Drumul către abundenţă

10426627_761197793952350_858747737225516620_n (2)Suntem aici pentru a învăţa cum să ne bucuram de prosperitate, cum să fim fericiţi, radioşi şi liberi. De aceea, trebuie să devenim conştienţi că banii sunt necesari pentru a duce o viaţă prosperă, dar, în acelaşi timp, detaşaţi de tentaţiile materiale nejustificate sau faimă şi putere.

Această existenţă ne este dată pentru a progresa, pentru a ne creste nivelul de conştiinţă şi a ne eleva spiritul. Dar, pentru aceasta, trebuie să ne folosim de forţa mentală şi de orice avantaj material pe care-l putem dobîndi. Avem dreptul şi chiar datoria de a exprima plenar în toate modurile, înconjurîndu-ne de frumuseţe şi de armonie.

De ce ne chinuim în fiecare zi să ne descurcam cu cheltuielile, cînd putem avea acces la toate bogăţiile ce sălaşluiesc în subconştient?.

Dorinţa de a deveni prosperi semnifică de fapt o aspiraţie de a trăi mai liberi, mai fericiţi.

Aceasta reprezintă o dorinţă universală de a descoperi Binele şi Frumuseţea, în tot ceea ce ne înconjoară.

Uneori ne spunem: “Merit un salariu mai mare decît cel pe care-l primesc acum”. Cei mai mulţi oameni nu sunt retribuiţi deloc în mod satisfăcător. Dar una din cauzele ascunse ale acestei situaţii este faptul ca ei desconsideră banii, fie că-şi dau seama, fie că nu. Aceşti oameni au senzaţia că banii sunt murdari şi că “a dori să fii bogat constituie sursa tuturor relelor”.

Un alt motiv îl reprezintă ipocrizia lor, atunci cînd susţin că sărăcia este o virtute. Aceste idei, implantate adînc în subconştient, pot fi rodul educaţiei, al ignoranţei sau chiar a unei interpretări greşite a Scripturilor.

Sărăcia nu este un motiv de mîndrie, ci reprezintă o boală ca toate celelalte. Cînd suntem confruntaţi cu o boală psihică cerem ajutorul unui specialist care ne spune cum să acţionam pentru a depăşi acea stare boala. Tot la fel, dacă observam că în viaţa noastra fluxul banilor nu este constant, înseamnă că ceva este greşit în modul vostru de gîndire.

Related:  Oboseala psihica

Principiul vieţii, cel care ne animă pe toţi, tinde natural către expansiune, creştere şi abundenţă. Nu trăim pe acest pămînt pentru a locui într-o cocioabă mizeră, îmbrăcat în zdrenţe şi mereu umilit. Dimpotrivă, avem datoria de a fi fericiţi, vitali şi plini de succes în tot ceea ce facem.

De ce nu obţinem ceea ce ne dorim?

Să presupunem că lucraţi la o mare firmă dar, fără să spuneţi nimănui, gîndiţi mereu că sunteţi prost plătit, că nu sunteţi apreciat la justa valoare, că meritaţi mai mulţi bani şi mai multă consideraţie. Să nu vă miraţi dacă directorul sau şeful de personal vă va spune într-o zi: “Suntem obligaţi să renunţăm la serviciile dumneavoastră”. De fapt, singur v-aţi concediat. Directorul nu reprezintă decît instrumentul prin care a acţionat propria dumneavoastră stare mentală negativă. Este doar un exemplu pentru modul cum se manifestă legea acţiunii şi reacţiunii. Gîndul reprezintă acţiunea, iar răspunsul subconştientului – reacţiunea.

Care sunt obstacolele şi dificultăţile pe drumul spre prosperitate

Deseori aţi auzit pe unii care spun: “Omul acela este un bandit, face avere în mod necinstit”, “Este un parvenit; l-am cunoscut cînd era sărac lipit” sau “Este un hoţ, un răufăcător”. Dar, analizîndu-i atent pe cei care vorbesc astfel, observaţi că se zbat mereu în nevoi şi au dificultăţi materiale foarte mari. Poate că cei faţă de care se exprimă astfel, au urcat mai repede scara succesului, iar ei, roşi de invidie, îi critică. Tocmai aceasta constituie cauza ascunsă a eşecului lor.

