Poti avea scuze sau poti avea rezultate . Nu le poti avea pe amandoua

vlcsnap-2015-08-22-19h41m08s215Auzim frecvent in jurul nostru afirmatii de genul: “daca as fi fost mai tanar”, “sunt prea bolnav sa fac asta”, “familia nu ar intelege”, “sunt prea batran, stii bine”, “ultima data, nu a iesit bine”, “ei, azi nu ma simt prea grozav”, “nu as putea face lucrul acesta”, “mi-e sortit sa traiesc o viata in mizerie”, “nu este adevarat ca as putea face lucrul acesta”, “sunt mult prea ocupat ca sa fac lucrul acesta”, “de cand ma stiu am fost asa” sau …multe, multe alte expresii cu aceeasi semnificatie, care de fapt toate inseamna acelasi lucru: SCUZE. Conform Dex scuza este sinonim cu justificare, motivare, sau dezvinovatire.
Suntem experti in a gasi motive pentru a lasa lucrurile asa cum sunt, sau cu alte cuvinte: SA GASIM SCUZE, care de fapt nu fac decat SA IMPIEDICE TRANSFORMAREA NOASTRA. Odata aparuta SCUZA aceasta nu face decat sa creeze un pseudoconfort, deoarece a sta pe loc si a nu evolua e sinonim cu “ a te imbata cu apa rece” . Luule Vilma in cartea “Sa stagnezi sau sa evoluezi” abordeaza filozofic cu lux de amanunte aceasta problema.
Intreaga realitate este un proces dinamic, da semne ca lucrurile se misca, evolueaza, deci situatia cere transformare din partea participantilor. Nimeni nu va putea face niciodata transformarea in locul nostru si nici nu ne va putea invata cum sa o facem, pentru ca sursa transformarii este in interiorul nostru. Lipsa de incredere in noi nu va face decat sa intirzie si sa ingreuneze procesul transformarii si implicit al evolutie noastre.
Persoanele care realizeaza cel mai mult in orice activitate sunt cele care au cea mai scazuta tendinta de a prezenta scuze. Deci ceea ce te impidica sa accelerezi spre rezultate bune este SCUZA. Wayne Dyer in cartea “Fara scuze. Naravul din fire …are lecuire” aduce in prim plan “catalogul scuzelor”. Tot el afirma: “Nu exista scuze pe care sa merite sa la aparam, chiar daca au facut parte dintotdeauna din viata noastra”.
Am invatat ca de fapt evaluarea noastra se face prin prisma rezultatelor pe care le-am obtinut. Scuzele nu fac decat sa ne distraga de la treaba pe care o avem de facut.
Cea mai buna zi din viata noastra va fi atunci cand vom renunta la scuze, cand vom inceta sa ne mai argumentam inactivitatea sau imobilitatea, cand ne vom decide sa acceptam responsabilitatea si vom admite cand gresim.
Inceputul sfarsitului scuzelor nu este altceva decat inceputul trasformarii noastre.

Related:  Transformarea nu se face peste noapte

Dr. Dan Farcas  , autorul cartii Virtuti Adormite 

rsz_dsc_0069

 

Cartea Virtuți Adormite, se poate procura astfel:

– In Targu Mures, cartea se gaseste la Clubul pacientilor cu boala Parkinson tel 0733550109, la mine personal tel 0745928730, la Libraria UMF Tg Mures, la Centrul Medical Lotus Life si la Receptia Hotelului Grand
– Pentru cei din zona Reghin – la Centrul Medical Biomed, str. Terasei, nr 16A
– Pentru cei din afara Targu Muresului, livrarea se face prin

Fan Curier, in sistem Ramburs , la pretul de 35 ron + rsz_dsc_0071transportul, lasand datele de contact, adresa si nr de telefon, prin mail la clubulparkinsonmures@gmail.com sau pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.