Iubirea si circuitul energetic

IubireaTot ceea ce faceti cu iubire amplifica circuitul energetic. Nu conteaza obiectul iubirii, puteti sa va folositi de orice pretext.
Este la fel ca în cazul apei. Oriunde s-ar afla marea, apa curge catre nivelul marii, sfârsind prin a o descoperi. Oriunde exista iubire, energia curge în directia ei.

Pasul 1: luati în mâna o piatra. Constientizati iubirea pe care i-o purtati, închideti ochii si simtiti o iubire infinita pentru aceasta piatra. Fiti recunoscatori ca exista si ca va accepta iubirea. Subit, veti sesiza o pulsatie, iar energia se va pune în miscare.

loading...

Pasul 2: nu aveti neaparat nevoie de un om. Simpla idee ca iubiti pe cineva este suficienta pentru a pune energia în miscare. Iubirea este miscare, si ori de câte ori ne simtim înghetati, blocati, aceasta înseamna ca nu dispunem de iubire.

Iubirea înseamna caldura, si oriunde exista caldura, înghetul nu se mai poate produce. Unde lipseste iubirea, totul este înghetat. Temperatura sufletului scade sub zero grade. De aceea, unul din lucrurile cele mai importante pe care ar trebui sa îl retineti este urmatorul: iubirea înseamna caldura.

La fel, ura este fierbinte. Singura care este rece este indiferenta. Deci chiar si atunci când urâti, energia se pune în miscare. Evident, fluxul ei este distructiv în acest caz.

Mânia pune si ea energia în miscare. Asa se explica de ce se simt atât de bine oamenii dupa o criza de furie; ei si-au eliberat astfel o anumita energie.
Ea este însa extrem de distructiva. Ar fi putut fi constructiva, daca ar fi fost eliberata prin iubire, dar chiar si asa, tot e mai bine decât sa nu fie eliberata deloc.

Când omul este indiferent, energia nu curge.

De aceea, tot ceea ce va topeste si va încalzeste este bun pentru voi. Prima optiune ar trebui sa fie întotdeauna iubirea. Daca aceasta nu este posibila, a doua optiune ar trebui sa fie mânia. Acestea sunt singurele optiuni. Nu mai exista o a treia. Aceasta este situatia în care se regasesc oamenii. Asa se explica de ce exista atâtia oameni morti, atâtea cadavre ambulante. Ei nu sunt vii decât cu numele, caci în realitate sunt indiferenti. Când începi sa curgi…

Osho

Interesant de citit si:
Related:  Eliberează-ţi propria ta viaţă de slăbiciune . Vindecă-te în tăcere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.