Inima

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

11954714_1065133020166601_4876458529524968062_nInima este legată de cea de a patra chakră sau centru de energie: această chakră este YIN-YANG, atat masculină cat şi feminină, atat mentală cat şi emoţională. Simbolizează casa şi reprezintă iubirea (emoţiile, capacitatea mea de a iubi), bucuria, vitalitatea şi siguranţa. La nivel simbolic, partea dreaptă a inimii reprezintă tatăl, iar partea stangă, mama.
Energia inimii se propagă in intreg corpul, mai ales in zona dintre gat şi plexul solar. Inima este un fel de pompă energetică care face să circule viaţa (sangele) prin tot corpul. Circulaţia sangelui distribuie energia vitală necesară fericirii, echilibrului, bucuriei de a trăi şi păcii interioare. Este deci esenţial să imi manifest iubirea, indrumand energia din inimii spre cele mai frumoase energii spirituale disponibile. Dacă trăiesc o situaţie in care am impresia că „mi s-a smuls inima din piept”, că toată fiinţa mea este implicată, că nu primesc destulă iubire de la ceilalţi, că iau viaţa prea in serios, corpul meu va reacţiona. O afecţiune la inimă mă retrimite la un aspect fundamental al iubirii, care provine din faptul că nu mă iubesc destul de mult sau că nu primesc această iubire de la ceilalţi, de la viaţă sau de la Dumnezeu. Acest lucru mă determină să mă intreb dacă trăiesc o culpabilitate, care mă impiedică să mă simt demn de a fi iubit… Cu cat voi acorda mai multă atenţie iubirii, compasiunii şi iertării, cu atat mai mult inima mea va funcţiona cu bucurie, linişte şi uşurinţă. Inima mea va fi stabilă afectiv şi se va afla la adăpost de toate dezamăgirile. O inimă cu un ritm bland şi armonios indică o persoană calmă.
Ritmul meu cardiac variază atunci cand sunt dezechilibrat, tulburat in iubire sau sensibil la emoţiile mele.
Accept să fiu deschis spre iubire, las orice vină in grija universului, incetez să mă mai critic atat de tare incat să mă imbolnăvesc şi, mai ales, accept să mă iert. Dacă mă iert voi putea accepta iubirea celorlalţi.
Jacques Martel

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

vivre.ro

One Reply to “Inima”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.