Vindecare prin post

11048653_10205582902346069_7314422623268161362_nAproape toate bolile pot fi vindecate prin înfometare conştientă, prin reducerea voluntară a hranei, prin perioade de post, de totală abstinenţă. Este un tratament ştiinţific, experimentat, care întinereşte corpul şi organismul.

Postul trebuie urmat ca o manifestare liberă şi plăcută a voinţei. Când ţineţi post, trebuie să fiţi consecvenţi, tenaci; să nu vă fie teamă că o să fiţi slăbiţi şi să vă purtaţi normal cu cei din jurul vostru, ca aceştia nici să nu bănuiască măcar experienţa pe care o faceţi.
Unii încep o cură de două-trei zile de abstinenţă totală, dar nu reuşesc să o ducă până la capăt. În acest caz este de preferat să se mărginească să sară peste una-două mese, căci întreruperea unui post început poate avea efecte psihice nefaste pentru organism.
După o boală curenţi de viaţă nouă pătrund în întreaga fiinţă, dându-i impulsul de a munci şi de a întreprinde ceva, aşa că este important atunci să se evite sugestiile exterioare negative care ar putea veni în contradicţie cu efectul benefic al bolii trecute. Dacă cineva este grav bolnav şi vrea să se vindece, poate. Să se adreseze din toată inima Domnului: „Doamne, ajută-mă să mă vindec! îţi promit că mă voi pune în slujba binelui care vine de la Tine!” Dacă aveţi necazuri, întoarceţi-vă din nou spre Dumnezeu şi spuneţi: „Doamne, cred în ceea ce Maestrul nostru ne învaţă în numele Tău; ajută-mă să-mi fac ordine în viaţă. Îmi voi pune viaţa în slujba voii Tale!”

Peter Deunov

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

 

Related:  Boala - dusmanul nostru

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.