Răceala

12074495_742098062561438_6287675411329934307_nRăceala, denumită şi rinită este o infecţie virală, care declanşează tuse şi curgerea nasului. Cea mai cunoscută formă este rinita acută (coriza). Răceala se manifestă şi prin dureri de spate, oboseală, nas infundat. Este foarte răspandită şi foarte contagioasă. Deoarece corpul este afectat de o bacterie sau un virus, acest lucru indică o scădere a sistemului imunitar. Această stare poate proveni din confuzia gandurilor mele, din faptul că nu mai ştiu incotro să merg. Trăiesc o stare de dezordine totală şi sensibilitatea mea este foarte afectată. Există prea multe lucruri de gestionat, in acelaşi timp. Mă intreb de unde să incep. Mă simt zdrobit de obligaţiile familiale sau profesionale. Imi este frig şi atunci „răcesc” şi răceala se declanşează. Răceala imi oferă un timp pentru.odihnă, in care mă pot „proteja” de ceilalţi şi pot păstra distanţa faţă de ei, pentru a intra in contact cu’mine insumi.
Deoarece există o eliberare de secreţii, este posibil să trăiesc o situaţie emoţională care mă afectează profund şi faţă de care trăiesc multe emoţii, care nu vor decat să fie eliberate. Există vreun lucru pentru care aş vrea să plang, fără să recunosc insă ? Deoarece am nasul infundat, oare există vreo situaţie sau o persoană „care miroase urat” şi pe care nu vreau să o simt aproape ? Pentru că o răceală poate afecta atat pieptul, cat şi capul, poate exista un dezechilibru dacă imi concentrez toată atenţia pe un plan, ignorandu-l pe celălalt. Fiind de multe ori in legătură cu frigul, este bine să mă intreb care este situaţia sau care sunt cuvintele ce mi-au fost spuse şi care au „răcit” relaţia respectivă, sau care mi-au „ingheţat” corpul in aşa fel incat m-am simţit rănit, dezamăgit şi vinovat. Am relaţii reci cu cineva ? Există cineva care mă vorbeşte pe la spate ? Sau eu sunt cel care mă „răcesc” faţă de propria mea durere şi supărare ? Pentru că mă simt victimă, accept ca ceilalţi să imi dea.”viruşi”.
Accept faptul că am nevoie de căldură umană. Trebuie să incep prin a avea grijă de mine, pentru ca şi ceilalţi să facă la fel. Imi dau jos toate măştile, deoarece sunt „imunizat” faţă de orice atac din exterior. Am nevoie de timp de odihnă, pentru a clarifica lucrurile inviata mea. Am nevoie să imi refac forţele. Adopt noi atitudini şi noi comportamente. Fac curăţenie in viaţa mea şi incetez să mă mai las influenţat de credinţele populare („iarna aceasta s-a răspandit răceala peste tot” sau „răcesc tot timpul, in decembrie”). Invăţ să imi cunosc limitele şi să nu le depăşesc. Astfel, armonia se poate instala şi devin stăpanul vieţii mele. Dacă am nevoie ca ceilalţi să se ocupe de mine, să fiu consolat, indrăznesc să cer acest lucru!
Jacques Martel

loading...

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.