Ochii mei reprezintă oglinda sufletului

ochiiOchii mei reprezintă oglinda sufletului. Mă ajută să văd in exterior şi, prin ei, imi exprim toate emoţiile interioare. In funcţie de profunzimea lor, este posibil să imi descopăr raporturile cu lumea exterioară. Funcţionarea ochilor mei reflectă felul in care văd viaţa şi relaţia mea cu aceasta. Reprezintă, de asemenea, faptul de a vedea clar in propria mea viaţă şi in interiorul meu. Reflectă viziunea mea asupra lucrurilor. Indică felul in care datele din exterior sunt transmise in interiorul meu. Ochii mei reacţionează puternic atunci cand există o interferenţă, o respingere, o rezistenţă faţă de informaţiile care sunt in contact cu ei. Dacă am o dificultate de a vedea clar intr-o situaţie, dacă adevărul pare ascuns, ochii mei sunt inceţoşaţi. Dacă mă deranjează ceea ce văd, inţelegerea mea este incompletă şi ochii mei reacţionează.
Ochii sunt afectaţi şi atunci cand am o dificultate de a mă raporta la adevăr, la realitate şi Ia viitor.

Fiecare ochi reprezintă un aspect particular al fiinţei mele.

Ochiul stang simbolizează aspectul interior, emoţional şi intuitiv, latura mea feminină şi relaţia cu mama mea. El este punctul meu de control, care mă ajută să stau la pandă in faţa a tot ceea ce ar putea constitui un pericol şi să reacţionez imediat. O problemă la ochiul stang indică cat de ataşat sunt de ceva sau de cineva. Nu am incredere in cine sunt cu adevărat şi poate vreau să ascund ceea ce văd.
Vreau să mă simt in siguranţă şi prefer să mă sprijin pe ceilalţi, sunt dependent la nivel emoţional. Am impresia că nu imi pot controla emoţiile, care nu cer decat să se exteriorizeze!

Ochiul drept, are o viziune raţională asupra universului şi a situaţiilor din exterior. Este ochiul recunoaşterii, care mă ajută să imi şlefuiesc identitatea. Face referire la latura mea masculină, la relaţia cu tatăl meu. Dacă ochiul meu drept este afectat de o anumită problemă, acest lucru inseamnă că este nevoie să imi găsesc rădăcinile şi să intru in contact cu propria mea identitate. Trebuie să fiu propriul meu stalp de susţinere. Nu mai am nevoie să mă agăţ de cineva, să mă simt neputincios. Găsesc o modalitate de a mă responsabiliza, de a deveni stăpan pe viaţa mea. Minciunile imi inceţoşează ochiul.

Problemele la ochi indică faptul că există lucruri pe care refuz să le văd şi care imi pun sub semnul intrebării principiile mele fundamentale şi noţiunile mele de justiţie. Este foarte important de menţionat faptul că, calitatea imaginilor care sunt trimise la creier de către retină, depinde de felul in care reacţionează sistemul meu nervos faţă de aceste imagini transmise prin impulsuri nervoase: pe langă imaginea fizică, reală, există toată această „colorare” cu care impregnez fiecare imagine, ţinand cont de toate experienţele mele trecute şi de bagajul meu emoţional personal, familial sau social. Pe langă vederea exterioară, există o altă vedere, care este strans legată de aceasta, perceţia mea interioară.

Related:  Timusul , centrul iubirii

Pot avea o afecţiune la ochi, fără să am impresia că am trăit un traumatism sau o situaţie stresantă: este vorba, mai degrabă de a vedea pană unde am acceptat o situaţie pe care am văzut-o, atat pe plan exterior, cat şi interior. Stresul trăit este legat mai mult de emoţia mea faţă de ceea ce văd, decat de evenimentul in sine.
Accept să trăiesc o viaţă veselă, plină de bucurie. Imi intăresc structurile avand incredere in inţelepciunea mea interioară. Prin deschiderea celui de-al treilea ochi (chakra) pot avea o viziune corectă asupra mea, asupra lucrurilor, a oamenilor, a situaţiilor şi pot avea un discernămant limpede. Dacă privesc in interiorul meu, inainte de a privi lumea, voi avea o nouă viziune de ansamblu şi o privire nouă asupra existenţei mele. Privirea mea va fi sinceră şi fără judecată.

Afecţiuni ale ochilor
Afecţiunile ochilor, printre care şi orbirea, reprezintă o modalitate de a mă inchide faţă de ceea ceea ce văd. Aleg să ignor ceea ce se intamplă in jurul meu, renunţ la impresiile vizuale care m-ar determina să mă analizez mai bine. in loc să accept o realitate dureroasă, respingătoare sau confuză, prefer să inchid ochii. imi deformez percepţia asupra oamenilor şi acest lucru mă ajută să fac faţă realităţii cotidiene. De exemplu, dacă „imi văd copiii cum cresc, cat ai clipi” şi eu imi imaginez, in mintea mea, că vor rămane mici. Prefer să intrezăresc lucrurile, in loc să le văd clar, deoarece acest lucru m-ar deranja prea tare. Poate fi vorba despre un secret nedezvăluit sau o tăcere a mamaei mele, faţă de o situaţie, care mă afectează, chiar dacă inconştient. Decid, conştient,”să inchid ochii”. imi este greu să văd un pericol de care mi-e teamă.

Orbirea poate fi provocată şi de diabet sau de acumularea unor lucruri pe care refuz să le accept , care mă fac să mă simt confuz şi să am sentimentul că nu mai ştiu incotro să merg. Adeseori, atunci cand sunt rănit in urma unui şoc, un traumatism sau o frică foarte puternică,vederea mea se pierde, la fel şi energia organelor vizuale. Astfel, păstrez in intuneric unele amintiri şi emoţii, pe care prefer să Ie ascund. Sau poate fi vorba despre frica de a pierde pe cineva sau ceva, foarte drag. Sunt speriat şi prefer să nu văd ce se intamplă cu mine. Totuşi, este posibil ca, intunericul din exterior să producă o deschidere interioară, un univers intim, secret şi colorat. Mă deschid mai mult spre spiritul meu interior. Este posibil să-mi afectez ochii, prin propria me atitudine negativă. Dacă ii folosesc pentru a-i abuza pe ceilalţi, pentru a-i manipula sau a-i seduce, intr-un scop egoist şi pentru a-i controla, ochii mei lasă să se vadă această realitate şi sunt mai greoi, mai intunecoşi. Ochii roşii exprimă oboseala mea interioară din cauza luptei impotriva emoţiilor mele, pe care le refulez. Ochii ustură atunci cand sunt iritat din cauza a ceea ce văd sau trăiesc. Caut tot timpul cu ochii lucruri sau persoane pe care vreau să le „dobandesc”.

Related:  Vindecarea spirituala a durerilor de cap

Ochii uscaţi indică faptul că trăiesc o situaţie in care imi pierd sau mi-am pierdut demnitatea şi vreau să răman impasibil. Este ca şi cum ochii mei s-ar fixa undeva şi nu ar mai fi lubrifiaţi. Nu imi dau voie să plang in faţa oamenilor. Pungile de sub ochi indică faptul că mă aflu intr-o situaţie, in care am prins pe cineva in flagrant delict su eu insumi am fost surprins şi imi este teamă că ceva va ieşi lumina zilei… Poate fi vorba despre acte, dar şi despre ganduri, secrete, pe care nu vreau să le divulg. O problemă de vedere (astigmatism, miopie, prezbitism) poate indica faptul că incerc să caut, intr-un mod exagerat, răspunsuri in exterior, in loc să le caut in interiorul meu. Cu cat voi căuta mai mult in exterior, cu atat mă voi indepărta mai mult de esenţa mea interioară. O vedere neclară (cataractă, glaucom) denotă faptul că viziunea mea asupra realităţii este contrară a ceea ce văd. Acest lucru indică faptul că imi este greu să mă concentrez pe esenţial, că refuz ceea ce văd. Am o privire piezişă dacă nu vreau să fiu remarcat sau pur şi simplu, vreau să nu văd clar ceea ce se intamplă in jurul meu.

Conştientizez faptul că am nevoie de ochelari pentru a-mi corecta vederea, iar ochelarii imi conferă o modalitate de a mă proteja de agresiunile exterioare. in timp ce pot impiedica intruşii să intre in universul meu, mă pot ascunde in spatele ochelarilor, evitand astfel să imi arăt adevărata faţă. Dacă am o sensibilitate excesivă faţă de lumină, inseamnă că imi percep viaţa in negru şi nu văd decat
partea intunecată a fiinţei mele. Un ochi vanăt exprimă exteriorizarea violenţei mele interioare.

Atitudinea mea negativă a atras pe cineva sau ceva ce m-a lovit, aşa cum aş fi vrut şi eu să o fac. Dacă globii oculari ies din orbită (exoftalmie) inseamnă că sunt tot timpul in alertă, Ia pandă. Există o distorsiune intre ceea ce văd şi realitate, ceea ce imi provoacă un stres imens. intr-o situaţie in care mă simt in pericol şi am tendinţe spre paranoia, globii oculari sunt ieşiţi in afară, pentru a vedea mai bine in jurul meu.
Accept frumuseţea din jurul meu şi imi acord timp pentru a o contempla, imi indrept ochii spre ceea ce este frumos in jurul meu şi in interiorul meu.

Related:  Balonarea

Ochii – afecţiuni ale copiilor
O problemă la ochi, in cazul unui copil mic reflectă un stres legat de familia lui, un refuz de a vedea ceea ce se intamplă. Dacă sunt acel copil, văd sau resimt toată tristeţea şi durerea părinţilor mei şi prefer să imi ascund ochii, pentru a nu mai vedea. in cazul in care problema apare la şcoală, este vorba despre anxietatea faţă de necunoscut, nu ştiu incotro să mă indrept . Vreau să fug de cei din jurul meu. O problemă la ochi care survine in adolescenţă poate insemna o frică faţă de sexualitate. In cazul in care sunt părinte, este important să il incurajez pe copilul meu să işi comunice fricile, pentru a-l linişti şi a-l ajuta să Ie depăşească.
Jacques Martel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.