Poliartrita reumatoida

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

10422222_10205633928861700_4255380733074013568_nPoliartrita reumatoidă sau cronică evolutivă este o inflamaţie care afectează mai multe inflamaţii in acelaşi timp. Sistemul imunitar este atat de bolnav incat incepe să se autodistrugă, este afectat foarte puternic ţesutul conjunctiv al articulaţiilor (colagen) fiind posibil riscul unei infirmităţi generale, insoţite de durereşi de umflarea articulaţiilor. Această afecţiune indică un atac al propriului meu eu, atat de puternice sunt emoţiile, ranchiuna şi durerea, care nu pot fi exprimate.
Poliartrita reumatoidă are legătură cu un puternic dispreţ faţă de sine, cu o ură sau o furie refulată de mult timp, cu o autocritică atat de intensă, incat afectează energia fundamentală a existenţei mele. Este manifestarea unei critici foarte puternice, faţă de autoritate sau faţă de ceea ce reprezintă autoritatea pentrumine: un individ, guvernul etc. Refuz să mă aplec in faţa acelei autorităţi, indiferent care sunt consecinţele ! Am resentimente faţă de toţi cei care mă deranjează sau imi fac rău. Mobilitatea mea este limitată şi nu mă pot exprima liber (mai ales cu privire la direcţiile pe care le aleg) deoarece articulaţiile mele sunt prea dureroase).
Corpul meu devine rigid, la fel şi atitudinile mele. Nu reuşesc să imi exprim emoţiile puternice şi am impresia că sunt tot timpul oprimat şi supus. Adopt comportamente de autosacrificiu şi imi ingrop emoţiile in mine. Mă sacrific pentru o cauză oarecare.
Am impresia că cineva, „stă tot timpul in spatele meu”. Această boală imi poate indica o dificultate de a indeplini anumite gesturi pe care le puteam face altădată, cu multă dexteritate. Acum, am impresia că sunt mai stangaci, mai neindemanatic.
Mă devalorizez, cu privire la acea activitate in care excelam şi cred că imi pierd dexteritatea, forţa şi precizia. Poliartrita reumatoidă apare frecvent la croitori, de exemplu, care, după caţiva ani, devin mai lenţi, işi pierd din abilitate. Şi sportivii sunt afectaţi frecvent de poliartrita, mai ales din cauza sentimentului de devalorizare pe care il au deoarece nu sunt 100% in formă sau cand performanţele
lor scad.
Aceste simptome scot in evidenţă cat de mult vreau să mă supradisciplinez, pentru că sunt extrem de exigent faţă de mine insumi. Nu las loc pentru greşeli. Refuz bucuriile vieţii. Rigiditatea mea, frustrarea mea şi furia interioară mă fac să strang pumnii. Acestea sunt canalizate prin intermediul sportului pe care il practice. in momentul in care sunt mai puţin activ sau abandonez cariera sportivă, aceleaşi
frustrări se vor manifesta altfel şi vor declanşa poliartrita. Acelaşi lucru se poate intampla dacă sunt compuisiv, foarte incăpăţanat, moralist sau am o problemă legată de putere. Aceasta se manifestă prin tendinţa mea de a vrea să conduc totul, o tendinţă de care nu imi dau seama. Am tendinţa să mă sacrific pentru ceilalţi, dorinţă provenită dintr-o agresiune refulată; dar cat de mult acţionez cu iubire, cu respect
faţă de mine ? Rigiditatea, atat cea fizică cat şi cea interioară se agravează din cauza acestei obstinaţii profunde de a nu vrea să schimb ceva şi a culpabilităţii, care mă roade in interior.
Invăţ să mă accept cu forţele şi cu slăbiciunile mele. Chiar dacă am impresia că nu sunt suficient de bun sau sunt mai puţin eficient, observ toată experienţa pe care am ăcumulat-o de-a lungul anilor. Recunosc că este un caştig preţios, care face din mine o persoană extraordinară. Deschiderea Ia nivelul inimii este esenţială şi vreau să mă eliberez de toate emoţiile care imi otrăvesc existenţa. incepand de acum, imi
recapăt pe deplin puterea asupra vieţii mele, incepand cu faptul de a mă iubi şi de a mă accept aşa cum sunt. Imi ocup locul cuvenit! Accept să adopt noi moduri de viaţă. Imi reevaluez priorităţile in viaţă şi imi fixez din nou obiective mai realiste şi in armonie cu ceea ce iubesc şi invăţ să mă bucur de viaţă.

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.