Endometrioza

12249650_10206831818288187_4496166307631290323_nEndometrioza este formarea unor fragmente de mucoasă in exteriorul peretelui uterin. Este legată de refuzul inconştient al maternităţii. Adeseori se intamplă ca, relaţia pe care o am cu mama sau cu moştenirea lăsată de ea (atat pe plan fizic cat şi pe plan emoţional) să fie in conflict cu ceea ce sunt eu şi locul pe care vreau să il ocup in lume. Nu ştiu cum să mă poziţionez faţă de această doamnă care a fost atat de influentă in viaţa mea. Dacă ii spun ceea ce simt, imi este frică că vom avea un conflict Este posibil ca părinţii mei să se fi iubit, dar eu am negat acest lucru ? Dacă provin dintr-o familie „destrămată” este posibil să imi fie teamă că familia pe care vreau să o ofer copilului meu nu va fi perfectă, nu va fi suficient de bună. Este ca şi cum cuibul acelui copil ar fi in altă parte şi nu il pot primi cum se cuvine la mine. Am indoieli cu privire la relaţia mea de cuplu ? Imi este teamă că eu sau soţul meu avem o altă relaţie ? Aspiraţiile şi viaţa mea de cuplu mă pot determina să imi fie teamă că, un copil va schimba totul in viaţa noastră ? Mă indoiesc de capacitatea mea de a fi o mamă bună. Poate imi este teamă sau am impresia că locuinţa, căminul acelui copil care va veni, va fi in afara casei mele. De exemplu, dacă ştiu că, copilul meu va trebui să meargă mult timp intr-o creşă, pot să mă tem că va asocia adevărata sa casă cu acel loc, cu acea persoană cu care işi va petrece majoritatea timpului. Este posibil, de asemenea, să nu accept lumea in care trăiesc sau să nu indrăznesc să fac parte din ea. Dacă nu accept această lume, cum aş putea duce aici o altă fiinţă umană ?
Totuşi, chiar inainte de a mă naşte, am ales să vin pe lumea aceasta. Mă intreb ce mă determină să imi fie greu să mă accept aşa cum sunt şi să imi canalizez creativitatea. Mă las condusă de ceilalţi, inghit totul fără să spun nimic. Am impresia că nu am forţă pentru a sta in picioare, pentru a mă afirma şi că trăiesc mereu eşecuri. Devin agresivă, deoarece ştiu că mă impiedic să realizez anumite lucruri şi imi este greu să mă focalizez pe anumite obiective.
Accept să conştientizez relaţia care există intre fricile mele, indoielile mele, incertitudinea mea şi situaţia pe care o trăiesc şi accept să exprim liber ceea ce simt . Mă afirm in calitate de individ. Recunosc ceea ce sunt şi nu mai las pe nimeni să abuzeze de mine. Toţi mă vor respecta şi astfel, mă voi implini şi imi voi exprima liber creativitatea.
Jacques Martel

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.