Originea binelui si a raului

11222110_745803138857597_3159919731783061217_nMulti ani s-au purtat discutii nesfarsite despre originea raului. Teologii ne-au spus ca Dumnezeu este Iubirea si ca Dumnezeu este omniprezent. Daca este adevarat atunci nu exista loc unde sa nu fie Dumnezeu. Atunci unde se afla Raul, Satana sau Iadul? Sa vedem:
Dumnezeu este Spirit. Spiritul este principiul Creativ al Universului.
Omul este facut dupa chipul si asemanrea lui Dumnezeu. Omul este deci o fiinta spirituala. Singura activitate pe care o poseda spiritul este puterea de a gandi. Gandirea este deci un proces creativ. Toate formele sunt deci rezultatul procesului gandirii. Distrugerea formei trebuie sa fie, de asemenea, rezultatul procesului gandirii. Reprezentarile fictive ale formei sunt rezultatul puterii creative ale gandului, ca in Hipnotism. Reprezentrile aparente ale formei sunt rezultatul puterii creative ale gandului, ca in Spiritism. Inventia, organizarea si munca constructiva de orice fel sunt rezultatul puterii creative ale gandului, ca in concentrare. Cand puterea creativa a gandului se manifesta in beneficiul umanitatii, numim acel rezulatat bun.
Aceasta este originea binelui si a raului; sunt doar cuvinte care au fost atribuite pentru a indica natura rezultatului procesului de gandire sau procesului creativ. Gandul precede cu necesitate si determina actiunea; actiunea precede si determina conditia. Partea care urmeaza va arunca mai multa lumina asupra acestui subiect important.
1. Spiritul unui lucru este chiar acel lucru; este cu necesitate fix, neschimbat si etern. Spiritul tau esti tu; fara spirit ai fi nimic. Spiritul devine activ prin cunoasterea lui si a posibilitatilor sale.
2. Poti avea toate bogatiile din Regat dar daca nu le cunosti si nu le folosesti, nu au nici o valoare. La fel si cu bogatia spiritulala; daca nu o cunosti si nu o folosesti, nu are nici o valoare. Singura conditie a puterii spirituale este folosirea sau cunoasterea ei.
3. Toate marile lucruri vin prin cunoasterea lor; sceptrul puterii este constientizarea, iar gandul este mesagerul ei, iar acest mesager modeleaza constant realitatile lumii invizibile in conditii si circumstante ale lumii obiective.
4. Gandirea este adevarata activitate a vietii. Tot timpul avem de-a face cu puterea magica a gandului si cu constientizarea. Ce rezultat poti sa astepti atat timp cat ramai inconstient fata de puterea care a fost plasata sub controlul tau?
5. Atat timp cat vei continua astfel, te limitezi la conditiile superficiale si faci din tine calul de bataie al celor care gandesc; a celor care cunosc si recunoasc puterea lor; a celor care stiu ca daca nu suntem dornici sa gandim, atunci trebuie sa muncim si cu cat gandim mai putin cu atat muncim mai mult si cu atat mai putin vom obtine prin munca noastra.
6. Secretul puterii este perfecta intelegere a acestor principii, forte, metode si combinatii ale Mintii si perfecta intelegere a relatiei noastre cu Mintea Universala. Este bine sa ne amintim ca acest principiu este invariabil; daca n-ar fi asa, nu ar fi fiabil – toate principiile raman mereu neschimbate.
7. Aceasta stabilitate este oportunitatea noastra; tu esti atributul ei activ, canalul activitatii sale. Universalul poate actiona numai prin individual.
8. Cand incepi sa observi esenta Universalului in interiorul tau – este chiar tu – vei incepe sa faci lucruri; incepi sa simti puterea. Este combustibilul care alimenteaza imaginatia; care aprinde tortele inspiratiei; cara confera vitalitate gandului; care te ajuta sa te conectezi cu toate fortele invizibile ale Universului. Aceasta este puterea care te va ajuta sa planuiesti fara teama si sa executi cu maestrie.
9. Dar intelepciunea vine numai in Tacere; aceasta pare sa fie conditia necesara tuturor telurilor inalte. Tu esti o entitate a vizualizarii. Imaginatia este locul tau de mnaca. Aici trebuie vizualizat idealul tau.

10.Intelegerea perfecta a naturii acestei puteri este conditia primara pentru manifestarea ei; vizualizeaza intreaga metoda iarasi si iarasi, astfel incat sa o poti folosi in orice moment cand ai nevoie. Infinitatea intelepciunii consta in a urma aceasta metoda prin care putem avea la indemana inspiratia omnipotentei Minti Universale in orice moment.
11.Putem esua in a recunoaste lumea interioara, excluzand-o astfel din constiinta noastra, dar aceasta va ramane baza existentei noastre; cand invatam sa o recunoastem, nu numai in noi insine dar in toate persoanele, evenimentele, lucrurile si circumstantele atunci vom fi gasit „Imparatia cerurilor” despre care ni s-a spus ca se afla in noi.
12.Esecurile noastre sunt rezultatul operarii a exact aceluisai principiu; principiul ramane mereu neschimbat, operarea sa este exacta, nu exista nici o deviatie. Daca gandim lipsa, limitare, discordie vom gasi fructele acestora in mainile noastre; daca ne gandim la saracie, nefericire sau boala, mesagerii gandului vor atrage tot felul de ganduri asemanatoare iar rezultatul va fi cert. Daca ne e frica de o calamitate, vom spune ca Iov: „Lucrul de care mi-a fost teama a venit asupra mea”; daca avem ganduri neplacute sau ignorante, vom atrage asupra noastra rezultatul ignorantei noastre.
13.Aceasta putere a gandului, corect inteleasa si folosita, este cea mai mare instrument de ususrare a municii, vreodata visat, dar daca nu este corect inteles sau este incorect folosit, rezultatul va fi foarte probabil dezastruos, asa cum am vazut deja. Cu ajutorul acestei puteri poti intreprinde cu incredere lucrurile care pareau imposibile, pentru ca aceasta putere este secretul inspiratiei, al geniului.
14.Sa devii inspirat inseamna sa te abati de la cararea batuta, sa mergi in afara potecii, pentru ca rezultatele extraordinare necesita mijloace extraordinare. Cand ajungem sa recunoastem Unitatea tuturor lucrurilor si a faptului ca sursa tuturor puterilor se afla in interior, atunci am atins sursa inspiratiei.
15.Inspiratia este arta realizarii de sine; arta ajustarii mintii individuale, arta de a te imbiba cu Mintea Universala; arta de a atasa mecanismul potrivit, sursei tuturor puterilor; arta diferentierii faraformei in forma; arta de a deveni canalul pentru fluxul Intelepciunii Infinite; arta vizualizarii perfectiunii; arta de a realiza omniprezenta Omnipotentei.
16.Intelegerea si aprecierea faptului ca puterea infinita a omniprezentei este infinita atat in mic cat si in mare, ne va ajuta sa absorbim esenta sa; intelegand mai departe faptul ca aceasta putere este spirit , deci invizibil, ne va ajuta sa ii apreciem prezenta in toate punctele in acelasi timp.
17.Intelegerea acestor lucruri, la nivel intelectual si apoi emotional, ne ajuta sa ne scufundam adanc in oceanul acestri puteri infinite. Intelegerea la nivel intelectual numai, nu ne estede nici un ajutor; emotiile trebuie puse in actiune; gandul fara emotie este rece. Combinatia necesara este gand si sentiment.
18.Inspiratia vine din interior. Tacerea este necesara, simturile trebuie sa fie nemiscate, muschii relaxati, repausul cultivat. Cand ai ajuns, astfel, in posesia unui sens al echilibrului si al puterii, atunci vei fi pregatit sa primesti informatia sau inspiratia sau intelepciunea necesare pentru dezvoltarea scopului tau.
19.Nu confunda aceste metode cu acelea ale clarvazatorilor; nu au nimic in comun. Inspiratia este arta de a primi si este pentru tot ceea ce e mai bun in viata; scopul tau in viata este sa intelegi si sa comanzi aceste forte invizibile, in loc sa le lasi pe ele sa te comande pe tine; inspiratia implica putere; sa intelegi si sa aplici metodele inspiratiei insemana sa devii superman.

Related:  Fiinţa mea Interioară comunică prin intermediul emoţiilor

20.Putem avea o viata din ce in ce mai abundenta, de fiecare data cand respiram, daca alegem constient sa respiram cu aceasta intentie. DACA este o conditie foarte importanta in acest caz; intentia guverneaza atentia, iar fara atentie poti sa-ti asiguri numai rezultatele banale pe care oricare altul si le poate asigura; in concluzie, resursele sunt egale cu cererea.
21.Pentru a-si asigura multe resurse, cererea ta trebuie sa creasca si pe masura ce vei creste constient cerererea, resursele vor urma. Te vei gasi in mijlocul unor din ce in ce mai mari resurse de viata, energie si vitalitate.
22.Motivul nu este greu de inteles dar este unul dintre misterele vitale ale vietii care nu par a fi general apreciate. Daca reusesti sa ti-o insusesti, vei vedea ca este una dintre cele mai marete realitati ale vietii.
23. Ni s-a spus ca: „In El traim, ne miscam si ne ducem zilele” si ni sa mai spus ca „El” este spirit, si ca „El” este Iubire, astfel incat de fiecare data cand respiram, respiram aceasta viata, dragoste si spirit. Aceasta este Energia Pranica sau Eterul Pranic. Nu putem exista nici un moment fara acesta. Este Energia Cosmica; este Viata Plexului Solar.
24.De fiecare data cand respiram ne umplem plamanii cu aer si in acelasi timp ne vitalizam corpul cu acest Eter Pranic care este Viata insasi, astfel avem oportunitatea sa ne conectam contient cu Toata Viata, Toata Inteligenta si Toata Substanta.
25.Cunoasterea relatiei si uniunii tale cu acest Principiu care guverneaza Universul si metoda simpla prin care poti sa te identifici constient cu el, iti confera o intelegere stiintifica a legii prin care te poti elibera de boala, lipsa sau limitare de orice tip. De fapt, te ajuta sa inspiri „suflarea vietii” in narile tale.
26. Aceasta „suflare a vietii” este o realitate superconstienta. Este esenta lui „sunt”. Este Fiinta sau Substanta Universala pura, iar uniunea nosatra constienta cu ea ne ajuta sa o localizam si astfel sa exersam puterile creative ale acestei energii creative.
27.Gandul este o vibratie creativa, iar calitatea conditiilor create vor depinde de calitatea gandurilor noastre, pentru ca nu putem exprima puteri pe care nu le posedam. Trebuie sa „fim” inainte de a „face” si putem „face” numai ceea ce este o extensie a ceea ce „suntem”, astfel ce vom face coincide cu necesitate cu ceea ce suntem, iar ceea ce suntem depinde de ceea ce gandim. De fiecare data cand gandesti, pornesti un lant de cauzalitate care va crea conditii in stricta concordanta cu calitatea gandului original. Gandul care este in armonie cu Mintea Universala va rezulta in rezultate corespunzatoare. Gandul care este destructiv sau discordant va produce rezultate corespunzatoare. Poti folosi ganduri constructiv sau destructiv, dar legea imuabila nu-ti va permite sa plantezi un gand de un anumit fel si sa culegi fructele de un alt fel. Esti liber sa folosesti aceasta minunata putere creativa cum doresti, dar trebuie sa accepti consecintele.
28.Acesta este pericolul a ceea ce numim Puterea Vointei. Sunt unii care cred ca prin forta vointei pot sa constranga acesta lege; ca pot sa semene samanta de un fel si prin Putere Vointei sa obtina fructul altei seminte, dar principiul fundamental al puterii creative se afla in Universal si deci ideea de a forta sa se supuna dorintelor noastre prin puterea individuala este un concept rasturnat care poate aparea fiind de succes pentru o perioada, dar in cele din urma este soldat esecului pentru ca este antagonic puterii pe care vrea sa o foloseasca.
29.Este de fapt individualul care incearca sa supuna Universalul, finitul in conflict cu Infinitul. Starea noastra permanenta de bine va fi cel mai bine pastrata printr-o cooperare constienta cu miscarea continua, spre inainte, a Marelui Intreg.
30.Pentru exercitiul din aceasta saptamana, cauta Linistea si concentreaza-te asupra faptului ca „in El traim, ne miscam si ne ducem existenta” este literal stiintific exact! Tu esti pentru ca El Este, iar daca El este Omniprezent, atunci El se afla in tine. Daca el este tot si toate, tu esti in El! Daca El este Spririt iar tu esti facut „dupa chipul si asemanarea sa”, atunci singura diferenta intre Spiritul sau si spiritul tau este doar de grad, partea trebuie sa fie de acelasi tip si calitate cu intregul. Cand ajungi sa realizezi aceasta cu claritate, vei fi gasit secretul puterii creative a gandului, vei fi gasit originea atat a binelui cat si a raului, vei fi gasit secretul minunatei puteri de concentrare, vei fi gasit cheia solutiilor fiecarei probleme fie ea fizica, financiara sau de mediu.
„Puterea de a gandi continuu, adanc si clar este un inamic declarat si mortal al greselilor, gafelor, superstitiilor, teoriilor nestiintifice, credintelor irationale, entuziasmului irational, fanatismului”. – Haddock
Charles F. Haanel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro