Zodiacul iubirii – Balanta

Zodia BALANŢEI
– LIBRA –
24 septembrie – 23 octombrie
Caseta cu bijuterii a BALANŢEI

libra_v2_by_azurylipfe1. Caracterul – zodie de aer. Zodia Balanţei mai este cunoscută şi sub numele de zodia Cumpenei. Volatilă, aproape impalpabilă, fluidă, Balanţa cuprinde toată gama de stări, de la rece la cald, şi de la cald la rece. Situaţia generală se prezintă, însă, de aşa natură, încât în această zodie uraganele vin foarte rar, cel puţin din interiorul ei, unde echilibrul este lege tare, lege de aramă. Din acest motiv, nativul în Balanţă va trăi şi va munci făcând maximum de efort pentru armonie, pentru linişte, pentru cumpătare, pentru dreaptă judecată.

2. Ziua norocoasă – vineri. Este ziua bunei-cuviinţe şi a controlului de sine, ziua ascetismului şi a împăcării cu natura.

3. Cifra norocoasă – 6. Cifră tainică în viziunea popoarelor din antichitatea Orientui Mijlociu, 6 are şi o semnificaţie cu totul neplăcută, mai ales dacă sunt alăturaţi mai mulţi de 6. În contextul influenţelor constelaţiei Balanţei, cifra 6 capătă, însă, conotaţii benefice. Specialiştii în numerologie afirmă despre oamenii care se află sub puterea acestui număr, că le place s-o facă pe misterioşii, că sunt capabili să păstreze un secret în orice condiţii şi că îşi pot controla foarte bine sentimentele, inclusiv sentimentele de dragoste, indiferent cât de arzătoare ar fi ele.

vivre.ro

4. Piatra norocoasă – opalul. Efecte pozitive asupra nativului în Balanţă va avea, adesea, şi diamantul. Folosit ca piatră preţioasă încă din vremurile vechi, opalul impresionează prin irizaţiile sale, care-l fac pe privitor să-şi mute gândul spre marile minuni ale acestei lumi. În ceea ce priveşte metalele, zodia Balanţei are în puterea sa cuprul, un metal foarte plăcut omului, deoarece se prelucrează uşor, se încălzeşte uşor, şi este şi foarte aspectuos.

5. Culoarea norocoasă – bleul. Acestei culori i se alătură auriul şi chiar turcoazul. De altfel, nativul în Balanţa va trage bune foloase din toate culorile pastelate, culori care-i vor fi de folos nu numai în plan psihic, ci şi în societate.

6. Floarea norocoasă. Trei flori îl vor ocroti pe nativul din această zodie – floarea de nu-mă-uita, crizantema roz şi trandafirul roz. Miozotisul sau floarea de nu-mă-uita se utilizează nu numai ca plantă ornamentală, ci şi în terapii antiinflamatoare, mai ales în zone sensibile, cum ar fi urechea sau ochii. Miozotisul are şi proprietăţi calmante, relaxante.

7. Parfumul norocos. Aromele care influenţează comportamentul nativului în Balanţă, precum şi pe cel al persoanelor cu care Balanţa vine în contact, sunt cele de gardenie, iasomie şi orhidee. Se spune că mirosul florilor mari şi albe de gardenie poate stimula inspiraţia nativului în Balanţă, aprinzându-i, în suflet, fierbintea flacără a optimismului.

8. Muzica norocoasă. Nativul în Balanţă va fi poleit cu noroc de cântecele pline de iubire şi de romantism, dar şi de cele de inimă albastră.

9. Calitatea umană admirată. Mult prea chibzuitul nativ în Balanţă va pune mare accent atât pe respectul său faţă de ceilalţi, cât şi pe respectul celorlalţi faţă de el, precum şi pe respectul de sine, considerând că totul poate începe şi se poate desfăşura cum trebuie, că totul poate fi în regulă, dacă persoana implicată are, în primul rând, respect de sine.

10. Calitatea umană detestată – incapacitatea sau lipsa de voinţă de a învăţa, de a te perfecţiona, neglijenţa faţă de propria pregătire fizică şi spirituală.

11. Ideal de viaţă. Nativul în Balanţă îşi va dori să se comporte, oricând şi oriunde, ca un prieten de nădejde şi să aibă, la rându-i, prieteni de nădejde.

12. Dorinţa secretă – să ajungă un om merituos, să ajungă sus în societate, dar numai şi numai prin puterea şi talentul său.

13. Verbul specific. Evident, verbul potrivit naturii acestei zodii este “a echilibra”. Alături de acest verb se află, pregnant, un precept din cărţile fundamentale ale omenirii: Să nu mărturiseşti strâmb asupra aproapelui tău!

