Tu si succesul

11053243_1430378350310451_8241390552132469961_nChristopher Morley spunea: Nu există decât un singur gen de succes – să reuşeşti să-ţi trăieşti viaţa în felul tău.

Forţa nelimitată care să te ajute să realizezi acest lucru se află deja în tine; ceea ce se impune acum este să-ţi programezi acest computer formidabil – mintea. Tu însuţi eşti programatorul şi, utilizând tehnicile corespunzătoare, poţi s-o determini să te ghideze spre atingerea ţelurilor dorite.

Multe sunt aspectele asupra cărora marii gânditori ai lumii nu au căzut de acord, totuşi, în privinţa unuia, părerile lor concordă până la a fi unanime.
Acest adevăr major este că devenim ceea ce gândim.
Solomon spunea: Omul este aşa după cum gândeşte în inima lui.
Buddha afirma: Suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gândit.
Marcus Aurelius scria: Viaţa unui om este ceea ce gândurile lui o fac să fie.
Iar Ralph Waldo Emerson nota: Omul este ceea ce gândeşte de dimineaţa
până seara.

Astfel, devenim ceea ce gândim. Fiecare dintre noi devine exact ceea ce, gândind, mintea sa îl programează să devină. O persoană prosperă îşi programează gânduri de prosperitate, la fel cum un biet nefericit îşi umple mintea cu gânduri care se constituie într-un program ce ar putea fi rezumat prin formula „fă-mă nenorocit, mediocru, plictisitor şi obişnuit”. Mintea ta seamănă cu straturile din grădină: de tine depinde ce plantezi, fiindcă pământul hrăneşte şi face să încolţească exact seminţele pe care le-ai pus în el şi nu altele. Cât de adevărate sunt cuvintele din Biblie: Celui ce are i se va mai da, iar celui ce n-are i se va lua şi ceea ce i s-a dat.
Cei bogaţi devin şi mai bogaţi pentru că se gândesc la ceea ce vor să obţină, iar săracii sărăcesc şi mai mult din cauză că nu se gândesc decât la lucrurile pe care nu le au pentru a supravieţui. Legile care guvernează universul transformă în realitate gândurile tale dominante – aşa cum spunea şi Shakespeare: Să ne temem de gândurile noastre, ca nu cumva să ne trădeze.
Îndoielile noastre sunt nişte trădătoare şi ne fac să pierdem binele ce ades l-am dobândi, sădindu-ne în suflet teama de-a încerca.

Sădind seminţele succesului, în spiritul funcţionării legilor universale şi folosindu-te de tehnici adecvate, dovedite ca eficace în activarea rezervei tale de forţă latentă, şi cultivându-le prin programarea unor deprinderi de gândire noi, poţi fi sigur că vei culege o recoltă bogată.
Să facem un pas mai departe şi să vedem de ce gândeşti aşa cum gândeşti, de ce acţionezi în felul în care acţionezi şi care ar fi motivul pentru care manifeşti tendinţa de a prefera să te menţii pe un teritoriu familiar, chiar dacă această teamă de a-l părăsi te îndepărtează de realizarea viselor tale.
Din moment ce îţi dai seama că îţi poţi schimba direcţia de înaintare, se schimbă toate datele problemei şi, răsturnând situaţia, reuşeşti să porneşti spre realizarea acelor lucruri pe care ai fost creat ca să le realizezi. Succesul nu este decât un alt nume ce poate fi dat forţei tale nelimitate de a fi – a fi mai creativ şi mai înţelegător, mai curajos şi mai dinamic, mai plin de smerenie şi mai dispus să-ţi ajuţi semenii şi, în acelaşi timp, mai cutezător şi mai hotărât. Succesul adevărat nu are nici o legătură cu ceea ce eşti în momentul de faţă, ci cu forţa ta de a fi persoana care eşti capabil să devii.
Scriitorul şi omul de stat Benjamin Disraeli, prim-ministru al reginei Victoria, a spus: Am reuşit, prin meditaţii îndelungi, să-mi formez convingerea că un om care are un ţel profund ajunge, cu necesitate, să şi-l realizeze şi că nimic nu poate sta în calea voinţei celui care nu-şi precupeţeşte nici viaţa pentru a-l împlini.

Să ne străduim, aşadar, să descoperim împreună care este ţelul tău profund, care este domeniul tău de excelenţă şi, totodată, să identificăm resursele tale de curaj şi disciplină cu ajutorul cărora să poţi înlătura obstacolele ce stau între tine şi obiectivul tău.
Hotărăşte-te chiar acum să începi să lucrezi asupra ta însuţi, conştientizând cu claritate existenţa infinitului potenţial aflat în tine, în stare latentă şi aşteptându-te să-l activezi. Ia această carte drept ghid într-o palpitantă călătorie – expediţia de descoperire a propriei tale persoane. Fă un prim pas prin a recunoaşte că eşti o fiinţă cu totul specială, înzestrată cu talente unice pe care trebuie să le descoperi, să le valorifici şi să le dăruieşti celorlalţi semeni.

Ai de ales şi trebuie să alegi acum: ori te decizi să te urci la pupitrul dirijoral ca să conduci simfonia succesului, ale cărei note sunt deja în tine, ori te resemnezi să te îndrepţi spre mormânt, cu toată această muzică tăinuită undeva, în adâncul tău, fără a o cânta şi fără a o face să fie auzită de oameni,începe prin a lua hotărârea de a duce până la capăt lectura cărţii de faţă, de a-i înţelege şi apoi de a-i pune în practică principiile – acest lucru îţi poate schimba viaţa şi exact aşa se va şi întâmpla, dacă acţionezi conform hotărârii tale. Tu decizi, tu alegi. La urma urmei, este vorba despre alegerea ta şi despre viaţa ta. Să ne întoarcem puţin la ceea ce spuneam în legătură cu motivul pentru care suntem ceea ce suntem.

Viaţa nu poate fi înţeleasă decât dacă privim înapoi şi nu poate fi trăită decât dacă privim înainte. Kierkegaard

Ceea ce se află în urma noastră şi ceea ce se află înaintea noastră contează prea puţin în comparaţie cu ceea ce se află în noi. Emerson.

SEMINŢE DE GÂND
1. Eşti cea mai importantă persoană din acest secol. Ai încredere în potenţialul nelimitat aflat în tine – acesta este primul pas către culmi.
2. Indiferent care sunt calităţile tale unice, trebuie să te decizi să le descoperi, să le valorifici şi să le dăruieşti oamenilor.
3. Lucrurile pe care contezi vor deveni un sprijin şi mai puternic, ceea ce dăruieşti îţi va fi înapoiat înmiit, ceea ce ţii nefolosit va pieri, iar darurile înnăscute trebuie afirmate, valorificate şi dezvoltate.
4. Succesul stă la îndemâna oricui deschide uşile – nu e nevoie decât de cheile potrivite, iar ele se află deja în tine.
5. Cunoaşterea nu este un lucru primejdios. Ignoranţa nu este o fericire, îndrăzneşte să-ţi explorezi mintea.
Colin Turner – Nascut pentru succes 

Viața spirituală nu necesită acumularea multor cunoștințe.Esențialul în viața spirituală este practica. Nu este folositor să citești și să studiezi fără să cauți să realizezi ceva, să concretizezi. Desigur, fără cunoștințe suficiente practica devine săracă, lipsită de conținut. De îndată ce ați dobândit însă anumite noțiuni și adevăruri, trebuie să vă concentrați asupra câtorva exerciții pe care să le repetați zilnic.Întâlnim în viață unele persoane foarte simple care posedă câteva foi de hârtie pe care au scris un mic număr de adevăruri esențiale ce se străduiesc să le aplice, și le simțim locuite de spirit, de lumină. Și întâlnim altele, erudite, care posedă în biblioteca lor toate cărțile sacre ale omenirii, din care citează, dar din ele nu emană nimic spiritual. Esențialul constă în a avea câteva cunoștințe și a construi ceva cu ele. Putem numi această construcție viitorul nostru…sau templul nostru. La acest templu se gândea de fapt apostolul Pavel când scria în a doua epistolă către Corinteni: „Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt!” O.M.Aivanhov

One Reply to “Tu si succesul”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.