Perfecta expresie de sine sau planul divin

TOATE BOLILE AU O CORESPONDENTA MENTALA
ORICE OM S-AR PUTEA VINDECA INSTANTANEU, daca ar intelege ca corpul sau este o idee perfecta in Intelegerea Divina si, prin urmare, este sanatos si perfect. Dar, chiar daca s-ar vindeca astfel, iar apoi va continua sa gindeasca in mod destructiv, ori daca tezaurizeaza cu lacomie, uraste, ii este teama sau condamna pe ceilalti, boala va recidiva.

Iisus Hristos stia ca ORICE BOALA PROVINE DINTR-UN PACAT: dupa ce l-a vindecat pe lepros, El i-a spus: ‘Pleaca, si nu mai pacatui, pentru ca sa nu fii lovit de alt rau!’.
Astfel, sufletul (subconstientul) trebuie sa fie curat si alb ca zapada pentru ca vindecarea sa fie permanenta. Metafizicianul face mereu sondaje profunde pentru a descoperi ‘corespondenta’.
Iisus Hristos a spus: ‘Nu invinui pe altii si nu vei fi invinuit’. ‘Nu-i judeca pe ceilalti si nu vei fi judecat.’
Multi si-au atras boala si nenorocirea condamnandu-i pe altii. Ceea ce omul acuza la altcineva, isi atrage asuprasi.

‘Vantul nu poate sa-mi rataceasca barca sau sa schimbe cursul destinului meu!’

Pentru orice om, exista o perfecta expresie de sine, exista un loc pe care trebuie sa-l ocupe doar el si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa! Exista un lucru pe care numai el trebuie sa-l faca si care nu poate fi facut de nimeni altcineva; este destinul lui!
Aceasta idee perfecta, mentinuta in Intelegerea Divina, asteapta ca omul s-o recunoasca.
Deoarece capacitatea imaginatiei este creatoare, este necesar ca omul sa perceapa ideea inainte ca ea sa se poata realiza.

Chemarea cea mai puternica a omului sa va referi la Planul Divin al vietii sale. S-ar putea sa nu aiba nici cea mai vaga idee ca poseda, adanc ascuns in sinea lui, un minunat talent. Chemarea lui ar trebui sa sune asa: ‘SPIRIT INFINIT, DESCHIDE CALEA PENTRU ca PLANUL DIVIN AL VIETII MELE SA SE POATA MANIFESTA! VREAU ca GENIUL BUN CARE EXISTA in MINE SA FIE ELIBERAT! AJUTA-MA SA PERCEP CLAR PLANUL PERFECT!’
PLANUL PERFECT CUPRINDE SANATATEA, BOGATIA, IUBIREA si PERFECTA EXPRESIE DE SINE. Iata cvadratura vietii care-ti aduce FERICIREA PERFECTA! Dupa ce ai facut aceasta chemare, mari schimbari se pot produce in viata ta, deoarece (aproape) toti oamenii s-au indepartat de Planul Divin.
CERETI DIRECTII PRECISE SI CALEA VA FI SIMPLA SI PLINA DE SUCCESE.
Nu trebuie nici ‘sa-ti reprezinti’, nici sa fortezi o imagine, atunci cind ceri ca Planul Divin sa-ti patrunda in planul constient!
Cind omul cauta un anumit lucru, acesta il va cauta pe el.

Related:  Fa din bucaria ta un loc magic

Parintii nu trebuie niciodata sa impuna cariere sau profesiuni copiiilor lor! Cunoscind Adevarul spiritual, ei ar trebui, cat mai devreme, daca este posibil chiar inainte de nasterea copilului, sa pronunte cuvintul pentru ca Planul Divin sa se indeplineasca!
Un tratament prenatal ar trebui sa fie conceput astfel: ‘Fie ca Dumnezeu din fiinta acestui copil sa se exprime in mod perfect! Fie ca Planul Divin prevazut pentru sufletul sau, pentru corpul sau, pentru viitorul sau, sa se manifeste de-a lungul intregii sale vieti, pentru eternitate!’.
Sa Se faca Voia lui Dumnezeu, si nu voia omului!

A NU TE SERVI DE DARURILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU ATRAGE PEDEPSE TERIBILE!
Deseori TEAMA E SINGUL LUCRU CARE il IMPIEDICA PE OM SA SE EXPRIME PERFECT.
‘Eu sunt unit cu Inteligenta Infinita; stiu tot ceea ce trebuie pentru examen’;
Primesti intotdeauna cate un bobarnac cind esti prea sigur de tine, deoarece iti pui toata increderea in personalitatea ta si nu in ‘Dumnezeu din fiinta ta’.
Studentul in metafizica trebuie sa se obisnuiasca sa ‘practice prezenta lui Dumnezeu’ in fiecare clipa. ‘Recunoaste-L oriunde ai merge!’; aceasta nu este fara insemnatate, nimic nu este mai important!
‘Caile Mele si nu ale voastre!’ porunceste Inteligenta Infinita.

In mod constant, Scriptura recomanda omului sa ‘stea linistit’. ‘O, Iuda, nu te teme; dar maine mergi in intampinarea lor, caci Dumnezeu va fi cu tine. Tu nu va trebui sa lupti; fii destins, ramai linistit si contempla Eliberarea pe care ti-o da Dumnezeu, care este cu tine’.
Scopul studentului in metafizica este Echilibrul, stapanirea de sine. Stapanirea de sine inseamna putere, deoarece ea da Puterii care este Dumnezeu posibilitatea sa aflueze spre om, pentru a ‘actiona conform vointei sale bune’. Stapan pe sine, studentul gindeste limpede si ‘ia rapid decizii bune’: nu pierde niciodata ocazia.

Mania altereaza viziunea, otraveste singele: ea este cauza multor boli si decizii care duc la dezastre.
A fost plasata printre pacatele capitale, atat de raufacatoare sunt reactiile sale.
Studentul invata ca in metafizica cuvintul pacat are un sens mult mai larg decat stia el din ce invatase pana atunci. ‘Tot ceea ce este contrar increderii este pacat.’ El isi provoaca exact situatia de care se teme. ‘Cind omul nu se teme, el este perfect!’

Related:  Accepta-ti sentimentele intr-un mod responsabil

Studentul intarzie uneori demonstratia sa, mentinand ideea ca ea este incompleta; ar trebui sa faca aceasta afirmatie: ‘In Spiritul Divin, totul este perfect, prin urmare, demonstratia mea este completa, munca mea perfecta, caminul meu perfect, sanatatea mea perfecta’. Orice ar cere, acestea sunt idei perfecte, inregistrate in Intelegerea Divina si care trebuie sa se manifeste ‘prin Har si in mod perfect’. Trebuie sa multumeasca pentru tot ceea ce a primit deja in Planul Invizibil si sa se pregateasca activ sa primeasca toate acestea in Planul vizibil.

‘Poate ca nu obisnuiesti sa termini ceea ce incepi si, subconstientul tau a luat obiceiul sa nu termine nici el.’ (cum este interiorul, asa si exteriorul!) ‘
Cereti o directie clara, spuneti:’Spirit Infinit, da-mi o indicatie clara! Reveleaza-mi cum trebuie sa fie expresia mea perfecta! Arata-mi care este talentul de care trebuie sa ma servesc acum!’.
Afirmati deci: ‘Eu sunt inzestrat pentru Planul Divin al vietii mele!’, si profitati fara teama de ocaziile care se prezinta.

Anumiti oameni dau cu bunavointa, dar nu stiu sa primeasca. Ei refuza cadourile, din orgoliu, sau din motive negative, facand sa sece sursele lor si, invariabil se trezesc ca nu mai au mare lucru.
Trebuie sa primesti cu BUNAVOINTA painea care ‘vine pe apa’; fara constringere sa dai, fara constringere sa primesti.
Echilibrul dintre a da si a primi exista permanent, desi omul trebuie sa dea fara gindul de a primi. Dar incalca Legea daca nu accepta ceea ce i se ofera. Caci orice dar vine de la Dumnezeu, omul nu este decat instrumentul lui.
Nu trebuie sa ai niciodata, in ceea ce-l priveste pe cel care da, un gind de pierdere! Dumnezeu il iubeste pe acela care stie sa primeasca, la fel de mult ca pe acela care stie sa dea.

Cel care se naste bogat si sanatos si-a mentinut in subconstient, in cursul vietii sale anterioare, imaginile opulentei si sanatatii. Cel care este sarac si bolnav si-a creat imagini ale bolii si saraciei.
Sub orice plan ar fi, omul manifesta suma totala a convingerilor subconstientului sau.
Cu toate acestea, nasterea si moartea sunt legi stabilite de oameni, deoarece ‘plata pacatului, este moartea’, caderea adamica a constiintei, prin recunoasterea a doua puteri (binele si raul). Omul realist, omul spiritual nu cunoaste nici nasterea, nici moartea! El nu s-a nascut si nu a murit niciodata! ‘El exista de la inceput si va exista mereu!’
Astfel, prin cunoasterea Adevarului, omul se elibereaza de legea Karmei, de pacat si de moarte si se manifesta ca om creat ‘dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu’. Eliberarea sa are loc in timp ce isi implineste Destinul, facand sa se produca manifestarea Planului Divin al vietii sale. Si atunci Dumnezeu ii va spune: ‘Esti bun, cinstit, corect; ai fost fidel in toate situatiile; Eu ti le voi fixa toate acestea si vei fi fericit (chiar in moarte) impartasindu-te din bucuria Mea.

Related:  Varsta sufletului

Florence Scovel Shinn

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.