Vindecarea tulburarilor mintale

vivre.ro

timthumbUrmătorul citat este preluat din capitolul 4 al Evangheliei lui Luca. El reprezintă fundamentul pentru orice vindecare şi ne spune tuturor de ce suntem aici.
„Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiţi cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea şi celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsaţi, şi să vestesc anul plăcut Domnului.”
Şi inchizand cartea şi dand-o slujitorului, a şezut, iar ochii tuturor erau aţintiţi asupra Lui. Şi El a inceput a zice către ei: Astăzi s-a implinit Scriptura aceasta in urechile voastre. (Luca 4:18-2) .
Iată una dintre cele mai remarcabile şi mai extraordinare declaraţii din toată Biblia. Astăzi s-a implinit Scriptura aceasta in urechile voastre. Nu maine, nici săptămana viitoare, nici anul viitor, ci ACUM, in acest minut. Dumnezeu este eternul Acum. Binele vostru se realizează in acest moment. Cereţi sănătate acum, cereţi pacea acum. Principiul Vindecător şi Pacea lui Dumnezeu se află in voi. Cineva m-a intrebat in cadrul cursului despre „Vindecările miraculoase” dacă povestirile despre vindecare din Biblie sunt adevărate. Răspunsul la această intrebare este foarte simplu. Faptul că Principiul Vindecător se manifestă in orice moment şi este accesibil tuturor oamenilor din toate timpurile, este cu siguranţă mai adevărat, mai interesant, mai fascinant decat dacă ar fi vorba despre un eveniment istoric petrecut la o anumită dată, intr-un spaţiu geografic bine definit şi pus in aplicare doar de anumiţi oameni.
Pentru a inţelege Biblia, priviţi-o ca pe o mare dramă psihologică ce are loc in conştiinţa tuturor oamenilor, de pretutindeni, atunci cand ei se roagă. Priviţi următoarele episoade dramatice cuprinse in Biblie ca pe nişte povestiri despre voi şi despre prietenii voştri, care se trezesc din intuneric şi păşesc in Lumină.
Puteţi să-L denumiţi pe Iisus din Biblie raţiunea iluminată, aşa cum a făcut-o şi Robert Taylor la Cambridge, Anglia, in 1829. Indicele alfabetic vă va da multe semnificaţii in dreptul numelui lui Iisus, de exemplu: „Dumnezeu este salvatorul!” sau „Dumnezeu este soluţia sau salvarea”. Numele Joshua şi Iisus sunt identice. Semnificaţia este aceea că starea de trezire sau credinţa in inţelepciunea lui Dumnezeu pot face totul. Priviţi-L pe Iisus ca fiind voi inşivă, plini de credinţă şi studiindu-vă cu incredere gandurile, convingerile, opiniile aflate in mintea voastră (care vă este biserica), inlăturand toate credinţele, teoriile şi ideile false şi păstrand doar idealurile şi stările care doriţi să le obţineţi – faceţi acest lucru acum (in momentul prezent).
Autorii Bibliei vă spun că, indiferent ce căutaţi, există chiar acum.
De ce să mai aşteptaţi pană să vă vindecaţi? De ce să amanaţi? De ce să spuneţi: „intr-o bună zi, o să mă bucur de pace.”
Dumnezeul păcii este in interior. Cel Atotputernic este in interior, iar voi veţi primi de la El energie şi putere. Iubirea este aici şi acum, iar voi puteţi să experimentaţi Iubirea Divină ţaşnind din inima voastră către toţi oamenii. Puteţi, de asemenea, să atrageţi către voi, acum, pe partenerul vostru divin. Ceea ce căutaţi in viitor este prezent chiar acum, chiar unde vă aflaţi. Cunoaşterea legilor minţii voastre este salvatorul vostru.
Şi erau uimiţi de invăţătura Lui, căci cuvantul Lui era cu putere. Iar in sinagogă era un om, avand duh de demon necurat, şi a strigat cu glas tare: Lasă! Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te ştim cine eşti: Sfantul Iui Dumnezeu. Şi l-a certat Iisus, zicand: Taci şi ieşi din el. Iar demonul, aruncandu-l in mijlocul sinagogii, a ieşit din el, cu nimic vătămandu-l. (Luca, 4:32-35; pasaje corelate.- Marcu 1:22-26, 3:11, 7:25-30)
Exista in vechime o credinţă, conform căreia atunci cand un om era nebun, el era de fapt posedat de demoni sau de diavoli. Aceasta avea drept corolar credinţa că toţi oamenii care sufereau de tulburări psihotice sau mintale erau posedaţi de demoni. in vremurile biblice, exorcizarea, in formele ei variate, devenise forma general acceptată de terapie pentru pacienţii cu boli mintale. De-a lungul timpului, oamenii au incercat diverse metode de a scoate demonii din minţile şi trupurile oamenilor. Astăzi, psihiatrul, psihologul şi indrumătorul spiritual incearcă să ajusteze personalitatea şi să cureţe mintea de toate gandurile negative şi credinţele false. Sunteţi cu toţii familiarizaţi cu schimbările bruşte şi miraculoase pe care le poate avea un maniaco-depresiv, tratat prin terapia de şoc.

Cu mulţi ani in urmă, pe cand eram doar un băieţaş care călătorea peste ocean spre India, am văzut un nebun vindecat complet de către o femeie americană, care s-a rugat pentru el cu voce tare. El a avut parte de o remarcabilă vindecare instantanee. Din curiozitate, am intrebat-o pe femeie ce a făcut. Ea mi-a răspuns: „l-am cerut lui Dumnezeu ca iubirea şi pacea să-i umple mintea”.
Astăzi, inţeleg mult mai bine ce a vrut să spună. Starea ei de realizare a Prezenţei şi Puterii lui Dumnezeu a pătruns instantaneu in mintea omului şi l-a vindecat. Credinţa ei l-a insănătoşit. Aceasta este de fapt intreaga poveste, privită din punct de vedere spiritual.
Toţi demonii sau diavolii sunt in realitate stări ale minţii, care au apărut din cauză că puterea creatoare a omului a fost utilizată intr-un mod ignorant şi distructiv. Efortul pe care trebuie să-l depună fiecare om este acela de a se retrage in biserica lui proprie (mintea) şi, printr-o trezire spirituală, să reuşească să-şi scoată din minte toate teoriile, credinţele, opiniile false şi dogmele, precum şi toate stările negative, cum ar fi: resentimentul, rea-voinţa, ura, gelozia etc. Aceştia sunt diavolii care ne bantuie. Obsesiile, personalităţile duble, complexele şi toate celelalte aberaţii ale minţii
sunt stări mentale definite şi sunt rezultatul gandirii obişnuite negative. Odată cristalizate, aceste stări mentale se depozitează in subconştient .Vouă vi se ofera posibilitatea de a alunga demonii prin afirmarea cu putere a uniunii cu Dumnezeu. Astfel, in tăcere sau cu voce tare, cu credinţă şi simţire profundă, pronunţaţi cuvintele: vindecare, armonie si pace. Rugaţi-vă cu credinţă, la fel ca femeia aceea de pe vas, care prin concentrare a indreptat puterea şi iubirea lui Dumnezeu către acea persoană. in acest mod, rădăcinile gandurilor rele vor fi distruse.

Diavolul plange şi se apără: Lasă-ne! Ce ai cu noi? Dar El l-a admonestat, zicandu-i: Taci şi ieşi afară din el.
A admonesta inseamnă aici a inlătura complet, odată pentru totdeauna, puterea oricărei forţe negative sau rele. Inseamnă că nu mai admiteţi ca demonii să mai aibă vreo putere sau nu mai admiteţi că mai există asemenea entităţi.
Iar pe demoni nu-i lăsa să vorbească. (Marcu 1:34) Aceasta inseamnă că voi, care sunteţi scăldaţi in Lumină, nu veti permite sub nicio formă gandurilor negative să vă influenţeze să renunţaţi la credinţa in Puterea Supremă, care este unică şi indivizibilă. Metoda de vindecare folosită aici de Iisus a fost puterea şi autoritatea cuvantului:
Că porunceşte duhurilor necurate, cu stăpanire şi cu putere, şi ele ies. (Luca 4:36)

edenboutique.ro/

Puterea cuvantului vostru este conştiinţa voastră trează, simţirea voastră, convingerea voastră. Din punct de vedere psihologic, reprezintă uniunea dintre mintea conştientă şi cea subconştientă, adică aţi ajuns in punctul in care acceptaţi mental complet că tot ceea ce afirmaţi este adevărat. Din momentul in care acceptaţi acest lucru fără rezerve, are loc procesul de vindecare in fiinţa pentru care vă rugaţi. Dacă vă rugaţi pentru o persoană care suferă de tulburări mintale, urmaţi invăţăturile din Biblie despre acest lucru.
Intraţi hotăraţi in biserica voastră, adică in templul propriei voastre minţi; adunaţi-vă la un loc toate gandurile şi toate opiniile, menţinandu-vă atenţia indreptată asupra adevărurilor lui Dumnezeu; căutaţi să simţiţi atmosfera de libertate şi pace a minţii celeilalte persoane. Deveniţi lisus (mintea iluminată) chiar in acest moment, adică fiţi plini de incredere in puterea minţii voastre, fără să mai alimentaţi blocajele mentale. Respingeţi complet verdictele şi opiniile celor din jurul vostru. Faceţi acest lucru energic şi cu sentimentul de cunoaştere interioară. Simţiţi că aveţi autoritatea de a
pronunţa acele cuvinte, adică aveţi incredere că gandul vostru este la fel de plin de autoritate ca şi gandirea lui Dumnezeu care curge prin voi.

Quimby, marele vindecător american, ştia că atunci cand se gandea la pacientul său, el comanda de fapt minţii şi trupului acelei persoane; apoi, contempla perfecţiunea ei divină. El a reprodus multe dintre miracolele care sunt amintite in Biblie. Quimby avea
convingerea interioară că acel cuvant pe care-l rostea era adevărat pentru pacientul său, deoarece era una cu adevărul lui Dumnezeu. El şi-a trimis cuvantul şi i-a vindecat.
Sunt multe spirite rele (emoţii negative), cum ar fi ura, resentimentul, răzbunarea, gelozia etc. S-ar putea spune că un om care manifestă o ură intensă este posedat de un spirit rău. Stările sau emoţiile pe care le aveţi sunt manifestările spiritelor care operează la nivel uman. Legea care ne guvernează mintea individuală este aceea ca suntem supuşi sugestiilor. In timpuri străvechi, era obisnuita ideea că oricine este pasibil, in orice moment, de a fi luat in posesie de un demon. Multe persoane care intrau cu uşurinţă in starea subiectivă de frică, se trezeau posedaţi de demoni, adică de puterea propriilor lor ganduri de frică.
In timpuri străvechi şi chiar şi in ziua de azi, in unele părţi ale lumii, exorcizarea era şi este o profesie foarte profitabilă. Toţi credeau că demonilor le era frică de apa sfinţită, de Biblie şi de pronunţarea numelui lui Dumnezeu. Astfel, s-a ajuns la concluzia că aşa-zisul demon va fugi adesea la comanda verbală a exorcistului, lăsandu-l in pace pe pacient. Uneori, pacientul intra in convulsii la auzul numelui magic pronunţat, ceea ce a dus la răspandirea şi mai mare a profesiei de exorcist. După cum vedeţi, intreaga procedură se bazează pe credinţă şi, după spusele exorcistului, totul se datorează acesteia.
Doctorii şi alţi oameni de ştiinţă realizează experimente de hipnoză; ei ştiu, de exemplu, că pot determina prin sugestie un subiect aflat in stare hipnotică să acţioneze ca un om nebun. De exemplu, unui om aflat in stare de transă i se poate da comanda să sară intr-un picior atunci cand vede un caine; şi el se va supune.
Dacă i se introduce o sugestie posthipnotică, el va repeta acţiunea şi după ce revine la starea de trezie. Aceasta se va produce sub forma unui impuls. I se poate sugera că este posedat de un spirit rău sau un diavol, iar mintea sa subconştienta va acţiona conform sugestiei, reproducand cu fidelitate presupusa acţiune a unui diavol, cu aceeaşi acurateţe ca şi orice altă trăsătură de caracter sugerată. Mintea subconştienta, care cuprinde gandurile tuturor oamenilor, va manifesta diverse tipuri şi grade de demonizare, in funcţie de sugestiile făcute. Din punct de vedere experimental, subiecţilor aflaţi in stare de transă li se poate induce prin sugestie orice tip de nebunie. In cadrul experimentelor in care au fost folosite sugestii, dacă subiectul este informat că nu a fost vorba decat de o sugestie, tulburarea mintală dispare. Tipul de nebunie schizofrenic, psihotic, depresiv sau maniac poate fi demonstrat prin sugestie. Este uşor de văzut de unde vin aşa-zişii diavoli.

Ritualul de exorcizare, care este folosit şi azi in anumite organizaţii, constituie cea mai puternică comandă sugestivă dată minţii subiective. Rezultatul dorit este obţinut in funcţie de credinţa operatorului. Faptul că o problemă este susceptibilă de a fi vindecată printr-un ritual sau ceremonie demonstrează clar originea sa mentală, inlăturand posibilitatea ca ea să fie atribuită vreunei cauze extrapămanteşti sau unor entităţi exterioare.

Mulţi oameni vin să vorbească cu mine şi-mi scriu scrisori, spunandu-mi că aud tot timpul voci care le spun tot felul de lucruri ingrozitoare. Ei cred că sunt posedaţi de spirite rele. Le spun că şi eu aud voci. Claraudiţia este o facultate a minţii umane. Este acea proprietate a inteligenţei din voi care permite minţii voastre obiective să perceapă comunicări ale propriei voastre minţi subiective sau ale minţilor altora, prin intermediul cuvintelor rostite.
Acum cateva săptămani, am auzit foarte clar un răspuns la o intrebare, care m-a lăsat perplex pentru ceva vreme. Am auzit cuvintele foarte clar. Aceste cuvinte nu au venit de la vreo entitate dezincarnată, ci au venit de la propriul meu Sine, care este una cu inţelepciunea infinită şi cu Inteligenţa infinită. Atunci cand primiţi anumite idei de la mintea subiectivă sau apar anumite răspunsuri, este necesar ca acestea să vină intr-o formă pe care s-o puteţi inţelege, care să se adreseze simţurilor voastre. Sunt mulţi oameni care au claraudiţie. Unii atribuie acest lucru imaginaţiei, alţii o privesc ca
pe o halucinaţie subiectivă, iar alţii atribuie acest fenomen unor spirite ale celor decedaţi. Nu trebuie să vă mai spun că o aceeaşi lege a sugestiei se aplică şi guvernează caracterul manifestărilor lor auditive.

Mintea subconştientă va prelua mesajele sugerate de către mintea conştientă. Dacă, de exemplu, credeţi că există un inger păzitor care vă vorbeşte sau că este vorba despre vocea unui spirit dezincarnat, mintea subconştientă va urma sugestia dată şi toate comunicările următoare se vor desfăşura pe baza celor presupuse de voi.

Acum cateva luni, un tanăr de la o universitate locală a venit să vorbească cu mine, plangandu-se că aude constant voci ale spiritelor care-l pun să facă diverse lucruri neplăcute şi care nu-l lasă in pace, nu-l lasă să citească Biblia sau alte cărţi spirituale. El era convins că vorbeşte cu fiinţe supranaturale. Acest tanăr poseda claraudiţie şi, neştiind că toţi oamenii posedă o asemenea abilitate, el a inceput să creadă că aceasta se datorează spiritelor rele. Credinţele sale superstiţioase l-au făcut să atribuie acest lucru spiritelor morţilor. Ingrijorandu-se in mod constant, el a devenit maniac in legătură cu subiectul. Mintea sa subconştientă L-a controlat prin această falsă sugestie extrem de puternică, a preluat comanda tuturor facultăţilor sale obiective, iar raţiunea sa a cedat. El era ceea ce se poate numi un dezechilibrat mintal, la fel ca toţi oamenii care permit credinţelor lor false să obţină un ascendent asupra lor.

Nu ar trebui să lăsăm gangsteri, asasini şi alţi ticăloşi mentali să preia controlul asupra minţii noastre. Lăsaţi credinţa in Dumnezeu şi toate lucrurile bune să preia controlul asupra minţii voastre. Mintea subconştientă sau subiectivă a fiecăruia dintre noi are o importanţă colosală, dar ea poate fi influenţată atat negativ cat şi pozitiv.
Asiguraţi-vă că influenţa voastră este mereu pozitivă, constructivă şi armonioasă.
Subconştientul posedă puteri transcendente, dar este şi foarte susceptibil la orice fel de sugestii, bune sau rele. Explicaţiile pe care i le-am dat acelui tanăr tulburat au făcut o impresie foarte puternică asupra lui.
I-am dat următoarea rugăciune scrisă pe care s-o repete 10-15 minute, de trei sau patru ori pe zi: „Iubirea, Adevărul şi inţelepciunea lui Dumnezeu curg prin mintea şi prin inima mea. Iubesc Adevărul, aud Adevărul şi cunosc Adevărul. Fluviul de pace al lui Dumnezeu curge prin mintea mea, iar eu mulţumesc pentru libertatea pe care o am.”
El a repetat rugăciunea de mai sus incet, tăcut, cu smerenie şi cu simţire profundă, mai ales inainte de a adormi. Identificandu-se cu armonia şi pacea, el a reuşit să modifice tiparele de gandire şi de imaginaţie din mintea sa şi astfel s-a vindecat. Ştia că adevărul lui Dumnezeu este şi adevărul lui. A ajuns la această convingere prin repetiţie, incredere şi speranţă.
Rugăciunea mea pentru el, pe care o inălţăm seara şi dimineaţa era: „John gandeşte corect. El reflectă perfect inţelepciunea divină şi Inteligenţa divină. Mintea lui este una cu mintea perfectă a lui Dumnezeu, neschimbătoare şi eternă. El aude vocea lui Dumnezeu, care este vocea Păcii şi a Iubirii. El inţelege Adevărul, cunoaşte Adevărul şi iubeşte Adevărul. Fluviul de pace al lui Dumnezeu curge prin mintea sa. Mintea sa este plină de inţelepciunea şi inţelegerea lui Dumnezeu. Orice il tulbură acum il părăseşte, iar eu il declar liber şi liniştit.”
Am meditat seara şi dimineaţa asupra acestor cuvinte, căutand să simt pacea şi armonia; după o săptămană, tanărul era complet liber de teamă şi de senzaţiile otrăvite provenite de la simţuri. A trebuit să-mi vindec eu mintea, să nu mai cred in starea lui de boală, iar rezultatele exterioare au apărut ca atare. Cred că explicaţia mea i-a fost de un real folos acelui tanăr.
Starea de boală este condiţionată in noi prin credinţa noastră in existenţa ei. Eşecul nostru se datorează lipsei de, incredere in facultăţile noastre mentale. Trebuie să contemplăm. Perfecţiunea infinită din noi şi să tot continuăm aşa, mereu.
Joseph Murphy

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!-Deepak Chopra

melimeloparis.ro savonnerie.ro

1 thought on “Vindecarea tulburarilor mintale

  1. Toate articolele pe care le-am primit sunt SUPERBE , AI CE INVATA DIN ELE , MULTUMESC , o zi senina va doresc .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro