Divinul poate fi cunoscut prin iubire

fashiondays.ro

10428017_10152810546580852_982304361481422705_nNu o dată auzim spunându-se: am fost la mai multe biserici, la babe, pe la diferiţi vindecători şi nu
mă ajută nimic. Boala nu mi-a trecut. Acum nu mai cred în nimeni şi în nimic. Poate fi ajutat un asemenea om?

Nu trebuie să confundăm biserica cu spitalul. Divinul poate fi cunoscut prin iubire, o iubire care dăinuie, care ne detaşează de frică, dependenţe, supărări şi depresii. Când omul merge la biserică să primească sănătate, să-şi îmbună­tăţească destinul şi viaţa înseamnă că are o atitudine de consumator faţă de biserică.

loading...

Omul care vrea doar să primească dar nu şi să dea, nu poate fi vindecat. Cel care ia – depinde. Cel care depinde -se supără. Cel care se supără – se îmbolnăveşte. Există o ştiinţă unică descoperită oamenilor de Isus Hristos, dar există şi concepţia noastră despre lume care este primitivă, de consumator care încearcă să adapteze creştinismul la nevoile sale. In Evul Mediu, în biserica catolică exista „indulgenţa” care ierta viitoarele greşeli pentru bani. Era o denaturare a esenţei creştinismului.

Există adevărul, dar există şi perceperea lui denaturată. Hristos vindeca pentru a trezi în oameni iubirea. Fără iubire nu există iertare şi ispăşirea păcatelor. Credinţa ajută iubirea vindecând frica, îndoiala şi critica. Dorinţa de a primi de la Dumnezeu totul, fără muncă, înseamnă Victoria umanului asupra divinului. Dacă slujitorul bisericii susţine această dorinţă, religia va muri în esenţa ei continuând să existe un timp oarecare doar ca formă. Această interpretare greşită a creştinismului s-a intensificat în doctrina comunismului – „de la fiecare după capacităţi, fiecăruia după necesităţi”. Picanteria situaţiei constă în faptul că marea majoritate are mai multe necesităţi decât capacităţi, adică acordul de a munci, a produce şi a da. De aceea, unui mare număr de oameni ideile comunismului li s-au părut atât de bune iar rezultatele au fost atât de groaznice. Încă din copilărie am auzit că, în Uniunea Sovietică, medicina este fără plată, apoi, spre marea mea mirare, am aflat că este o minciună. Adevărul este că omul plătea toate serviciile prin buzunarul statului şi nu direct. O mare parte din aceste impozite erau furate. Cred că ideile comuniste cum ar fi unitatea, o societate morală, atenţie faţă de copii şi cultură, se vor realiza indiscutabil. Aceste idei nu sunt comuniste, ci manifestarea tendinţei generale spre iubire şi unitate.

Din cauza formelor nedezvoltate, metodele de atingere a scopurilor au fost îngrozitoare. O societate corectă şi fericită este o societate sănătoasă, iar sănătatea oricărui om este, în primul rând, sănătatea sufletească determinată de cantitatea de iubire din suflet. Aşadar dacă dorim să construim un viitor luminos trebuie să vedem, mai întâi, ce oameni vor forma această societate. Ce să facem ca omul să aibă un suflet sănătos? Cum să se schimbe într-un sens bun. Dacă omul nu vrea să se schimbe şi totodată vrea să fie sănătos şi să reuşească, în zadar va merge pe la biserici, pe la babe şi vindecători. Trebuie să înţeleagă că dacă nu se va ajuta singur, dacă nu-şi va ajuta sufletul, nimeni nu-l va putea ajuta. în acest caz, cel mai bun şi mai activ ajutor vor fi bolile, nenorocirile care îl vor împinge spre adevăr.
S.N. Lazarev

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!-Deepak Chopra

Interesant de citit si:
Related:  Constientizarea si centrarea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.