Cum sa iesim din starile negative si agitatie

544660_363463943725739_1629947360_nSă ne oprim pentru a da o altă orientare gândurilor noastre.

Sunteţi în curs de a face un lucru şi deodată constataţi că l-ați început într-o stare de agitatie… De îndată ce observaţi, opriți-vă imediat. Dacă nu vă opriți deîndată ,veţi continua în aceasta agitaţie fără să vă mai puteţi opri. Deci ,întrerupeți lucrul, apoi reîncepeţi în alt ritm. Noua stare se va perpetua la rândul sau.

De ce o persoană furioasă tulbură obiectele, de ce trânteşte uşile, loveşte mobilele? Pentru că ar vrea să se debaraseze de această forţă pe care nu ştie cum să o stăpânească. Dar cu cât se agita, cu atât este obligată să se agite. Trebuie deci să facă contrariul, să se oprească din mişcare un moment, apoi să-şi continue lucrul.

Să presupunem că această perturbare se manifestă prin voi atunci când mergeţi pe stradă. Nu va veţi putea debarasa continuând să mergeţi deci opriți-vă. Ca să nu fiți observaţi de trecători, opriți-vă în fața unei vitrine cu aerul ca priviți ceva… şi acolo, forţaţi-vă să vă rezolvaţi problema care este sursa agitaţiei voastre. Din momentul în care ați întrerupt mişcarea puteţi da o altă orientare gândului vostru.

RISIPIREA NORILOR PRIN GÂND

În timp ce vă simţiţi prost dispus, trist, neliniştit. (pentru că a trecut prin voi un nor) încercaţi să meditaţi pentru a risipi acel nor în loc să-l alimentaţi cu reflecțiile voastre. Dacă veţi reuşi veţi constata că soarele, Dumnezeu, este mereu acolo, ca era numai ascuns de proprii voştri nori…

Şi dacă faceţi asta la scară mică, de ce n-ați face-o şi la scară mare? Odată ce sunteţi capabili să vă risipiți norii voştri, veţi putea încerca să dispersați norii colectivi care apasă asupra pământului. În timp ce ați plantat un bob de grâu şi ați constatat ce frumoase spice v-a dat, veţi putea însămânța un câmp întreg cu mii de boabe asemănătoare, pentru că nu vă îndoiți că şi celelalte boabe plantate vor da asemenea spice. Acelaşi lucru este şi pentru munca interioară. Când ați reuşit pentru voi, fiți sigur că gratie muncii voastre, puteţi ajuta întreaga omenire.

A FACE O BAIE

Apa are proprietatea să absoarbă totul. Ea absoarbe binele ca şi râul, de aceea, când sunteţi într-o stare de extaz sau de mare bucurie, nu trebuie să vă spălaţi şi mai ales nu faceţi baie.
Dar dacă sunteţi nefericit şi faceţi o baie, vă veţi simţi mult mai bine imediat, fiindcă apa va prelua durerea voastră.

O.M.Aivanhov

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară. Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti” Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Interesant de citit si:
Related:  Esti ceea ce crezi ca esti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.