Probleme cardiace

11224570_910938722311589_7996646838542699788_nDeoarece inima simbolizează iubirea, liniştea interioară şi bucuria de a trăi, problemele cardiace provin adesea din lipsa iubirii, din tristeţe, emoţii ingropate care reapar la suprafaţă chiar şi după mai mulţi ani. Iubirile secrete, imposibile, iubirea din familie risipită de conflicte, toate acestea vor „ataca” inima. Inima mea este impietrită de rănile din trecut. Am ajuns să cred că viaţa este grea, stresantă şi reprezintă o luptă in fiecare moment. Mă simt des ca un supravieţuitor, intr-o stare in care cred că doar efortul meu va fi răsplătit Trebuie să mă adaptez Ia ritmul celorlalţi şi acest lucru imi conferă un stres foarte mare. Sunt neliniştit,surescitat, angoasat, imi este greu să imi fixez limitele sau sunt prea fragil pentru a-mi păstra echilibrul emoţional. imi sufoc inconştient copilul interior şi il impiedic să işi exprime toată această minunată bucurie de a trăi. Durerea cardiacă imi arată faptul că mă agăţ şi depind de cineva sau de ceva. Nesiguranţa mă face să trăiesc o tensiune interioară puternică. Inima este asociată cu glanda timus, responsabilă de producerea celulelor T ale sistemului imunitar, aceasta slăbeşte şi rezistă tot mai puţin invaziilor, iar eu trăiesc multă furie, ură, frustrare sau respingere faţă de mine insumi. O insuficienţă cardiacă semnalează faptul că vad in anumite situaţii din viaţa mea un eşec şi cat de incompetent mă consider. In loc să imi urmez impulsurile inimii, prefer să ii ascult pe alţii, lucru care imi franează evoluţia. Inima are nevoie de iubire şi de pace. Viaţa este făcută pentru a fi privită cu atitudinea unui copil: cu deschidere, bucurie, curiozitate şi entuziasm. Chiar dacă am nevoi afective neimplinite, incerc să răman intr-un echilibru armonios, cu inima deschisă pentru a aprecia fiecare gest din existenţa mea. Dacă trebuie să fiu „operat pe cord deschis” inseamnă oare că am vorbit mereu „cu inima deschisă” despre problemele şi suferinţele mele ?

Jacques Martel
Accept să mă iubesc mai mult, să răman deschis faţă de iubirea pentru mine şi pentru ceilalţi. Mă distrez, mă destind, imi acord timp sa exist. Incetez să „mă mai iau in serios”. Mă simt liber să iubesc fără obligaţii, ştiind că oricum sunt fericit. Există mai multe expresii pentru a descrie inima şi diversele ei stări: a fi „fără inimă”, „a avea inimă”, „a-ţi asculta inima”. Dacă cineva imi spune: „nu ai inimă” verific ce inseamnă pentru mine acest mesaj. Poate este un semn că trebuie să schimb ceva.
Trăiesc un dezechilibru ? Am palpitaţii ? Sunt tulburat la nivel emoţional ? Oricare ar fi răspunsul, nu aştept să fiu bolnav pentru a inţelege şi a accepta schimbările din viaţa mea. Răman atent, imi deschid inima faţă de tot ceea ce este benefic pentru mine. Imi ascult cu atenţie inima.

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.