14. Zodii care se armonizează cu Balanţa – Scorpionul şi Săgetătorul. În relaţia sa cu aceste două zodii, Balanţa vine ca un factor de ponderare.
Este vorba, fără îndoială, despre impetuozitatea şi curajul fără de măsură al Scorpionului, precum şi despre marea iubire de libertate, de independenţă, a Săgetătorului. Desigur, în raport cu Scorpionul, Balanţa îşi va găsi şi nişte asemănări cu acesta, calităţile sau defectele asemănătoare fiind, însă, cu mult mai accentuate la Scorpion.

15. Zodii conflictuale cu Balanţa – Taurul, iar în anumite situaţii Peştii Taurul va avea tendinţa, aproape naturală, de a-l spulbera pe chibzuitul nativ în Balanţă.

16. Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei – Berbecul şi Gemenii. În perimetrul acestor două zodii – şi mai ales în Gemeni, – Balanţa îşi va găsi, ori de câte ori va face apel, cel puţin o fărâmă din rezonanţele, din ecourile sale spirituale, culturale, artistice.

17. Trăsăturile personalităţii nativului în Balanţă. Nativul în această zodie a Balanţei sau Cumpenei este, de felul său, modest, ordonat, obişnuit sau chiar fin degustător de artă şi literatură, om cu frumoase preocupări artistice. Fiind amabil, curtenitor, şarmant, dispunând de o fire agreabilă, deschis spre comunicare şi prietenie, împăciuitor, nativul în Balanţă va fi, mereu, bine primit în societate. Omul Cumpenei va iubi pacea, prietenia, colaborare, armonia. Comportamentul unora dintre aceşti oameni ai echilibrului va lăsa, câteodată, de dorit, astrologii mai vechi afirmând – în legătură cu această stare de lucruri – că nativii în Balanţă pot fi chiar ei înşişi cauza dificultăţilor lor, a problemelor cu care se confruntă în familie sau societate.

18. Călăuză astrală – planeta Venus, ceea ce înseamnă un nobil principiu de viaţă, axat pe iubire, respect reciproc şi prietenie. Altfel spus, nativul călăuzit de Venus va fi iubitor, delicat, pasionat de viaţa sentimentală, căutător de plăceri, uneori gelos sau pasional.

19. Simbol astrologic – Balanţa sau Cumpăna. Ajuns la echinocţiul de toamnă, Soarele restabileşte echilibrul naturii şi al întregii firi. Este de înţeles faptul că, asemenea naturii care-i guvernează, oamenii care vor veni pe lume în această perioadă vor purta, în firea lor, în sufletul lor, Marele Echilibru, visând cu ochii deschişi la ideea de justiţie tutelară.

20. Guvernare asupra corpului omenesc. Semnul Balanţei va avea influenţe directe asupra rinichilor şi a mijlocului (şalele). La nativii din zodia Balanţei pot apărea boli de rinichi, de vezică, chiar de ficat sau bilă.
Nativilor bărbaţi li se recomandă purtarea unui brâu, pentru a-şi apăra mijlocul şi a evita durerile de şale. Şi nativele în Balanţă vor trebui să-şi apere mijlocul şi, prin urmare, nu le va strica nici lor, mai ales în sezonul rece, o curea lată, încinsă peste mijloc.

21. Poziţia pe cer a semnului zodiacal. Constelaţia cunoscută sub numele de Balanţă sau Libra (popular i se mai spune şi Constelaţia Cumpenei sau a Cântarului) aparţine părţii de cer dinspre emisfera australă.
Acest grup de corpuri cereşti numără 57 de stele, dintre care patru sunt mai mari, distribuţia fiind făcută sub forma unei balanţe.

22. Zonele sensibile în dragoste – mijlocul corpului şi şezutul. Astrologii care s-au ocupat de această problemă nu se jenează să afirme că, în cazul femeilor native în Balanţă, fundul acestora se cuvine îndeobşte mângâiat, cât mai des şi cu maximum de tandreţe.

Trăsăturile generale ale nativilor în BALANŢĂ

Majoritatea zodiacelor au despre nativii în zodia Balanţei, ca şi despre cei născuţi în zodia Fecioarei, multe, foarte multe cuvinte bune. O clasificare foarte populară este aceea în care, de pildă, Fecioara este trecută la capitolul zodii bune, alături de Taur, Peşti şi Berbec, în timp ce Balanţa este plasată în grupa zodiilor potrivit de bune, împreună cu Vărsător, Săgetător şi Gemeni. Probabil că o clasificare mai atentă ar putea situa, cu uşurinţă, Balanţa în rândul zodiilor generoase. Om al dreptăţii şi al bunei convieţuiri, nativul în Balanţă probează faptul că dispune de mari resurse sufleteşti şi că este, de fapt, cel mai social om din tot zodiacul. Valenţele sociale ale acestui om sunt date şi de faptul că, practic, nu are „organ” pentru conflict, că nativul acestei zodii habar n-are ce-i aceea agresivitate, că supărarea sa este, în cele mai multe dintre cazuri, asemenea unei averse.
Frumos pe dinăuntru, nativul în Balanţă este frumos şi pe dinafară, atât la înfăţişare, cât şi la comportare. Bărbatul şi femeia din zodia Balanţei vor fi, de foarte multe ori, nu doar nişte buni companioni, ci şi nişte interlocutori, nişte convivi plini de farmec. Nativul în această zodie va face din compromis o piatră de încercare şi, nu o dată, va avea şi reuşite în chestiuni pe care alţii nici nu şi le imaginează decât potrivnice, opozante, dinainte pierdute. Nevoit să se bată pentru demnitate şi onoare, atât pentru el, cât şi pentru ai săi, nativul în Balanţă nu va avea, totuşi, întotdeauna,un plan bine definit pentru a acţiona. Ceea ce nu înseamnă, însă, că nu va fi în stare să se lupte cu îndârjire, oriunde şi oricând, promovând regulile de fier ale moralei. Om al relaţiilor, nativul în Balanţă este capabil să reconstituie, prin iscusinţa sa, întregul, rotundul, lucrul aproape perfect.
Proeminent în acest semn al Balanţei, sufletul are tendinţa, benefică, de a se exprima mereu, evident cu precădere în sens pozitiv.
Un domeniu de exprimare sufletească este, desigur, şi cel al artei, teritoriu în care nativul în Balanţă se va simţi realmente ca la el acasă. Nativul în Balanţă va fi preocupat de artă, dovedind nu numai interes, pur şi simplu, pentru acest domeniu, ci şi calităţi. În mod obişnuit, nativul în Balanţă va fi un consumator de literatură, de teatru, de muzică. Mulţi nativi în Balanţă vor cocheta cu artele, îndeletnicire în urma căreia vor putea ajunge artişti plastici, actori, scriitori, muzicieni, profesori. Nativul în Balanţă este dotat cu un simţ pronunţat al frumosului, contribuind şi el, atât cât îi stă în măsură, precum şi după împrejurări, la realizarea şi împlinirea frumosului în această lume.
Punctul forte al acestui nativ Balanţă îl va constitui, însă, ştiinţa relaţiilor sociale, priceperea în a-i împăca şi apropia pe oameni. În contextul complex al relaţiilor sociale bine unse, nativul în Balanţă va fi un prieten de excepţie, care va sluji prietenia ca nimeni altul. Din acest motiv, i se vor putea încredinţa taine pe care nu le va dezvălui nimănui, niciodată, sub nici o formă. Evident, nativul în Balanţă va urî singurătatea, bucuria sa fiind arena socială, unde se va dedica dreptăţii, ordinii, armoniei, întrajutorării. La anii tinereţii, dar şi mai târziu, nativul în Balanţă va fi un mare iubitor de întâlniri în societate, de petreceri, de agape, de fel de fel de distracţii şi cluburi, unde oamenii se întâlnesc, dialoghează şi se simt bine.
Nativul în Balanţă va lupta foarte mult pentru bine şi armonie în familia sa. Dacă în familia proprie, sau în societate, nu va găsi ecou pentru preocupările sale de bine, dreptate, înţelegere, dialog, nativul în Balanţă se poate izola, se poate închide în sine şi, în asemenea momente va suferi foarte mult. Dacă se va naşte sub aştri aspri, potrivnici, nativul în Balanţă poate ajunge ca o fantomă pentru societate, fiind evitat şi dispreţuit pentru atributele sale devenite de nesuferit – pârâtor, turnător, laş, purtător de vorbe neplăcute.
În mod obişnuit, însă, nativul în Balanţă dispune de un inepuizabil rezervor de bună dispoziţie şi de un altul cu înţelegere şi răbdare, de asemenea inepuizabil. Din păcate, uneori nativul în Balanţă îşi va găsi mai lesne fericirea în viaţa socială, decât în propria familie, ceea ce îl va face să aibă probleme acasă, tocmai unul ca el, şi tocmai cu persoanele cele mai apropiate şi mai iubite. Şi se pare că se vor găsi persoane, chiar şi din familia sa, care nu-i vor înţelege, prea repede şi la timp, dorinţa acestui om de a fi în furnicarul societăţii şi de a încerca, tocmai el, să tămăduiască neorânduieli între oameni sau nedreptăţi. Deşi bun cunoscător al semenilor, nativul în Balanţă se va simţi stânjenit atunci când va trebuie să ia decizii
care-i privesc pe ceilalţi. Aşa se pare că, tocmai din acest motiv, nu-i va fi uşor să fie şef peste un colectiv unde va trebui nu numai să-i armonizeze, să-i împace pe subordonaţi, dar va trebui să ia şi o serie de măsuri împotriva firii şi simţirii sale, ceea ce-l va putea deconcerta sau chiar arunca în neagră deznădejde. În acest context, nativul în Balanţă va putea fi acuzat pe bună dreptate de inerţie, de obtuzitate, de conservatorism.
Brav luptător cu morile de vânt, nativul în Balanţă va fi, uneori, un premiant care dă cu barda-n apă sau, în cel mai bun caz, unul care se încăpăţânează să care apă cu ciurul.
Altfel, în mod normal, lumea îl iubeşte pe nativul în Balanţă pentru idealismul său, cât şi pentru neodihna şi priceperea sa în modelarea relaţiilor dintre oameni, fiind privit, mai mereu, ca o speranţă în plus, iar uneori chiar ca un prea-frumos nebun, în faţa căruia se cuvine să-ţi scoţi pălăria.
Se mai poate spune, totuşi, despre atât de cumpănitul nativ din Balanţă, fie bărbat sau femeie, că poate aluneca, în anumite condiţii ce ţin de relaţia sa cu mediul social în care trăieşte, spre narcisism, izolându-se şi trăgând, astfel, obloanele ce dau spre lumea exterioară.

Femeia BALANŢĂ

Comportare – în casă şi afară. Mare iubitoare a spaţiilor largi, cu multă lume, femei nativă în zodia Balanţei va găsi, totuşi, puterea pentru a se închide în casa ei şi a-şi face menirea pe de-a-ntregul, de la bucătărie şi până la patul conjugal. Grijulie cu tot ceea ce înseamnă propria gospodărie, femeia Balanţă o va amenaja cu mare gust, o va întreţine şi o va moderniza, neobosită şi mereu inventivă, ori de câte ori va fi nevoie. În casa femeii Balanţă totul va fi atrăgător, totul va însemna eleganţă şi bun gust . Orice amănunt, chiar lipsit de vreo semnificaţie, va dovedi că un ochi critic şi grijuliu a trecut pe acolo. În casa ei, în căsnicia ei, nativa în Balanţă va dovedi feminitate, înţelepciune, echilibru. Când este dezorientată, această femeie va avea neapărată nevoie de ajutor şi ar fi un mare păcat să nu fie sprijinită. Vorbele bune ale partenerului de viaţă o vor ajuta foarte mult şi, datorită firii ei ce trage mereu spre echilibru, va putea fi adusă pe linia de plutire fără prea mare efort.
În mod normal, casa femeii Balanţă este o cetate a armoniei şi a frumuseţii. Bună gospodină, soţie adesea exemplară şi care-şi înţelege responsabilităţile, nativa în Balanţă va suferi profund când i se vor face observaţii privind casa ei.
Se spune despre femeia Balanţă că este cu adevărat jumătatea bărbatului ei, cu o singură condiţie însă – acesta să remarce înfăptuirile ei şi, dacă se poate (şi trebuie să poată întotdeauna!), s-o aprecieze. Nimic altceva nu acţionează mai eficient asupra acestei native în Balanţă decât vorba dulce.
În ceea ce priveşte poziţia, situaţia ei dincolo de perimetrul casei, femeia Balanţă va avea succes, fiind căutată atât pentru prietenia de care dă dovadă, cât şi pentru toleranţa ei, inclusiv faţă de celelalte femei.
În afaceri sau la serviciu, femeia nativă sub semnele Balanţei se va comporta întocmai ca şi acasă, adică va depune atâta zel încât totul va fi, mai mereu, fără reproş.

Suflet şi pasiune. Exigentă cu sine, femeia Balanţă va fi, în schimb, mult mai îngăduitoare cu ceilalţi, ba chiar îi va consilia şi îi va ajuta, cu toată dezinvoltura şi priceperea, trecându-le cu vederea, nu o dată, unele lipsuri sau stângăcii. În tot ceea ce face, femeia aflată sub semnele Balanţei va fi văzută comportându-se fără nici un fel de fandoseală. Şi, deşi, dispune de un preaplin sufletesc, nu va fi, totuşi, în nici o împrejurare, vulnerabilă în faţa bărbaţilor. Îi va plăcea însă, îi va plăcea mult să ofere cu generozitate din bogăţia sa sufletească, şi asta fără să ceară ceva în schimb şi, mai ales, fără să piardă dreapta măsură.
Sufletul femeii Balanţă nu va fi nicicând de vânzare, dar nici nu va sta sub semnele gratuităţii. Şi aici există, şi va exista, o necesară şi dreaptă măsură, o cumpănă specifică zodiei de care aparţine. De altfel, femeia Balanţă nu se va dovedi, niciodată, atât de treabă, încât să fie considerată, pur şi simplu, proastă. Proastă de bună, adică. E bine de ştiut faptul că nativa în Balanţă este şireată, în felul ei, şi va da doar impresia că este accesibilă, mai ales sentimental. În final, tot ea va fi cea care va alege, întotdeauna sau aproape întotdeauna.
Pasiunile femeii Balanţă, dincolo de cele artistice, sunt, totuşi, surprinzătoare prin modul lor de manifestare. Adică ard puternic la această femeie care pare, prin bunătatea ei în societate, amica tuturor, dar care nu este, de fapt, de foarte multe ori, decât amica nimănui, adică o însingurată care mai şi are obiceiul de a iubi în taină. Culmea este că, tocmai ea, cea care spune şi face atâtea, nu are curajul, nu are puterea să-şi mărturisească iubirea. Nativa în Balanţă, deşi pătimaşă, va cere
cumpătare din partea bărbatului, dar îi va plăcea nespus dacă acest bărbat al ei este dotat, pe lângă alte cele, şi cu imaginaţie. Nativa în Balanţă are un respect deosebit pentru imaginaţie, pentru cei inventivi şi strălucitori.

Farmec şi sexualitate. Despre această fiică a lui Venus (zodia Balanţei este influenţată de planeta Venus) se spune, în lumea astrologilor, că este cea mai feminină dintre femei, fiind considerată, totodată, şi o mostră relevantă de farmec şi frumuseţe. Nativa în Balanţă nu va dori şi nu va iubi decât ceea ce i se pare ei frumos. Tot ce nu-i place ei, n-are nicio şansă să-i câştige inima nici măcar vremelnic, deoarece acestei doamne-domnişoare îi place să se dăruiască numai după propria-i evaluare şi scară de valori.
Femeia aflată sub semnele Balanţei este capabilă de multă vitalitate, de iniţiativă, de planuri şi înfăptuiri îndrăzneţe, în viaţa de zi cu zi, dar şi în iubirea ei. Îşi va expune frumuseţea cu bucurie, convinsă că toţi trebuie s-o vadă şi s-o aprecieze. Primeşte complimentele cu aceeaşi plăcere cu care ar aduna florile ei favorite.Se spune despre femeia Balanţă că îşi apreciază foarte mult corpul, acordându-i atenţie şi permanentă grijă. De altfel, ea va fi în stare să facă, adesea, chiar şi unele sacrificii, numai şi numai pentru a câştiga privirile celorlalţi, bărbaţi şi femei deopotrivă. În orice caz, femeia Balanţă va fi ea cea dintâi care-şi va admira corpul, hainele, pieptănătura şi se va studia cu maximum de atenţie, cu încântare şi chiar cu plăcere. Plăcându-i atât de mult de ea, normal că trebuie să placă, socoteşte dânsa, cel puţin tot atât de mult, şi celor din jur. Atât de plină de sine şi atât de convinsă de farmecele sale, nativa în Balanţă nu va fi, totuşi, prea detestată, bârfită sau invidiată de cei din jur, ci acceptată, de obicei, aşa cum este şi, de multe ori, chiar îndrăgită. Caracteristicile de om bun ale acestei femei Balanţă, chiar dacă sunt învăluite în firescul orgoliu de femeie, se vor impune fără prea mare efort.

Atitudinea faţă de cei din jur. Un inventar al defectelor zodiilor precizează că nativii în Balanţă pot suferi uneori de megalomanie, zgârcenie, laşitate, iar în anumite împrejurări pot da dovadă de lene sau chiar de prostie. Se pare că aceste defecte majore nu prea sunt valabile în cazul femeii Balanţă decât foarte rar. Mult prea îngăduitoare în relaţiile cu ceilalţi,
Balanţa-femeie va fi cât se poate de riguroasă cu ai săi, cu cei din familia ei în primul rând. De asemenea, ea va fi exigentă, chiar dură, aproape lipsită de scrupule, în relaţiile cu bărbaţii cu care are legături sentimentale. Se pare că bărbaţii cu care femeia Balanţă are legături de dragoste vor fi pentru ea, uneori, un fel de argument forte pentru siguranţa de sine, şi chiar pentru satisfacerea propriului orgoliu. Ataşamentul femeii Balanţă faţă de partenerii ei va fi, nu de puţine ori, la o cotă foarte joasă, uneori chiar sub semnele efemerului.
Relaţiile sociale ale femeii native în zodia Balanţei vor fi în mod firesc diverse, dar vor avea prioritate cele din lumea artelor, aceasta manifestând un interes aparte pentru bărbaţii cu preocupări artistice. Cert este faptul că femeii Balanţă îi place să se poarte, mai ales atunci când iese în lume, ca o femeie de spirit. Altfel, va fi lacomă de relaţii sociale şi mereu va avea senzaţia că nu cunoaşte destulă lume, că e încă la marginea societăţii, deşi va străluci, adesea, pe la mijlocul sau chiar în vârful ei.

Feminitate. Considerată în viaţa socială, dar şi în relaţiile ei de dragoste drept exhibiţionistă, dominată de instincte feminine accentuate şi de orgoliu, femeia Balanţă va face din feminitatea ei, adesea fără să vrea, un subiect de dezbatere. Fiind dominată în semnul ei zodiacal de Venus, femeia nativă în Balanţă va şti, ca de când lumea, ce înseamnă teoria şi practica dragostei, fiind mirată ea însăşi de câte poate şti, şi face, fără prea mare efort de imaginaţie. Zodiacele mai vechi, elaborate în perioade mai pudice ale societăţii omeneşti, considerau femeia Balanţă ca pe o femeie care se lasă iubită şi nu are nici o iniţiativă în dragostea ei. Se pare că, între timp, după începuturile erei sexuale în anii ’60 ai secolului trecut, după lansarea mini-jupei şi a dezbaterilor deschise pe teme de sex şi sexualitate,
lucrurile au fost reevaluate. Aşa că face că acuzaţia adusă femeii Balanţă de vechile zodiace, cum că ar sta de lemn-Tănase în actele ei de dragoste, pare a fi, în vremurile noastre, întrutotul depăşită.
În contextul acestor împrejurări, femeia Balanţă este prezentată acum, atât de astrologi, cât şi de sexologi, ca o femeie plină de iniţiativă şi chiar în expansiune, în viaţa ei amoroasă şi afectivă. Această constatare, ce pare a fi mai apropiată de realitatea „din teren”, vine, în mod logic, în continuarea a ceea ce se ştia de multă vreme, adică faptul că trupul şi inima femeii Balanţă cer multă dragoste. Această dorinţă de dragoste se va completa foarte bine cu sufletul ei, care poate să rămână mereu senin, mereu luminos şi întotdeauna iubitor de frumos.
Sensibilă la mângâieri şi la cuvinte fierbinţi, nativa în Balanţă nu va dori, totuşi, ca pregătirea momentului de dragoste să dureze prea mult. Ea va dori să se intre direct în subiect, fără prea multe preparative care, pentru una ca ea, pot însemna pierdere de vreme.
În căsnicie, femeia nativă în zodia Balanţei va putea chiar să-şi surprindă soţul cu dăruirea ei în dragoste, asta poate şi ca o compensare a unei presupuse vieţi cenuşii, sau ca expresie a unei filosofii realmente optimiste, potrivit căreia viaţa trebuie trăită cât mai intens şi cât mai frumos.
Şi, totuşi, totuşi, femeii Balanţă încă i-a mai rămas ceva şi din vechile zodiace.
Este vorba despre comportamentul ei, să-i zicem specific, în actul iubirii, asemănător cu acela al unei virgine. Datorită acestui comportament, femeia Balanţă va da impresia, cu toată graţia şi senzualitatea, că dragostea îi este, de fiecare dată, un început, că este o debutantă în domeniu, iar bărbatul trebuie să se poarte cu ea, nu-i aşa, cu aceeaşi delicateţe cu care s-ar purta cu o începătoare.

Bărbatul BALANŢĂ

Comportare – în casă şi afară. Sunt destule zodiace care afirmă despre bărbatul nativ în zodia Balanţei că este, în privinţa femeilor, un sceptic niciodată vindecat. Faptul ar părea să surprindă, deoarece bărbatul Balanţă este cunoscut ca un om cu mari calităţi şi posibilităţi în a fi un personaj de referinţă printre ceilalţi oameni, mai ales datorită trăsăturilor conferite de zodia sa – spirit de echilibru, de negociere, de calm şi acceptare, de armonie. Un bărbat născut sub semnele Balanţei va fi, de felul său, un soţ foarte bun şi va avea o căsătorie reuşită atunci când găseşte o femeie care va vrea să facă dragoste cu el cât mai des şi care să dorească să se perfecţioneze în amor. Lucrurile vor sta cu mult mai bine atunci când femeia bărbatului Balanţă va avea o concepţie cât se poate de modernă despre dragoste şi sex. Deci, căsnicia bărbatului Balanţă va depinde mult de tot de acest element, adesea bărbatul Balanţă fiind considerat, în lumea specialiştilor astrologi şi sexologi, ca incapabil de iubire. Ori, în asemenea caz, femeia poate fi tocmai motorul care să susţină această relaţie şi să-i dea dimensiunea specifică zodiei şi, desigur, eficienţa necesară. Considerat un bărbat dificil, nativul în Balanţă va deveni, însă, un partener de mare încredere pentru femeia care va reuşi să-l cucerească. Din păcate, acest bărbat Balanţă va avea tendinţa, uneori, de a trata femeia ca pe o proprietate personală. În societatea modernă, o asemenea comportare, o asemenea concepţie poate pune capăt oricărei legături de dragoste şi chiar unui concubinaj sau unei căsnicii.
Vulnerabil, nativul în Balanţă va încerca, în permanenţă, să-şi regăsească echilibrul, asemenea acului unei busole care, oriunde ar fi, tot nordul va arăta. Fericirea nativului în zodia Balanţei va fi mare dacă în casă, în familie, va fi armonie, va fi echilibru. Aceleaşi stări le va trăi acesta şi în raport cu situaţia sa de la serviciu sau din afaceri. Colegii sau chiar subordonaţii bărbatului Balanţă vor avea, în mod obişnuit, o colaborare foarte bună cu acesta. Se ştie că nativului în Balanţă nu-i place nicidecum confruntarea şi face tot ce-i stă în putinţă pentru a o evita. Nativul în Balanţă este, poate, cel mai mare iubitor de bună înţelegere de pe tot pământul. Din acest punct de vedere, o femeie sufletistă, pricepută la oameni, va şti să şi-l apropie pe acest bărbat aflat în zodia Cumpenei şi să-şi găsească, astfel, marele reazem al vieţii ei.

Suflet şi pasiune. În ceea ce priveşte afectele, dragostea, relaţiile pasionale, nativul în zodia Balanţei este ca un tăciune aproape stins.Disponibilităţile sale afective şi sexuale rămân, adesea, adânc ascunse, asemenea unui metal preţios, care se obţine, totuşi, dar în cantităţi infime, din multe tone de minereu . Se spune, totuşi, despre bărbatul Balanţă că este în stare, dacă posedă frumuseţe şi inteligenţă, să facă din femeie o sclavă a iubirii. Această performanţă i se poate întâmpla, ciudat, de necrezut, tocmai unuia ca el, despre care se mai afirmă, mai în glumă, mai în serios, şi faptul că nu ştie niciodată ce-i femeia şi, mai ales, la ce-i bună femeia la casa omului. Adevărul este însă că bărbatul nativ în zodia Balanţei este, de felul său, ceva mai lucid decât trebuie în mod normal şi, poate că şi din acest motiv, el nu-şi pierde capul atât de uşor. Neavând un puternic foc interior şi dovedind şi o lentoare greu de acceptat la un bărbat când e vorba despre femei, nativul în Balanţă va putea stăpâni femeia, fie ea cât de focoasă, asemenea unui driver priceput care pilotează un automobil de teren într-o zonă accidentată. Practic, el nu va pierde în faţa femeii decât foarte rar, dar când va pierde, apoi acea pierdere va fi definitivă.
Altfel, nu trebuie uitat faptul că bărbatul Balanţă este iubitor de frumos şi, în consecinţă, va preţui femeile chiar şi din considerente artistice. Totuşi, în economia sa afectivă, bărbatul Balanţă va găsi cu uşurinţă, şi chiar cu bucurie, cu încântare, un loc şi pentru femeie, dar destul de rar, destul de rar un loc central. Poate că o frână, destul de puternică în exprimarea acestui bărbat, în relaţiile sale de dragoste, este şi tendinţa sa spre perfecţiune. Nativul în zodia Balanţei va fi înclinat, parcă în mod natural, să găsească şi defecte femeii pe care şi-a propus s-o cucerească, iar când o va cuceri se va întreba, asemenea unui nătâng, de ce oare a cucerit-o şi ce trebuie să facă, totuşi, pentru a ieşi din încurcătură. Greu de spus, dificil de dat un sfat, deoarece relaţia a ajuns la un anumit punct de unde nu prea mai există întoarcere, iar de lăsat totul baltă nu se poate, nu-i stă în fire, el fiind Balanţă, adică omul armoniei, al echilibrului, al împăcării.

Farmec şi sexualitate. Dacă e frumos, capabil şi plin de energie, un nativ în zodia Balanţei poate fi considerat, pur şi simplu, o risipă a naturii, deoarece nu va bucura decât în mică măsura sexul frumos, deci nu-şi va duce la îndeplinire menirea sa ca bărbat decât în anumite condiţii şi împrejurări.
Criticabil din punctul de vedere al retractilităţii sale sexuale, bărbatul Balanţă îşi va evidenţia, în schimb, prin discuţii de bun nivel intelectual, atât sensibilitatea sa, sufletul său iubitor de frumos, de armonie şi ordine, cât şi verticalitatea sa ca om de lume, ca bărbat în societate. Nativul în zodia Balanţei are, prin urmare, mult farmec personal, fapt ce-l va propulsa, cu destulă uşurinţă, în societate.
În viaţa de zi cu zi, datorită comportamentului său de interior, lipsit adesea de vlagă, de convingere, de idei clare, de voinţă, acest bărbat Balanţă va da bătăi de cap femeii care se va ataşa de el.
Se zice despre bărbatul aflat sub semnele Balanţei că este greu de cucerit, intuiţia sa trăgând, prompt, imediat, semnalul de alarmă, în orice împrejurare, dacă ceva nu este în regulă. Totuşi, în demersul său de apropiere de femei, căci există, totuşi, şi un asemenea impuls şi în cazul bărbatului
Balanţă, acesta va face uz, fără scrupule, de farmecul personalităţii sale, de calităţile sale intelectuale şi spirituale, de limbajul său îngrijit, de bunele sale maniere. Nefiind nebun după dragostea fizică, bărbatul Balanţă va putea să-şi joace partenera pe degete, un joc destul de chinuitor pentru cea care i-a căzut în plasă. Energia, vitalitatea, buna dispoziţie, nonagresivitatea, calmul, preocupările pentru frumos ale nativului în Balanţă sunt tot atâtea tentaţii pentru femeile care nu vor prididi să-şi facă planuri în legătură cu el. Numai că acest bărbat le va înşela aşteptările nu de puţine ori, purtându-se aproape ca un somnambul şi dând impresia că nu ştie pe ce lume se află. Se pare că acest gen de comportare face parte, totuşi, dintr-o anume strategie a bărbatului Balanţă, fiind un mijloc de a scăpa de insistenţele unor posibile partenere, el unul neavând nevoi atât de mari şi presante în ceea ce priveşte sexul. Potrivit firii sale echilibrate, bărbatul din această zodie va evita, adesea, zbuciumul unei legături de iubire, agitaţia, supărările şi chiar şi bucuriile prea mari generate de asemenea complicaţie care, după cum se ştie, este nu numai sentimentală, ci şi socială.

