Uniti-va cu Puterea lui Dumnezeu

12191840_754145704690007_3198582885309903587_n1. Dupa acestea era o sarbatoare a iudeilor si Iisus S-a suit la Ierusalim.
2. Iar in Ierusalim, linga Poarta Oilor, era o scaldatoare, care se numea pe evreieste Vitezda, avind cinci pridvoare.
3. In acestea zaceau multime de bolnavi, orbi, schiopi, uscati, asteptind miscarea apei.
4. Caci un inger al Domnului se cobora la vreme in scaldatoare si tulbura apa si cine intra intii, dupa tulburarea apei, se facea sanatos, de orice boala era tinut.
5. Si era acolo un om, care era bolnav de treizeci si opt de ani.
6. Iisus, vazindu-l pe acesta zacind si stiind ca este asa inca de multa vreme, i-a zis: Voiesti sa te faci sanatos?
7. Bolnavul I-a raspuns: Doamne, nu am om, care sa ma arunce in scaldatoare, cind se tulbura apa; ca, pina cind vin eu, altul se coboara inaintea mea.
8. Iisus i-a zis: Scoala-te, ia-ti patul tau si umbla. (Ioan 5, 1-15)

Mulţimea de oameni era la scăldătoare. Scăldătoarea este conştiinţa, iar noi, cu toţii, trăim cu gandurile noastre, cu sentimentele, credinţele, opiniile şi imaginaţia noastră. Unele dintre aceste stări sunt oarbe, şchioape, garbovite şi slăbite. Mai mult, omul este plin de vise, de speranţo şi aspiraţii care nu au văzut niciodată lumina zilei. Mii do oameni sunt frustraţi, nefericiţi şi bolnavi, deoarece n-au reuşit să-şi implinească visele, idealurile, planurile. Aceste speranţe şi vise moarte simbolizează pe cei bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, care aşteaptă mişcarea apei.

Voi asteptati sa se petreaca ceva ? Nu mai stati si asteptati ca Dumnezeu sa faca ceva .Trebuie sa incepeti voi , caci numai atunci cand incepeti , Puterea divina incepe sa actioneze in favoarea voastra . Dumnezeu v-a dat tot ce aveti nevoie . Vi s-a daruit chiar pe Sine . De aceea , toate puterile Sale , toate calitatile si atributele divine se afla in voi , asteptandu-va sa le descoperiti si sa le foositi pentru propria evolutie .

Extindeţi-vă, desfăşuraţi-vă şi multiplicaţi binele din voi de mii de ori. Iniţiativa este a voastră. Prezenţa lui Dumnezeu vă guvernează acum toate organele, regularizand bătăile inimii şi circulaţia sanguină. Pămantul, stelele, soarele şi luna, intreaga lume este aici pentru ca voi să vă bucuraţi de ele, dar dacă vreţi să transcendeţi concepţia actuală despre voi inşivă, trebuie să faceţi paşii necesari.
Incepeţi chiar de acum să gandiţi constructiv şi să vindecaţi stări le oarbe, surde şi slăbite din voi . in acest act de vindecare, rugăciunea este denumită ospăţ . Atunci cand meditaţi la binele vostru, se cheamă că vă ospătaţi, adică vă uniţi in mod conştient cu acest bine. Apoi, il faceţi parte integrantă din voi, tot aşa cum o bucată de paine se incorporează in voi şi devine păr sau carne in trupul vostru.
Scăldătoarea are cinci pridvoare, care semnifică cele cinci simţuri. De obicei, simţurile noastre neagă realitatea pentru care ne rugăm. Mai mult, ele ne impregneaza tot felul de zvonuri, de credinţe false şi de limitări.

Acum, puteţi pune in aplicare invăţătura acestei parabole.
Voi sunteţi Iisus atunci cand recunoaşteţi că Puterea Spirituală este omnipotentă şi veţi intra in Ierusalim (oraşul păcii atunci cand vă veţi linişti mintea si vă veţi focaliza asupra Spiritului cel Viu şi Atotputernic din voi. Vă intoarceţi acum către Centrul vostru divin, unde veţi deveni una cu Dumnezeu. Veţi intra intr-o stare de pace adancă, Pacea lui Dumnezeu. Aţi transformat starea de ingrijorare şi teamă intr-o stare de incredere şi pace lăuntrică. Iată de ce Biblia vorbeşte despre o Poartă a Oilor, un loc asemănător unei pieţe. Noi trăim cu toţii intr-o piaţă, in fiecare moment din viaţa noastră. Vă transformaţi continuu şi săriţi imediat de la o idee la alta. Trebuie să renunţaţi la teamă, şi să ingepeţi să aveţi incredere in Dumnezeu şi in legile Sale.

Renunţaţi la rea-voinţă şi căutaţi să manifestaţi o bunăvoinţă radiantă. Renunţaţi la stările oarbe legate de credinţa voastră şi căutaţi să vă convingeţi de ideea că există intotdeauna o soluţie pentru orice problemă. Meditaţi asupra acestui adevăr, şi anume, că Dumnezeu are un răspuns pentru toate şi că voi ştiţi de fapt răspunsul.

Un inger tulbura apa in scăldatoare. Ingerul este ţelul vostru, dorinţa voastră. Un bărbat de la cursurile noastre despre „Miracolele vindecării”, cursuri care au stat la baza acestei cărţi, mi-a povestit că i se făcuse rău şi era foarte amărat. El avea o mare dorinţă de transformare divină, dar nu ştia cum să facă acest lucru, astfel că era foarte tulburat. Dar a invăţat apoi cum să rezolve acest conflict. Cine intra intai, după tulburarea apei, se făcea sănătos. A inţeles că njrneni nu putea să intre inajntea lui. El fusese dintotdeauna in această Omniprezenţă Divină şi percepea adevărul că de fapt nu poate nimeni să-l deposedeze sau să-l fraudeze de nimic. Atunci cand a inţeles că noi toţi suntem uniţi cu Dumnezeu şi că nimic nu se poate pierde, el a realizat de fapt această unitate cu Infinitul. S-a rugat şi, prin acţiunea lui Dumnezeu, relaţia lui cu celălalt bărbat implicat s-a transformat in ordine, armonie, bunătate şi iubire.
El a inceput să vadă totul cu ochii lui Dumnezeu, iar noi ştim că Dumnezeu vede totul ca fiind perfecţiune absolută.

Cu alte cuvinte, acest om a incetat să se mai focalizeze pe haosul şi confuzia exterioară şi s-a retras in sine, invocand armonia şi transformarea divină. Imaginea exterioară confuză s-a transformat intr-o imagine de ordine divină şi de pace intre cei doi. Aceasta a fost o soluţie remarcabilă. Aveţi incredere in inţelepciunea lui Dumnezeu, care cunoaşte toate căile.

„Există o divinitate care ne modelează viaţa, să ne folosim de ea aşa după cum voim.”
In cadrul unuia dintre cursurile noastre despre cartea iui Iov, pe care tocmai le-am terminat, am spus audienţei că dacă vreodată au probleme şi nu pot vedea nicio ieşire, să se liniştească seara, inainte de culcare şi să mediteze asupra Prezenţei lui Dumnezeu din ei, din situaţia respectivă şi din toate celelalte persoane implicate. După cateva minute de contemplare tăcută, să supună problema respectivă Sinelui interior, fiind convinşi că ordinea se va restabili. Această procedură aprinde un foc in inimă, care va emana lumină şi căldură. In timp ce acest foc al iubirii arde in inimă, este bine ca ei să pătrundă in somn. Multe răspunsuri remarcabile au apărut in dimineaţa următoare.

Nimeni nu poate să intre inaintea voastră. Nimeni nu vă poate impiedica să vă realizaţi scopurile sau obiectivele. Singura putere pe care o conştientizaţi este puterea propriilor voastre ganduri. Atunci cand gandiţi, acest proces este chiar acţiunea lui Dumnezeu.
Gandurile voastre sunt cele care determină Puterea lui Dumnezeu să acţioneze pentru voi. Nu există nimic care să se poată opune, să provoace sau să pună beţe-n roate atunci cand acţionează Puterea Divină. Nu pot exista două puteri infinite. Dacă ar exista, atunci una ar neutraliza acţiunea celeilalte şi nu ar mai fi nicio ordine. Nu pot exista două infinituri; aşa ceva este de neconceput, iar matematic, este imposibil.

Troward ne spune că Infinitul acţionează ca o unitate, ca un intreg, ca o armonie. Mintea voastră trebuie să acţioneze ca o unitate, trebuie să aveţi sentimentul că sunteţi una cu idealul vostru. Dacă mintea voastră este divizată prin faptul că acceptaţi ideea că mai există şi o altă putere, nu veţi ajunge nicăieri şi veţi intra intr-un mare impas. Mintea este divizată, din cauză că cele două idei se contracarează una pe cealaltă. Voi trebuie să fiţi arbitrul şi să ajungeţi la o decizie, concluzionand că există o singură
Putere. Ştiind aceasta, vă veţi elibera de teamă. Dorinţa fără teamă inseamnă realizare.

Spuneţi-i minţii voastre că sugestiile altora, prejudecăţile şi fricile omenirii nu au nicio putere asupra voastră. Condiţiile şi sugestiile exterioare din partea altora nu pot constitui cauze. Gandul vostru este cel care controlează. Dacă spuneţi că cineva v-a rănit sau v-a infuriat, inseamnă că voi aţi permis acelor ganduri negative să se manifeste. A fost greşeala voastră si nu a celeilalte persoane.
Cealaltă persoană nu este deloc responsabilă pentru modul in care gandiţi voi despre ea sau pentru modul in care gandiţi voi in general. Atunci cane vă gandiţi la Dumnezeu, sunteţi una cu Puterea Sa divină. Sursa este Iubirea şi aceasta nu cunoaşte frica.
Pană cand vin eu, altul se coboară inaintea mea. Aţi spus vreodată aşa ceva? Poate că nu, dar aţi auzit pe alţii zicand „Dacă n-ar fi fost Mary sau Johnny, aş fi fost promovat”. Dacă spuneţi ceva de genul acesta, credinţa voastră este ştirbită şi nu mai sunteţi dăruiţi Puterii Unice. Eu sunt Dumnezeu şi nu există alt Dumnezeu in afară de Mine.

Sunt sigur că ştiţi foarte bine că nimeni nu poate să spună EU SUNT in locul vostru. Această declaraţie este făcută la persoana intai, timpul prezent. Ea inseamnă că voi acceptaţi Prezenţa lui Dumnezeu ca fiind Cauza sau Creatorul. Observaţi că de cate ori vă adresaţi surorii sau fiului, voi spuneţi „Tu eşti”. Cand vorbiţi la persoana a treia, spuneţi „Ei sunt” sau „Ea este” etc.
Una dintre studentele mele de la cursurile de religie despre Evanghelia lui Ioan (vedeţi lucrarea mea Pacea din voi) şi-a spus:
„Am puterea de a spune EU SUNT: Nimeni nu poate să spună aceasta in locul meu. Eu cred acum că EU SUNT ceea ce doresc să fiu. Trăiesc, acţionez şi-mi impregnez fiinţa cu această stare mentală şi nicio persoană, loc sau lucru nu poate trece inaintea mea şi nu mă poate impiedica să devin ceea ce doresc; căci, mi se va da mie. după credinţa mea.” Ea a făcut o demonstraţie remarcabilă, folosind rugăciunea de mai sus.
Omul neputincios este acela care nu ştie unde stă puterea şi crede că ea este in afara lui. In simbolismul numeric al Bibliei, cei treizeci şi opt de ani inseamnă momentul de recunoaştere a Prezenţei lui Dumnezeu şi varsta spirituală. Numărul treizeci se referă la trinitate sau la munca creatoare a propriei minţi, opt inseamnă octava sau capacitatea omului de a se ridica mai sus, prin cunoaşterea legilor mentale şi spirituale. Trinitatea semnifică gandul, sentimentul şi cea de-a treia componentă: credinţa in bine sau in Dumnezeu, care se naşte din fuziunea celor două. Atunci cand ideile voastre sunt susţinute de un sentiment sau o emoţie, atunci cele două devin una şi voi veţi deveni impăcaţi, iar Dumnezeu este, după cum ştim, Pacea. Voi puneţi in mod constant această trinitate in acţiune. Uspenski obişnuia să numească acest al treilea element care este obţinut, elementul neutru. Noi il numim Dumnezeu.
Puteţi reinvia in voi ideea de sănătate perfectă, invocand cu credinţă şi simţire profundă Principiul Vindecător, cerandu-i să vă transforme intreaga fiinţă intr-un model divin perfect, plin de armonie, sănătate şi pace.

Am citit un articol remarcabil, care a apărut acum caţiva ani in revista Nautilus. Articolul este scris de către Frederick Elias Andrews din Indianapolis. El relata in articol că, pe cand era copil, fusese declarat incurabil. A inceput atunci să se roage fervent şi, dintr-un schilod cu mainile şi genunchii deformaţi, a ajuns un bărbat sănătos, puternic şi clădit armonios. Acest tanăr a decis ceea ce dorea, adică o sănătate perfectă, şi a procedat in consecinţă. El şi-a creat propriile afirmaţii, absorbind mental calităţile pe care şi le dorea. A tot repetat rugăciunea sa, iar şi iar: „Sunt intreg, perfect, puternic, iubitor, armonios şi fericit.” A perseverat indelung şi relata ca această rugăciune era ultima pe buzele sale inainte de a adormi şi primul lucru pe care-l spunea dimineaţa la trezire. El se ruga şi pentru alţii , trimiţandu-le ganduri bune şi sănătate. Această atitudine a minţii şi această modalitate de rugăciune au făcut ca gandurile sale să se intoarcă la el multiplicate. Ca şi lui Iov cel din vechime, care se ruga pentru prietenii lui, Dumnezeu i-a dat de două ori mai mult decat avusese inainte. Credinţa şi perseverenţa lui au fost răsplătite din belşug. ii mai veneau in minte şi ganduri negative, dar el nu le intreţinea. Cand apăreau ganduri de gelozie, teamă sau ingrijorare, incepea să facă afirmaţiile sale obişnuite. Modalitatea de a scăpa de gandurile de teamă este să aprindem lampa iubirii, care arde veşnic in inima noastră.

Omul din Biblie avusese acea infirmitate treizeci şi opt de ani. Am discutat deja despre trinitate. Numărul opt este adăugat atunci cand vindecarea are loc. Opt este compus din două cercuri, care reprezintă interacţiunea sincronă sau armonioasă dintre mintea conştientă şi cea subconştientă sau dintre idee şi sentiment. Atunci cand dorinţa şi emoţia se pun de acord, nu mai există nicio contradicţie şi apare vindecarea.

Comanda dată de lisus: Ridică-te, ia-ţi patul tău şi umblă , reprezintă vocea autorităţii, bazată pe convingere interioară, care vă spune că sunteţi vindecaţi. Noi chiar putem să auzim sunetul interior al credinţei noastre. Este ca o veritabilă comandă lăuntrică. V-aţi luat patul şi aţi mers, ca un om liber. Toate acestea se petrec in ziua de sabat (de sambătă).
Sabatul este acea certitudine interioară care apare in urma rugăciunii adevărate. Este o stare a minţii in care sunteţi nemişcaţi, netulburaţi, calmi, deoarece sunteţi tot aşa de siguri că idealul vostru se va implini, precum sunteţi siguri că soarele va răsări din nou maine dimineaţă. Atunci cand aţi ajuns la acceptarea mentală completă, vă odihniţi in ziua de sabat şi aveţi convingerea interioară că „S-a implinit”. Şi era intr-o zi de sabat cand s-a vindecat.
Joseph Murphy

Related:  Despre trezire

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro