Dependenta de droguri

156513_311606525578148_989788810_nUn adevărat flagel al umanităţii, drogurile constituie una dintre cele mai dăunătoare forme de evadare a fiinţei umane, pentru a supravieţui. Extrase din plante sau substanţe fabricate sintetic, drogurile aşa numite „slabe” (marihuana, haşiş etc) sau „puternice” (PCP, cocaina, heroina etc) sunt adeseori folosite din următoarele motive: disperare, ruşine, panică extremă, frica de necunoscut şi de responsabilităţi. Drogul devine un refugiu, mă protejez faţă de mine insumi. Deoarece refuz să trăiesc şi să fiu responsabil, slăbiciunile mele interioare riscă să mă indrume spre droguri. imi este teamă să fac faţă realităţii şi să fac eforturi. Voinţa mea este adormită şi am tot mai puţin tendinţa de a lua decizii. Mă las purtat de val… Multe droguri duc la forme de dependenţă puternice, care nu fac decat să reflecte „propriile mele dependenţe” interioare (delicventă, părinţi) absenţă, introvertire, nevroză, compulsie emoţională sau sexuală, pe care incerc să le refulez ameţindu-mi mentalul. Impresia de a fi separat, chiar „smuls” de o fiinţă dragă (părinte, frate, soră, animal etc.) sau dintr-un loc sau o situaţie care mă făceau fericit, mă poate determina să trăiesc un gol interior pe care vreau să il umplu prin droguri. Pot suferi in relaţie cu un părinte, cel mai adesea, mama, care este lipsită de emoţii, rece. Acele droguri, care sunt stimulente mă ajută să „plutesc”, să ating anumite varfuri şi să trăiesc experienţe care imi dau iluzia de fericire şi prin care evadez. Nu mă pot lipsi de ele şi dependenţa mea se agravează in timp. Primul pas pe care trebuie să il fac este să conştientizez, sincer, fără mască: de ce am recurs la aceste droguri ? Conştientizez faptul că intotdeauna există un motiv.
Indiferent care ar fi acest motiv, accept să descopăr adevărata cauză. Mă accept aşa cum sunt şi invăţ să imi exprim nevoile. Renunţarea Ia consumul de droguri cere mult curaj: căutarea liniştii interioare este motivaţia mea. Faptul de a reuşi să fiu fericit in orice situaţie mă ajută să imi găsesc pacea interioară şi să mă simt in largul meu in acest univers imens.
Semnificaţia catorva dintre droguri: Haşiş – Marihuana: caut o lume fără probleme, evadez.
Amfetamina – Cocaina: stimulează productivitatea şi, prin urmare, caut succesul, iubirea, recunoaşterea
LSD – Mescalina, ciupercile halucinogene, heroina: caut senzaţii puternice şi extinderea stării de conştientă. In cazul heroinei, mă intreb pană in ce punct am idealizat-o pe mama mea sau o femeie importantă din viaţa mea, pe care o consider o eroină, mai cred in continuare acest lucru sau acea persoană m-a dezamăgit, m-a trădat ?
Opiumul: aduce o stare de plăcere, de toropeală, de lene şi o falsă impresie de pace interioară.
Jacques Martel

Multumeste pamantului pentru toate cele ce-ti ofera, multumeste cerului pentru ploaia care iti hraneste pamantul, multumeste soarelui pentru caldura si lumina casei tale si a pamantului tau, multumeste lunii pentru linistea somnului tau, multumeste stelelor ca vegheaza asupra somnului tau, multumeste muntelui pentru povetele si fierul ce-l iei din el,multumeste padurii pentru tot ce iei de acolo, multumeste izvorului pentru apa ce-o bei,multumeste copacului pentru lucrarile ce-ti arata, multumeste omului bun ce-ti aduce bucurie si zambet pe chip.-Legile lui Zamolxe

Related:  Cum procedeaza oamenii care au nevoie de energie?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.