Initierea este arta de a trai constient

10420393_501187643355948_618156394508213236_nÎn străfundurile materiei, am ştiut să vedem energie, în străfundurile energiei, am ştiut să vedem informaţia, în străfundurile informaţiei oare vom mai şti să vedem conştiinţa? Vom şti să vedem că informaţia însăşi depinde de conştientizarea ei, adică de sensul pe care i-l atribuim?~Xavier Emmanuelli

Initierea înseamna sa devii constient de nivelul divin suprem.

Acest lucru presupune un lung antrenament al corpului si al sufletului. Este necesar sa-ti pregatesti sistemul nervos pentru a putea suporta fara pericol, fara a muri, aceste vibratii foarte înalte.
Sa devii constient pe un anumit nivel înseamna sa-ti focalizezi prin intermediul nervilor vibratia corespondenta acestui nivel, astfel încât vibratia sa coboare la nivelul întregului corp.

Înca de la nastere, deci de când începe sa fie locuit de Sine, corpul îsi dezvolta o forta de rezistenta aflata în armonie cu nivelul mediu de constiinta al spiritului care îi da viata. Nivelul de constiinta al unei fiinte variaza în functie de sufletul în cauza, dar ramâne în limitele unei octave vibratorii. Aceste fluctuatii nu trebuie sa depaseasca totusi elasticitatea nervilor, caz în care s-ar putea produce boli mai mult sau mai putin grave, ori chiar moartea.

Vibratia energiei vitale creatoare este mortala pentru cel care nu au atins nivelul de constiinta necesar pentru a o sustine. Ea i-ar putea arde centrii nervosi si nervii. De aceea, energia vitala – care îsi are sediul în maduva spinarii – este transformata la nivelul diferitilor centri nervosi într-o vibratie redusa, astfel încât prin corp nu trece decât acest curent.

Astfel, vibratia vitala care anima animalele este inferioara celei care corespunde oamenilor primitivi, la fel cum oamenii primitiv, animalici si egoisti, sunt animati de o vibratie vitala inferioara celei care corespunde unei fiinte mai avansate din punct de vedere spiritual. Daca am transfera energia vitala a unui om superior într-un animal, sau într-un om inferior, acesta ar muri pe loc.

Related:  Puteţi realiza orice dacă aveţi un ajutor

Marea initiere este arta de a trai constient si de a conduce în acelasi timp prin nervi si prin corp vibratia creatoare a Fiintei eterne pe fiecare nivel de dezvoltare, pastrându-i frecventa originala, fara nici o transformare. Acest lucru presupune o anumita forta de rezistenta care sa o poata suporta si care nu poate fi dobândita decât printr-un antrenament îndelungat al corpului si al sufletului. Altfel spus, nervii trebuie pregatiti lent si cu prudenta, trebuie învatati sa se trezeasca si sa fie controlati.
Elisabeth Haich

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.