Pregatiti-va viitorul, traind corect prezentul

1554632_1539537452958956_7387850221993651851_nNu o data, v-ati facut griji cu privire la viitor, gândindu-va ca nu sunteti protejati împotriva accidentelor, a bolilor, a saraciei… Dar de ce sa va otraviti existenta imaginându-va tot felul de lucruri rele ce vi s-ar putea întâmpla?

Este adevarat ca nu stim ce ne rezerva viitorul, dar, cel mai bun mijloc de a evita posibilele necazuri din viitor, este de a te stradui sa traiesti chibzuit în prezent. Viitorul va fi asa cum îl construiesti în prezent. Deci, fiecare clipa de “acum” este importanta. Asa cum prezentul este o consecinta a trecutului, tot asa viitorul este o prelungire a prezentului.

Totul este înlantuit; trecutul, prezentul si viitorul nu sunt rupte între ele. Viitorul se construieste pe fundatia care i-o faceti acum.

Daca aceasta fundatie este proasta, este evident ca nu trebuie sa va asteptati la un viitor stralucit; dar, daca ea este buna, nu aveti nici un motiv de îngrijorare: asa cum sunt radacinile, tot asa vor fi si tulpina, ramurile si fructele.

Trecutul este consumat; dar el a generat prezentul, care, la rândul lui, poarta în el radacinile viitorului. Trebuie, deci, sa începeti sa va construiti de pe acum viitorul, îmbunatatindu-va prezentul.
Pentru aceasta, trebuie ca în fiecare zi sa va puneti întrebarea: “Ia sa vad ce am spus astazi?
Care au fost sentimentele si gândurile mele?” Si daca ati actionat prost, daca ati avut sentimente negative, gânduri rele, sa stiti ca v-ati aliniat de partea Fortelor întunecate si ca ele va vor distruge viitorul.

Daca ati trait o zi într-un mod care sa va nemultumeasca, încercati, cel putin la culcare, sa-i anihilati efectele, cu cele mai bune gânduri, luând cele mai bune decizii pentru a doua zi. Aceste gânduri, ca niste albine harnice, vor spala si vor repara totul în timpul noptii si veti începe ziua urmatoare în conditii mai bune.

Multumeste pamantului pentru toate cele ce-ti ofera, multumeste cerului pentru ploaia care iti hraneste pamantul, multumeste soarelui pentru caldura si lumina casei tale si a pamantului tau, multumeste lunii pentru linistea somnului tau, multumeste stelelor ca vegheaza asupra somnului tau, multumeste muntelui pentru povetele si fierul ce-l iei din el,multumeste padurii pentru tot ce iei de acolo, multumeste izvorului pentru apa ce-o bei,multumeste copacului pentru lucrarile ce-ti arata, multumeste omului bun ce-ti aduce bucurie si zambet pe chip.-Legile lui Zamolxe

O.M.Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.