Indigestia

indigestieStomacul este locul în care corpul meu fizic asimilează mâncarea. Dacă fac o indigestie, corpul meu respinge această mâncare şi sunt afectat de greaţa care îmi dezvăluie starea de rău, de vărsături, de dureri abdominale sau de balonări legate de aerul negativ din jurul meu.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu realitatea, cu gândurile, cu sentimentele, cu emoţiile, pe care le trăiesc şi care vor provoca, de asemenea, o indigestie, dacă îmi este greu să Ie gestionez. Există un prea-plin într-un aspect al vieţii mele. Există o dezordine, o dizarmonie în interiorul meu.

Care este situaţia sau persoana pe care îmi este greu să o diger, să o asimilez în viaţa mea ? Ce se întâmplă în viaţa mea, un lucru pe care nu îl mai pot îndura ? Care este noutatea pe care refuz să o integrez în viaţa mea ? Este posibil chiar să fiu revoltat împotriva acelei situaţii sau a acelei persoane pe care o critic foate tare. Sau poate fi vorba despre ceva ce am văzut sau am auzit, un lucru care nu mi-a plăcut şi care „nu merge bine”. Trebuie să mă poziţionez într-o situaţie şi deocamdată sunt incapabil să fac acest lucru. Nu tolerez ca oamenii să fie incoerenţi în gesturile şi cuvintele lor. Nu ştiu cum să gestionez această situaţie, cuvintele pe care aş vrea să le exprim rămân închise în interiorul meu.

Anxietatea, nesiguranţa, agresivitatea „îmi întorc stomacul pe dos” şi, pentru că digestia nu poate avea loc normal, voi respinge fizic mâncarea, aşa cum resping ideile noi sau situaţiile pe care le trăiesc. Mă simt ameninţat fie fizic, fie emoţional. Orice mă nelinişteşte, deoarece nu sunt în contact cu puterea mea interioară. Pentru că nu diger ceea ce se întâmplă în interiorul meu, mi-ar fi greu să diger ceea ce se întâmplă în exteriorul meu.

Accept să descopăr în interiorul meu toate comorile ascunse acolo. Mă privesc în faţă şi observ că toate emoţiile mele mă determină să fiu o fiinţă unică şi extraordinară. Fiind conştient de cine sunt, pot să schimb ceea ce vreau în viaţă. Invăţ să investesc iubire în situaţii, deoarece am de făcut o conştientizare. Iubirea este ingredientul care mă va ajuta să diger şi să fac să treacă situaţiile din viaţa mea, în armonie cu fiinţa mea. Pot, de asemenea, să iau decizii care mă vor ajuta să îmi realizez cele mai înalte scopuri.
Jacques Martel

Related:  Ce ascunde o jignire?

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.