Cum sa ne rugam eficient

fashiondays.ro

16921_1060031187343451_2105977426344960864_nAtunci când te rogi lui Dumnezeu, fă-o din tot sufletul tău. Spune ceea ce cu adevărat simţi. Nu ceea ce crezi tu că El ar dori să simţi. Fii total sincer faţă de El, pentru că nu ai cum să-i ascunzi trăirile tale interioare. O rugăciune intensă conferă o deosebită forţă mentală. Gândurile tale vor fi atunci focalizate şi centrate asupra Sa. Fără sinceritate, aceasta nu va avea loc. Dacă nu simţi nici un fel de stare de devoţiune, roagă-te Lui astfel: „Dumnezeule, ajută-mă să te iubesc!”. Dacă mintea ta este tulburată de nenumărate dorinţe, roagă-te astfel: „Dumnezeule, mintea mea este plină de dorinţe, dar eu Te doresc pe Tine mai mult decât orice. Ajută-mă să elimin orice limitare, pentru a mă putea cufunda în oceanul Tău de pace”.

Este bine să te rogi cât mai des lui Dumnezeu, chiar şi pentru a obţine anumite bunuri materiale; dar este mult mai bine să te rogi ca voinţa Lui să o manifeşti în întreaga ta viaţă. El este ceea ce tu ai cu adevărat nevoie şi va face mult mai multe pentru tine decât îţi poţi imagina. Înainte de toate, caută-L pentru El Însuşi, pentru dragostea Lui. Roagă-l: „Tată, revelează-mi-te!” Dacă îl vei chema în acest fel plin de sinceritate, cu siguranţă întotdeauna va fi alături de tine.

loading...

Nu te ruga niciodată cu atitudinea unui cerşetor. Nu uita nici o clipă că eşti copilul lui Dumnezeu. Copilul Lui fiind, ai drept asupra comorilor Sale care există întru eternitate. Roagă-te fiind convins că te ascultă, deoarece cu siguranţă îţi va îndeplini toate rugăminţile dacă te vei ruga Lui plin de dragoste. Roagă-te cu toată inima ta, cu toată intensitatea. Formulează-ţi rugăminţile cu dragoste, nu cerşi. Cerându-i, nu trebuie nici o clipă să urmăreşti să-I impui voinţa ta Lui, ci roagă-te cu fermitate, convins fiind că El îţi va dărui tot ce este mai bine pentru tine.

Isus exprimă aceasta când spune: „Rugaţi-vă cu credinţă”. O credinţă fermă şi iubirea sinceră sunt elementele cele mai importante în rugăciune.

Roagă-te lui Dumnezeu astfel: „Preaiubitul meu infinit, eu ştiu că tu eşti mai aproape de mine decât aceste cuvinte pe care le folosesc în rugăciunea mea; mai aproape de mine chiar decât gândurile mele cele mai intime. Depăşind toate sentimentele mele agitate, eu simt în permanenţă dragostea şi grija ta pentru mine. Dincolo chiar de trezirea mea actuală spirituală, eu pot să simt susţinerea şi ghidarea Conştiinţei Tale. Depăşind chiar şi dragostea mea pentru Tine, eu voi deveni din ce în ce mai conştient de dragostea Ta.” Dacă vei continua să te rogi astfel cu toată intensitatea, vei simţi prezenţa sa ca pe o mare bucurie ce îţi va umple inima. În această stare de bucurie covârşitoare vei şti că El este alături de tine şi că îi aparţii cu adevărat.

Roagă-te într-o stare extatică, meditează într-o stare extatică şi în fiecare moment liber pe care îl ai gândeşte-te la Dumnezeu. Fii asemeni acului unui busole care, indiferent cum este aceasta orientată, arată nordul. Aceasta trebuie să fie atitudinea unui yoghin. Indiferent unde mergi sau ce faci, mintea ta trebuie să fie întotdeauna orientată către steaua polară a prezenţei lui Dumnezeu din fiinţa ta.

Cum să-L iubeşti pe Dumnezeu? Iubeşte-L aşa cum un sărac iubeşte banii, aşa cum un înecat tânjeşte după o gură de aer, aşa cum o fiinţă rătăcită în deşert tânjeşte după o cană cu apă.
Iubeşte-l cu înflăcărarea primei iubiri a tuturor îndrăgostiţilor.
Atunci când vei învăţa să-L iubeşti din toată inima ta, atunci îl vei găsi. Doar atunci vei fi cu adevărat yoghin, fiinţă ce a atins uniunea cu Dumnezeu.

Contopirea cu Fiinţa Preaiubită Cosmică este cea mai minunată experienţă posibilă. Este vis în vis, bucurie în bucurie, un milion de divine iubiri într-una singură ce-ţi vor topi inima. În oricare punct din acest spaţiu te-ai afla, vei primi dragostea Sa, strălucind cu intensitatea a milioane de sori. De fiecare dată când vei gândi că ai epuizat dragostea Lui, vei simţi cum un val infinit te cuprinde şi te topeşte în fericire.
Acesta este extazul divin!

Dumnezeu răspunde la toate rugăminţile, dar rugăminţile realizate într-o stare mentală agitată vor primi întotdeauna un răspuns mai slab. Dacă doreşti să dăruieşti cuiva ceva ce nu-ţi aparţine, acest gest nu va avea valoare. Chiar dacă gestul este frumos, el va fi lipsit de importanţă.
Acelaşi lucru se întâmplă când mintea nu îţi aparţine, când nu o controlezi. Chiar dacă doreşti să o dăruieşti lui Dumnezeu, nu vei putea. Atunci, rugăciunile tale nu vor fi mai mult decât un gest lipsit de semnificaţie. Este foarte important să ajungi să-ţi controlezi mintea. Când poţi să te rogi cu toată fiinţa ta, Dumnezeu va şti că tu cu adevărat crezi ceea ce spui şi îţi va răspunde într-un mod miraculos.

Întotdeauna Maestrul ne atenţiona: „Nu vă rugaţi niciodată pentru ca să vă daţi în spectacol. Dacă procedaţi astfel, adevăratul scop al rugăciunii va fi pierdut. Adeseori aspiranţii yoga cad în capcană, urmărind să-i impresioneze pe ceilalţi prin exteriorizarea devoţiunii lor faţă de Dumnezeu. Ar fi mult mai bine să nu uitaţi că doar pe Dumnezeu trebuie să-L impresionaţi.

Acesta este şi pericolul devoţiunii cu voce tare, cu excepţia cazului în care rugăciunea este realizată pentru a mări devoţiunea aspirantului. Practica spirituală, indiferent cât de complexă este, îşi pierde din intensitate dacă aspirantul se exteriorizează permanent. Dorinţa voastră de a-L cunoaşte pe Dumnezeu trebuie să se exprime înainte de toate printr-o tăcere interioară deplină.”
„Preamăreşte-L pe Dumnezeu!” – de fiecare dată când aud această expresie am senzaţia că aceste fiinţe îl privesc pe Dumnezeu ca pe o doamnă bogată şi răsfăţată. El nu are nevoie de preamărirea noastră; ceea ce doreşte de la noi este dragostea noastră.
„Trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile Sale?”, l-a întrebat un discipol pe Yogananda.
„Mulţumeşte-I mai degrabă pentru dragostea Sa” – a răspuns Maestrul.

Yogananda

“Cand faci ceva bun pentru altcineva, atunci creierul acelei persoane elibereaza serotonina. Dar si creierul tau la fel. Serotonina este hormonul care ne face sa ne simtim bine. Astfel ca fiecare act de bunatate face doi oameni fericiti in lume”, David Ricklan

Interesant de citit si:
Related:  Ganditi frumos

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.