Munca zilnica

„Îmi place să practic noile mele abilităţi mentale”

1004562_763477407057722_8627175171347501556_nDACĂ UN COPIL S-AR DA BĂTUT DE LA PRIMA CĂZĂTURĂ,N-AR ÎNVĂŢA NICIODATĂ SĂ MEARGĂ
Orice lucru nou pe care îl înveţi are nevoie de practică multă ca să devină parte din viaţa ta. La început, este nevoie de multă concentrare şi unii aleg să facă din aceasta o „muncă grea”. Mi-e nu-mi place să mă gândesc la ea ca fiind o „muncă grea”, ci mai degrabă ca la ceva nou de învăţat.
Indiferent de subiect, procesul învăţării este întotdeauna acelaşi : când înveţi să conduci o maşină sau să foloseşti o maşină de scris sau să joci tenis sau să gândeşti pozitiv. La început, ne împiedicăm, ne împotmolim, în timp ce subconştientul nostru învaţă din încercări şi apoi la fiecare nouă tentativă ni se pare tot mai uşor să o facem. Bineînţeles că nu ai cum să fii „perfect” din prima zi. Vei face atât cât vei putea. Si acest lucru este suficient de bine pentru început. Repetă-ţi tot timpul: „Fac tot ce pot, cât de bine pot.”

INCURAJEAZĂ-TE ÎNTOTDEAUNA

Imi aduc bine aminte prima mea prezentare în public. Imediat ce am coborât de pe podium, mi-am zis:”Louise, ai fost minunată. Ai fost absolut fantastică pentru prima prezentare. După ce vei face asta de cinci-şase ori vei fi o profesionistă.”
Cam două ore mai târziu mi-am spus : „Cred că am putea schimba unele lucruri. Hai să ajustăm aici şi hai să ajustăm acolo.” Am refuzat din toate puterile să mă autocritic.
Dacă aş fi coborât de pe podium certându-mă: „Oh, ai fost îngrozitoare, ai greşit aici şi ai greşit şi acolo”, atunci mi-ar fi fost groază să mai apar la o a doua prezentare. Dar în felul acesta a doua prezentare a fost mai bună, iar după a şasea m-am simţit ca o profesionistă.

VĂZÂND „LEGEA” MANIFESTÂNDU-SE PESTE TOT ÎN JURUL NOSTRU

Chiar înainte de a scrie această carte mi-am cumpărat un computer. L-am numit „Magicianul”. Era ceva nou ce am ales să învăţ. Am descoperit că învăţând să folosesc computerul era similar cu învăţarea Legilor Spirituale. După ce am învăţat „legea computerului”, el a început într-adevăr să înfăptuiască „minuni” pentru mine. Când nu i-am respectat legea ori nu s-a întâmlat nimic ori nu a mers deloc aşa cum aş fi vrut eu să meargă. Nu a cedat de loc. Puteam să fiu oricât de frustrată, computerul aştepta neclintit să-i învăţ legile şi apoi înfăptuia minunile. Mi-a luat multă practică.
Este la fel cu munca pe care o înveţi tu să o faci. Trebuie să înveţi Legile Spirituale şi să le alegi „add literam”. Nu poţi să le modifici ca să se potrivească propriei tale gândiri. Trebuie să înveţi şi să urmezi noul limbaj şi atunci când o vei face „minunile” vor începe să se înfăptuiască în viaţa ta.

INTĂREŞTE-ŢI ÎNVĂŢĂTURA

Cu cât mai multe căi găseşti să-ţi întăreşti învăţătura, cu atât mai bine. Eu aş sugera:
 exprimă mulţumire
 scrie afirmaţii
 meditează
 bucură-te de exerciţiul fizic
 practică o nutriţie sănătoasă
 fă afirmaţii cu voce tare
 cântă afirmaţii
 rezervă-ţi timp pentru exerciţii de relaxare
 foloseşte vizualizarea, imaginea mentală
 citeşte şi studiază
MUNCA MEA ZILNICĂ
Munca mea zilnică se desfăşoară cam aşa. Primele gânduri înainte de a-mi deschide ochii sunt de mulţumire pentru tot ce îmi vine în minte. După duş îmi acord o jumătate de oră de meditaţie, afirmaţii şi rugăciuni. Apoi 15 minute de preferinţă la trambulină sau exerciţii de aerobic la televizor.
Micul dejun constă din fructe, sucuri de fructe şi ceaiuri. Mulţumesc pentru această hrană. Inainte de prânz îmi place să merg în faţa oglinzii şi să spun cu glas tare nişte afirmaţii :

Related:  Frumuseţea este darul lui Dumnezeu

1.Louise eşti minunată şi te iubesc.
2.Aceasta este una din cele mai bune zile din viaţa ta.
3.Totul se îndeplineşte pentru cel mai înalt grad de bine al tău.
4.Tot ceea ce ai nevoie să afli, ţi se destăinuie.
5.Tot ceea ce ai nevoie vine la tine.
6.Totul este bine.

Prânzul este adesea o salată mare. După amiaza mă relaxez ascultând muzică. Cina este formată din legume fierte şi cereale. Uneori mănânc peşte sau pui. Corpul meu funcţionează cel mai bine cu mâncare simplă. Imi place să împart cina cu alţii.
Uneori seara citesc sau studiez. Există întotdeauna ceva nou de învăţat. Acum scriu afirmaţia acelei zile de 10-20 de ori. Inainte de a mă culca îmi revăd gândurile. Recapitulez fiecare activitate. Imi spun că voi dormi adânc şi bine şi mă voi trezi a doua zi proaspătă şi luminoasă cu bucuria de a începe o nouă zi.
Sună cam mult, nu? La început pare mult de făcut, dar după o perioadă scurtă de timp noul tău mod de gândire va deveni obişnuinţă. Ar fi minunat pentru o familie să facă toate aceste lucruri împreună.

CUM ÎŢI ÎNCEPI ZIUA?

Care este primul lucru pe care îl spui dimineaţa când te trezeşti? Toţi avem câte ceva de spus în fiecare zi. Este pozitiv sau negativ? Imi amintesc de dimineţile în care mă trezeam şi spuneam:”Oh, Doamne o altă zi!” Şi aceasta era exact felul de zi pe care îl aveam, unul după altul toate lucrurile îmi ieşeau prost.
Acum când mă trezesc, încă dinainte de a deschide ochii mulţumesc patului pentru somnul bun pe care mi l-a dat. Apoi timp de 10 minute sunt recunoscătoare pentru tot ce este bun în viaţa mea. Imi planific ziua spunând că tot ceea ce voi face, voi face cu plăcere şi va ieşi bine.

MEDITAŢIE

Acordă-ţi în fiecare zi câteva momente de în care să stai liniştit, în meditaţie. Dacă nu ai mai practicat începe cu 5 minute. Stai liniştit, observă-ţi respiraţia şi lasă gândurile să treacă uşor prin minte. Nu le da importanţă şi ele se vor duce. Este natura minţii să gândească aşa că nu încerca să scapi de gânduri. Sunt multe cărţi şi cursuri despre cum să meditezi. Nu are importanţă cum începi, în final îţi vei crea cea mai potrivită metodă pentru tine. Eu stau de obicei liniştită şi întreb: „Ce am nevoie să ştiu?” îi permit răspunsului să vină dacă vrea, iar dacă nu , ştiu că va veni mai târziu.
O altă formă de meditaţie este să stai liniştit şi să observi respiraţia venind şi plecând din corpul tău. Când inspiri numără 1, când expiri numără 2 şi tot aşa până la 10. Dacă mintea îţi rătăceşte reia numărătoarea.

