Lumea ta exterioara este o reflexie a lumii interioare

12316441_527929684034715_715686287998753255_n1. Energia Universala, in care toata miscarea, lumina, caldura si culoarea isi au originea, nu ia parte la limitarea efectelor a caror cauza este, ci este suprema peste ele. Aceasta Substanta Universala este sursa Puterii, Intelepciunii si Inteligentei.
2. Recunoasterea acestei Inteligente inseamna de fapt sa devii familiar cu calitatea Mintii si prin ea sa mergi mai departe spre Substanta universala si sa aduci armonia in problemele tale.
3. Aceasta este ceea ce cei mai multi profesori de stiinte ale naturii nu indraznesc – este un camp deschis descoperirilor care nu a fost inca cercetat; de fapt, numai cateva scoli au prins prima raza de lumina a acestuia. Nu le-a venit niciunuia ideea ca intelepciunea este la fel de prezenta peste tot ca si forta sau substanta.
4. Unii vor spune ca daca aceste principii sunt adevarate, de ce nu le demonstram? Daca principiul fundamental este evident corect, de ce nu obtinem rezultatele cuvenite? Dar le obtinem! Obtinem rezultate in proportie directa cu intelegerea legii si cu abilitatea noastra sa realizam o aplicare corecta a principiului. Nu am obtinut nici un rezultat de pe urma legilor care guverneaza electricitatea pana cand cineva a formulat legea si ne-a aratat cum sa o aplicam.
5. Aceasta ne aseaza intr-o absolut noua relatie cu mediul nostru, ne deschide posibilitati la care nici nu visam inainte; toate acestea le obtinem printr-o succesiune ordonata a legii care este integrata natural in noua noastra atitudine mentala.
6. Mintea este creativa, iar principiul pe care aceasta lege se bazeaza este puternic, legitim si inerent tuturor lucrurilor din natura; dar aceasta putere creativa nu-si are originea in individ ci in Universal, care este sursa si izvorul intregii energii si substante. Individul este doar canalul de distributie al acestei energii. Individul este instrumentul prin care Universalul produce combinatii variate, care rezulta in formarea fenomenului.
7. Stim ca oamneii de stiinta au divizat materia intr-un imens numar de molecule; aceste molecule au fost separate in atomi, atomii in elecroni. Experiente au dovedit ca elecronii ocupa intregul spatiu dintr-un recipient, ca exista peste tot, ca sunt omniprezenti. Ei ocupa intregul corp material si in plus ceea ce noi numim spatiul gol. Aceasta este Substanta Universala din care toate lucrurile s-au nascut.
8. Electronii vor ramane intotdeauna electoni daca nu sunt directionati sa formeze atomi si molecule, iar Mintea este cea care dirijeaza intreaga actiune. Un numar de electoni care orbiteaza in jurul unui centru de forte constituie un atom; atomii se unesc intr-o proportie matematica regulata si formeaza moleculele, iar acestea se unesc unele cu altele si formeaza o multime de componente unite care construiesc Universul.
9. Cel mai usor atom este cel de hidorgen si este de 1.700 de ori mai greu decat un electron. Un atom de mercur este de 300.000 de ori mai greu decat un electon. Electronii sunt electricitate negativa pura si cum au aceeasi viteza potentiala ca toata energia cosmica, ca si caldura, lumina, electicitatea si gandul (186.300 mile pe secunda), nici timpul nici spatiul nu pot fi luate in considerare. Interesanta este maniera in care viteza luminii a fost calculata.
10.Viteza luminii a fost obtinuta de catre astronomul danez Roemer in 1676 prin observarea eclipselor lunilor lui Jupiter. Cand pamantul era apropape de Jupiter, eclipsa aparea cu 8 minute si jumatate mai devreme fata de calcule, iar cand pamantul se afla la distanta cea mai mare fata de Jupiter, eclipsa aparea cu 8 minute si jumatate mai tarziu.
Roemer a ajuns la concluzia ca sunt necesare 17 minute pentru ca lumina de la aceasta planeta sa traverseze diametrul orbitei pamantului, aceasta diferenta data de cele doua distante l-a ajutat sa
calculeze viteza luminii. Acest calcul a fost de atunci verificat si dovedit; viteza cu care calatoreste lumina este de 186.300 mile pe secunda.
11.Electonii se manifesta in corp ca celule; poseda minte si inteligenta suficiente incat sa indeplineasca functiile anatomice. Fiecare parte a corpului este compusa din celule, unele operand independent, altele in comunitati. Unele construiesc tesuturile, in timp ce altele sunt angrenate in formarea variatelor secretii necesare organismului. Altele actioneaza ca transportator de material; altele sunt chirurgi care lucreeaza sa repare in cele din urmaale stricaciuni; altele se hranesc cu materia moarta, eliminand resturile; altele sunt mereu pregatite sa respinga invadatorii sau alti intrusi nedoriti din familia germenilor.
12.Toate aceste celule se misca cu un scop comun, iar fiecare dintre ele nu numai ca este un organism viu dar are si suficienta inteligenta pentru a-si indeplini functiile. Fiecare celula este inzestrata cu inteligenta suficienta care sa-i conserve energia si sa-i asigure perpetuarea vietii. Trebuie sa-si asigure hrana necesara; s-a dovedit ca celulele iau decizii in alegerea si selectionarea acestei hrane.
