Angina

10422325_1497093657249005_3259866116573351140_nAngina , in general

Angina se caracterizează printr-o senzaţie de strangere la nivelul gatului, din cauza unei inflamaţii acute a faringelui. Există ceva ce „nu poate trece”, o emoţie blocată, care mă impiedică să imi exprim adevăratele nevoi. Am sentimentul că ‘ avand gatul strans (chakra sau centrul de energie al creativităţii şi al exprimării) nu pot exprima ceea ce trăiesc şi ceea ce simt faţă de ceilalţi şi continui să imi concentrez inutil atenţia, pe această credinţă. Trebuie să găsesc cauza care a determinat această credinţă. De obicei, pot să găsesc un răspuns, in 48 de ore inainte de debutul bolii.
Poate apărea o uşoară iritaţie (gatul inflamat) sau o mică frustrare că nu inghit normal şi care va persista pană cand imi voi schimba atitudinea şi gandurile. „Nici nu se pune problema să inghit povestea asta”, chiar dacă astfel „voi avea gatul roşu”. Pot fi, de asemenea, ganduri negre şi negative, faţă de
cineva sau faţă de o situaţie. Sau există ceva ce vreau neapărat „să prind”: un loc de muncă, un rezultat şcolar foarte bun, care m-ar ajuta să evit să mă justific, să dau explicaţii .
Emoţiile mele neexprimate fierb in mine. Şi cand, in sfarşit, reuşesc să mă exprim, mă simt inconfortabil sau vinovat. Nu imi acord dreptul de a cere ajutorul celorlalţi.
Indiferent care este cauza acestei boli, accept faptul că pot să fiu deschis şi să redeschid acest canal de comunicare, chiar dacă sensibilitatea mea a fost rănită.
Nevoile mele fundamentale trebuie să fie satisfăcute şi am dreptul să fac acest lucru, la fel ca ceilalţi. Sunt atent la nevoile mele şi concentrate pe fiinţa mea interioară şi astfel voi evita acest gen de angina, la nivelul gatului. Accept să cer ajutorul celorlalţi pentru a-mi deschide inima şi a primi darurile vieţii.

Jacques Martel

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Related:  Constientizarea blocajelor emotionale

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.