EXERCIŢIU- AFIRMAŢII ZILNICE
Ia una sau două afirmaţii şi scrie-le de 10-20 de ori pe zi. Citeşte-le cu entuziasm şi cu glas tare. Fă un cântec din afirmaţii şi cântă-l cu bucurie. Lasă-ţi mintea să rătăcească prin aceste afirmaţii toată ziua.
Afirmaţiile folosite în mod constant devin crezuri şi vor produce întotdeauna rezultate, uneori pe căi pe care nu le putem bănui.
Unul din crezurile mele este să am relaţii bune cu proprietarii locuinţelor unde stau. Ultimul meu proprietar era cunoscut ca fiind o persoană foarte dificilă şi toţi chiriaşii se plângeau de el. In cei 5 ani în care am locuit acolo nu l-am văzut decât de trei ori. Când m-am hotărât să mă mut în California am vrut să vând toate bunurile şi să o iau de la zero. Am început să fac afirmaţii ca:
1. Toate bunurile mele sunt vândute uşor şi repede.
2. Mutarea este foarte uşoară de făcut.
3. Totul se rezolvă în Ordinea Divină şi Dreaptă.
4. Totul este bine.
Nu m-am gândit cât de greu va fi să-mi vând lucrurile sau unde am să dorm câteva nopţi sau alte idei negative. Am continuat să fac afirmaţiile. Spre bucuria mea, clienţii şi studenţii au cumpărat majoritatea lucrurilor mai mărunte şi a cărţilor. L-am informat pe proprietar că nu îmi reînoiesc contractul şi spre surpriza mea am primit un telefon de la el să-mi spună că îi pare rău că plec. S-a oferit să-mi dea o scrisoare de recomandare către viitorul meu proprietar din California şi s-a oferit să-mi cumpere mobile, urmând să închirieze apartamentul în care am stat de acum mobilat.
Datorită crezurilor mele: „Am întotdeauna o relaţie bună cu proprietarul” şi „Totul se vinde uşor şi repede” am reuşit să dorm în propriul meu pat într-un apartament mobilat până în ultima seară şi să FIU PLĂTITĂ PENTRU ASTA!
Am ieşit din casă cu câteva haine, cu maşina de scris, maşina de făcut suc, mixerul, uscătoul de păr, cecul şi am luat trenul spre L.A.

Related:  Vei atrage aceleasi lucruri pana cand te vei schimba

NU CREDE ÎN LIMITĂRI

Ajungând în California am fost nevoită să cumpăr o maşină. Nu am mai avut maşină până atunci şi nici cheltuieli importante, nu aveam nici un credit stabilit. Băncile nu voiau să-mi împrumute bani. Fiind femeie şi neavând un job stabil nu m-a ajutat (eram consultantă). Obţinerea unui credit a devenit un cerc viciios.
Am refuzat să am orice gânduri negative despre această situaţie şi despre bănci. Am închiriat o maşină şi mi-am spus: „am o maşină nouă, minunată şi vine cu uşurinţă la mine”. Am spus de asemenea tuturor persoanelor că vreau să-mi cumpăr o maşină şi că nu am reuşit să obţin un credit. După tei luni am întâlnit o femeie de afaceri care m-a plăcut imediat. Când i-am spus de problema mea cu maşina a spus: „Oh, de asta am eu grijă”. A sunat o cunoştinţă la bancă care îi era datoare cu o favoare şi am reuşit să obţin creditul şi să-mi achiziţionez o maşină nouă.

EXERCIŢIU – MĂ IUBESC

Presupune că deja îţi spui „mă aprob” de o lună şi aceasta este o bază puternică. Continuă aşa încă o lună. acum ia un carneţel şi notează în susul paginii: „MĂ IUBESC PE MINE ÎNSĂMI ŞI DE ACEEA…”.
Continuă propoziţia în cât mai multe feluri. Citeşte-o în fiecare zi şi pe parcurs ce îţi vin idei, adaugă-le.
Dacă poţi lucra cu un partener, ţine-ţi-vă împreună de mâini şi spune:”Mă iubesc şi de aceea…”.
Cel mai mare beneficiu al acestui exerciţiu este că înveţi că este aproape imposibil să te denigrezi, atunci când afirmi că te iubeşti.

EXERCIŢIU – CHEAMĂ NOUL

Vizualizează-te sau imaginează-te având sau făcând sau fiind ceea ce îţi doreşti. Completează toate detaliile. Simţ, imagine, gust, atingere, sunet. Observă reacţia celorlalţi la noua ta stare. Accept-o şi bucură-te de ea, indiferent de reacţia pe care o au ceilalţi.

EXERCIŢIU – EXTINDE-ŢI CUNOŞTINŢELE

Citeşte tot ce poţi să-ţi extinzi cunoştinţele şi înţelegerea despre cum lucrează mintea. Sunt atâtea cunoştinţe la îndemână pentru tine. Cartea aceasta este doar UN PAS pe drumul tău! Află alte puncte de vedere. Ascultă-i pe alţii spunând acest lucru într-un mod diferit. Studiază pentru o vreme cu un grup, până când îi depăşeşti.
Aceasta este o muncă de o viaţă. Cu cât înveţi mai mult, cu cât ştii mai mult, ci cât poţi practica mai mult şi aplica mai mult, cu atât mai bine te vei simţi şi cu atât mai minunată va fi viaţa ta. făcând această muncă TE FACE SĂ TE SIMŢI BINE!

Related:  Stai in vibratia iubirii

INCEPE SĂ ARĂŢI REZULTATELE

Practicând cât mai multe metode poţi, rezultatele acestei munci vor începe să se arate. Vei vedea mici minuni întâmplându-se în viaţa ta. Lucrurile pe care eşti gata să le elimini, vor dispărea de la sine. Lucrurile şi evenimentele pe care le doreşti, vor răsări în calea ta din senin,vei primi şi premii pe care nici măcar nu ţi le-ai imagina!
Am fost aşa de plăcut surprinsă când după câteva luni de muncă mentală am început să arăt mai tânără. Acum, arăt cu 10 ani mai tânără decât arătam acum 10 ani.
Iubeşte cine şi ce eşti şi iubeşte ceea ce faci. Râzi de tine şi de viaţă şi nimic nu te atinge. Oricum totul este temporar. În viaţa viitoare vrei să faci lucrurile diferit, atunci de ce să nu le faci diferit acum?
Sunt atâtea căi pentru vindecarea ta pe care le poţi aborda. Încearcă-le pe toate şi apoi foloseşte-o pe cea care ţi-a plăcut cel mai mult.
Când te duci seara la culcare, închide ochii şi din nou fii recunoscător pentru tot binele din viaţa ta. Va aduce şi mai mult bine. Nu asculta ştirile de la televizor ca ultimul lucru pe care îl faci înainte de culcare. Ştirile sunt doar o lungă listă de dezastre şi nu vrei să le iei cu tine în starea de somn. În timpul viselor se produce multă muncă de curăţire şi poţi să ceri viselor tale să te ajute la ceea ce crezi acum. Adsea vei găsi răspunsul în zori.
Du-te la culcare liniştit şi împăcat. Ai încredere că procesul vieţii este întotdeauna de partea ta şi are grijă de toate, pentru celmai înalt bine al tău şi pentru cea mai mare bucurie a ta.
Nu trebuie să faci o tragedie din ceea ce faci. Poate fi plăcut. Poate fi ca un joc. Poate fi o bucurie.
Totul depinde de tine! Chiar şi munca de iertare şi eliberare a resentimentelor poate fi plăcută, dacă tu vrei să o faci aşa. Din nou, fă un mic cântecel despre persoana sau situaţia de care este greu să te eliberezi. Când cânţi un cântecel, acesta luminează şi înveseleşte toată procedura.
Când lucrez cu clienţii aduc râsul în discuţiile noastre cât de repede pot. Cu cât mai repede putem să râdem de toate problemele, cu atât mai uşor este să te eliberezi de ele. Dacă ţi-ai vedea problemele tale puse în scenă, ai râde de ele cu lacrimi. Tragedia şi comedia sunt acelaşi lucru. Depinde doar de punctul tău de vedere. „Oh, ce proşti suntem noi muritorii!”
Fă tot ce poţi ca să-ţi faci schimbarea şi transformarea o experienţă plăcută, o bucurie. Distrează-te!

În infinitatea vieţii unde sunt,
totul este perfect, întreg şi complet.
Mă sprijin şi mă susţin şi viaţa mă susţine şi ea.
Văd dovezile Legii Supreme lucrând
peste tot în jurul meu
şi în fiecare aspect al vieţii mele.
Întăresc tot ceea ce învăţ, într-un mod plăcut cu bucurie.
Ziua mea începe cu recunoştinţă şi bucurie.
Aştept cu entuziasm aventurile zilei ce începe,
ştiind că „Totul este bine” în viaţa mea.
Iubesc cine sunt şi iubesc ceea ce fac.
Sunt expresia vie şi iubitoare a vieţii.
TOTUL ESTE BINE ÎN LUMEA MEA.

Louise L. Hay

2 Replies to “Munca zilnica”

  1. Pe zi ce trece, noul înlocuiește vechiul și totul capătă contur.Pentru aceste informații, mii de mulțumiri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.