Modul de lucru cu lumina

11143285_1842915129265953_6296872068414312590_nCâte persoane nu ar dori sa aibe revelatia lumii divine, sa se simta inspirate, sa traiasca în extaz ! Dar ei îsi închipuie ca trebuie sa fie foarte greu sa reuseasca aceste lucruri. În realitate, este foarte simplu, atât de simplu, încât daca li s-ar spune cum ar fi posibil, nu ar crede: nu vor face deci nimic pentru a realiza acesta si nu vor cunoaste niciodata splendorile lumii divine.

În urma cu mai multi ani, când eram înca un foarte tânar discipol al Maestrului Peter Deunov, i-am pus acesta întrebare: „Care este modul cel mai eficace de a ne lega de Dumnezeu si de a ne dezvolta calitatile si virtutile spirituale ?” El mi-a raspuns: „Trebuie sa te gândesti la lumina, sa te concentrezi asupra ei, sa-ti imaginezi ca tot universul este scufundat în lumina”. Am lucrat mult timp asupra acestei imagini a luminii si am învatat multe. 

Iata deci exercitiul pe care-l puteti face: în fiecare zi, de mai multe ori pe zi, de îndata ce aveti la dispozitie câteva minute, gânditi-va la concentrarea pe lumina, ca va odihniti în lumina, ca va topiti în lumina, va impregnati cu ea … ca întreg universul se scalda în aceasta lumina. Veti simti putin câte putin cum totul se reface în voi, ca aceasta lumina va aduce adevarata stiinta, pacea durabila, echilibrul, puterea. În loc sa va pierdeti timpul cu tot felul de activitati inutile, gânditi-va la lumina care straluceste, care învigoreaza, care linisteste.

Nu veti putea gasi niciodata sensul vietii în afara de lumina. Sa luam un exemplu foarte simplu al vietii cotidiene în timp ce va treziti noaptea si vreti sa va sculati, primul lucru pe care-l faceti este sa aprindeti o lumina. În momentul în care vedeti clar, puteti sa faceti orice vreti, pe când, în întuneric puteti sa va loviti, sa rasturnati obiecte, etc. Da, însa majoritatea oamenilor n-au înteles acest învatamânt al luminii, ei fac totul în întuneric, vorbind simbolic, nu stiu unde se afla si de aceea îsi sparg capul.

Trebuie sa cautam lumina, sa ne concentram asupra ei, s-o bem, s-o mâncam, s-o situam deasupra tuturor comorilor pamântului. De îndata ce aveti un moment liber, închideti ochii si concentrati-va pe aceasta imagine a luminii care penetreaza peste tot si aduce toate binecuvântarile. Aveti de asteptat la dentist sau într-o gara? Ei bine, în loc sa frunzariti reviste pline de lucruri inutile sau stupide, gânditi-va câteva minute la lumina.
Când mergeti pe strada, se poate întâmpla sa fiti asaltati de gânduri sau de sentimente negative. Evident, acolo nu va puteti opri si închide ochii (daca o faceti, dupa un moment se vor strânge o multime în jurul vostru, unii îsi vor aduce si scaunele sa va priveasca, chiar circulatia se poate opri!). Dar nimic nu va împiedica sa va opriti o clipa în fata unei vitrine ca pentru a o privi (evident, nu o vitrina dincolo de care sa va poata privi cineva) si acolo, va concentrati câteva secunde încercând sa introduceti lumina în voi. Când veti privi din nou, va veti simti despovarati, purificati.
Iata metode pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc; ei vor merge una doua ore plictisiti de moarte, si se vor complace în aceasta stare toata ziua. Nici macar nu le va veni ideea sa se opreasca într-un parc si sa-si schimbe starea de spirit în contact cu arborii, florile, fântânile … Vor merge mai degraba într-o crâsma unde vor bea ceva privind trecatorii asa cum vacile privesc trecând trenurile apoi vor porni din nou, tot cu aceeasi plictiseala si când se vor întoarce acasa, vor transmite si sotiei starea lor: „Ce mai faci draga ?” Şi hop, un sarut prin care-ti transmite toate miasmele interioare. Şi imediat sotia le transmite copiilor … si astfel traiesc oamenii inconstient si stupid.

Chiar daca va vorbesc asa nu sunt sigur ca veti prinde gustul sa va concetrati asupra luminii pentru a vedea cum poate sa lucreze asupra voastra pentru a va modela, a va purifica, a va învigora, a va reînvia. Oamenii sunt gata sa deschida portile pentru tot ce poate aduce complicatii si griji, dar pentru lumina nu este timp, nici loc. Iata de ce oamenii sunt mereu vulnerabili, nefericiti pentru ca nu si-au deschis înca intelectul, inima, sufletul si spiritul în fata singurului lucru care conteaza: lumina.
Acest exercitiu pe care tocmai vi l-am dat este valabil în toate împrejurarile vietii: fie ca  sunteti la bucatarie, ca scrieti scrisori, ca va spalati, ca va îmbracati sau va dezbracati, puteti pentru câteva secunde sa va imaginati aceasta lumina care scalda întreg universul. Unii clarvazatori au vazut aceasta; au vazut ca toate creaturile, toate obiectele, chiar si pietrele se scalda în lumina si emana lumina.
Aceasta lumina a fost denumita la început lumina astrala, fiindca este comparabila cu lumina stelelor. Dar deasupra acestei lumini mai exista o alta, mai subtila.
Când meditati sau când va aflati într-o stare intens spirituala, ati simtit uneori ca totul în voi devine luminos, ca un soare care straluceste în interior, ca si cum niste lampi ar fi fost aprinse, si sa simtiti ca si cum aceasta lumina ar iesi prin fata dumneavoastra. De îndata ce va înaltati catre gradele superioare de bunatate, de generozitate, de duiosie, de puritate, lumina se naste în voi, o vedeti, totul straluceste. Daca va lasati prada sentimentelor de gelozie, de egoism, de cupiditate, nici macar nu e nevoie sa va priviti într-o oglinda pentru a va da seama. Simtiti fizic întunecimea pe fata voastra.
Bineînteles, nu trebuie sa generalizam. Când vedeti o umbra pe fata cuiva nu trebuie sa va imaginati ca este animat obligatoriu de sentimente sau intentii necurate. Nu, daca nu vedeti si alte elemente pentru a judeca, va puteti însela. Se poate ca altcineva din apropiere sa produca o umbra pe fata acelei persoane; nu ea este în întuneric, ci este un nor care trece sau un obiect care-si proiecteaza umbra sa. Şi, uneori, daca fata sa straluceste, se poate datora tot unei alte persoane care se joaca cu oglinzile si aceste oglinzi proiecteaza o lumina pe fata sa. Nu persoana însasi a creat aceasta lumina: o entitate a venit pentru o clipa asupra ei si de îndata ce pleaca, lumina dispare. Pentru a ne putea pronunta asupra fetei cuiva, trebuie sa fim capabili de a vedea dincolo de aparente. Totusi, luati drept criteriu valabil faptul ca dupa gândurile, sentimentele, dorintele, proiectele si intentiile voastre, lumina din voi variaza.

Related:  Oglinda

În realitate, pentru a ajunge sa posedati aceasta lumina, importanta iubirii este determinanta. Când veti sti cum sa întelegeti iubirea, cum sa o manifestati, cum s-o lasati sa curga prin voi, atunci veti deveni luminosi. Voi spuneti ca nu vedeti legatura … Ei bine, va voi arata. Ştiti cum aprindeau primitivii focul: luau, de exemplu, doua bucatele de lemn pe care le frecau una de alta, aceasta frecare producea caldura si imediat aparea focul. Sunt deci trei etape: miscarea, caldura, lumina. Daca interpretam acest fenomen, descoperim ca miscarea corespunde activitatii produse de vointa, caldura corespunde sentimentului produs de inima, iar focul, lumina corespunde gândului generat de intelect. În mod simbolic putem spune ca, în domeniul iubirii, oamenii se opresc la miscare.
Bineînteles, aceasta miscare produce caldura, dar ei trebuie sa depaseasca acest stadiu al simplei senzatii pentru a merge mai departe, pâna la lumina, la întelegere, pentru a putea patrunde misterele universului. Iubirea poate sa-i conduca pâna acolo, cu conditia sa nu se limiteze s-o considere exclusiv ca pe o efervescenta agreabila. Exista o întreaga stiinta care-l învata pe discipol cum sa produca lumina, dar pentru aceasta nu trebuie sa caute numai placerea, fiindca placerea absoarbe toate energiile si împiedica lumina sa izbucneasca.

Când reusim si meditam în liniste, lasati la o parte toate preocuparile voastre, concentrati-va asupra luminii ca si cum totul ar depinde de ea, ca si cum însasi viata voastra ar depinde de ea. Iata, gânditi ca este ultimul vostru moment, ca trebuie sa parasiti pamântul si ca numai lumina va poate salva si va legati de ea. Lumina … nimic altceva nu trebuie sa conteze. Este cel mai minunat exercitiu din câte exista. Va puteti imagina aceasta lumina alba, incandescenta, si atunci puteti spune, ca Initiatii: „Sunt parte din parte din sufletul incandescent …” V-o puteti imagina violeta, albastra, verde, galbena, portocalie sau rosie.
Dar este preferabil sa fie alba, fiindca lumina alba le rezuma, le hraneste pe toate celelalte.
Prin aceasta lumina alba puteti avea a-tot-puterea violetului, pacea si adevarul albastrului, bogatia si întinerirea atenta a verdelui, întelegerea si cunoasterea galbenului. Sanatatea, vigoarea, vitalitatea portocaliului, forta, activitatea si dinamismul rosului. Dar mai întâi de toate ea trebuie sa fie alba. Când veti reusi sa va concentrati asupra luminii, fie ca va simtiti ca un ocean care vibreaza, palpita, freamata sau unde totul este pace, fericire, bucurie începeti sa simtiti ca acesta lumina este totodata un parfum si o muzica, acea muzica cosmica pe care o numim muzica sferelor, cântecul a tot ce exista în Univers.

Related:  Armonie

Nu exista lucrare mai demna, mai glorioasa, mai puternica ca lucrul cu lumina. Şi aceasta, daca vreti într-adevar sa va preocupati de ceva grandios, de ceva nobil. Toate celelalte activitati au o latura buna si o latura nefavorabila. Daca va observati pe voi însiva, constatati dupa câtiva ani, indiferent ce meserie ati exercitat v-ati uzat, v-ati pierdut fortele, sanatatea frumusetea. Bineînteles, exista si câteva avantaje, câtiva banuti, niste onoruri, dar daca trebuie sa puneti toate acestea în balanta divina, veti constata ca putinul pe care l-ati câstigat nu compenseaza bogatiile pe care le-ati pierdut.

Din nefericire, acesta este un gen de calcul pe care oamenii nu sunt obisnuiti sa-l faca. Ei fac probabil multe calcule, atunci când vor sa obtina bani, onoruri, glorie sau stiinta, dar nu pun niciodata în celalalt taler al balantei pierderile antrenate de aceste achizitii, pacea, sanatatea, bucuria lor, puritatea. Vor sfârsi probabil prin a obtine ceea ce doresc, dar câtiva ani mai târziu îi regasim în clinicile sau spitalele psihiatrice incapabili sa manânce, sa bea, sa se bucure. În acel moment îsi dau seama de valoarea celora pe care le-au pierdut. Şi spun:
„Daca as fi stiut!…” Dar e prea târziu. Ar fi trebuit sa stie mai devreme. Iata de ce, voi care „stiti”, consacrati din ce în ce mai mult timp luminii. Este singura activitate care va poate îmbogati cu-adevarat, care va poate reechilibra. Credeti-ma, cu toate celelalte activitati, chiar daca veti câstiga câteva maruntisuri pe de o parte, veti pierde pe de alta parte lucruri cu mult mai pretioase. Uitati-va putin înapoi pentru a va revedea existenta de pâna acum si veti descoperi cât este de adevarat. Asadar, de-acum înainte, când veti dori sa va lansati în activitati care sa va aduca alte avantaje lumesti, reflectati mai întâi cât va va costa acest lucru cel putin în doua domenii: în cel al sanatatii si în cel al evolutiei spirituale. Rolul meu este acela de a va da criterii care sa va permita sa va transformati viata, adica sa puteti intra în noua viata. Daca ar trebui pentru a va face placere, sa mai propag regulile vietii vechi nu e nici o problema, numai ca-mi închid pravalia. Deci, voi continua sa va prezint noile legi care pot ajuta oamenii sa se linisteasca pentru a putea gasi calea spre patria celesta. Chiar daca acum sunt putini candidati gata sa urmeze aceste reguli, este o alta problema, eu am datoria sa continui .De-acum înainte, fie ca sunteti cu totii aici, sau singuri acasa, sau în alta parte, gânditi cum sa va legati la sursa tuturor binecuvântarilor: lumina, iata totul.

Demult (sa fi avut douazeci de ani), am citit niste cuvinte pe care nu le-am putut uita: un citat din Zohar(?). Erau în bulgara, bineînteles, dar vi le voi traduce în franceza: „Şapte lumini sunt în Sublimul înalt si acolo locuieste Batrânul Batrânilor, Taina Tainelor, Misteriosul Misteriosilor, Äin Soph”. Când pronuntam aceste cuvinte, totul vibra si frisona în mine.
Aceste sapte lumini sunt cele sapte culori si fiecareia din ele îi corespunde o virtute:
violetului sacrificiul, indigoului forta, albastrului adevarul, verdelui speranta, galbenului întelepciunea, portocaliului sfintenia, rosului iubirea. Dar trebuie stiut ca fiecare greseala pe care omul o comite diminueaza în el puterea care corespunde uneia din aceste culori. Este aproape inutil sa lucram cu lumina si culorile pentru a obtine puteri spirituale daca nu le sustinem în noi însine prin virtutile corespondente. Toti cei care îsi imagineaza ca vor deveni mari magi numai dedându-se la o practica sau alta, fara a ameliora nimic în viata lor interioara, se înseala. Entitatile superioare nu cedeaza acestor tentative, numai entitatile celor mai de jos niveluri, elementaliilor, monstrii, se apropie. Daca voiti sa atrageti îngerii si arhanghelii, nu veti reusi s-o faceti decât gratie virtutilor voastre, fiindca entitatile superioare nu raspund decât celor care stiu sa manifeste adevarata lumina, adica: puritatea, iubirea, întelepciunea , adevarul.

Related:  Ţi-am spus astăzi că te iubesc?

Trebuie sa stiti ca daca doriti sa atrageti dragostea sau prietenia cuiva, toate mijloacele pentru a ajunge la acestea sunt interzise (bani, seductie, violente, cadouri, cu toate ca toata lumea utilizeaza aceste mijloace fiindca sunt cele mai facile) în afara de lumina. Da, singurul mijloc recunoscut de Cer, care este în acelasi timp si cel mai puternic, este de a trimite persoanelor de care dorim sa ne facem iubiti – cadouri de lumina spirituala pe care o raspândim în jurul lor. Când doriti ca cineva sa va iubesca si sa se gândeasca la voi, trimiteti-i lumina. Sufletul sau care va simti prezenta unei entitati benefice va va aprecia din ce în ce mai mult. Doriti ca prietenii la care mergeti sa fie fericiti sa va primeasca ? Atunci nu procedati ca toata lumea sa faceti vizite parintilor sau prietenilor în momentele de iritare, de neliniste, când sunt în întuneric. Înainte de a intra într-o casa, reculegeti-va câteva clipe, gândind ca aceasta casa si locuitorii ei sunt cufundati în lumina. Cum sa nu fie fericiti sa va revada ?

Lumina trebuie sa fie preocuparea voastra constanta. Oriunde ati fi, de îndata ce aveti un moment liber, gânditi-va la lumina. Când va simtiti sufletul umbrit de o tristete, de o greutate, de o îndoiala, mergeti spre lumina si vorbiti-i. Spuneti-i: „O, lumina, tu care esti cea mai inteligenta, intra în mine, vino si lumineaza-mi inima si creierul”. Şi lumina vine si va lumineaza. Daca doriti sa ajutati pe cineva care se afla la grea încercare, trimiteti-i prin gând raze luminoase, patrundeti-l cu aceste raze. Daca simtiti o durere în corpul vostru, chemati lumina, imaginati-va ca ies din degetele voastre raze de toate culorile si dirijati-le spre locul dureros, dupa un timp veti constata o ameliorare.

Sa stiti ca nu veti fi cu adevarat sanatosi decât atunci când veti reusi sa formati în jurul vostru o aura pura si puternica continând toate culorile spectrului. Aceasta este adevarata medicina. O aura puternica este cea mai buna protectie, este ca o bariera care se opune curentelor nefaste si tulburarilor de tot felul. Înconjurati de o astfel de aura, omul este ca într-o fortareata si chiar atunci când toti în jurul lui sunt agitati, tulburati, bolnavi, el îsi pastreaza în continuare iubirea si curajul sau fiindca se simte locuit de o prezenta luminoasa gratie careia îi poate ajuta pe altii.

Încercati sa întelegeti importanta lucrului cu lumina si veti avea un mijloc infailibil.
Daca nu obtineti imediat rezultate, este pentru ca ati ramas prea mult timp departe de lumina. Exista atâtea elemente opace care s-au acumulat în voi încât lumina nu le poate înca patrunde. Ea întâlneste pereti prea grosi, trebuie s-o ajutati sa-si croiasca drum în voi purificând, pentru a face peretii sa devina din ce în ce mai subtiri si transparenti.
Într-o zi, în sfârsit, lumina va izbucni si va inunda totul… .
O.M.Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.