Iubirea

10882340_764749713597158_4025452251982010849_nOrice om, pe acest pamant este pe cale sa se initieze in Iubire.

‘Eu va dau o noua porunca, sa va iubiti unii pe altii!’
Oupensky spune, in ‘Tertium Organum’, ca Iubirea este un fenomen cosmic, care deschide omului cea de-a patra dimensiune, ‘Lumea Miraculosului’. ADEVARATA IUBIRE ESTE DEZINTERESATA SI LIPSITA DE TEAMA. Ea invaluie obiectul afectiunii Sale, fara sa ceara nimic in schimb. Bucuria Sa este bucuria de a darui. IUBIREA ESTE DUMNEZEU Care Se manifesta si este CEA MAI PUTERNICA FORTA magnetica DIN UNIVERS. Iubirea pura, lipsita de egoism, Isi atrage ceea ce-i apartine; nu trebuie sa caute sau sa ceara! Din pacate insa, nimeni nu are nici cea mai vaga idee despre Adevarata Iubire!

Omul este egoist, tiranic si temator in afectiunile sale, si pierde in acest fel, ceea ce iubeste. Gelozia este cel mai rau dusman al omului, caci imaginatia se dezlantuie, vede pe fiinta iubita atrasa de altcineva si, inevitabil, aceste temeri devin realitate, daca nu sunt neutralizate.

NU VEI PUTEA NICIODATA SA PRIMESTI CEEA CE NU AI DARUIT ! ! ! OFERA O IUBIRE PERFECTA SI VEI PRIMI O IUBIRE PERFECTA!’ Foloseste aceasta ocazie pentru a te perfectiona!Trimite-i o Iubire perfecta, lipsita de egoism, care nu cere nimic in schimb! Nu-l critica, nu-l condamna, ci binecuvanteaza-l, oriunde s-ar afla!’.

Un vechi proverb spune: ‘Nici un om nu-ti este dusman, nici un om nu-ti este prieten; TOTI OAMENII SUNT MAESTRII TAI SPIRITUALI.’
Trebuie sa devii impersonal si sa inveti de la fiecare ceea ce poate sa te invete. Cu cat vom invata mai repede aceste lectii, cu atat noi vom fi mai curind liberi (ELIBERATI de ignoranta).

SUFERINTA NU ESTE NECESARA desavarsirii omului! Ea nu este decat rezultatul incalcarii Legilor Spirituale, dar sunt putini acei care par capabili sa se trezeasca din ‘somnul sufletului’, fara suferinta. Cand oamenii sunt fericiti, ei sunt in general egoisti si, in mod automat, legea Karmei se pune in actiune. Omul sufera astfel pierderi prin lipsa de judecata.

NIMENI NU-SI POATE ATRAGE BANI DACA-I DISPRETUIESTE! Multi se mentin in stare de saracie declarand: ‘Nu ma intereseaza banii, si nu-i admir pe cei care-i au!’.
PENTRU A-TI ATRAGE CEVA, TREBUIE SA FII IN ARMONIE CU ACEL LUCRU.
Banii sunt o manifestare a lui Dumnezeu care ne elibereaza de lipsuri si de restrictii, dar trebuie sa fie mentinuti in circulatie si sa serveasca unui scop bun.
DAND CURS LIBER BANILOR, FARA TEAMA SI CU BUNAVOINTA, SE DESCHIDE CALEA PENTRU PRIMIREA ALTOR BANI, CACI DUMNEZEU ESTE SURSA, IAR BOGATIA LUI ESTE INEPUIZABILA SI INFAILIBILA.
Astfel trebuie sa fie atitudinea voastra spirituala in privinta banilor si veti vedea ca pentru voi MAREA BANCA SPIRITUALA NU SEACA NICIODATA!
Banii ca atare, sunt buni si benefici, dar cand ne servim de ei in scopuri destructive, cand ii adunam si tezaurizam, ori cand ii consideram mai importanti decat sentimentele, aceasta are drept consecinta boala, nenorocirea sau chiar pierderea banilor.

URMATI CALEA IUBIRII si toate lucrurile va vor fi date cu surplus, caci DUMNEZEU ESTE IUBIRE, si Dumnezeu este BOGATIA noastra! Sau urmati calea egoismului, a lacomiei si abundenta va dispare, sau veti fi separat de ea.

TOATE BOLILE SI TOATE NENOROCIRILE PROVIN DIN INCALCAREA LEGII IUBIRII.
Bumerangurile urii, ranchiunii si criticii se intorc incarcate de boala si durere.

IUBIREA SI BUNAVOINTA SUNT INESTIMABILE si in afaceri.

Teama este intr-adevar, cea care imagineaza puternic boala sau situatia temuta si, daca nu sunt neutralizate, aceste imagini se materializeaza.

Este fericita acea mama care poate spune cu sinceritate ca-si incredinteaza copilul in mainile lui Dumnezeu, stiind, prin urmare ca este astfel Divin protejat. Ea proiecteaza in acest fel, in jurul lui, o aura puternica de protectie.

‘Omul este o idee perfecta in Intelegerea Divina, si el este intotdeauna in locul potrivit pentru el; prin urmare, fratele meu este in locul cu adevarat potrivit pentru el, Divin protejat.’
Astfel, noi devenim protectori pentru cei dragi (prin puterea gindului) si fiecare ar trebui sa stie ca obiectul afectiunii sale ‘este ocrotit de cel De Sus si se odihneste in umbra celui Atotputernic.’
‘Nici un rau nu te va atinge, nici un flagel nu se va apropia de adapostul tau!’
‘IUBIREA PERFECTA INVINGE ORICE TEAMA.’
Cel care se teme nu are o Iubire perfecta. ‘Iubirea este indeplinirea Legii Divine’.

Florence Scovel Shinn

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.