Vibratia este actiunea gandului

VibratiaTipul de zeitate pe care omul il venereaza constient sau inconstient, indica statutul intelectual al acelui om. Intreaba un amerindian despre Dumnezeu si il va descrie ca pe un sef de trib foarte puternic. Intreaba un pagan despre Dumnezeu si iti va spune despre Zeul focului, Zeul apei, Zeul unui lucru sau al altuia. Intreaba un evreu despre Dumnezeu si iti va spune despre Dumnezeul lui Moise, care a promovat regulile prin masuri coercitive; de aici, cele Zece Porunci. Sau iti va spune despre Dumnezeul lui Iosua, care a condus evreii in lupta, a confiscat proprietati, a ucis prizonieri si a ruinat orase. Asa numitii pagani creeaza imagini ale zeilor pe care obisnuiesc sa-i slujeasca, dar pentru cei mai inteligenti dintre ei, aceste imagini nu sunt decat puncte de sprijin care ii ajuta sa se concentreze mental asupra calitatilor pe care ei doresc sa le externalizeze in vietile lor.
Noi, cei din secolul douazeci si unu, veneram un Dumnezeu al Iubirii, dar doar in teorie, in practica insa ne cream imagini de Bogatie, Putere, Modernitate, Obicei si Conventie. Ne aplecam in fata lor si le veneram. Ne concentram asupra lor si prin urmare se externalizeaza in vietile noastre.

1. Ni s-a spus ca omul este „stapanul tuturor lucrurilor”; dominatia sa este dobandita cu ajutorul Mintii. Gandul este activitatea care controleaza fiecare principiu. Cel mai inalt principiu, prin esenta si calitatile sale superioare, determina cu necesitate circumstantele, aspectele si relatiile cu care venim in contact.

2. Vibratiile fortelor Mentale sunt cele mai rafinate si in consecinta cele mai puternice vibratii in existenta. Pentru cei care devin constienti de natura si transcendenta fortei mentale, intreaga putere fizica se scufunda in nesemnificativ.

loading...

3. Suntem obisnuiti sa privim Universul prin lentilele celor cinci simturi si aici isi au originea toate conceptiile noastre antropomorfe; dar adevaratele conceptii se obtin prin viziune spirituala interioara.
Aceasta necesita o accelerare a vibratiilor Mintii si se obtine numai atunci cand mintea este continuu concentrata intr-o anumita directie.

4. Concentrarea continua inseamna un flux constant, nefluctuant al gandului si este rezultatul unui sistem rabdator, persistent, perseverent si bine oranduit.

5. Marile descoperiri sunt rezultatul unei lungi si continuue investigatii. Matematica necesita ani de efort concentrat al maestrului si cea mai mare stiinta – cea a Mintii – se dezvaluie numai prin efort concentrat.

6. Concentrarea este adesea prost-inteleasa; pare sa existe ideea unui efort sau a unei activitati asociate cu aceasta, cand, lucrurile stau exact opus. Maretia unui actor rezida in faptul ca el se uita pe el insusi atunci cand personifica un caracter, devenind atat de identificat cu personajul incat audienta este coplesita de realismul performantei. Aceasta iti poate da o idee a ceea ce inseamna adevarata concentrare; ar trebui sa fii atat de interesat de gandurile tale, atat de absorbit de subiectul tau incat sa nu mai fii constient de nimic altceva. O asemenea concentrare conduce la perceptie intuitiva si imediat se regaseste in natura obiectului aspura caruia ne concentram.

7. Toate cunostintele sunt rezultatul unei concentrari de acest tip; astfel au fost extrase secretele cerurilor si a pamantului; astfel a devenit mintea un magnet; dorinta de a cunoaste atrage cunostinte, le atrage irezistibil, le face ale tale.

8. Dorinta este in mare parte subconstienta; dorinta constienta foarte rar realizeaza care este obiectul sau, mai ales atunci cand acesta nu este la indemana. Dorinta subconstienta trezeste facultatile latente ale mintii, iar problemele dificile par sa se dezolve de la sine.

9. Mintea subconstienta poate fi trezita de catre gand, poate fi pusa in actiune in orice directie si facuta sa serveasca oricarui scop, prin concentrare. Practica concentrarii necesita controlul fizic, psihic si mental; toate modurile de constiinta, fie ele fizice, mentale sau psihice trebuie sa fie sub control. Adevarul Spiritual este factorul care controleaza; acesta te va ajuta sa cresti in afara limitelor si sa atingi
punctul unde vei fi capabil sa transformi moduri de gandire in caracter si constienta.

10.Concentrare nu inseamna doar a gandi ganduri ci transmutarea acestor ganduri in valori practice; omul de rand nu are nici o idee despre ceea ce este concentrarea. Exista totdeauna o dorinta de„a avea” dar niciodata o dorinta de „a fi”; oamenii nu reusesc sa inteleaga ca nu pot avea una fara cealalta, ca mai intai trebuie sa gaseasca „imparatia” si apoi o sa aiba „lucrurile imparatiei”. Entuziasmul de moment nu are nici o valoare, numai printr-o nemarginita incredere in sine scopul poate fi atins.

11. Mintea poate plasa idealul un pic prea sus si poti cadea cu usurinta; te poti avanta cu aripi neantrenate si vei cadea la pamant in loc sa zbori; dar acesta nu este un motiv sa nu mai incerci.

12. Slabiciunea este singura bariera in calea realizarii mentale; atribuie slabiciunea ta limitelor fizice sau nesigurantei mentale si apoi incearca din nou; naturaletea si perfectiunea se castiga prin repetitie.

13.Astronomii isi concentreaza mintea asupra stelelor, iar acestea isi dezvaluie secretele; geologistii isi concentreaza mintea asupra formarii pamantului si astfel s-a nascut geologia; astfel se intampla cu toate
lucrurile. Oamenii isi concentreaza mintea asupra problemelor vietii, iar rezultatul se vede in ordinea sociala, vasta si complexa, a vietii de zi cu zi.

14.Toate descoperirile si realizarile mentale sunt rezultatul dorintei si a concentrarii; dorinta este cel mai puternic mod de actiune. Cu cat dorinta este mai persistenta, cu atat revelatia este mai calificata.
Dorinta adaugata concentrarii va smulge orice secret al naturii.

15.In realizarea gandurilor marete, in experimentarea emotiilor marete care corespund gandurilor marete, mintea se afla intr-o stare in care apreciaza valoarea lucrurilor inalte.

16.Un moment intens de serioasa concentrare si dorinta intensa sa devii, sa realizezi, te pot duce mai departe decat ani de efort fortat, normal si incet; va desface barele inchisorii tale de necredinta, slabiciune, impotenta, subestimare si vei ajunge sa realizezi bucuria biruintei.

17. Spiritul de initiativa si originalitatea se dezvolta prin persistenta si prin efort mental continuu. Aceata ocupatie ne ajuta sa intelegem valoarea concentrarii si ne incurajeaza taria de caracter; dezvlota lumea interioara si ne aduce rapiditatea concluziilor. Elementul mental in fiecare demers comercial este dominant, ca un factor controlator, iar dorinta este forta predominanta; toate relatiile comerciale sunt externalizari ale dorintei.

18.Multe dintre virtutiile viguroase si substantiale sunt dezvoltate in folosirea comerciala. Mintea este ferma si concentrata; devine eficienta. Principala necesitate este aceea de a intari mintea astfel incat sa se ridice deasupra distractiilot de orice fel si sa se indeparteze  de impulsurile vietii instinctive si astfel sa depaseasca conflictul dintre sinele inalt si cel de jos.

19.Toti suntem niste dinamuri, dar dinamul in sine este nimic; mintea trebuie sa lucreze dinamul; atunci acesta devine folositor, iar energia sa poate fi categoric concentrata. Mintea este un motor a carui putere este de neinchipuit; gandul este o putere omnipotenta. El creeaza regulile si toate formele si evenimentele care apar in forma. Energia fizica este nimic comparabil cu omnipotenta gandului, gandul fiind cel care il face capabil pe om sa cucereasca toate celelalte forte ale naturii.

20. Vibratia este actiunea gandului; vibratia este calea care se raspandeste si atrage materialul necesar pentru a construi si cladi. Nu este nimic misterios in puterea gandului; prin concentrare putem atinge punctul in care ne identificam cu obiectul atentiei noastre. Asa cum corpul absoarbe hrana, tot asa mintea absoarbe obiectul atentiei sale, ii da viata si existenta.

21. Daca te concentrezi pe o chestiune de mare importanta, puterea intuitiva se va pune in miscare si ajutorul va veni in natura informatiei care te va conduce la succes.

22.Intuitia ajunge la concluzii fara ajutorul experientei acumulate in memorie. Intuitia adesea rezolva probleme care sunt in afara granitelor puterii ratiunii. Intuitia vine adesea cu solutii care uimesc; dezvaluie adevarul pe care il cautam, atat de direct incat pare ar veni de la puteri inalte. Intuitia poate fi cultivata si dezvoltata; pentru a realiza aceasta trebuie mai intai ca ea sa fie recunoscuta si apreciata. Daca acestui vizitator, numit intuitie i se asigura un tratament regal, el va veni mereu; cu cat mai cordial este primit cu atat mai des el va reveni, dar daca este ignorat sau neglijat ne va vizita rar si la distante mari.

23.Intuitia de obicei vine in Liniste; marile minti cauta adesea solitudinea; aici se lucreaza toate problemele mari ale vietii. Din acest motiv fiecare om de afaceri care isi poate permite, are un birou privat unde poate sa fie singur cateva minute in fiecare zi ca sa-si antreneze gandurile intr-un sens care il va face capabil sa dezvolte acea putere invincibila necesara reusitei.

24.Aminteste-ti ca subconstientul este fundamental omnipotent; nu exista limitare a lucrurilor care pot fi realizate cand i se confera puterea de a actiona. Gradul tau de succes este determinat de natura dorintei tale.Daca natura dorintei tale este in armonie cu Legea Naturii sau cu Mintea Universala, mintea ta se va emancipa gradual si tu vei dobandi curaj invincibil.

25.Fiecare obstacol depasit si fiecare victorie castigata iti vor aduce mai mare incredere in puterile tale si vei avea o mai mare abilitate in a castiga. Puterea ta este determinata de atitudinea ta mentala; daca aceasta atitudine este una de succes si este permanent mentinuta, avant un scop bine determinat, atunci vei atrage catre tine, din domeniul invizibilului, lucrurile pe care le ceri in tacere. Mentinand gandul in minte, gradual, acesta va obtine o forma tangibila. Un scop bine definit pune lucrurile in miscare. Ies astfel din lumea invizibila si gasesc materialul necesar servirii scopului tau.

26.S-ar putea sa vanezi simbolurile puterii in loc de puterea insasi. Sau faima in locul onoarei, averea in locul bogatiei, pozitia in locul servitutii; in oricare caz vei vedea ca acestea se transforma in cenusa in momentul in care le obtii.

27.Imbogatirea prematura sau o pozitie prematura nu pot fi mentinute pentru ca nu au fost castigate; obtinem numai ceea ce daruim, iar aceeia care inceraca sa obtina fara sa daruiasca vor gasi ca legea compensatiei aduce fara incetare echilibrul exact.

28.Cursa a fost de cele mai multe ori pentru bani sau alte simboluri ale puterii, dar printr-o intelegere a adevaratei surse de putere putem sa ne permitem sa ignoram simbolurile. Omul cu un cont la banca foarte mare nu gaseste necesar sa-si umple buzunarele cu aur; asa si omul care a gasit adevarata sursa a puterii, nu mai este interesat de fatade si pretentii.

29.Gandul obisnuit conduce in lumea exterioara in directiile evolutiei, dar el poate fi indreptat spre interior unde va prinde radacini in principiile de baza ale lucrurilor, in inima lucrurilor, in spiritul lucrurilor. Cand ajungi la inima lucrurilor este incomparabil mai usor sa le intelegi si sa le comanzi.

30. Aceasta se intampla fiindca Spiritul unui lucru este lucrul insusi, substanta reala. Forma este doar manifestarea exterioara a activitatii spirituale interioare.

31. Exercitiu –  concentreaza-te cat poti de mult posibil in concordanta cu metoda subliniata de catre aceasta lectie; nu trebuie sa fie nici un efort constient sau vreo activitate asociata scopului tau. Relaxeaza-te complet, evita orice fel de anxietate legata de acest scop. Aminteste-ti ca puterea vine prin repaos. Lasa gandul sa salasluiasca asupra obiectului pana cand se identifica complet cu acesta, pana cand nu mai esti constient de nimic altceva.

32. Daca doresti sa elimini frica, concentreaza-te asupra curajului.

33. Daca vrei sa elimini lipsurile, concentreaza-te asupra abundentei.

34. Daca vrei sa elimini boala, concentreaza-te asupra sanatatii.

35.Intotdeauna concentreaza-te asupra unui ideal ca si cand ar fi un fapt existent deja; aceasta este celula care germineaza, principiul vietii care merge inainte si pune in miscare acele cauze care ghideaza, conduc si aduc relatiile necesare si care in cele din urma se manifesta in forma.
„Gandul este proprietatea celor care il intretin” – Emerson

Charles Haanel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.