Darul iubirii.Liberul arbitru este expresia pura a iubirii

vivre.ro

Liberul arbitru este expresia pura a iubirii : si Dumnezeu l-a daruit fiecaruia dintre voi pentru ca asa puteti explora dimensiunile gandirii si sa dezvoltati Spiritul lui Dumnezeu 

Vointa lui Dumnezeu si vointa nu sunt distincte – voi sunteti dotati cu vointa divina.
Daca Dumnezeu ar fi dorit ca viata sa fie exprimata numai in mod singular in aceasta lume, nu v-ar fi dat fiinta. Cu atat mai putin v-ar fi inzestrat cu vointa, permitand fiecaruia sa se exprime dupa originalitate plina de simturi.

Ceea ce se numeste in mod obisnuit „vointa lui Dumnezeu”,a fost inventata de om ca sa-si poata guverna fratii si sa-i supuna. Daca acordati crezare unui asemenea invatamant, intelegand vointa lui Dumnezeu ca distincta de a voastra, atunci vointa voastra personala va fi inevitabil in conflict cu a Sa. Caci dorind sa intreprindeti un anume lucru sau un altul, pe care simtiti ca trebuie sa fie realizat, Dumnezeu va interveni spunand:”Nu, aceasta nu este vointa mea!”Dumnezeu nu este separat de voi. Voi si cu El sunteti unul si acelasi ! Vointa voastra este vointa Sa. Ceea ce se arata prin „divina providenta”, vointa divina sunt de fapt propriile intentii.

wevelvet.ro

Atat de bine ca nu sunteti niciodata in contrazicere cu soarta. Soarta nu este dinainte prevazuta este in intregime ordonata de voi. Gandurile voastre creeaza momente ce vin (viitorul).
Prezentul vostru nu este decat rezultatul gandurilor pe care le-ati avut in momentele trecut.
Aceasta este stiinta lui Dumnezeu. Singurul lucru pe care-l doreste Tatal, este ca sa faceti experienta totalei Trairi, care sa fie conforma cu sentimentele din sufletul vostru. Si de ce ? Ca sa puteti intelege ce este bucuria si dragostea neconditionata pe care Dumnezeu o are ( incearca) pentru voi si pentru tot ce e viata.

Daca voi v-ati simti in dezacord cu Dumnezeu, El ar fi de acord ca voi sa modificati imaginea ce o aveti despre El, caci eu va spun, El n-ar merita dragostea voastra daca ar trebui sa va inconjurati cu El.
La inceput cand Tatal contempla suprema frumusete a Sinelui, El deveni Splendoarea luminoasa. Prin aceasta expansiune, prin aceasta lumina prin care fiecare din voi ati devenit Dumnezei, sub forma de miscare unica si singulara, incat sa urmariti expansiunea Gandului pentru totdeauna.
Pentru ca Dumnezeu sa poata ramane Unic in expansiunea Lui, era absolut indispensabil sa dea fiecaruia posibilitatea de a crea intr-un fel unic prin propriile sale ganduri.

Aceasta capacitate v-a fost acordata prin mijlocirea liberului arbitru. Dumnezeu a dat fiecaruia din voi vointa, astfel ca fiecare sa poata fi unic si suveran, sa poata crea adevarul sau, sa fie stapan pe intelegerea sa.

Voi sunteti de natura divina, prin libertatea voastra de a primi, de a imbratisa si de a cunoaste orice gand la alegerea voastra. Si originea acestei libertati este cu siguranta dragostea.

Liberul arbitru este darul dragostei acordat de Dumnezeu, fiecaruia dintre voi.

Dragostea, in expansiunea suprema, este dorinta Tatalui ca viata sa fie continua in fiecare din voi. Dragostea, in expansiunea ei cea mai pura, este liberul arbitru pe care vi l-a acordat fiecaruia dintre voi, astfel ca sa puteti explora totalitatea Gandirii si sa va dezvoltati, astfel dezvoltand chiar Spiritul lui Dumnezeu.

Liberul arbitru va face unici, pastrand in acelasi timp contactul cu Tatal; si gratie completei voastre originalitati, ca gandurile voastre se pot dezvolta dupa un curent creator specific. In fiecare moment al creatie voastre, prin contemplarea si dezvoltarea propriilor voastre ganduri, actionati exact ca Tatal, voi va iubiti cum El s-a iubit in momentul in care v-a dat fiinta.
Caci creatia este actul prin care conduceti dragostea in interiorul vostru sa ia o forma unica, creatoare, libera care va trai in veci.

Chiar in momentul nasterii voastre, Tatal a conchis cu voi o alianta, un pact avand ca fundament dragostea Sa pura si neconditionata si care se enunta astfel: Tot ceea ce tu gandesti, tot ceea ce tu doresti, Tatal va deveni.Prin acest pact (totdeauna in vigoare si care nu se va desface niciodata), fiecare din voi a fost facut mostenitor de tot ceea ce Tatal este. De asemenea, Tatal fara incetare, va face darul de tot ceea ce devine, in asa fel ca voi sa ajungeti sa cunoasteti si intelege in intregime Viata ce este. El este fundamentul permanet implinirii viselor noastre. Si cine este fauritorul de vise ? Voi. Si care este substanta viselor voastre? Gandirea, Dumnezeu, Viata.

Voi aveti puterea de a folosi totalitatea Gandirii care este Dumnezeu pentru a crea tot adevarul, toate atitudinile, toate dorintele la alegerea voastra. Tot adevarul, toata atitudinea creata prin intermediul mecanismelor de gandire Tatal, Viata, le implinesc cu bucurie. Si orice ideal de gandire pe care doriti sa-l deveniti, Tatal il implineste prin materia ce este ca in sfarsit voi sa puteti face experienta.

Pentru a va da un exemplu de dragostea lui Dumnezeu pentru voi, sa consideram creatura cu numele de sarpe care a fost creat de un Dumnezeu. Sarpele are un corp lung si subtire si numerosi muschi..El se deplaseaza cu mare viteza si-si poate folosi coltii infigandu-i in carnea voastra. Muscatura lui putand dobori un urias in cateva secunde, dar in schimb omul este capabil sa-l taie in bucati sau sa-l striveasca cu usurinta.

Acum, vom considera doi Dumnezei. Primul cu spirit stiintific, vede in sarpe o minunata creatura, caci el este foarte agil, culorile si decoratiile pielii sale sunt frumoase, scheletul sau de asemenea pare a putea oscila oricat. Peste toate acestea, vine al doilea Dumnezeu, care spune invers, ca sarpele este o creatura hidoasa si infama, o creatura raufacatoare, a carui muscatura este periculoasa, care poate aduce moartea.

Pentru Tatal toate sunt fiinte, oricare ar fi starea lor; pentru El, toate lucrurile sunt inocente prin exprimarea lor in Viata ce insasi El este. Numai entitatile care prin atitudinile lor le-au facut ca frumoase ori raufacatoare. Numai Dumnezeii care prin facultatea lor de a crea, de a folosi Gandirea care este Tatal, sa mediteze asupra creatiilor si sa strice, judecand ceea ce de fapt este pur si inocent, sa considere altfel decat faptul de a vietui (a fi).

Cat de mare este dragostea lui Dumnezeu (aceasta dragoste care este chair substanta sarpelui) care sa va dea dreptul voua, suprema lui creatie, de a va proiecta atitudinea si vointa la discretie asupra sarpelui ? Dragostea izvorului de Viata pentru voi este atat de mare, ca El consimte sa devina orice lucru doriti voi sa devina. Tatal va deveni orice veti dori sa fie. El va permite sa-l denaturati exact dupa cum vreti. Viata ce este, va deveni infama ori raufacatoare, sau va atinge culmile frumusetii sau bunatatii; ea va deveni instructotul asa cum doriti sa o vedeti.

Si nu este pur si simplu minunat ca Tatal consimte sa devina exact cum il percepeti sau cum il doreste dorinta voastra capricioasa. Aceasta este cu siguranta minunat. Este dragostea la gradul cel mai inalt.

Puteti folosi Gandirea cum intelegeti, caci dragostea Tatalui pentru voi este de nezdruncinat. Puteti intrezari Viata ce este Dumnezeu ca tot ce poate fi mai infam ori rau, nu conteaza ! Aceasta nu-l va impiedica pe Dumnezeu de a considera a sa, ca fiind a Lui. Ea este Dumnezeul Necunoscut si ramane neschimbata, caci Tatal este, in El insusi, total lipsit de atitudine. El este si nimic mai mult.

Dragostea lui Dumnezeu nu este conditionata de nimic. Daca dintr-un fel sau altul Tatal ar cenzura gandurile sau ar pune limite experientelor despre El ca totalitate de viata, atunci ati pierde libertatea pe care o aveti de a continua dezvoltarea Sa pentru totdeauna. Si nu veti mai putea spori in intelepciune prin aventurile voastre, prin Gandire si nici intelege dragostera si bucuria ca tatal este cu adevarat in Fiinta Sa.

Prin dragostea Sa, Dumnezeu va daruieste intreaga libertate de a actiona dupa cum va place, caci vointa voastra este chiar vointa Lui. Aceasta este pactul pe care Dumnezeu L-a facut cu fiii Sai. Orice ati face, gandi, orice ati simti, sunteti iubiti. El va autorizeaza sa actionati conform dorintelor voastre, stiind ca voi sunteti fara sfarsit si nimic nu va va putea desparti de El. Tatal n-a creat nimic mai puternic decat El ca sa va poata lua Viata. Astfel veti exista vesnic.
Si atunci cand viata in lumea asta se va termina, o alta va fi inaintea voastra, viata pe care veti fi liberi sa o faceti dupa placul vostru.

Aceasta viata de acum si cea viitoare o veti trai dupa vointa voastra. Este libertatea ce v-a fost data de cel ce va iubeste pe care-l numim Tatal, Dumnezeu Atotputernicul, iubitorul de toate.

Voi sunteti entitati libere. Voi sunteti in virtutea Puterii care este a voastra, care are ca nume vointa si prin facultatea voatra ce are nume dragoste (sau iubire).

Ramtha

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro