Prosperitatea

11215059_1733188833568102_4306184441406864_n„Merit tot ceea ce este bun şi accept acum tot ceea ce este bun”
Dacă vrei ca afirmaţia de mai sus să fie adevăratăă şi pentru tine, atunci nu vrei să crezi în nici una din următoarele afirmaţii:
1. Banii nu cresc în copac.
2. Banii sunt murdari.
3. Banii sunt ochii dracului.
4. Sunt sărac, curat şi bun.
5. Bogaţii sunt şarlatani.
6. Nu vreau să am bani şi să fiu şantajat de alţii.
7. Nu o să am niciodată un serviciu bun.
8. Nu o să fac bani niciodată.
9. Banii ies afară pe uşă mai repede decât intră înăuntru.
10. Sunt dator de când mă ştiu.
11. Săracii nu pot ieşi niciodată la suprafaţă.
12. Părinţii mei au fost săraci şi eu voi fi sărac
13. Artiştii trebuie să se chinuie ca să supravieţuiască.
14. Numai oamenii necinstiţi fac bani.
15. Toţi sunt înaintea mea.
16. Oh, nu pot să cer un preţ mare.
17. Nu merit.
18. Nu sunt destul de bun să fac bani.
19. Nu spune niciodată cât am în bancă.
20. Nu da bani cu împrumut.
21. Un bănuţ economisit este un bănuţ câştigat.
22. Economiseşte pentru zile negre.
23. criză economică poate să apară în orice zi.
24. Nu-mi plac oamenii cu bani.
25. Banii se obţin numai prin muncă grea.
Câte din aceste crezuri sunt ale tale? Eşti convins că având încredere în oricare dintre ele, îţi va aduce prosperitate?
Este o gândire veche şi limitată. Poate că aşa credea familia ta despre bani, crezurile familiei stau de obicei cu noi pentru tot restul vieţii, dacă noi nu le schimbăm în mod conştient. Indiferent de unde au venit aceste idei, poţi să renunţi la ele dacă vrei să prosperi.
Pentru mine, adevărata prosperitate începe când începi să fii mulţumit de tine însuţi. Este de asemenea libertatea să faci ceea ce vrei, la momentul când vrei. Nu este niciodată o sumă de bani, este de fapt o stare a minţii. Prosperitatea sau sărăcia este  o expresie exterioară a ideilor pe care le ai.

A merita 
Dacă nu acceptăm ideea că „merităm” să fim prosperi atunci chiar dacă abundenţa ne va cădea în braţe, vom găsi o cale să o refuzăm cumva. Lucrurile pe care ne concentrăm atenţia cresc aşa că nu te concentra pe chitanţele de la lumină, întreţinere şi rate la maşină etc. Dacă te concentrezi pe lipsuri şi datorii, vei crea mai multe lipsuri şi datorii.
În Univers există resurse infinite, inepuizabile. Începe să conştientizezi acest lucru. Acordă-ţi timp să numeri stelele într-o seară senină sau firele dintr-o mână de nisip sau frunzele de pe o creangă de copac sau picăturile de pe pervazul ferestrei sau seminţele dintr-o roşie. Fiecare sămânţă este capabilă să producă o întregă viţă cu nenumărate roşii pe ea. Fii recunoscător pentru ceea ce ai şi vei vedea că va creşte.
Îmi place să binecuvântez cu dragoste tot ce am în viaţa mea acum: lumina, căldura, telefonul, mobila, instalaţiile, apa, casa mea, banii, prietenii mei, abilitatea de a vedea şi a simţi, de a gusta, a atinge şi a merge, de a mă bucura de această planetă incredibilă.
Propria noastră credinţă în lipsuri şi limitări este singurul lucru care ne limitează. Ce crezi ca te limitează pe tine?
Vrei să ai bani doar ca să-i ajuţi pe alţii? Aceasta înseamnă că spui că tu nu meriţi nimic. Asigură-te acum că nu refuzi prosperitatea. Dacă un prieten te invită la prânz la un restaurant, acceptă cu bucurie invitaţia. Nu mai simţi că trebuie să „te revanşezi”. Dacă primeşti un cadou, acceptă-l cu toată inima. Dacă nu-l poţi folosi, dă-l în dar altcuiva. Păstrează fluenţa şi mişcarea lucrurilor prin tine. Este de ajuns să spui
„Mulţumesc”. În felul acesta anunţi Universul că eşti gata să primeşti binele.

Fa loc pentru nou 
Fă loc pentru nou. Curăţă frigiderul. Aruncă toate resturile împachetate în plastic şi folie de aluminiu.
Fă curăţenie în dulapuri şi scapă de tot ceea ce nu ai purtat în ultimele şase luni. Dacă ai lucruri pe care nu le-ai purtat de mai bine de un an, scoate-le urgent din casă. Schimbă-le, vinde-le sau dă-le de pomană sau chiar foc.
Dulapuri dezodonate înseamnă o minte dezordonată. În timp ce-ţi faci curat în dulapuri, spune-ţi: „Îmi curăţ acum încăperea minţii”. Universului îi plac gesturile simbolice. Prima oară când am auzit conceptul ca:
„Abundenţă Universului este la îndemâna tuturor” m-am gândit că este ridicol. Mi-am spus: „Uită-te la toţi oamenii săraci, uită-te la propria mea sărăcie fără speranţă”. Mă enerva la culme să aud că: „Sărăcia ta este doar o credinţă în conştiinţa ta”. Mi-a luat mulţi ani să realizez şi să accept că eu sunt singura persoană responsabilă pentru lipsa mea de prosperitate. Eu eram cea care credeam :”nu merit” şi că „banii se fac greu” şi că „nu am talent şi pricepere” şi mă menţin într-o stare mentală de „a nu avea”.

loading...

Banii sunt cel mai usor de realizat
Cum reacţionezi la această afirmaţie? O crezi? Te enervează? Te lasă indiferent? Eşti gata să dai cu această carte de pereţi? Dacă ai unele din aceste reacţii să ştii că este FOARTE BINE! Am atins ceva în adâncul tău, exact punctul de împotrivire la adevăr. Acesta este locul unde putem să lucrăm. Este timpul să te deschizi la posibilitatea de a primi banii şi tot binele.

Iubeste-ti chitantele de plata
Este foarte important să nu ne mai facem griji pentru bani şi să nu mai urâm chitanţele de plată. Multă lume consideră chitanţele de plată ca o pedeapsă care trebuie ocolită dacă este posibil. O chitanţă este dovada posibilităţii tale de a plăti. Creditorul tău presupune că ai suficienţi bani şi îţi ofera produsul său (apă, gaz, lumină etc.) Binecuvântez cu dragoste fiecare chitanţă care vine în casa mea. Binecuvântez cu dragoste fiecare cec pe care îl scriu. Dacă plăteşti cu resentimente, banilor le va fi foarte greu să găsească o cale să se întoarcă la tine. Dacă plăteşti cu dragoste şi bucurie atunci deschizi canalul prin care curge abundenţa.
Tratează-ţi banii ca pe un prieten, nu ca pe ceva ce mototoleşti şi bagi repede în buzunar.
Stabilitatea şi siguranţa ta nu sunt date de serviciul tău sau de contul în bancă sau de investiţiile tale sau de părinţi sau de soţul tău. Siguranţa ta este abilitatea ta de a te conecta la puterea cosmică ce creează toate lucrurile.
Îmi place să cred că puterea este în mine care respiră în trupul meu, este una şi aceeaşi cu puterea care generează simplu şi cu uşurinţă tot ceea ce am nevoie.
Universul este bogat şi abundent prin naştere, avem dreptul să primim tot ceea ce avem nevoie, dacă noi alegem contrariul acest lucru nu se va mai întâmpla.
Îmi binecuvântez telefonul cu dragoste de fiecare dată când îl folosesc şi afirm că îmi aduce numai prosperitate şi exprimarea dragostei. Fac la fel cu cutia mea poştală şi în fiecare zi este umplută cu bani şi scrisori de dragoste de tot felul de la clienţi şi prieteni. Mă bucur de chitanţele pe care le primesc şi mulţumesc companiilor că au încredere în mine să le plătesc. Îmi binecuvântez soneria şi uşa de la intare, ştiind că numai bine îmi intră în casă. Mă aştept ca viaţa mea să fie bună şi veselă şi aşa este.

Bucura-te de norocul altora
Nu-ţi întârzia prosperitatea prin a fi gelos că altcineva are mai mult decât tine. Nu critica felul în care alţii îşi cheltuiesc banii. Aceasta nu este treaba ta.
Fiecare persoană este sub legea propriei conştiinţe. Tu ai grjă doar de propriile tale gânduri.
Binecuvântează norocul altora şi fii conştient că este plin pentru toţi.
Eşti zgârcit la bacşişuri?De Crăciun îi treci cu vederea pe portarii de la serviciu sau de la bloc? Te zgârceşti la bănuţi şi cumperi legume mai ofilite sau pâinea de ieri? Îţi faci cumpărăturile la cel mai ieftin magazin sau când mergi la restaurant comanzi cel mai ieftin fel de mâncare?
Există o lege a „cererii şi a ofertei”. Cererea vine prima. Banii găsesc o cale să vină acolo unde este nevoie de ei. 

Vizualizarea – ocean al abundentei
Conştiinţa ta de prosperitate nu este dependentă de bani, banii sunt dependenţi de propria ta conştiinţă de prosperitate. Pe parcurs ce poţi concepe mai mulţi, vor veni mai mulţi în viaţa ta. Îmi place să vizualizez că stau pe plajă sau privesc oceanul şi ştiu că acest ocean este abundenţa care îmi este oferită.
Uită-te la mâinile tale şi vezi ce fel de container ţii. Este o linguriţă, un degetar găurit, un păhărel de plastic, un pocal, o cadă de baie sau poate ai o conductă legată la acest ocean al abundenţei? Uită-te în jur şi observă că indiferent de câţi oameni sunt şi indiferent de câte containere sunt, este din plin pentru fiecare. Şi nu poţi seca oceanul orice ai face! Containerul tău este coştiinţa ta şi poate fi schimbată în orice moment pentru un container mai mare. Fă acest exerciţiu des şi începi să simţi expansiunea şi oferta nelimitată.

Deschide-ti bratele
Stau jos cel puţin o dată pe săpămână cu mâinile întinse lateral: „Sunt deschisă şi receptivă la tot binele şi abundenţa din Univers”. Această afirmaţi îmi dă un simţământ de expansiune.
Universul poate să-mi trimită numai ceea ce este în conştiinţa mea şi pot ÎN ORICE MOMENT să creez mai mult în conştiinţa mea. Este ca o bancă cosmică. Fac depuneri mentale, prin creşterea tratamentul şi afirmaţii. Hai să ne creem obişnuinţa de a face depuneri în această bancă zilnic.
Nu este de ajuns să avem mai mulţi bani. Vrem să ne bucurăm de ei. Îţi acorzi anumite plăceri de la bani? Dacă nu, de ce nu? Ce crez vechi te opreşte? Lasă-l să se ducă.
Banii nu trebuie să fie un subiect important în viaţa ta. Uită-te în perspectivă. Banii sunt un mijloc de schimb. Atâta tot. Ce ai face şi ce ai avea, dacă nu ţi-ar trebui bani?
Jerry Gilles care a scris „Dragostea de bani”, una din cele mai bune cărţi pe care le ştiu despre bani, sugerează că creem o „pedeapsă de sărăcie” pentru noi înşine. De fiecare dată când ne gândim sau spunem ceva negativ despre situaţia noastră financiară să ne amendăm cu o anumită sumă de bani şi să-i punem în puşculiţă. La sfârşitul săptămânii putem să cheltuim aceşti bani pe distracţii.
Putem să ne reformăm concepţia noastră despre bani. Am constatat că este mai uşor să ţii un seminar pe teme sexuale decât pe teme de bani. Oamenii se supără foarte tare când crezurile lor despre bani sunt puse la îndoială. Chiar şi cei care au venit la seminar cu disperare să creeze mai mulţi bani în viaţa lor, îi apucă nebunia când încerc să le schimb crezurile lor limitate.
„Vreau să mă schimb”. „Vreau să mă eliberez de crezuri vechi şi negative”. Uneori lucrăm mult cu aceste două afirmaţii ca să putem deschide spaţiul pentru a începe crearea prosperităţii.
Vrem să îndepărtăm mentalitatea „salariului fix”. Nu limita Universul insistând că ai DOAR un anumit salariu sau venit. Salariul sau venitul acela este un CANAL, NU ESTE SURSA TA! Oferta vine de lao singură sursă, însuşi Universul. Există un număr infinit de canale. Putem să ne deschidem către ele. Putem să acceptăm în conştiinţa noastră că ofertele pot veni de oriunde şi de peste tot. Apoi când ne plimbăm pe stradă şi găsim un bănuţ, spunem: „Mulţumesc!” sursei. Poate că pare puţin, dar surse noi încep să se deschidă.
„Sunt deschis şi receptiv la noi căi de a avea venituri.”
„Îmi primesc acum binele de la sursele cunoscute şi de la surse neaşteptate”.
„Sunt o fiinţă nelimitată, care acceptă de la o sursă nelimitată pe căi nelimitate”.

Recuonaste prosperitatea
Începe să recunoşti prosperitatea peste tot şi să te bucuri de ea. Veritabilul abate Ike, binecunoscut evanghelist din New York îşi aminteşte cum, când era un biet predicator trecea pe lângă restaurante, automobile, case elegante şi spunea cu voce tare: „Acestea sunt pentru mine, acestea sunt pentru mine”. Lasă toate casele frumoase şi băncile, magazinele şi târgurile de prezentare să-ţi facă plăcere şi să te încânte.
Recunoaşte că toate acestea sunt parte din abundenţa TA şi îţi dezvolţi conştiinţa să te bucuri şi tu de ele dacă doreşti. Când vezi oameni bine îmbrăcaţi gândeşte: „Nu este minunat că au atâta abundenţă?” Este destul pentru fiecare dintre noi”.
Noi nu vrem să avem binele altuia. Noi vrem să avem propriul nostru bine. Şi cu toate acestea nu posedăm nimic. Noi doar folosim posesiile pentru un timp, ca mai apoi să treacă la altcineva. Există un ritm şi o curgere naturală a vieţii. Lucrurile care vin şi pleacă. Eu cred că atunci când ceva pleacă de la noi este numai pentru a face loc pentru ceva şi mai bun.

Accepta complimentele
Aşa de mulţi oameni vor să fie bogaţi, dar nu acceptă nici măcar un compliment. Am întâlnit un actor şi o actriţă în devenire, care tindeau să ajungă „stele” dar se făceau mici şi se umileau în faţa unui compliment.
Complimentele sunt daruri de prosperitate. Învaţă să le primeşti cu graţie. Mama m-a învăţat să zâmbesc şi să spun: „Mulţumesc” de fiecare dată când primesc un compliment sau un cadou. A fost un lucru foarte valoros pentru mine de-a lungul vieţii.
Este încă şi mai bine să primeşti complimentul şi să dăruieşti şi tu unul, astfel ca cel care te-a complimentat să se simtă ca şi cum a primit un cadou. Acesta este un fel de a păstra curgerea continuă a binelui.
Bucură-te de abundenţa de a fi în stare să te trezeşti în fiecare dimineaţă şi să experimentezi o nouă zi.
Fii bucuros că trăieşti, că eşti sănătos, că ai prieteni, că eşti creativ, că eşti un exemplu viu al bucuriei de a trăi. Trăieşte la cel mai înalt nivel de conştientizare. Găseşte plăcere în procesul tău de transformare.

În infinitatea vieţii unde sunt, totul este perfect,
Întreg şi complet.
Sunt una cu Puterea care m-a creat.
Sunt toatal deschis şi receptiv la curgerea abundentă
de prosperitate pe care o oferă Universul.
Toate necesităţile şi dorinţele mele sunt îndeplinite
înainte chiar ca eu să cer.
Sunt îndrumat de Divinitate şi să fac alegeri.
Care sunt benefice pentru mine.
Mă bucur de succesul altora, ştiind că este suficient
pentru fiecare dintre noi.
Îmi extind mereu conştientizarea abundenţei
şi acest lucru se reflectă
într-o continuă creştere a veniturilor mele.
Binele meu vine de peste tot şi de la toţi.
Totul este bine in lumea ma!
Louise L Hay

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

loading...

Related:  Să nu ştie stânga ce face dreapta
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.