Dificultatile . Prevenirea perioadelor dificile

10562926_513260005515603_2793210094385143015_nConştiinţa noastră se luminează şi se întunecă, se umple şi se goleşte, pentru ca noi suntem supuşi aceloraşi alternanțe ca şi natura.
De aceea trebuie să fim conştienţi de perioada când trebuie să se producă fiecare fenomen. Presupuneţi că o perioada dificilă se apropie: dacă nu cunoaşteţi acest lucru, vă luaţi în mod imprudent angajamente pentru o acţiune sau alta, dar când soseşte momentul, nu aveţi nici inspiraţie, nici bucurie şi va simţiţi descumpănit. Aţi fi putut evita aceasta dacă ați fi ştiut dinainte că vor veni zile întunecate când vă veţi simţi slăbit, deprimat. Toate greşelile se fac în momentul în care conştiinţa este întunecată. Învăţaţi să simţiţi apropierea unor astfel de momente şi atunci când sosesc, să nu întreprindeţi nimic important.

Nu incercati sa scapati de greutati

Cel care încearcă să scape de efort şi de greutăţi va întâlni obligatoriu dificultăţi şi mai mari. În loc să încerce să fugă de probleme, trebuie să încerce să le rezolve, dacă nu, a doua situaţie va fi mai rea decât prima. O schimbare nu poate fi benefică decât dacă ați ştiut mai întâi să rezolvaţi problema în fața căruia ați fost pus. Dacă vreţi să vă abandonaţi datoria pentru a găsi o situaţie mai agreabilă, înseamnă ca nu cunoaşteţi legile severe care comanda destinul. Lumea invizibila vă va spune: „Nu trebuie deci să fugim de dificultăţi, ci să căutam să le înţelegem bine sensul şi să facem ce este necesar. Când vom simţi că am împlinit totul, vom putea merge indiferent unde, chiar în Infern, în toată liniştea, pentru ca îngerii pregătesc drumul pentru care au împlinit totul.

Acceptati incercarile si multumiti Cerului 

Vă aflaţi la o scoală spirituală, trăiţi în lumină, dar asta nu înseamnă ca, din când în când, nu vi se pot întâmpla unele accidente sau câteva nenorociri. Nu suntem feriți de aceste neajunsuri pentru că ne aflăm într-o scoală inițiatică. Pentru a nu vi se întâmpla nimic rău, trebuie lichidate toate datoriile trecutului. Dacă le mai prelungiți, indiferent dacă urmaţi sau nu un Învăţământ, că sunteți sau nu în Lumină, nu este nimic de făcut; trebuie să le plătiţi. Sunteţi într-un Învăţământ Divin, se înţelege; trăiţi în această lumină, nu mai faceţi de acum înainte decât bine, se înţelege, dar trebuie să ştiţi că acest bine va da rezultate în viitor şi nu imediat. Deci, când treceţi prin încercări, trebuie să le acceptaţi şi să spuneţi: „Doamne Dumnezeule, aceasta nu poate distruge munca pe care am făcut-o în lumină. Cu atât mai bine ca am aceste probleme, înseamnă ca mă eliberez şi e foarte bine. Acum ştiu de ce trebuie să trec prin toate astea, nu mă voi mai revolta, nu voi mai cere să fiu cruţat”.

Related:  Rabdarea

Dintr-un rau intotdeauna poate iesi un bine 

Orice vi s-ar întâmpla, trebuie întotdeauna să încercaţi să vedeţi latura bună a lucrurilor. Deci, în fața dificultăţilor, bolilor, accidentelor, gândiţi că din acest rău ar putea ieşi un bine şi astfel totul se va aranja. Spuneţi-vă: „De ce să nu îndur câteva neplăceri ca să pot avea alte bucurii?” Gratie necazurilor lor, mulţi oameni au realizări deosebite. Dacă n-ar fi avut anumite dificultăţi n-ar fi reuşit să înfăptuiască ceva măreţ, nobil, celest.
Studiaţi tot ce vi se întâmplă şi întrebaţi-vă ce aşteaptă lumea invizibilă de la voi dându-vă dificultăţi sau insuccese.
Dacă vă obişnuiţi să aruncaţi o altă privire obstacolelor şi evenimentelor în aparență neplăcute, veţi vedea că rămâne întotdeauna ceva de descoperit. Fericirea se află deseori acolo unde nu ați aşteptat-o….. Voi doriți să semene cu ideea pe care v-o faceţi voi despre ea, ei, nu, aceasta nu se va întâmpla niciodată. Dar nu vă descurajaţi, nu sunteţi singuri, există multe fiinţe invizibile care se gândesc la voi şi care nu contenesc în a vă instrui şi sfătui.

O.M.Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.