Nutrind gînduri negative despre prieteni şi condamnînd modul în care aceştia s-au îmbogăţit, ei se îndepărtează de prosperitatea pentru care se roagă, în fapt, atît de mult. În realitate, aceşti oameni condamnă chiar starea la care aspiră.

Descoperim, astfel, că el acţionează pe două căi exact opuse. Pe de o parte, spun: “Averea şi banii se apropie de mine mereu”, pentru ca imediat să gîndească: “Îl invidiez pe X pentru abundenţa în care trăieşte”. Urmăriţi mereu să vă bucuraţi de norocul altora şi să nutriţi numai gînduri curate la adresa semenilor voştri.

Related:  Despre bani - Osho

Drumul către abundenţă

1. Fiţi îndrăzneţi şi solicitaţi dreptul la o viaţă prosperă. Subconştientul se va supune acestor sugestii.

2. Nu vă mulţumiţi să trăiţi la limita sărăciei. Cereţi inteligenţei infinite mijloacele necesare pentru a face ceea ce doriţi în orice moment. Descoperiţi tezaurul imens ascuns la nivelul subconştientului.

3. Atît timp cît banii circulă liber în viaţa noastră, înseamnă că sunteţi sănătoşi din punct de vedere economic. Consideraţi banii ca fiind asemănători cu fluxul şi refluxul mării, mereu ritmic şi constant. Căci atunci cînd marea se retrage, sunteţi siguri că ea va urca din nou.

4. Aplicînd legile subconştientului, veţi putea să obţineţi întotdeauna suma de bani de care aveţi nevoie, indiferent pe ce cale vă vor parveni aceştia.

5. Unul dintre motivele pentru care mulţi oameni se zbat în lipsuri, este faptul că ei condamnă banii. Ceea ce condamnaţi se îndepărtează de voi.

6. Nu faceţi din bani un dumnezeu. Ei nu reprezintă decît un simbol. Amintiţi-vă că adevăratele comori se află în spiritul vostru. Sunteţi aici pentru a trăi echilibrat – deci trebuie să aveţi la dispoziţie doar bunurile materiale de care aveţi nevoie cu adevărat.

7. Banii nu reprezintă adevăratul scop al existenţei. Căutaţi să atingeţi prosperitatea, bucuria, calmul lăuntric şi dragostea pentru toate fiinţele. Subconştientul vă va oferi toate aceste calităţi în deplină armonie cu legile divine.

8. Sărăcia nu constituie o virtute şi un motiv de laudă, ci o boală a spiritului. Trebuie să vă purificaţi mentalul de gîndurile negative care dau naştere acestei stări penibile.

9. Această existenţă nu v-a fost dată ca să trăiţi într-o cocioabă, nici să vă îmbrăcaţi în zdrenţe sau să vă fie foame mereu.

10. Nu spuneţi niciodată: “banii sunt murdari” sau “îi dispreţuiesc”. Ceea ce criticaţi se îndepărtează de la voi. Nici un lucru nu este bun sau rău, ci orientarea pe care i-o daţi îi face să fie astfel.

Related:  Principiul unificării interne

11. Repetaţi frecvent: “Banii sunt utili. Mă folosesc de ei cu înţelepciune, în mod constructiv şi judicios. Îi dăruiesc cu bucurie, iar ei îmi sosesc multiplicaţi de mii de ori.”

12. Banii nu sunt cu nimic mai prejos decît cuprul, plumbul sau fierul din minereurile pămîntului. Cu adevărat rea este ignoranţa şi folosirea cu perversitate a puterilor subconştientului.

13. Dacă vă construiţi o imagine mentală clară a ceea ce doriţi să obţineţi, răspunsul subconştientului şi, deci, îndeplinirea dorinţei, nu va întîrzia să apară.

14. Încetaţi să tot cereţi fără a da nimic în schimb, căci nici un lucru nu este gratuit. Pentru a primi trebuie să oferiţi. Chiar şi în cazul în care lucraţi cu subconştientul, trebuie să fiţi plini de dăruire şi să puneţi toată concentrarea mentală de care dispuneţi, în slujba idealurilor voastre.

Joseph Murphy

4 Replies to “Drumul către abundenţă”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.