Sinuzita

12140656_553839184770809_5744801330243629737_nCand am sinuzită, am un blocaj la nas şi sinusurile sunt afectate. Această infecţie a sinusurilor are legătură cu neputinţa mea faţă de o persoană sau o situaţie: nu o pot suporta sau nu ii mai suport „mirosul” puternic.
Simt că mă sufoc, mă „ustură”… Sau este posibil să presimt un pericol sau o ameninţare, care starnesc o frică in interiorul meu. Pericolul poate fi real sau imaginar: rezultatul va fi acelaşi. „Miroase urat treaba asta”. Adevărul este ascuns sau deformat şi din acaestă cauză mă simt inconfortabil. Este posibil să mă aflu intr-o situaţie din care am impresia că nu există nicio ieşire şi că mă aflu intr-un impas?
Imi doresc un copil, dar am impresia că acest lucru este imposibil sau am deja un copil, dar aş vrea să mă simt mai apropiat de el, mai unit cu el ? Pot avea impresia că „ceva nu miroase bine”, că există ceva ascuns sau că cineva face ceva pe la spatele meu. Mă opun, deoarece refuz să las aerul să intre pe nas. Creativitatea mea va fi foarte scăzută şi am tendinţa să lucrez intr-un mod mai raţional. Simt multă iritare, deoarece mă simt limitat, fără spaţiu de manevră. Mă simt forţat, comprimat „strivit ca o lămaie”, atat in ceea ce priveşte spaţiul vital (sinusul maxilar) cat şi timpul (sinusul frontal). Mă aflu intr-o situaţie in care există o ierarhie: pentru că mă simt supus şi primesc mai puţine informaţii decat dacă aş fi avut putere de decizie, am impresia că trebuie să suport fără să cunosc toate elementele fiecărei situaţii. Deoarece nu pot să inţeleg totul, pot intui anumite lucruri, dar nu am nicio confirmare că ceea ce simt este adevărat şi acest lucru mă deranjează mult. In loc să imi ascult vocea interioară, las vechile mele scheme mentale să imi dicteze comportamentul. Imi reprim emoţiile, angoasa şi frica mea că nu sunt iubit. Mă simt strans de gat. Neputinţa mea mă fac să mă ascund in iluzie şi in revoltă. Am impresia că mi-am ratat viaţa… Sinuzita „explodează” cand nici eu nu mai pot şi sunt pe cale să explodez emoţional. Nu mai pot trăi in siguranţa vieţii organizate şi rigide, pe care mi-am creat-o. Nu mai pot trăi in funcţie de ceilalţi, pe care ii folosesc ca pe nişte balize de salvare. Am nevoie de repere noi şi să imi afirm autoritatea. Mesajul pe care trebuie să il inţeleg este acela de a simţi iubirea din jurul meu şi de a o inspira cat mai adanc in mine.
Accept să vorbesc despre mine. Nu mai am nevoie să fac tot timpul compromisuri. Am incredere in vocea mea interioară, pentru a afla ceea ce este bun pentru mine. Las tandreţea să intre in viaţa mea. Am incredere in mine şi pot, in sfarşit, să văd lumina !
Jacques Martel

loading...

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!-Deepak Chopra

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.