Esti lumina

vivre.ro

12196014_911144068966653_6709356428767486481_nFiecare fiinţă umană este alcătuită din lumină. în prezent, corpul de lumină al oamenilor nu este vizibil pentru cei mai mulţi dintre noi, dar asta nu îl face mai puţin real. Dorinţa fundamentală a fiecărei fiinţe este să atingă un grad mai înalt de perfecţiune, să devină din ce în ce mai mult „lumină”. Aceasta este ceea ce ne-a învăţat Iisus şi ne-a dovedit că este posibil. A demonstrat-o în faţa a trei dintre discipolii săi, prin Schimbarea la Faţă: s-a transformat în Lumină. La fel s-a întâmplat în momentul ridicării sale la cer. Sute de persoane au văzut cum trupul său devine Lumină înainte de a dispărea din ochii lor, trecând în cea de-a patra dimensiune. în prezent, noi trăim în a treia dimensiune – într-o lume cu trei dimensiuni. O dată cu sosirea erei Vărsătorului, care începe acum şi care va dura aproximativ 2000 de ani, întreaga planetă se pregăteşte să treacă în cea de-a patra dimensiune. Procesul a început deja şi acesta este motivul pentru care constatăm o mai mare deschidere către cursuri, conferinţe şi învăţăminte spirituale. Suntem dornici să cunoaştem mai mult. In adâncul nostru ştim că, deşi avem toate bunurile materiale, ceva ne lipseşte. Acest sentiment profund şi universal este sursa extraordinarei evoluţii ce are loc acum pe Pământ. După cum ştii, tot ceea ce trăieşte trebuie să crească, iar creşterea implică schimbare. Planeta noastră a ajuns în pragul acestei mari schimbări, prevăzută deja de mii de ani şi anunţată de toate marile profeţii din Biblie şi din alte cărţi. Această schimbare va marca sfârşitul unei lumi şi începutul alteia. Toţi suntem chemaţi să iradiem această lumină din care suntem creaţi. Corpul de lumină pe care-l avem în prezent va fi un corp vizibil şi tangibil. îl vom putea stăpâni la perfecţie, ceea ce ne va permite să comunicăm uşor cu expresii ale Vieţii de pe alte planuri ale Universului. Ne vom putea modifica după dorinţă undele vibratorii şi, sincronizându-ne cu undele diverselor elemente, vom putea, de exemplu, să mergem prin foc sau pe apă, aşa cum a făcut Iisus. Acel corp nu va cunoaşte noţiunea de boală. Această transformare va avea loc pe parcursul următoarelor câteva secole. Insă mii de oameni sunt deja în contact cu o parte a corpului lor de lumină. Cum ne putem dezvolta lumina interioară? Pur şi simplu înconjurându-ne de frumuseţe, de lumină şi de dragoste, ceea ce ne ajută să devenim conştienţi de lumina noastră interioară. De fapt, lumina şi dragostea sunt unul şi acelaşi lucru. Exprimarea dragostei este mijlocul pământean de a iradia lumina. Cu energia dirijată în prezent spre pământ, fiecare trebuie să se identifice cu lumina sa interioară. Cu cât mai repede devenim conştienţi de această lumină, cu atât mai repede ne putem elibera de karma acumulată pe parcursul a numeroase vieţi, pentru a trăi o fericire tot mai intensă.

Voi explica din nou noţiunea de karma, deoarece multor persoane le este greu s-o înţeleagă. Cuvântul karma se referă la credinţa potrivit căreia destinul unei fiinţe vii şi conştiente este determinat de totalitatea acţiunilor sale trecute, din vieţile sale anterioare. Este vorba de un proces automat, comun întregii rase umane. Atâta vreme cât evoluţia unei persoane nu este completă, aceasta trebuie să revină pe pământ, viaţă după viaţă, pentru a-şi împlini evoluţia. Sufletul poartă cu sine pe pământ, sub formă de vibraţii, rezultatele acţiunilor trecute, benefice sau nu. Legea hotărăşte că trebuie să revenim în lume pentru a trăi ceea ce i-am făcut să trăiască pe alţii. Vibraţiile noastre vor atrage situaţii prin care vom trăi răul făcut altora, pentru a deveni conştienţi. în acest fel ne putem elibera de poverile acumulate în trecut. Aceste poveri provin din faptele noastre care n-au fost cele mai potrivite, care se împotriveau legilor dragostei. Dacă, de exemplu, în loc să te superi pe părinţi, începi să-i iubeşti, să înţelegi că ei au procedat după priceperea lor şi că nu aveai nici un drept să-i judeci, de îndată ce începi să accepţi că ei te-au iubit aşa cum au ştiut sau poate că au avut mult de suferit în viaţă, atunci îţi vei deschide inima, vei face o faptă de iubire. în mod automat, în jurul tău se va acumula o lumină nouă. Dacă, pe lângă faptul că simţi dragoste faţă de ei, le dăruieşti gânduri şi cuvinte pline de iubire, lumina ta va creşte.Dacă prin gesturile tale le arăţi şi mai multă dragoste, vei aduna tot mai multă lumină în jurul tău.

Legea karmei este deci o şansă în plus pentru fiecare de a reveni la lumină. In ceea ce priveşte faptele de iubire din trecut, acestea se acumulează în jurul nostru sub formă de lumină. Cu cât o persoană a acumulat mai multă lumină în cursul vieţilor sale anterioare, cu atât este mai protejată, cu atât mai mult dă impresia cuiva care „cade mereu în picioare”, în toate situaţiile. O altă metodă de a acumula lumină este de a păstra tot timpul legătura cu Dumnezeu, care este Lumină. Tot ce ţi se întâmplă, tot ce priveşti, tot ce auzi, tot ce se întâmplă în tine trebuie să te ajute să intri în contact cu această extraordinară energie divină, care umple întregul Univers.

edenboutique.ro/

Meditaţia zilnică este un bun mijloc de a intra în contact cu propria lumină interioară. Următorul exerciţiu de vizualizare mentală este la rândul său un instrument util; intră în contact cu această lumină miraculoasă care îţi umple inima. Priveşte-o cum creşte până când îţi umple întregul corp. Apoi priveşte-o cum iese din tine şi te înconjoară. Eşti literalmente scăldat în această lumină extraordinară. Fă acest exerciţiu dimineaţa, la trezire. Ziua ta va fi cu totul alta! în fiecare moment, vei putea să te vezi, să te vizualizezi scăldat în această lumină. Când ajungi undeva, observă cum lumina ta umple locul respectiv, camera în care intri, ca un mare fascicul de raze care îţi deschide calea şi luminează toate locurile în care mergi. Dă-i drumul! Nu te costă nimic! Lumina din Univers e nelimitată. Trebuie numai să intri în contact cu ea şi să fii conştientă. Dacă faci asta în mod regulat, timp de câteva luni, în viaţa ta vor surveni schimbări importante. Pe măsură ce te identifici cu această lumină, începi să devii aidoma unei raze de soare care luminează şi încălzeşte tot ce-i în jur. Câteodată vei avea impresia că treci
printr-o perioadă foarte dificilă şi te vei întreba: „Ce s-a întâmplat cu lumina mea?”. Aceste faze sunt absolut normale! Ele fac parte din marele proces de curăţare pe care îl întreprinzi acum. Nu este decât legea absolut naturală a ritmurilor. Perioada cea mai întunecată a nopţii este chiar înaintea zorilor! Este normal să trecem prin perioade dificile, sumbre, chiar înainte de reînflorirea luminii. De altfel, dacă te vei uita la cineva care vrea să facă un salt foarte înalt, vei constata că cea mai bună tehnică este să se lase foarte jos pentru a-şi lua avânt. E un exemplu ce ilustrează motivul pentru care în viaţă există perioade dificile. Acestea apar fiindcă te pregăteşti să-ţi iei avânt, să faci un mare pas înainte. Să nu-ţi pierzi niciodată curajul! De-a lungul drumului care te conduce la conştiinţa luminii tale interioare, te vei confrunta cu anumite teste, un fel de probe pentru a verifica dacă te îndrepţi într-adevăr spre ceea ce vrei, dacă eşti cu adevărat hotărâtă să mergi în acea direcţie. Când treci testul fără să te descurajezi şi îţi continui drumul, e ca la şcoală, ajungi într-o clasă superioară! Şi nu va mai trebui niciodată să treci acel test. Ştii, noi luăm viaţa prea în serios. De fapt, viaţa este un joc! In prezent, cea mai mare problemă a oamenilor este că încearcă să joace acest joc fără a fi citit mai întâi instrucţiunile, fără a cunoaşte regulile. Acum 2000 de ani, Iisus a venit să ne înveţe aceste reguli. Noi abia acum începem să înţelegem mesajul său şi să încercăm să-l folosim. Iisus, care a fost modelul nostru, a afirmat: „Eu sunt Lumina lumii”. Rolul său a fost să ne înveţe că Dumnezeu înseamnă Iubire.O metodă extraordinară de a ne manifesta lumina interioară este exprimarea iubirii.

Trebuie să devenim conştienţi de iubirea în care ne scăldăm şi care ne umple. Şi în acest caz trebuie să exersăm exprimarea iubirii. Cea mai bună metodă este de a ne iubi pe noi înşine, a ne admira, a ne face complimente, a lua notă în fiecare zi de toate lucrurile frumoase pe care le vedem şi care ni se întâmplă. Dacă ne facem timp să ne exprimăm recunoştinţa pentru această miraculoasă energie creatoare din noi, care ne creează propria lume, întreaga noastră viaţă se va schimba. Vom vedea că numărul lucrurilor dezagreabile este mult mai mic faţă de cel al sutelor de lucruri frumoase care ne umplu viaţa în fiecare zi. Până în prezent, oamenii aveau tendinţa să observe lucrurile negative. Am devenit specialişti în a judeca, a critica şi a-i condamna pe toţi şi toate. De fiecare dată când judecăm, criticăm sau condamnăm pe cineva, de fapt spunem: „Eu sunt Dumnezeu şi tu nu!”. Iată ce înseamnă să te crezi buricul pământului! înainte de a critica, a judeca sau a condamna pe cineva, fii foarte atentă şi observă ce anume îţi aparţine din atitudinea acelei persoane. Apoi revino la tine şi încearcă să devii mai bună. De fiecare dată când descoperi atitudini sau cuvinte care nu-ţi sunt benefice şi îţi schimbi perspectiva asupra acestor lucruri, schimbi calitatea sufletului tău şi devii lumină. Toate condiţiile din viaţa ta se schimbă şi viaţa ţi se transformă în întregime. Vei avea chiar impresia că toată lumea din jurul tău se schimbă, dar, în realitate, marea schimbare s-a produs în tine. Trebuie să fii fermă atunci când decizi să creşti şi să-ţi exprimi lumina interioară. Deseori vei întâlni oameni sau situaţii care îţi vor da impresia că vor să-ţi frâneze elanul. In realitate, nimeni nu-ţi poate înăbuşi dorinţa. Eşti singura persoană capabilă să-şi dăruiască puterea altcuiva. Din nefericire, deseori cedăm altora puterea noastră, în numele dragostei. Ne lăsăm influenţaţi de persoana iubită din cauza acelui străvechi sentiment de teamă că nu vom fi iubiţi sau vom fi respinşi daca nu mergem în aceeaşi direcţie ca aceasta. Iar când cineva încearcă să te influenţeze pentru a te face să te răzgândeşti sau să mergi într-o altă direcţie, acesta e un semn că încă nu esti sigură de direcţia în care te îndrepţi. Celălalt te supune unui test fiindcă îndoiala pe care o emani îl atrage în viaţa ta. Această îndoială, în câmpul tău vibratoriu, se exprimă astfel: „Oare am dreptate? Oare am luat decizia potrivită?” şi, în mod automat, pe drumul tău va apărea cineva care îţi va pune această întrebare!Aşadar, tu eşti singura persoană care te poate călăuzi, întreprinde o introspecţie, fă o analiză judicioasă şi apoi decide ce vrei să faci. Această analiză este una dintre activităţile în care intelectul tău devine un colaborator foarte preţios. Examinează-ţi trecutul şi compară-l cu noua ta orientare. Erai mai fericită? Te simţeai mai bine în pielea ta? Te bucurai de o sănătate mai bună? Era mai multă dragoste în jurul tău? Te simţeai plină de dragoste sau trebuia să cauţi altceva ca să te simţi bine? Tu eşti singura care poate decide cea mai bună cale de urmat pentru a intra în contact cu lumina ta interioară.

Răspunsul este în tine! în realitate, nu contează atât faptele sau evenimentele din viaţa ta, cât reacţia ta faţă de acestea. Eşti singura care are puterea de a face să strălucească lumina din tine. în final, alegerea este numai a ta! Lumina ta poate fi comparată cu cea a unui bec electric obişnuit. Filamentele sale sunt în stare bună? Becul este branşat corect? în caz afirmativ, becul răspândeşte lumină, indiferent de dimensiunea, forma sau culoarea sa. Si indiferent la ce a servit în trecut, dacă acum este în stare bună şi e conectat corespunzător, becul se va aprinde automat. Această analogie vrea să spună că manifestarea luminii tale interioare se supune unor legi similare. Insă lumina ta are un impact mult mai puternic. Când dimensiunile fizică, mentală şi emoţională ale fiinţei tale sunt în armonie, când eşti conectată la sursa puterii tale interioare, Dumnezeu, care se exprimă prin tine, lumina ta se răspândeşte pe o distanţă mare în jur. Pe lângă faptul că te luminează, îi atinge pe toţi cei care se găsesc în jurul tău. îţi dăruieşte întotdeauna limpezimea sa, ca să vezi totul cu claritate. Nu e nevoie să creăm
lumina; aceasta este deja în noi! Suntem deja lumină! E o realitate pe care trebuie s-o înţelegem. De asemenea, trebuie să înţelegem cât de important este faptul să ne conectăm corect la această lumină şi s-o facem să strălucească. Pe mulţi îi auzim spunând: „Voi absorbi lumină! Mă voi conecta la lumină!”. Aceşti oameni cred că lumina vine din exterior. Când folosim expresia „a se conecta la energia telurică sau la energia cosmică”, aceasta nu înseamnă că energia vine din pământ sau din cosmos! în realitate, expresia trebuie folosită cu sensul următor: „Devin conştient de lumina mea interioară şi mă unesc sau mă conectez la cea a pământului şi a cerului”. Iată un alt mod de a ne dezvolta conştiinţa unităţii. Datorită acestei unităţi, omul descoperă că poate realiza orice; nimic nu este imposibil.Acelaşi lucru e valabil şi pentru oamenii care îşi doresc să se îmbogăţească. Dar bunăstarea este deja acolo! Este în interiorul tău; tu eşti bunăstarea! Tot ce ai de făcut este să intri în contact cu această imensă putere din tine. Din nefericire, gândurile noastre ne pot face să pierdem acest contact, este exact ca şi cum am închide comutatorul când intrăm într-o încăpere. Asta nu înseamnă că nu mai există electricitate! Electricitatea e în continuare acolo şi nu trebuie decât să apăsam pe buton pentru ca lumina să strălucească din nou. Tot aşa, soarele nu începe să strălucească fiindcă dăm la o parte perdelele! Soarele era deja acolo. Adevărul este că nimeni nu face să apară soarele pe cer sau să aducă bunăstarea în viaţa sa. Tot ce avem de făcut este să devenim conştienţi că bunăstarea există deja, la fel ca soarele şi electricitatea. Acelaşi lucru e valabil şi în ceea ce priveşte sănătatea. Tu eşti sănătatea. Absenţa sănătăţii este ca şi absenţa luminii. Fii conştientă de realitatea lucrurilor; sănătatea este starea normală a fiinţelor umane. Mulţi oameni se roagă lui Dumnezeu cerându-i să-i lumineze, să-i vindece, să le asigure bunăstarea, să-i îndrume.
Majoritatea am învăţat să ne rugăm în acest fel, dar nu este decât o dovadă în plus că ne simţim separaţi de Sursă. Trebuie să devenim conştienţi că Dumnezeu, Sursa, este în noi si se exprimă prin noi. Astfel, în loc să-l rogi pe Dumnezeu să te ajute, mai bine gândeşte-te că Dumnezeu este Lumină şi, când eşti în contact cu lumina ta interioară, tu îl exprimi pe Dumnezeu. Este foarte important să-ţi dezvolţi această conştiinţă a unităţii şi să intri în contact cu puterea ta divină în loc să cauţi soluţii sau ajutor în exterior. Găseşte mijloace care te vor ajuta să intri în contact cu lumina ta interioară. Dar în primul şi-n primul rând poţi să-ţi foloseşti simţurile pentru a intra în legătură cu Dumnezeu. Dacă tot ceea ce vezi în jur ţi se pare frumos, vei avea impresia că iradiezi din ce în ce mai multă lumină, atât tu, cât şi cei din jurul tău. In tot ce auzi, încearcă să percepi numai frumuseţea, numai vorbe de iubire! De asemenea, încearcă să nutreşti numai sentimente bune. Iar atunci când atingi pe cineva sau ceva, fie că e vorba de o altă persoană, de un copac, un animal, de maşina ta sau de o floare, fă-o cu dragoste! Gândeşte-te că îl atingi pe Dumnezeu. Tot ce posezi în această lume te apropie de Dumnezeu şi de propria ta putere creatoare. Când mănânci, gândeşte-te că te hrăneşti cu lumină.
Apoi, mai sunt cuvintele care-ţi ies din gură, fie ca aceste cuvinte să aprecieze pe toată lumea, inclusiv pe tine! De fiecare dată când deschizi gura pentru a spune ceva, asigură-te că vorbele tale vor scoate în evidenţă valoarea ta sau cea a altcuiva. Subliniază mereu frumuseţea care există. Trăim într-un univers spiritual şi suntem înconjuraţi de milioane de fiinţe şi de lucruri care ne amintesc neîncetat de Dumnezeu. Această realitate interioară are puterea de a ne transforma viaţa, iar comportamentul nostru va oglindi această schimbare. Oricine crede şi îşi menţine această convingere cu privire la toate lucrurile devine în mod necesar un învingător.
Cei care iau contact cu această energie au o viaţă extraordinară şi degajă o bucurie care nu poate înşela pe nimeni. Oare adevăratul scop al vieţii nu este de a simţi această fericire interioară şi a o exprima în jur? Numai atunci putem afirma, cu toată convingerea: „Sunt lumina universului meu”. Iată o afirmaţie pe care o poţi repeta în orice moment până când îi vei simţi veridicitatea în fiecare fibră a fiinţei tale. In cursul afirmaţiei, imaginează-te ca pe o fiinţă de lumină. „Sunt Dumnezeu, Dumnezeu sunt.”
„CÂND PUTEREA DRAGOSTEI VA ÎNLOCUI DRAGOSTEA DE PUTERE, OMUL VA PURTA UN NOU NUME: DUMNEZEU.” SRI CHIN MOY
Lise Bourbeau

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

melimeloparis.ro savonnerie.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro