Zodiacul iubirii

Zodia BERBECULUI
– ARIES –
21 martie – 20 aprilie
Caseta cu bijuterii a nativului în zodia BERBECULUI

aries_v2_by_azurylipfe1. Caracterul – fierbinte, arzător, pasional, entuziast, super-inflamabil, asemenea unui combustibil folosit la maşinile de zburat. Berbecul este o zodie de Foc, el marcând echinocţiul de primăvară, adică un început de aprindere, profundă şi implacabilă, a tuturor celor ale firii, ale vieţii.

2. Ziua norocoasă – Marţi. Este ziua neodihnei, ziua luptătorilor înnăscuţi, a oamenilor cu spirit de competiţie niciodată tocit, dar al căror fond de cinste şi demnitate este cuprinzător şi benefic, atât pentru ei, cât şi pentru cei din jurul lor.

3. Cifra norocoasă – 9, cifră misterioasă şi foarte mobilă ce sugerează faptul că oricând e posibilă, totuşi, o schimbare de situaţie. Norocoase sunt pentru Berbec şi toate celelalte numere divizibile cu 9.

4. Piatra norocoasă – briliantul, un diamant şlefuit, având multe faţete şi cu posibilităţi numeroase de absorbţie, dar şi de reflectare a luminii. Briliantul sugerează şi faptul că Berbecul poate fi şi un jucăuş, un jucăuş mereu surprinzător. Alte pietre ce poartă noroc Berbecului: ametistul şi acvamarinul. Metalul înstăpânit de încăpăţânatul Berbec este fierul, cel mai important dintre metalele aflate în folosinţa oamenilor.

5. Culoarea norocoasă – roşul, roşul cât mai aprins cu putinţă. Unii spun că acest roşu poate fi ca sângele bogat în oxigen, alţii că e roşul pe care-l are focul atunci când arde vesel. În vorbirea populară se foloseşte expresia “floare roşie ca focul”. Această expresie ar putea spune totul despre culoarea purtătoare de şansă a Berbecului. Tradiţia slavă asemuieşte roşul, culoarea roşie, cu frumosul. Berbecul iubeşte strălucirea culorilor şi, din acest motiv, va avea noroc şi din partea culorilor aurii, a galbenului lunar şi a zmeuriului. Unii astrologi sunt de părere că Berbecul ar trebui să se însoţească şi cu verdele, o culoare ce dă putere, vitalitate.

6. Floarea norocoasă. Sunt mai multe flori ce poartă noroc acestei zodii. Buchetul alcătuit cu ele este foarte interesant deoarece cuprinde laleaua, macul şi muşeţelul. Dacă ne gândim că laleaua poate fi considerată floarea dorinţei de a trăi viaţa în plenitudinea ei, macul de a o trăi şi a o înţelege şi în dimensiunile ei secrete şi surprinzătoare, iar muşeţelul floarea unor nesfârşite tămăduiri, vindecări, ne putem da seama cu uşurinţă cât de original poate fi norocul Berbecului, văzut dinspre lumea florilor.

7. Parfumul norocos. Două parfumuri grele îl vor duce pe Berbec spre noroacele vieţii: cel de magnolie şi, mai ales, cel de lavandă. Parfumul de floare de levănţică (lavandă) poate părea banal, dar el sugerează soliditate, consistenţă. Berbecul adoră şi parfumul de caprifoi, mai ales că şi acest parfum îl poate purta pe căile norocului, dar nu atât de mult, totuşi, precum parfumurile de lavandă sau de flori de magnolie.

8. Muzica norocoasă. Întotdeauna Berbecul va prefera o muzică vie, fie modernă, fie clasică, cu amplitudini şi cu zbucium. Un gen de muzică plăcut urechilor Berbecului este, de exemplu, muzica de marş. Berbecii tineri vor prefera, în mod curent, muzica formaţiilor de hip-hop, dar nu vor neglija nici rap-ul.

9. Calitatea umană admirată. Berbecul va fi impresionat de cutezanţă. Îşi va cultiva, încă din copilărie, curajul şi deschiderea nu numai în ceea ce priveşte exprimarea afectelor în condiţii deosebite, ci şi în cazul celor mai banale situaţii de viaţă. Pentru el, a îndrăzni este o profesiune de credinţă.

10. Calitatea umană detestată – superficialitatea. Foc nestins, Berbecul se poate struni, totuşi, foarte bine. Va dori să facă totul ca la carte, deşi treburile nu-i ies, chiar întotdeauna, aşa cum ar vrea el.

11. Ideal de viaţă. Berbecul vrea să iasă mereu învingător. Şi pentru că mai sunt atâţia alţii care poftesc şi ei la victorie, nu vor lipsi ciocnirile, conflictele. Din acest motiv, Berbecul îşi va cultiva, în mod programatic, spiritul de competiţie.

12. Dorinţa secretă – să promoveze, să urce cât mai sus pe scara socială. Berbecul adoră să fie şef, să comande, iar ceilalţi să-l asculte fără crâcnire.

13. Verbul specific – a fi. Berbecul va iubi viaţa, dar nu oricum, ci întotdeauna cu maximă pasiune, cu frenezie. Se spune că teama de moarte este una dintre cele mai mari obsesii ale Berbecului.

14. Zodii care se armonizează cu Berbecul – Leul şi Săgetătorul. Se pare că Berbecul este una dintre cele mai dorite ( sau preferate) zodii din întreg cercul zodiacal. Din acest motiv, el se va putea asorta, va putea rezona, pe parcursul vieţii sale luminoase, în mod sigur cu Balanţa, dar şi cu Vărsătorul, sau chiar cu Gemenii. Va putea încerca şi chiar va reuşi, uneori, să se combine, din punct de vedere sentimental, şi cu alte zodii. Atenţie, totuşi, la Balanţă, în cazul acesteia putându-se înregistra o relaţie cu momente accentuate, poate chiar furtunoase.

15. Zodii conflictuale cu Berbecul – Capricornul, Racul. Nepotrivirile cu aceste zodii par nişte ciudăţenii, dar observaţiile astrologilor, şi mai ales realităţile de zi cu zi, dovedesc faptul potrivit căruia cu greu se va putea închega o relaţie între un Capricorn şi un Berbec, sau între un Berbec şi un Rac. Nereuşita va fi aproape garantată, chiar dacă la început lucrurile vor merge bine.

16. Zodia favorabile concubinajului şi căsătoriei Berbecului – Balanţa. Între nativii acestor zodii se va produce o completare, benefică pentru amândoi, cel care dă mai mult în această relaţie fiind, totuşi, Berbecul. Fiind cel mai casnic semn al zodiacului, nativul în Berbec va fi disponibil şi pentru Săgetător, Leu, Vărsător şi Gemeni. Existenţa ceva mai dinamică a Berbecului cu Balanţa nu va face altceva decât să întărească legătura lor afectivă – cel puţin la începuturile relaţiei. Racii şi Capricornii sunt persoane care, însă, cu greu îşi vor putea împărţi viaţa cu Berbecul.

17. Trăsăturile personalităţii Berbecului – spiritul de independenţă, putere fizică nebănuită, rezistenţă la stres, adesea comportament tipic omului dintr-o bucată. Berbecul se manifestă ca un om de acţiune. În grila de calităţi ale Berbecului se află ambiţia, curajul, priceperea, ingeniozitatea, generozitatea. Este cunoscut şi ca un inconstant, inclusiv în iubire. În viaţa de zi cu zi poate fi şi mânios. Când este lider, poate conduce cu mână de fier. Are talent la afaceri. De regulă, va găsi mai mereu o portiţă pentru a ieşi dintr-o situaţie sau alta.

18. Călăuza astrală – planeta Marte. Nu e prea bună această călăuză ce îndeamnă spre o viaţă agitată, plină de evenimente, chiar de conflicte. Totul se va desfăşura conform specificului acestei planete, adică va cuprinde foc şi căldură. Cu personalitatea sa foarte puternică, Berbecul va reuşi, totuşi, să contreze influenţele malefice, ajutându-l, în acest îndelung demers, mai ales mobilitatea sa de excepţie. Nativul în Berbec vine pe lume într-o perioadă a renaşterii firii şi, de aceea, la el multe s-ar putea afla într-o dinamică uneori greu de controlat, evoluţiile fiind, foarte posibil, mobilizatoare şi reconfortante.

19. Simbol astrologic – Berbecul. Astrologii amintesc de trei calităţi ce stau neapărat sub acest semn – energia, curajul şi dorinţa de a face, de a întreprinde mereu ceva nou.

20. Guvernare asupra corpului omenesc. În cazul nativilor săi, zodia Berbecului le va guverna faţa şi capul. Aceste porţiuni extrem de importante ale corpului omenesc – faţa ca o oglindă a omului şi capul cu elementele de conducere ale oricărui individ – fac din Berbec un pasionat de nou şi un foarte bun receptor şi amplificator al noului. În năvalnica sa existenţă, nativul în Berbec ar putea avea probleme de sănătate în zona capului. Nu-l vor ocoli nici momentele de nelinişte, de nervozitate. Oricum, în viaţa cotidiană el va fi un freamăt continuu.

21. Poziţia pe cer a semnului zodiacal – Berbecul este o constelaţie zodiacală din emisfera boreală. Are peste 80 de stele, dintre care două sunt mai mari şi mai strălucitoare.

22. Zonele sensibile în dragoste: faţa, fruntea, lobii urechilor, buzele atinse cu vârfurile degetelor, adică părţile din trupul omenesc aflate în puterea acestei zodii. Femeile native în zodia Berbecului sunt impresionate de barbă şi mustaţă.

Trăsăturile generale ale nativului în BERBEC

Toate zodiacele vorbesc despre Berbec ca despre o fiinţă deosebit de solidă din punct de vedere fizic şi, mai ales, spiritual. În viaţa de fiecare zi, Berbecul este o piatră tare, de care acţiunile celorlalţi se izbesc precum valurile mării de o stâncă. O confruntare directă cu un Berbec este de evitat aproape întotdeauna, recomandându-se căi mult mai subtile pentru a-i schimba ţelurile sau chiar pentru a-l înfrânge. Berbecul este adeptul lucrurilor clare, al sincerităţii adeseori dureroase, al mersului drept la ţintă.
Făcut pentru a fi lider, Berbecul va dori să conducă şi în dragoste, şi să-şi impună punctul de vedere chiar şi într-o dragoste platonică. Foarte mobil, cu idei pe care le urmăreşte cu încăpăţânare, uneori inflexibil, sigur pe el, lipsit de teamă sau capabil să-şi ascundă teama, Berbecul va iubi confortul traiului cotidian şi siguranţa zilei de mâine, fiind orientat pentru a-şi împlini aceste deziderate fără ezitare. Berbecul va avea, aproape întotdeauna, un program de viaţă clar, program pentru care se va şi bate la nevoie. Este, prin urmare, o persoană nu întâmplător agresivă, cu afectele în mişcare, chiar egoistă. Berbecul va căuta, mai mereu, idei noi, şi-şi va face planuri chiar dacă nu are neapărat nevoie de ele. Se va apăra cu exactitate, cu maximum de precizie şi cu convingerea că dreptatea este de partea lui. S-ar putea spune despre Berbec că este aidoma unui uriaş arici, de a-i cărui ţepi nu poţi trece decât punând în mişcare multă pricepere, şi tact cât încape. Pe acest fundal al personalităţii Berbecului este normal să întâlnim complexe de superioritate, suficienţă, chiar aroganţă, calităţi uneori greu de suportat într-o relaţie de dragoste. Că există şi satisfacţii formidabile într-o asemenea relaţie, este indiscutabil, dar ca orice lucru de mare preţ, acestea se vor obţine cu efort. Din punct de vedere mental,Berbecul este foarte puternic, psihicul său fiind rezistent la aproape orice acţiune de destabilizare. Se mai spune despre Berbec că este purtătorul unui talent, că este imposibil ca bărbatul sau femeia Berbec să nu aibă un talent care, adesea, va sta ascuns precum o perlă într-o banală scoică din mare. Prin urmare, acest talent ar putea rămâne nedescoperit chiar şi o viaţă întreagă. Capabil de efort fizic susţinut, Berbecul poate fi, totodată, şi un intelectual cu activităţi de cursă lungă. Fiind puternic, Berbecul este convins că are de unde risipi, atât în dragoste, cât şi în celelalte domenii ale vieţii de zi cu zi. Este, desigur, un generos, şi poate fi clasificat chiar ca un om milos, deşi sufletul său nu se înmoaie cu una, cu două. O dată cucerit, un Berbec oferă satisfacţii deosebite celui care a reuşit să-i intre în graţii. Uneori Berbecul manifestă un comportament apăsător, chiar insuportabil, fiecare Berbec putând fi un mic despot. Iute la mânie, Berbecul va reuşi să remedieze cu pricepere stricăciunile făcute în relaţiile sale, adăugând, ca bonus, ceva în plus şi tratând totul cu o seninătate de tipul “nu-i nimic, a trecut acceleratul”.
În relaţia de căsătorie, de concubinaj sau de prietenie avansată, Berbecul devine un căutător al perfecţiunii, impunându-şi în primul rând sieşi acest lucru, dar şi partenerului. De aceea, pentru ca o relaţie cu Berbecul să meargă, unul dintre parteneri va trebui să se supună fără drept de apel, lăsându-l pe tiranul Berbec să-şi facă numărul şi apoi să revină la sentimente mai bune. Şi trebuie spus că, aproape întotdeauna, Berbecul va reveni la sentimente mai bune. Sănătatea sa fizică şi psihică, puterea fizică şi cea mentală îl vor impulsiona pe Berbec, fără greş, pe calea clocotitoare a vieţii. Şi, totuşi, Berbecul este un singuratic, dar un singuratic râvnit.
La întrebarea, firească, de ce este, totuşi, atât de dorit imposibilul Berbec într-o relaţie afectivă, nimeni nu poate da prea multe explicaţii. Cert este că vitalitatea sa va acţiona ca un magnet asupra celor din jur. De altfel, după cum se ştie, astrologii au căzut de multă vreme de acord că Berbecul este cea mai activă zodie.
Luptător dăruit, fără astâmpăr, remarcat printr-o exprimare directă şi mult prea sinceră, Berbecul nu va înţelege, uneori, rostul negocierii, al uzanţelor diplomatice şi chiar sociale. El este pentru acţiune, fiind mai degrabă adeptul procedurilor potrivit cărora întâi se taie şi apoi se numără. Asta nu înseamnă că nu dispune de o foarte bună intuiţie, care funcţionează, de regulă, fără greş şi îl şi pune, rapid, în mişcare. Vai însă de Berbecul care are o intuiţie ceva mai şchioapă! Acţiunile lui vor fi un dezastru, făcând prăpăd de jur-împrejur. Intuiţia şi înclinaţia naturală spre acţiune, spre iniţiativă, spre explorare şi pionierat fac din Berbec, să nu uităm asta, un deschizător de drumuri, un descoperitor, un personaj care împinge lucrurile înainte, chiar pe căi periculoase, dar care pentru el par să nu conteze. Important pentru Berbec este să se manifeste ca atare, mânat de stele şi impulsuri, stăpânit de o încredere în sine de nezdruncinat.Luptător de rasă şi conducător de excepţie, Berbecul se înscrie în logica neastâmpărului omenesc în faţa Vieţii, colorând-o cu faptele sale guvernate, de cele mai multe ori, de intuiţie şi logică. O logică ale căror resorturi sunt, câteodată, greu de identificat la prima vedere, şi chiar şi mai târziu, dar care se înscriu, în cele din urmă, în matca tuturor lucrurilor şi evenimentelor, mici şi mari, de la firul de praf, la aştri.

Related:  Horoscop 2013-2025

Femeia BERBEC

Comportare – în casă şi afară. Femeia Berbec pare a fi întruchiparea eternului feminin, a misterului căruia bărbaţii nu au fost în stare să-i dea de capăt niciodată, dar absolut niciodată, în lungul timp de când Dumnezeu i-a alungat din Rai pe Adam şi Eva. Enigma femeii Berbec este cea mai de nedezlegat. Fermecătoare şi strălucitoare ca o zeiţă, plină de contraste, de contradicţii, temperamentală precum focul, emoţionantă şi emoţională, dătătoare de frisoane, mobilizatoare şi capricioasă, femeia Berbec pare a sta în orice clipă cu mâna pe un buton de alarmă, de alertă maximă, de urgenţă. Cei experimentaţi îşi pot da seama însă că nu e vorba decât de un joc, uneori sofisticat, alteori sincer până la naivitate, oricum însă un joc pe care bărbatul trebuie să-l accepte ca pe un exerciţiu, şi nu orice fel de exerciţiu, ci unul de fericire. Femeia Berbec vrea să conducă în societate, dar şi în propria casă. Renunţă cu greu la această dorinţă, ba chiar poate face scene, cu un consum nervos mare, fireşte, şi cu o coloratură pe care un necunoscător nici nu şi-ar fi putut-o imagina. În faptele ei, mari şi mici, de la serviciu, din carieră sau din casă, vrea să ducă totul până la capăt, şi nu oricum, ci cu brio. Orice abatere o poate tulbura, şi astfel relaţia cu femeia Berbec se poate strica. Femeia Berbec poate deveni, neaşteptat de repede, incomodă pentru cei din jur. Activă, femeia Berbec va căuta şi va iubi viaţa socială. Cea tânără are, în plus, înclinaţii sportive. Femeia Berbec ţine la corpul său şi vrea să arate bine în lume, şi chiar şi acasă, în intimitate. Cu toate acestea, va dispreţui sau va folosi la minimum fardurile şi chiar şi parfumurile, fiind de felul său încrezătoare în dotările cu care a împodobit-o Mama Natură. Prin urmare, nu va surprinde pe nimeni faptul că Femeia Berbec este puternic orientată spre sport, aerobic, dans, modă, automobilism. Cu toată acestea, deşi se vrea şi se crede o femeie bărbată, ea nu va fi, în cele din urmă, decât o romantică incurabilă.

Suflet şi pasiune. Astrologii sunt convinşi că viaţa femeii Berbec este bogată în afecte. Că ea însăşi este un depozitar de emoţii, de trăiri şi culori afective. Şi, totuşi, nimic din aceste trăsături nu iese la suprafaţă. Totul este ţinut sub obroc, cu naturaleţe, explozia fiind rezervată îndeosebi pentru intimitate. Şi nu în orice fel de intimitate, ci numai şi numai atunci când ea, femeia Berbec, este cea care alege. Altfel, rămâne rece şi netulburată, deşi nu s-ar spune că, în existenţa ei de zi cu zi, nu-şi face datoria faţă de viaţă cu toată conştiinciozitatea. Din acest motiv, astrologii îi atribuie femeii Berbec rolul de cea mai mare actriţă a vieţii cotidiene, dovedind o capacitate de disimulare remarcabilă. Pasionată şi pasională, femeia Berbec ştie să fie eclatantă, dar tot atât de bine poate să fie şi ştearsă. Poate fi ternă, cenuşie, inexpresivă, dar e capabilă şi de străluciri solare, de ardere de tot . Atunci când inima ei cere, când ea pofteşte, femeia Berbec poate fi de neoprit şi nici o armă care-i va sta la îndemână nu va rămâne nefolosită pentru a-şi atinge ţelul. Femeia Berbec este capabilă să aibă o lume a ei, un univers al ei, la care ţine cu îndârjire şi din care cu greu poate fi evacuată. Altfel spus, femeia Berbec se poate refugia în ea însăşi, şi se poate încăpăţâna să rămână acolo ca într-o carapace de nepătruns.
Deranjată din intimitatea ei sufletească, ea poate exploda sau evada, răul dovedindu-se răvăşitor în plan afectiv. Aceste stări ale femeii Berbec duc la impresia că nu-i plac bărbaţii, ceea ce nu e chiar atât de adevărat pe cât pare.

Related:  Horoscopul verii 2015: Vara Nălucilor

Farmec şi sexualitate. Se zice despre femeia Berbec că în pat nu mai este o actriţă, căzând de pe ea nu numai hainele, ci şi măştile, multe sau puţine cu care s-a complăcut în realitatea de zi cu zi. Unii astrologi afirmă că adevărata femeie Berbec se dezvăluie abia atunci când relaţiile ei afective şi sexuale se rodează. Foarte puternică în viaţa cotidiană, femeia Berbec are nevoie în dormitor de tandreţe şi sensibilitate, ea preferând bărbaţii cunoscători ai femeilor şi ai meandrelor sufletului femeiesc. Din acest motiv, este evident că un bărbat delicat şi atent, în gesturi şi în gânduri, va putea face casă bună cu o femeie Berbec. Femeii Berbec îi place să facă dragoste într-un decor deosebit, uneori amenajând ea însăşi, în mod special, acest cadru al dăruirii sale. Şi, totuşi, unii specialişti ai sufletului feminin consideră femeia Berbec ca fiind dominată de intelect, cultivând cu mai multă tragere de inimă prietenia strânsă decât sportul sexual. Deşi are toate elementele unei personalităţi cu iniţiativă, în dragostea fizică îi place să fie condusă, să fie iniţiată, mereu şi mereu, chiar şi în lucruri şi manifestări pe care desigur că le cunoaşte, sau cel puţin le intuieşte sau le imaginează. Fiind iubită şi iubind la rându-i, femeia Berbec va încerca să fie corectă în iubirea ei, să respecte cu scrupulozitate sentimentele sale, dar şi pe ale partenerului. Nu va forţa lucrurile, nici în iubirea spirituală, şi nici în cea fizică, deşi conformaţia psihică ar împinge-o spre aşa ceva.
E stăpânită, cel mai adesea, de un sentiment de loialitate, partenerul fiind, pentru ea, în mod obişnuit, un prieten, un tăinuitor al secretelor sale trupeşti şi sufleteşti, şi nicidecum un obiect sexual. Femeia Berbec are capacitatea de a-l mobiliza pe bărbat, de a-l angrena nu numai în dragostea fizică, ci şi într-un viu parteneriat spiritual, intelectual. Asta nu înseamnă că nu-i place să facă sex, dar acest moment se înscrie în ordinea firii, adică face parte din meniul vieţii sale, din firescul existenţei şi nimic altceva mai mult. La acest capitol, femeia Berbec e practică şi nu prea fabulează.

Atitudinea faţă de cei din jur. Femeia Berbec adoră să fie în centrul atenţiei. Vitalitatea sa o va ajuta foarte mult în acest sens. Puternică în vălmăşagul vieţii, femeia Berbec va fi atât de rezistentă la solicitările şi stresul societăţii moderne, la intemperiile acesteia, încât nu va părea a fi interesată în a face prea mare deosebire între furtună şi vreme bună, rezistând tuturor agitaţiilor, presiunilor, conflictelor mărunte şi mai puţin mărunte, neplăcerilor de tot felul. Altfel, femeia Berbec este moartă după laudele şi admiraţia celor din jur, femei şi bărbaţi deopotrivă. Îi plac, desigur, cadourile – ca oricărei femei, dar, surprinzător, nu este impresionată de cadourile practice, neapărat trebuincioase, ci mai ales de cele ce-i sugerează că poate fi şi mai frumoasă, şi mai admirată, şi mai iubită. E normal (şi de la sine înţeles) pentru femeia Berbec să dorească să fie în centrul atenţiei. Ea este convinsă că, alături de un bărbat puternic fizic şi, de bună seamă, aspectuos, va atrage şi mai mult atenţia celor din jur şi, din acest motiv, va căuta apropierea de astfel de bărbaţi. Cu o singură condiţie însă – elefantul din preajma ei să fie, dacă se poate, şi un pic romantic, şi un pic cu capu-n lună, şi un utilizator al vorbelor meşteşugite şi, bineînţeles, un tip mereu săritor, mereu îndatoritor. Şi, nu se poate altfel, acest bărbat trebuie, neapărat, să fie şi sensibil, chiar foarte sensibil. Astrologii susţin că bărbatul care-şi leagă viaţa de o femeie Berbec trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi să dispună de un plus de energie, convins fiind, la modul onest, că întotdeauna în casa lui va cânta găina.

Feminitate. Dincolo de toate speculaţiile şi aparenţele-i de cadână în pat, de supusă datoriei conjugale, femeia Berbec va ţine chiar foarte mult la plăcerile ei, şi chiar va insista pentru plăcerile ei. S-ar putea spune că e şi un pic egoistă într-un fel, deşi va avea maximă grijă pentru partener.
Această atenţie acordată partenerului îşi are obârşia tocmai în interesul ei pentru optimizarea relaţiei afective, în urma căreia speră să obţină (şi obţine) maximum de plăcere şi de bucurie. Fiind o femeie cu o fire atât de independentă, atât de voluntară, femeia Berbec nutreşte în sinea ei sentimentul că va putea avea, la rându-i, iniţiativa şi în dragoste, deşi la o primă analiză acest lucru nu iese în evidenţă. Aşa se şi explică, de altfel, de ce femeia Berbec este atât de geloasă. Pe acest fond, mâniile şi supărările ei sunt năvalnice. De felul ei, nativa în Berbec nu este prea invidioasă, considerându-se de la sine, deci fără discuţie, deasupra celorlalte femei, în tot şi în toate. De aceea, atunci când relaţia ei este in impas, nu pierderea bărbatului o interesează, ci mândria ei rănită, onoarea ei care trebuie, nu-i aşa, „reperată”. Dominată de patimă, de pasiune, femeia Berbec va şti, la o adică, să nu dea frâu afectelor, ci va şti să-şi aranjeze viaţa cu chibzuinţă, dovedind, în anumite cazuri, chiar o orientare materialistă, în detrimentul unei relaţii romantice, poetice, sub clar de lună. Automobilul ultimul model şi casa pe pământ, să-i zicem vilă, o vor atrage, în cele din urmă, mai mult decât cine mai ştie ce relaţie formidabilă, dar cu buzunarele goale. De o feminitate expansivă, femeia Berbec va dori mereu să fie ea vioara-ntâi. Bărbatul care va înţelege acest lucru va avea cu ea o viaţă plină de semnificaţii, memorabilă, în sensul stabilităţii şi al evenimentelor agreabile, presărate, în mod firesc, în viaţa unui cuplu aşezat temeinic în rosturile sale.

Bărbatul BERBEC

Comportare – în casă şi afară. Un vechi zodiac spune despre bărbatul Berbec că este, în dragoste, un vânător care vânează de dragul vânătorii,adică de amorul artei. Prada are pentru el mai puţină importantă decât vânătoarea în sine. Bărbatul Berbec este, incontestabil, un cuceritor autentic, având toate calităţile unei asemenea îndeletniciri. Când este vorba despre victoriile sale, nu neapărat amoroase, bărbatul Berbec afişează un aer de mister şi un zâmbet complice. Îi place să urzească fel de fel de scenarii, să pună la cale mici şi nevinovate capcane, dovedindu-se, astfel, surprinzător în comportamentul său şi, fără îndoială, un personaj interesant pentru sexul opus. Alibiurile sale sunt adesea înduioşătoare.
S-ar putea spune şi faptul că bărbatul Berbec face o ingenioasă rescriere a vieţii, adaptând-o la calităţile şi posibilităţile proprii. Dincolo însă de basmele, de poveştile sale de ocazie, bărbatul Berbec are, adesea, o comportare greu de înţeles şi de suportat, uneori exasperantă, dar plăcută, totuşi, ceva mai târziu, la vremea aducerilor aminte, atunci când partenera sa va trage linie şi va aduna. Bărbatul Berbec va ieşi în arenă cu spada în mână – va ataca şi se va apăra fără ezitare. Deşi aparent lipsit de spirit practic şi cu un comportament tumultuos, bărbatul Berbec este cunoscut nu numai ca un creator de poveşti despre viaţă, ci şi ca un plăsmuitor de situaţii de viaţă, de scene de viaţă. De altfel, bărbatul Berbec nu suportă viaţa retrasă, tihnită şi, în acest sens, el va încerca să fie, mereu şi mereu, în arenă. Deşi în zodia sa se spune că nu va ţine seama de legi, reguli,cutume, bărbatul Berbec va fi un bun coleg de serviciu şi chiar un subordonat acceptabil. El îşi va înţelege cu uşurinţă sarcinile şi îndatoririle din fişa postului şi din regulamentul de ordine interioară, dar le va urma şi îndeplini, totuşi, în stilul său, cu amprenta personalităţii sale. Deşi poate apărea ca un personaj dificil, femeii îi va plăcea să stea cu un bărbat Berbec, iar dacă va fi să se despartă vreodată, ea va rămâne cu amintiri de neşters. Aparent solitar în societate, bărbatul Berbec va iubi şi va admira societatea oamenilor, ba chiar o va căuta şi, nu de puţine ori, o va provoca.
În casă, în familie, va fi un şef în adevăratul sens al cuvântului, cu toţii ascultându-l fără ca el să depună prea mare efort.

Related:  Iubirea si sexualitatea

Suflet şi pasiune. Bărbatul Berbec va avea cu sine, adesea, o platoşă.
Nevăzută, nepalpabilă, dar dificil de străpuns. Se zice că, odată ce ai reuşit, totuşi, să treci de această platoşă, vei descoperi, cu surprindere, un suflet candid, chiar naiv, doritor de ocrotire. Este bine ca femeia care se apropie de un bărbat Berbec să ştie, şi să ţină seama, de acest lucru.
Bărbatul Berbec arde la temperaturi înalte şi, din acest motiv, persoana care-l va însoţi prin viaţă va simţi, aproape întotdeauna, că trăieşte în preajma unei mari şi inepuizabile surse de energie. Plecarea bărbatului Berbec va lăsa, fără îndoială, un mare gol în jurul celei cu care s-a însoţit prin viaţă. Agitat în permanenţă, bărbatul Berbec va fi năvalnic şi în pasiunile sale, în dragostea sa. La acest capitol se va dovedi un personaj fără pic de răbdare, altfel spus completamente lipsit de tact uneori. Exagerat de sincer, va avea probleme chiar şi în dragoste, el neştiind să-şi pună şi să-şi poarte, întotdeauna, masca uzanţelor, a regulilor sociale şi chiar a celor din intimitate. Este tipul de om care la vamă, să zicem, nu va spune niciodată că nu are nimic de declarat. Pătruns de un simţ al ironiei şi al umorului, bărbatul Berbec va dovedi, totuşi, atâta măiestrie încât nu se va implica niciodată, pe sine, în şarjele-i umoristice sau în ironiile atât de dragi lui. Dimpotrivă, el se va prezenta ca fiind intangibil în raport cu acestea, undeva deasupra, stăpân şi superior. Femeile care au mâncat împreună o pâine cu un bărbat Berbec vor spune despre acesta că este credincios, ataşat, aproape întotdeauna inteligent, prompt şi chiar îndatoritor, dar prea, prea impetuos. Această stare năvalnică va face ca pasiunea acestui bărbat Berbec să se consume, uneori, prea rapid. Norocul este că nativul Berbec îşi va recupera grabnic rezervele de energie, iar agresivitatea sa, atât de preţuită de multe persoane de sex opus, se va relua pe aceleaşi fundamente de patimă, de explozie sexuală şi afectivă. Ceea ce, uneori, nu este tocmai atât de rău.

Farmec şi sexualitate. Având un comportament tipic de bărbat puternic, nativul Berbec pare femeilor, uneori-adeseori, distant şi chiar arogant.
Despre strălucirea sa va avea habar doar partenera-i mult-credincioasă şi mult-încercată care, dând dovadă de tact şi subtilitate, va gusta din beneficii. Distins şi uneori extravagant, bărbatul Berbec apare multor femei ca un lord sau ca un sfinx inaccesibil, bun de admirat de departe, dar de neabordat. Şansa vine însă din faptul că bărbatul Berbec va fi el acela care va face primul pas în debutul unei relaţii sentimentale, dovedindu-se, după cum se ştie, un personaj cu un insaţiabil apetit de cuceritor. Rari vor fi, însă, bărbaţii Berbec cuceriţi de femei. Arbitru al eleganţei şi, poate, al bunelor maniere, bărbatul Berbec este, totodată, şi un priceput şi al relaţiilor cu sexul opus, fiind dotat de Creator, adesea, cu un farmec personal de excepţie. Se spune despre bărbatul Berbec că nu trebuie să facă niciun efort pentru a fi şic, totul venindu-i de la sine, fără dificultate, fără a se preocupa prea mult de aşa ceva. Altfel spus, un Berbec va fi fermecător pentru o femeie chiar şi în cea mai umilă salopetă.
Însoţindu-i farmecul, sexualitatea bărbatului Berbec va dovedi originalitate, imaginaţie şi fantezie. Bărbatul Berbec iubeşte necondiţionat şi vrea, întotdeauna, să fie iubit cu aceeaşi măsură şi, dacă se poate, chiar ceva mai mult. Asta şi datorită orgoliului său, în nici o împrejurare micşorat sau în defensivă. De aici vine, de altfel, şi dorinţa acestui nativ Berbec de a fi flatat de parteneră, aceasta trebuind să-i caute “în coarne”, cum se spune în folclor.

Atitudinea faţă de cei din jur. Fiind mână spartă, bărbatul Berbec va cheltui banii fără milă. Dar, datorită norocului, sau priceperii, îi va şi câştiga cu uşurinţă. Bărbatul Berbec pare făcut asemenea unei maşini de adunat, dar şi de risipit bani. Sunt momente când cei din jur înseamnă doar un simplu decor pentru bărbatul Berbec, un fel de persoane aflate în preajmă-i parcă anume pentru a-l încuviinţa, admira şi chiar aplauda.
Bărbatul Berbec va şti să-i implice pe ceilalţi oameni în textura sa de interese, de planuri, de idei. Credincios partenerei sale, nativul Berbec va fi gelos dar, culmea, nu şi posesiv. I se pare absolut drept, absolut raţional ca partenera lui să fie numai a lui şi să nu-i păcătuiască nici măcar cu gândul.
Prea ceremonios nu este bărbatul Berbec, şi nici nu face mare caz de bune maniere. Cum s-a spus, acestea par a face parte integrantă din cotidianul existenţei lui. Bărbatului Berbec îi place zgomotul vieţii, putându-se spune despre el, fără teamă de a greşi, că este un om al Agorei, al pieţii cu oameni mulţi. Îi plac băile de mulţime şi are certă structură de om politic.
Aşa cum s-a afirmat mai înainte, îi place ironia, dar să nu-l atingă pe el, îi place umorul, dar să nu fie el subiectul luării în tărbacă. Ştie să reziste presiunilor de orice fel din partea celor din jur, criticându-i adesea, dar cu un ton rece, lipsit de patimă, şi care nu-şi aşteaptă nicidecum replica.
Bărbatul Berbec are toate şansele să fie şef, fără a face prea mare efort. Îl vor căuta ceilalţi pentru a-i reprezenta şi conduce. Nu va fi un bonom decât întâmplător. Ajuns lider, bărbatul Berbec se va menţine foarte bine în şa şi, deci, va fi greu de dat jos.

Virilitate. Foarte puternic şi din punct de vedere sexual, bărbatul Berbec dovedeşte, de-a lungul vieţii sale, o disponibilitate aproape permanentă pentru dragostea fizică. Se poate îndrăgosti, fără probleme, de la tinereţe şi până la bătrâneţe, fiind considerat ca având mereu inima tânără şi coada verde. Dragostea făcută cu multă imaginaţie i se pare ceva firesc, după cum şi faptul de a se îndrăgosti ca un adolescent nu-l miră. Impetuos în dragoste, bărbatul Berbec îşi poate mobiliza partenera cu uşurinţă, chiar şi atunci când aceasta se află sub semnele unei zodii mai puţin tumultuoase.
Se spune că dacă partida de dragoste nu-i reuşeşte, bărbatul Berbec devine irascibil, inabordabil, închis în sine. Sensibil în dragoste, bărbatul Berbec va năzui mereu spre o perfecţiune numai de el imaginată, numai de el ştiută. Cu toate acestea, astrologii îl clasează în rândul bărbaţilor fideli, el fiind, la urmei-urmei, doar un vânător pe care vânatul nu-l prea interesează, ci numai vânătoarea în sine. Poate fi asemuit şi cu pescarul aflat în vacanţă, care prinde peşti ore în şir, dar tolba îi e mereu goală, deoarece îi prinde, îi mângâie, le spune câteva cuvinte drăgăstoase, după care le dă drumul înapoi în apă, cu seninătate, cu simplă şi profundă bucurie.

Nino Clarus  

CLICK pe linkul corespunzator pentru celelalte zodii : 

Zodia TAURULUI – TAURUS –21 aprilie – 21 mai

Zodia GEMENILOR – GEMINI – 22 mai – 21 iunie

Zodia RACULUI – CANCER – 22 iunie – 23 iulie

Zodia LEULUI – LEO – 24 iulie – 23 august

Zodia Fecioarei – VIRGO – 24 august – 23 septembrie

Zodia BALANŢEI – LIBRA – 24 septembrie – 23 octombrie

Zodia SCORPIONULUI  – SCORPIUS – 24 octombrie – 22 noiembrie

Zodia SĂGETĂTORULUI  – SAGITTARIUS – 23 noiembrie – 21 decembrie

Zodia CAPRICORNULUI – CAPER – 22 decembrie – 20 ianuarie

Zodia VĂRSĂTORULUI – AQUARIUS – 21 ianuarie – 19 februarie

Zodia PEŞTILOR – PISCES – 20 februarie – 20 martie

Luaţi decizia să dăruiţi oriunde v-aţi afla, tuturor celor cu care vă întâlniţi. Atât timp cât veţi dărui, veţi primi. Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea dumneavoastră în efectele miraculoase ale acestei legi a dăruirii. – Deepak Chopra

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.