Vindecarea

11037773_362801943924717_5755230257339276060_nTotul este deja vindecat, cu excepţia visului bolii.
Când te concentrezi asupra unei probleme, o măreşti în toate sensurile cuvântului. Nu-i permite să te supere, de vreme ce aştepţi o recompensă pentru compasiunea ta faţă de problemele lumii şi ale tale personale. Compasiunea pe care o oferi nu a fost pierdută sau nesocotită. A fost pur şi simplu reformulată. Era nevoie de un model nou de compasiune, dragule. Acesta înseamnă să nu ţii seama de iluzia pe care tu o numeşti problemă, în primul moment. Probabil ştii că prima lege a metafizicii este că indiferent asupra cărui lucru îţi concentrezi atenţia, el devine mai important şi mai amplu.

De ce îţi imaginezi atunci că starea ta de compasiune este negativă ?De ce nu te focalizezi în schimb pe compasiunea pozitivă, în care îţi imaginezi că situaţia este deja vindecată şi eliminată?
Nu te îngrijora că aceasta ar putea încălca voinţa lui Dumnezeu sau a celorlalţi oameni. Această compasiune pozitivă cheamă pur şi simplu către fiinţă ceea ce a fost deja creat de Dumnezeu:
perfecţiunea. Această perfecţiune pătrunde în interiorul forţei vieţii pe care o respiri. Şi prin focalizarea asupra soluţiilor, în loc să te preocupe problemele, atragi forţa vieţii în direcţia ei firească.

loading...

Priveşte situaţia simplu, indiferent de tema sau înfăţişarea ei, ca şi cum ar fi deja rezolvată. Mulţumeşte că este aşa. Şi acceptă această situaţie vindecată în inima ta, fără să cauţi cauzele sau logica ei. Chiar şi un dram de convingere va merge mult mai departe pe calea revelaţiei vindecării aspectelor fiecărei probleme aparente.

Acesta este un adevăr valabil pentru orice fel de trup, unul mare cât oceanele Pământului sau cât atmosfera, ori cel mai mic organism microscopic sau animal neînsemnat.
Păstrează acest adevăr în conştiinţă, că boala în faţa iubirii nu poate exista, şi vei avea revelaţia asupra realităţii extraordinare a tuturor lucrurilor.
Doreen Virtue

Adesea ne grabim sa-i aratam cu degetul pe ceilalti,facandu-i pe ei responsabili pentru furia noastra,pentru frustrarea noastra si pentru celelalte emotii negative.Credem cu tarie ca ei ne-au indus starea noastra negativa.Dar exista oare un alt mod de a vedea acest lucru?
Un alt mod care ne atribuie noua responsabilitatea – asa cum ne revine de fapt?Exista un proverb:”Cand aratam cu un deget spre celalalt,trei degete se indreapta spre noi!” .Aceasta ne reaminteste ca,in fiecare situatie,avem puterea de a alege.Noi alegem sa acceptam emotiile negative care apar in interiorul nostru si,de asemenea,avem libertatea de a alege emotiile pozitive si sa vedem astfel situatia intr-un mod complet diferit.
Sri Vasudeva

Interesant de citit si:
Related:  Culorile aurei umane si interpretarea lor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.