Cum poate fi dinamizată puterea subconştientă

puterea subconştientăUn prieten psiholog mi-a povestit cum s-a vindecat de tubercoluză. În fiecare seară se relaxa profund şi înainte de a adormi, repeta cuvintele următoare: “Fiecare celulă, fiecare nerv, fiecare ţesut al plămînilor mei se află în stare de deplină sănătate şi armonie”.

Nu sunt exact acestea cuvintele pe care le-a folosit prietenul meu, dar ele reprezintă esenţa imaginii mentalizate de el. După o lună, s-a vindecat complet, fapt dovedit şi de radiografii. Doream să-l cunosc şi să-i înţeleg metoda şi, de aceea, l-am întrebat de ce îşi repeta acele cuvinte chiar înainte de a adormi. Iată ce mi-a răspuns: “În timpul somnului, subconştientul este foarte puternic dinamizat. De aceea, înainte de a adormi, eu îi dau de lucru, îi ofer un scop pentru care să lucreze.” Un răspuns înţelept. În acest fel, prietenul meu, mentalizînd mereu armonia şi sănătatea deplină, a evitat cu perseverenţă să dea vreo şansă suferinţei. Vă sfătuiesc insistent să încetaţi a mai vorbi despre bolile voastre sau să le numiţi în vre-un fel. Ele îşi trag forţa tocmai din atenţia exagerată pe care le-o acordaţi şi din neîncredere. Urmînd exemplul acelui psiholog, căutaţi să deveniţi propriul vostru chirurg mental. Suferinţele şi necazurile pot fi îndepărtate la fel cum sunt tăiate dintr-un pom crengile moarte.Dacă în mod constant povestiţi despre simptomele şi durerile dumneavoastră, nu lăsaţi să se manifeste forţa curativă ce sălăşluieşte în subconştient. În plus, una dintre legile mentalului afirmă că imaginile au tendinţa să capete formă. “De ce te temi, de aceea nu scapi”, spune o veche zicală populară înţeleaptă. rezultă cît de important este să vă orientaţi mintea către adevărurile fundamentale ale vieţii şi către lumina dragostei Divine.

Idei ce vă pot ajuta in vindecare
1. Deveniţi conştienţi de sursa oricărei vindecări. Urmăriţi să realizaţi faptul că dacă orientaţi intr-o direcţie bună forţa subconştientului, puteţi să eliminaţi orice boală a corpului sau a minţii.
2. Elaboraţi un plan bine definit şi formulele potrivite pentru a face ca dorinţele dumneavoastră să pătrundă in subconştient.
3. Imaginaţi-vă cu claritate ceea ce doriţi şi deveniţi conştient că acel lucru reprezintă deja o realitate intr-un plan subtil. Perseveraţi, veţi obţine in mod sigur rezultate.
4. Urmăriţi să inţelegeţi ce inseamnă credinţa. Ea reprezintă un gind intreţinut cu perseverenţă, prin care dumneavoastră deveniţi creatorul unei anumite realităţi.
5. Să vă complaceţi in boală sau să credeţi că ceva v-ar putea face rău, acesta este cel mai rău lucru pe care-l puteţi gindi. Credeţi cu tărie in sănătatea perfectă, in prosperitate, in pace şi in ocrotirea Divină.
6. Gindurile nobile şi puternice, pe care le intreţineţi in mod perseverent in minte, se vor transforma in realitate, pe măsura naturii lor benefice.
7. Folosiţi beneficiile terapiei prin rugăciune, in viaţa de zi cu zi. Alegeţi un proiect, o idee, o imagine mentală. Focalizaţi-vă mental şi emoţional asupra acelei idei şi rămineţi fidel pină ce rugăciunea vi se va indeplini.
8. Amintiţi-vă mereu că, dacă doriţi cu adevărat să aveţi puterea de a vindeca, o puteţi obţine prin credinţă, adică prin cunoaşterea modului in care conlucrează conştientul şi subconştientul.
9. Credinţa oarbă se manifestă atunci cind se obţin vindecări ale unor bolnavi, fără a fi cunoscute exact forţele care intervin.
10. Rugaţi-vă pentru cei pe care ii iubiţi şi care sunt bolnavi. Relaxaţi-vă mintea şi emiteţi ginduri de sănătate, vitalitate şi perfecţiune, ginduri care se vor transmite in mentalul subiectiv (subconştientul) macrocosmic şi, ajungind la bolnav, il vor ajuta să se vindece.
Joseph Murphy

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Related:  Ce gândeşti seara ca să ai o zi... bună?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.