Viaţa spirituală

viata-spirituala-e1437760124515Multe persoane îşi închipuie că viaţa spirituală înseamnă întâlnirea cu un mag, cu un Iniţiat care  le va atinge sau le va transmite un secret extraordinar datorită căruia ele se vor transforma. Este păcat, dar lucrurile nu se petrec aşa. Transformarea fiinţelor se face numai printr-o lucrare individuală zilnică şi stăruitoare.
Cineva vă spune: „Luaţi această formulă magică, acest talisman, şi veţi fi sănătoşi (dacă sunteţi bolnavi), calmi (dacă sunteţi neliniştiţi), forţa (dacă sunteţi slabi)”… Să ştiţi că acestea sunt nişte minciuni de la o creatură care are interesul să vă înşele. Dimpotrivă, un adevărat Iniţiat vă va spune: „Copiii mei, totul este posibil, dar numai dacă vă străduiţi; în acea clipă, ceea ce aţi obţinut va fi atât de stabil încât nimeni nu vi-l va putea lua.” De altfel, trebuie să ştiţi că tot ce obţineţi prin nişte procedee magice – este adevărat că unele sunt de o anumită eficacitate – nu poate fi niciodată definitiv: după scurt timp, pierdeţi tot ceea ce aţi crezut că posedaţi. Păstraţi numai ce aţi obţinut interior prin nişte strădanii personale. Este o lege absolută.

Omraam Mikhael Aivanhov

Adesea ne grabim sa-i aratam cu degetul pe ceilalti,facandu-i pe ei responsabili pentru furia noastra,pentru frustrarea noastra si pentru celelalte emotii negative.Credem cu tarie ca ei ne-au indus starea noastra negativa.Dar exista oare un alt mod de a vedea acest lucru?
Un alt mod care ne atribuie noua responsabilitatea – asa cum ne revine de fapt?Exista un proverb:”Cand aratam cu un deget spre celalalt,trei degete se indreapta spre noi!” .Aceasta ne reaminteste ca,in fiecare situatie,avem puterea de a alege.Noi alegem sa acceptam emotiile negative care apar in interiorul nostru si,de asemenea,avem libertatea de a alege emotiile pozitive si sa vedem astfel situatia intr-un mod complet diferit.
Sri Vasudeva

2 Replies to “Viaţa spirituală”

  1. Frumos si adevarat 🙂 Multumesc mult ptr.toate articolele tale f.utile care imi fac viata mai frumoasa si ma ajuta sa inteleg tot ce se petrece in interiorul si exteriorul meu mult mai bine.Multumesc!!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.