Atitudinea faţă de cei din jur. În general, fermecătorul bărbat Balanţă va face tot posibilul ca echilibrul său interior să nu fie deloc tulburat sau, dacă va fi tulburat, acest fenomen nu va trebui să se propage prea în profunzimea fiinţei sale. Astrologii afirmă că, totuşi, echilibrul bărbatului nativ în Balanţă poate fi clătinat de un element foarte important în existenţa fiecăruia dintre noi, şi anume de bani. Nărăvindu-se la bani, bărbatul Balanţă, dar şi femeia Balanţă, îşi vor schimba comportamentul, înstrăinându-se de firea lor iubitoare de armonie, colaborare şi prietenie.În acest condiţii, Balanţa poate trece în opusul ei, devenind un personaj arţăgos, necooperant, clevetitor, laş, gică-contra, labil psihic. Mai mult decât atât, beneficiind de capacitatea sa de a colabora cu oamenii, de a le câştiga încrederea şi de a şi-i apropia, bărbatul aflat sub semnele Balanţei va putea forma, la serviciu sau în afaceri, grupuri sau grupuleţe care pot deveni nocive, înşelând, uneori, chiar şi încrederea colaboratorilor. Evident, asemenea comportare provoacă, mai întotdeauna, mari disfuncţii în echipa, în grupul de muncă. Dacă nu apar banii pe primul plan (şi, în general, bărbatul nativ în zodia Balanţei nu are patima, manifestă, a banilor şi nici a jocului de cărţi), acest om aflat sub semnele Cumpenei va şti mereu, în mod natural, dreapta măsură şi va fi, atât un şef de familie, cât şi un membru al societăţii demn de tot respectul.

Virilitate. Deşi nu este o fire sportivă şi nu se prea omoară cu activitatea sportivă, placidul bărbat venit pe lume sub semnele Balanţei se va dovedi surprinzător de viguros în iubirile sale şi, totodată, ferm hotărât în a-şi face datoria în aşa fel încât toată lumea să fie cu adevărat mulţumită.
Totuşi, unele zodiace susţin că bărbatul Balanţă este un om incapabil să iubească şi chiar incapabil să facă dragoste, fiind, atunci când este cazul, doar o maşină de făcut sex şi nimic mai mult. Aceleaşi zodiace pesimiste aruncă o lumină proastă asupra bărbatului Balanţă şi atunci când îl acuză că nu este în stare să vadă în femeie altceva decât un obiect sexual.
Desigur, asemenea afirmaţii tranşante nu acoperă nicidecum realitatea atât de diversă a oamenilor trăitori sub semnele acestei zodii, multe dintre aspectele precizate de unele zodiace mai vechi fiind valabile, foarte posibil, doar în cazul unor personalităţi accentuate.
Caracteristicile luminoase ale zodiei – zodie ce afirmă o umanitate generoasă – nu pot să nu apară şi în comportamentul sexual al bărbatului nativ în Balanţă. Fireşte, nu e vorba să invocăm aici generozitatea sexuală a acestui nativ, care ar exista şi n-ar exista (depinde de astrologul care face interpretarea zodiei), ci funcţionarea sa, inclusiv în plan sexual, ca un om întreg şi nu ca un rătăcit printre oameni.
Defectul bărbatului Balanţă, prezent şi în relaţiile sale sexuale, este că exagerează cu pragmatismul. Şi apoi mai este şi faptul că analizează prea mult, mult prea mult. Ceea ce înseamnă ineficienţă şi, desigur, pierdere de vreme. Întrebuinţându-se atât de puţin în dragoste, vigurosul bărbat nativ sub semnele Balanţei rămâne, şi din acest punct de vedere, un mister şi un ghem de contradicţii. Şi asta oricât ar analiza şi şi-ar da cu presupusul, atât astrologii, cât şi psihologii şi medicii. Cele mai cunoscute zodiace pariază, totuşi, pe bărbatul Balanţă, aducând în sprijinul său câteva argumente importante: are imaginaţie erotică, pasiunea lui durează, ştie, totuşi, să fie tandru atunci când face dragoste, îşi respectă partenera şi are grijă de nevoile şi plăcerile ei. Prin urmare, atunci când bărbatul Balanţă se va deranja să facă dragoste, partenera sa poate fi sigură că, realmente, va avea parte de aşa ceva şi nicidecum de o simulare. E greu bărbatu-acesta de pornit, dar de-l porneşti…

Nino Clarus

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

Related:  7 obiceiuri distrugatoare ale oamenilor incompetenti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.