13.Fiecare celula se naste, se reproduce, moare si este absorbita. Mentinerea sanatatii si a vietii insasi depinde de regenarea constanta a celulelor.
14.Este deci evident ca exista minte in fiecare atom al corpului. Aceasta minte este minte negativa, dar puterea individului de a gandi il face pozitiv, astfel ca el poate sa controleze aceasta minte negativa.
Aceasta este explicatia stiintifica pentru vindecarile metafizice; va ajuta pe oricine sa inteleaga principiul pe care se bazeaza acest fenomen remarcabil.
15.Aceasta minte negativa, care este continuta de catre fiecare celula a corpului, a fost numita minte subconstienta, pentru ca actioneaza fara cunostinta noastra constienta. Am vazut ca aceasta minte subconstienta raspunde vointei mintii constiente.
16.Toate lucrurile isi au originea in minte, iar aparentele sunt rezultatul gandului. Vedem astfel ca lucrurile nu au origine, permanenta sau realitate in ele insele. Din moment ce sunt produse de gand, pot fi sterse de gand.
17. In mental, ca si in stiinta, au fost realizate experimente si fiecare descoperire ridica omul o treapta mai sus inspre scopul sau posibil. Realizam ca fiecare om este reflexia gandului pe care l-a intretinut intreaga sa viata. Este imprimat pe fata sa, in forma sa, in caracterul sau, in mediul sau.
18. In spatele fiecarui efect exista o cauza, iar daca mergem inapoi pe urme, pana la sursa sa, vom gasi principiul creativ din care a crescut.
Dovezi ale acestui fapt sunt atat de evidente incat acest adevar este general acceptat.
19.Lumea obiectiva este controlata de catre o putere nevazuta si inexplicabila. Am personalizat pana acum aceasta putere, numind-o Dumnezeu. Acum am invatat sa o privim ca pe esenta patrunzatoare sau Principiul a tot ceea ce exista – Infinitul sau Mintea Universala.
20. Mintea Universala, fiind infinita si omnipotenta are resurse nelimitate sub comanda sa, iar daca ne amintim ca este de asemenea omniprezenta, ajungem la concluzia ca noi suntem o expresie sau o manifestare a acestei Minti.
21.Recunoasterea si intelegerea resurselor mintii subconstiente va aduce cu sine intelegerea faptului ca singura diferenta dintre subconstient si Universal este doar de grad. Difera asa cum difera o picatura de apa de ocean. Sunt de acelasi tip si calitate, diferenta este numai de grad.
22.Poti tu aprecia valoarea acestui fapt atat de important? Realizezi ca admiterea acestui fapt te plaseaza in directa atingere cu Omnipotenta?
Mintea subconstienta este legatura dintre Mintea Universala si mintea constienta; este evident ca mintea constienta poate sugera constient ganduri pe care mintea subconstienta le va pune in actiune iar cum subconstientul este una cu Universalul, crezi ca exista vreo limita a activitatilor sale?
23.Intelegerea stiintifica a acestui principiu explica rezultatele minunate care sunt obtinute prin puterea rugaciunii. Rezultatele care se obtin prin aceasta metoda nu sunt o rasplata speciala a Providentei, ci dimpotriva, sunt rezultatul operarii unei legi perfect naturale. Nu exista nimic religios sau misterios.
24.Si totusi sunt multi care nu sunt pregatiti sa inceapa o disciplina necesara gandirii corecte, chiar daca este evident ca gandirea gresita aduce esecul.
25. Gandul este singura realitate; situatiile nu sunt decat manifestari exterioare; pe masura ce gandul se schimba, toate conditiile exterioare sau materiale trebuie sa se schimbe pentru a fi in armonie cu creatorul lor, care este gandul.
26.Dar gandul trebuie sa fie clar, nemiscat, fixat, definit si de neschimbat.
Nu poti sa faci un pas inainte si doi inapoi si nici nu poti sa-ti petreci douazeci sau treizeci de ani din viata cladind conditii negative, ca rezulatat al gandurilor negative si apoi sa te astepti sa le vezi topinduse ca rezulatat a unor cincisprezece, douazeci de minute de gandire pozitiva.
27.Daca intri in disciplina necesara schimbarilor radicale in viata ta, trebuie s-o faci deliberat, dupa ce ai acordat acestei decizii intreaga ta consideratie. Dupa care nu trebuie sa mai lasi nimic sa intervina in decizia ta.
28.Aceasta disciplina, aceasta schimbare de gand, aceasta atitudine mentala nu numai ca iti aduc lucrurile materiale necasare pentru cea mai inalta si mai buna stare, dar va aduce si conditii generale de sanatate si armonie.
29. Daca iti doresti conditii armonioase in viata ta, trebuie sa adopti o atitudine mentala armonioasa.
30. Lumea ta exterioara va fi o reflexie a lumii interioare.
31.Ca aexercitiu pentru aceasta saptamana, concentreaza-te asupra Armoniei. Cand spun concentreaza-te, se intelege tot ceea ce aceast fapt implica; concentreaza-te atat de profund incat nu vei fi constient de nimic altceva decat de armonie. Aminteste-ti: invatam facand.
Citirea acestor lectii nu te va duce nicaieri. Valoarea consta in aplicatia practica.

„Invata sa tii usa inchisa, sa tii in afara mintii si lumii tale orice element care cauta sa intre dar care nu are in vedere un scop definit si util.” 
George Mathew Adams

Charles F. Haanel

loading...

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.