Afectiunile la brate

12243387_1102216179791618_4733540529564449746_nAfecţiunile braţelor au legătură cu dificultatea mea de a gestiona şi de a-mi manifesta iubirea in ceea ce fac, in munca mea sau in acţiunile cotidiene. Exprimă un blocaj de energie, o reţinere, care mă impiedică să fac ceva pentru mine sau pentru altcineva. O afecţiune poate proveni dintr-o situaţie pe care o trăiesc şi care exprimă o suferinţă legată de interdicţii sau de faptul de a fi judecat in trecut, mai ales de către părinţii mei. Vreau să inlănţui ceva sau pe cineva cu braţele mele, sau „să il strang cu toată puterea” pentru a avea un anumit control. Sau, din contră, poate am fost nevoit să las să plece persoane dragi, iar acum nu le mai pot apăra (ca o pasăre care işi protejează puii sub aripă). Trăiesc un conflict faţă de o persoană pe care o consider „braţul meu drept”. Sau trăiesc o situaţie in care am fost trădat, m-am simţit lovit in plin. Pot simţi o rigiditate musculară, o durere sau o căldură in braţ (inflamaţie). Braţele mele devin mai puţin mobile şi mai tensionate, articulaţiile mele (umeri, coate) sunt mai dureroase. Ştiu că braţele au rolul de a primi situaţiile noi şi experienţele noi din viaţa mea. poate am o reacţie faţă de o situaţie nouă; munca mea nu mi se mai pare motivantă; sunt descurajat, frustrat sau iritat deoarece nu mai reuşesc să mă exprim convenabil sau pentru că am o dificultate in a realiza un proiect. O situaţie pe care o consider „un eşec” se poate manifesta printr-o durere sau o fractură a braţului.

Vreau să „cobor braţele” din cauza neputinţei mele. Oasele braţelor sunt afectate, in general, atunci cand nu mai fac la fel de bine ca inainte, o activitate profesională sau sportive, in care excelam. Nu reuşesc să ii imbrăţişez pe cei pe care ii iubesc; refuz să recunosc că m-am săturat peste cap de o situaţie, care este nocivă pentru mine. imi distruge viaţa! Trebuie să „sparg rutina”, iar daca nu vreau să văd ceea ce trebuie să schimb in viaţa mea, , este posibil să am o fractură sau să imi rup un braţ, pentru a inţelege. in general, durerea de braţe inseamnă faptul că iau prea multe asupra mea. Sau, poate fi vorba despre ceva ce refuz, de care nu vreau să mă ocup. Pot să ajung chiar să resping fizic sau emoţional o situaţie sau o persoană, care mă deranjează. Creez astfel un spaţiu care mă va ajuta să mă simt in siguranţă şi sub control. Poate nu mai vreau să comunic cu ceilalţi, la nivelul inimii*, nu am incredere in capacităţile mele de a realiza ceva. Mi se pare greu să merg mai departe in viaţă.

Related:  Anxietatea

Aşadar, in loc să intind braţele, asemenea unui copil, pentru a fi alintat, mangaiat, imbrăţişat in relaţie cu cei dragi, mai ales mama şi tata, resping universul din jurul meu. Mă inchid in mine şi incrucişez braţele, pentru a mă proteja mai bine. Trăiesc o dualitate intre a accepta ca ceilalţi să vină spre mine sau a refuza să mă apropii de ei: vreau să ii resping. Poate fi vorba despre o persoană pe care o consider negativă, care nu corespunde valorilor mele; sau de ceva pozitiv (abundenţă), ceva ce refuz, deoarece am impresia că nu merit. Durerile sunt o formă inconştientă de a-mi exprima suferinţa. Poate este cazul să renunţ, să „dau drumul” unei situaţii sau unei persoane, pe care vreau să o reţin cu orice preţ. 0 durere la braţul drept poate indica o problemă legată de autoritate, iar cea la braţul stang, indică un conflict cu privire la exprimarea iubirii şi a generozităţii mele. Bărbaţii au o tendinţă naturală de a-şi dezvolta muşchii braţelor, care sunt un simbol de forţă şi de putere şi opoziţia lor de a exprima energia inimii* şi latura lor blandă. Braţele foarte subţiri şi slabe indică o timiditate in exprimarea emoţiilor şi o rezistenţă in a lăsa energia să curgă. Am o reţinere de a mă lăsa purtat de curentul vieţii şi de a profita la maxim de ea. Braţele semnifică mai mult exprimarea interioară.

Antebraţele mele sunt legate de exprimarea exterioară, de „a face”. Este inceputul realizării unei dorinţe şi este cazul să acţionez. Partea interioară a antebraţelor, indică sensibilitatea mea şi faptul că pot ezita inainte de a mă exprima fizic in Univers sau de a alege felul in care imi voi realiza proiectele. Poate este cazul să imi schimb obiceiurile sau felul de a acţiona, dar imi este foarte greu din cauza rigidităţii mele, astfel incat şi antebraţele mele vor inţepeni. Mă implic cu adevărat pentru a merge inainte in viaţă ? Cat de deschis sunt faţă de ceilalţi şi faţă de mine ? Am impresia că imi este greu să „imbrăţişez” anumite situaţii sau perosoane din jurul meu? Cat de frică imi este să mă apropii de oameni ? Există o situaţie care mă deranjează atat de tare incat simt că explodez. Dacă nu indrăznesc să mă afirm de frica consecinţelor, risc să am o fractură de antebraţ. Grăsimea de pe braţe este aproape de inimă.

Related:  Legatura dintre sentimente si afectiuni

Atunci cand este in exces, există o emoţie pe care o păstrez secretă, o frică de a-mi exprima iubirea. Cand braţele sunt slabe, mă intreb dacă sunt capabil să accept iubirea celorlalţi sau am tendinţa să mă izolez ? in ambele cazuri, există ceva de revizuit in felul meu de a da sau de primi afceţiune. Reţin prea mult, ca să nu imi scape nimic ? Fac mult mai mult decat este nevoie pentru a fi iubit. Vreau să ii
protejez pe ceilalţi sau mă simt eu insumi in pericol ?
O iritaţie cutanată la nivelul braţului este legată de o frustrare sau de o iritare cu privire la ceea ce fac sau nu fac, in modul de a mă exprima sau in tot ceea ce mi se intamplă ca urmare a intervenţiei celorlalţi. Braţele cu contuzii, indică cat de sever sunt cu mine sau cat de severi cred că sunt ceilalţi cu mine.

Accept să exprim mai multă iubire in ceea ce fac, să mă implic mai mult, să fiu deschis şi să am incredere in ceilalţi, să strang in braţe cu dragoste, oamenii pe care ii iubesc. Acţiunea de a imbrăţişa pe cineva este, de multe ori terapeutică, imi respect calităţile de comunicare, de tandreţe şi de deschidere. imi concentrez atenţia pe activităţile interesante. Mă obişnuiesc să văd părţile bune in orice situaţie. Fac acest lucru, realizand faptul că este minunat, că imi este mai bine decat credeam. Am nevoie să imi schimb ideile. Merg inainte, lăsand la o parte ceea ce nu este bun pentru mine şi primesc tot ceea ce este mai bun de la viaţă. Accept viaţa cu braţele deschise!
Jacques Martel

Luaţi decizia să dăruiţi oriunde v-aţi afla, tuturor celor cu care vă întâlniţi. Atât timp cât veţi dărui, veţi primi. Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea dumneavoastră în efectele miraculoase ale acestei legi a dăruirii. – Deepak Chopra

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.