Anxietatea

vivre.ro
vitamix.ro

AnxietateaAnxietatea este o frică de necunoscut, care poate semăna cu o angoasă. Se manifestă prin anumite simptome precum: durere de cap, căldură, crampe, palpitaţii nervoase, transpiraţie puternică, tensiune, voce puternică, plans şi chiar insomnii, Dacă sunt anxios, este posibil să am „frisoane de angoasă”: un frison care imi aminteşte de frica mea. Anxietatea mă face să am o senzaţie de nod in gat, să imi pierd stăpanirea de sine şi controlul asupra evenimentelor din viaţa mea, mă impiedică să imi folosesc bunul simţ şi discernămantul. Pot, de asemenea, să simt un dezechilibru intre lumea fizică, asupra căreia pot avea un anumit control şi percepţiile mele faţă de o lume imaterială, pentru care nu am explicaţii sau o inţelegere raţională. Nu mai deţin controlul, ca şi cum aş putea exploda in orice moment. Am un sentiment de pericol iminent, dar nedefinit. Pot fi anxios, in orice situaţie: DEVIN LA FEL CA OBIECTUL ATENŢIEI MELE. Dacă atenţia mea este centrată pe o frică, cu siguranţă voi trăi o stare de anxietate, care poate avea legătură cu o frică de moarte sau cu ceva ce mi-ar putea aminti de această frică. Moartea, lucrurile pe care le ignor sau pe care nu le văd, dar care pot exista, imi declanşează această frică. Nu am incredere in viaţă.
Chiar dacă imi este frică de necunoscut şi neg, in mod inconştient, viaţa şi mecanismele ei, accept să imi concentrez atenţia pe următoarele aspecte: am incredere in viaţă şi sunt convins că, ceea ce mi se intamplă este spre binele meu, in prezent şi in viitor. Simptomele vor dispărea, la fel şi frica de moarte.

Dacă în drumul tău întâlneşti un om prea obosit ca să-ţi poată dărui un surâs, lasă-i-l pe al tău. Căci nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui. – Dale Carnegie

melimeloparis.ro

Related:  Semnificatia degetelor si mudre pentru vindecare emotionala

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro