa se manifeste pe cele pe care nu le dorim.lucrurile pe care le doresti.

6. Repet, mintea, care domina corpul nostru fizic, nu este numai rezultatul tendintelor ereditare, dar si rezultatul celor sapte ani de acasa, a mediului in care lucram, a mediului social din care facem parte, de unde mii de impresii, idei, prejudecati si ganduri similare au fost primite.

7. Multe dintre acestea au fost luate de la altii, rezultat al opiniilor, sugestiilor sau afirmatiilor acestora; multe sunt rezultatul gandirii noastre proprii, dar aproape toate au fost acceptate dupa o foarte putina examinare sau chiar deloc.

8. Ideea parea plauzibila, mintea constienta a primit-o, a trecut-o la nivel subconstient unde a fost preluata de catre Sistemul Simpatetic si trecuta mai departe sa fie construita in corpul nostru fizic. „Cuvantul a devanit carne.”

9. Aceasta este calea prin care, consecvent, ne cream si ne recream noi insine; suntem astazi rezultatul gandirii noastre trecute si vom fi ceea ce gandim astazi, Legea Atractiei ne aduce nu lucrurile care ne-ar placea sau cele pe care le-am dori, sau lucrurile pe care altcineva le are ci ne aduce „pe ale noastre”, lucrurile pe care le-am creat prin procesul nostru de gandire, fie constient sau inconstient. Din nefericire cei mai muti dintre noi creeaza aceste lucruri inconstient.

Related:  Corpuri subtile şi chakre

10.Daca ne-am construi o casa pentru noi cat de atenti am fi in legatura cu planul casei; cum am studia fiecare detaliu; cum am mai studia materialele si am alege numai pe cele mai bune; si totusi ce neglijenti suntem cand ne cladim Casa Mentala, care, de fapt, este infinit mai importanta decat orice alta casa fizica; fiindca orice lucru care ests posibil sa intre in viata noastra depinde de caracterul materialului care este folosit la construirea Casei Mentale.

11.Ce este caracterul acestui material? Am vazut ca este rezultatul impresiilor pe care le-am acumulat in trecut si le-am depozitat in Mentalitatea subconstienta. Daca aceste impresii au fost de frica, ingrijorare, grija, anxietate, daca au fost disperate, negative, pline de indoieli, atunci textura materialului care ne imbraca astazi va fi din acelasi material negativ. In loc sa ne fie de folos, se va macina si putrezi si ne va aduce numai truda si anxietate. Vom fi intotdeauna ocupati incercand sa-l carpim si sa-l facem macar sa para decent.

12.Daca in schimb am depozitat numai ganduri curajoase, daca am fost optimisti, pozitivi si am alungat imediat la rebuturi orice tip de gand negativ si am refuzat sa avem de-a face cu el, am refuzat sa fim asociat sau identificat cu acesta in orice fel, care este rezultatul? Materialul nostru mental este de cea mai buna calitate; putem sa imbracam orice tip de material vrem; orice culoare dorim; stim ca textura este ferma, materialul solid, nu se va decolora; nu avem teama sau anxietate in ceea ce priveste viitorul; nu este nimic de ascuns, nu exista petice de acoperit.

13.Toate acestea sunt dovedite ca adevarate de catre psihologie. Nu este doar o terorie sau o presupunere in legaura cu procesele de gandire; nu este nici un secret legat de acestea; de fapt, sunt atat de clare incat oricine le poate intelege. Ce ramane de facut este sa curatim casa mentala, sa facem aceasta in fiecare zi ca sa pastram casa curata.
Curatenia mentala, morala si fizica sunt absolut indispensabile daca vrem sa avem un progres de orice fel.

14.Cand acest proces mental de curatire a fost indeplinit, materialul care a ramas o sa fie potrivit pentru construirea idealurilor sau a imaginilor mentale pe care dorim sa le realizam.

15.Exista o proprietate care asteapta un pretendent. Are pamant mult, granele bogate, apa curgatoare si cherestea de buna calitate; toate acestea se intind cat poti cuprinde cu ochii. Este si o casa, spatioasa si primitoare, cu tablouri rare, o biblioteca completa, perdele bogate, tot luxul si comfortul pe care il poti imagina. Ceea ce trebuie sa faca mostenitorul este sa revendice mostenirea, sa intre in posesia ei si sa o foloseasca. Trebuie sa o foloseasca, nu trebuie sa o lase sa decada, folosirea acesteia este o conditie a mostenirii. Daca neglijeaza proprietatea, o pierde.

Related:  Subconstientul si miracolele somnului

16.In domeniul mintii si spiritului, domeniul puterii practice, tu ai o asemenea proprietate. Tu esti mostenitorul! Poti s-o revendici si sa intri in posesia ei si sa-i folosesti bogatiile. Puterea PESTE circumstante este unul dintre fructele ei; sanatate, armonie si prosperitate sunt bunuri pe care le contine. Iti ofera echilibru si pace. Te costa numai munca de a-i studia si a-i culege resursele bogate. Nu cere sacrificii, exceptand pierderea limitarii pe care o ai acum, a sclaviei in care traiesti si a slabiciunilor tale.Te imbraca in onoare si pune un sceptru in mana ta.

17.Pentru a castiga aceasta proprietate, trei procese sunt necesare: Trebuie sa-ti doresti sincer. Trebuie sa-ti revendici mostenirea. Trebuie sa intri in posesia ei.

18.Admite ca nu sunt conditii greu de indeplinit!

19.Esti familiar cu subiectul mostenirii. Darwin, Huxley, Haeckel si alti oameni de stiinta au o gramada de evidente, mare cat un munte, ca ereditatea este o lege care asista creatia progresiva. Ereditatea progresiva este cea care i-a dat omului pozitia erecta, puterea de miscare, organele de digestie, circulatia sangelui, forta nervilor, structura osoasa si o multime de alte facultati fizice. Exista insa fapte mult mai impresionante in ceea ce priveste ereditatea fortei mintii. Toate acestea constituie ceea ce putem numi mostenirea umana.

20.Dar exisata o mostenire pe care oamenii de stiinta n-au intrezarit-o. Ea se afla dedesubt si inaintea tuturor cercetatorilor. In punctul in care ei isi ridica mainile spre cer in semn de disperare, spunand ca nu se pot baza pe ceea ce vad, aceasta ereditate divina se gaseste in plina guvernare.

21.Este acea forta blanda care a decis creatia primordiala. Porneste in jos, de la Divin, direct, in fiecare fiinta creata. Da nastere vietii, ceea ce oamenii de stiinta nu au putut face si nici nu o sa poata. Intre toate fortele ea este suprema si de neatins. Nici o fiinta uamana nu o paote atinge. Nici o fiinta umana nu se poate masura cu ea.

22.Aceasta Viata Infinita curge prin tine; este chiar TU. Usile sale sunt doar facultati care cuprind constientul tau. Pentru a mentine aceste usi deschise avem Secretul Puterii. Nu merita sa facem efortul?

23.Cel mai important este ca sursa vietii si a puterii este in interior. Persoane, circumstante si evenimente pot sugera nevoi si oportunitati, dar forta si puterea de a raspunde acestor nevoi se va gasi in interior.

24.Evita lucrurile contrafacute. Construieste fundatii ferme pentru constientul tau, bazate pe fortele care vin direct din sursa Infinita, din Mintea Universala dupa chipul si asemanarea careia tu ai fost creat.

25. Cei care au reusit sa intre in posesia acestei mosteniri nu vor mai fi nicioadata cum au fost. Au intrat in posesia unui sentiment de putere interioara la care nici nu visau. Acestia nu vor mai fi niciodata timizi, slabi, ezitanti sau tematori. Ei sunt conectati indisolubil cu Omnipotenta. Ceva in ei a fost trezit la viata; au descoperit dintr-o data ca posed o formidabila abilitate latenta, de care erau pana atunci complet inconstienti.

Related:  Secrete pentru mai multa energie

26.Aceasta putere vine din interior, dar nu o putem primi daca nu dam.
Trebuie sa o folosim – aceasta este conditia pe care trebuie s-o indeplinim ca sa intram in posesia mostenirii. Fiecare dintre noi nu este decat canalul prin care puterea Omnipotenta se diferentiaza luand o forma; daca nu daruim, canalul este obstructionat si nu mai putem primi. Aceasta este adevarul in orice plan al existentei si in orice camp de efort si in toti pasii din viata. Cu cat daruim mai mult, cu atat primim mai mult. Atletul care doreste sa devina puternic trebuie sa foloseasca forta pe care o are, si cu cat o foloseste mai mult, cu atat devine mai mare, primeste mai mult. Omul de finante care doreste sa faca bani trebuie sa foloseasca banii pe care ii are, numai astfel poate sa-i inmulteasca.

27.Comerciantul care nu-si pune obiectele la vanzare, in curand nu va mai avea nimic ce sa vanda; corporatiile care nu ofera servicii de calitate, in curand nu vor mai avea clienti; avocatul care esueaza in a avea rezultate, in curand nu va mai avea clienti; si asa mai departe in orice domeniu de activitate; puterea este dependenta de folosirea corecta a puterii care este deja in posesia noastra; ceea ce este adevarat in orice camp de activitate, in orice experienta din viata; adevarata putere din care a rezultat orice alta putere cunoscuta de oameni este puterea spirituala. Daca indepartam spiritul ce ramane? Nimic.

28.Spiritul este tot ceea ce exista. De acceptarea acestui fapt depinde abilitatea fiecaruia de a-si folosi intreaga putere, fie de natura fizica, mentala sau spirituala.

29. Toate posesiile sunt rezultatul atitudinii acumulative a mintii sau altfel zis a constientizarii banilor; acesta este bagheta magica care te va ajuta sa primesti idea, care va formula planuri pe care tu le vei pune in aplicare; vei gasi placere atat in executia lor cat si in atingerea si indeplinirea lor.

30.Acum, du-te in camera ta, pregateste-ti un scaun, ia o pozitie in care te simti relaxat si alege mental un loc care iti trezeste amintiri placute. Fa-ti o imagine mentala completa a acestui loc, vezi cladirile, pamantul, copacii, prietenii, evenimente, creeaza un tablou complet. La inceput te vei gandi la toate locurile de pe pamant, exceptand locul ideal asupra caruia vrei sa te concentrezi. Dar nu te lasa descurajat. Persistand, vei invinge. Persistenta necesita practica. Trebuie sa practici acest exercitiu in fiecare zi, fara exceptie.

Charles F. Haanel

Argumenteaza în favoarea propriilor limitari si, fara îndoiala, le vei avea.~Richard Bach

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.