Ganditi ganduri marete .Puterea rugaciunii

puterea rugaciuniiTot ceea ce pastram in constiinta noastra pentru mai mult timp se impregneaza in subconstientul nostru si devine astfel o matrice pe care energia creativa o va tese in viata si mediul nostru.
Aceasta este minunata putere a rugaciunii.

Stim ca Universul este guvernat de legi; ca pentru fiecare efect trebuie sa existe o cauza si ca aceeasi cauza, in aceleasi conditii, va produce invariabil acelasi efect. In consecinta, daca rugaciunea a primit vreodata raspuns, va primi raspuns intotdeauna, daca sunt respectate aceleasi conditii. Aceasta este cu necesitate adevarat; altfel Universul ar fi un haos in loc de cosmos.

Raspunsul la rugaciune este deci conditionat de o lege, iar aceasta lege este definita, exacta si stiintifica, asa cum sunt legile care guverneaza gravitatia si electricitatea. Intelegerea acestei legi aseaza fundatia Crestinismului in afara superstitiei si al credulitatii si o plaseaza pe stanca ferma a intelegerii stiintifice.
Dar, din nefericire, sunt putine persoane, prin comparatie, care stiu cum sa se roage. Ei inteleg ca exista legi care guverneaza electricitatea, matematica si chimia dar din motive de neexplicat, nu s-au gandit niciodata ca exista legi spirituale si ca acestea sunt de asemenea definite, stiintifice, exacte si opereaza cu o precizie fixa.

1. Adevaratul secret al puterii consta in constientizarea puterii. Mintea Universala este absoluta; deci, cu cat devenim mai constienti de unitatea noastra cu aceasta minte, cu atat vom deveni mai putin constienti de conditii si limite si pe masura ce ne emancipam si ne eliberam de conditii, ajungem sa realizam absolutul. Am devenit liberi!

2. Imediat ce devenim constienti de inepuizabila putere a lumii interioare, incepem sa ne sprijinim pe aceasta putere si sa dezvoltam posibilitati mai mari pe care discrenamantul le poate realiza, pentru ca orice lucru de care devenim constienti se manifesta invariabil in lumea obiectiva, este adus intr-o expresie tangibila.

3. Aceasta deoarece mintea Infinita, care este sursa din care se nasc toate lucrurile este una singura si indivizibila, iar fiecare individ este un canal prin care aceasta Energie Eterna se manifesta. Abilitatea noastra de a gandi este abilitatea noastra de a actiona asupra substantei universale, iar ceea ce gandim este ceea ce se creeaza sau produce in lumea obiectiva.

4. Rezultatul acestei descoperiri nu este decat minunat si inseamna ca mintea este extraordinara in calitate, nelimitata in cantitate si contine posibilitati fara numar. Sa devii constient de aceasta putere inseamna sa devii un „conductor”; are acelasi efect ca si plasarea unui fir ordinar in contact cu un fir care este incarcat. Universalul este firul incarcat. Contine sufucienta putere pentru a intampina fiecare situatie care poate aparea in viata fiecarui individ. Cand mintea individului atinge Mintea Universala, primeste toate puterile de care are nevoie. Aceasta este lumea interioara. Toate stiintele recunosc realitatea acestei lumi si toata puterea este dependenta de recunoasterea acestei lumi.

5. Abilitatea de a elimina conditiile imperfecte depinde de actiunea mentala, iar actiunea mentala depinde de constientizarea puterii; prin urmare, cu cat suntem mai constienti de unitatea noastra cu sursa tuturor puterilor, cu atat mai mare va fi puterea de a controla si dirija fiecare conditie.

Related:  Trei secrete

6. Ideile mari au tendinta sa elimine ideile mici, este deci bine sa pastrezi idei suficient de mari care sa distruga orice tendinta mica sau nedorita. Acesata va inlatura nenumarate obstacole suparatoare si neinsemnate din calea ta. De asemena, devii constient de o lume mai mare a gandului, de aici, cresterea capacitatii mentale si plasarea ta intr-o pozitie pentru a realiza ceva de valoare.

7. Acesta este unul dintre secretele de succes, una din metodele de organizare a victoriei, una dintre realizarile Mintii Maestre. Aceasta gandeste ganduri mari. Energia ceativa a mintii gaseste la fel de usor sa se ocupe de situatiile mari ca si de cele mici. Mintea este la fel de prezenta in Infinitatea mare ca si in Infinitatea mica.

8. Cand realizam toate aceste fapte privind mintea, intelegem cum putem sa cream situatii prin crearea conditiilor corespunzatoare in constiinta noastra, pentru ca tot ceea ce este mentinut in constient pentru un timp mai lung, in cele din urma se imprima in subconstient si devine astfel matricea pe care energia creativa o va folosi in viata si mediul individului.

9. In acest mod sunt produse conditiile si ne dam seama ca vietile noastre sunt doar o reflectie a gandurilor noastre dominante, a atitudinii noastre mentale. Vedem astfel ca stiinta gandirii corecte este singura stiinta care le include pe toate celelalte.

10.Prin aceasta stiinta invatam ca fiecare gand creeaza o impresie asupra creierului si aceste impresii creeaza tendinte mentale, iar aceste tendinte mentale creeaza caracterul, abilitatea si scopul; actiunea combinata a caracterului, abilitatii si scopului determina experientele cu care ne vom intelni in viata.

11. Aceste experiente vin la noi prin Legea Atractiei; prin actiunea acestei legi intalnim in lumea exterioara experientele care corespund lumii noastre interioare.

12.Gandul predominant sau atitudinea mentala este un magnet, iar legea spune ca „ceea ce se aseamana se aduna”, in consecinta atitudinea mentala va atrage invariabil acele conditii care corespund naturii sale.

13.Atitudinea mentala este personalitatea noastra si este compusa din gandurile pe care le-am creat in mintea noastra; deci daca dorim sa schimbam conditiile, tot ceea este necesar, este sa schimbam gandurile. Aceasta in schimb va schimba atitudinea noastra mentala, care va randul ei va schimba personalitatea noastra, la randul sau va schimba perosanele, lucrurile si situatiile experientele – cu care ne intalnim in viata.

14. In orice caz, nu este usor sa-ti schimbi atitudinea mentala; dar prin efort persistent se poate realiza. Atitudinea mentala se creeaza dupa sablonul imaginilor mentale care au fost fotografiate de catre creier; daca nu iti plac imaginile, trebuie sa distrugi negativul si sa creezi imagini noi; in aceasta consta arta vizualizarii.

15. Imediat ce ai realizat aceasta, vei incepe sa atragi lucruri noi, iar lucrurile noi vor corespunde imaginilor noi. Ca sa reusesti, impregneaza-ti mitea cu imaginea perfecta a ceea ce doresti sa se materializeze si continua sa mentii imaginea in minte pana cand obtii rezultatul dorit.

Related:  Ce naiba stim noi,de fapt ?

16.Dorinta ta necesita determinare, abilitate, talent, curaj, putere sau orice alta putere spirituala; acestea sunt cu necesitate esentiale imaginii mentale; construieste-le; ele sunt parte vitala a imaginii;ele sunt sentimentele care combinate cu gandul creeaza puterea magnetica irezistibila care aduce catre tine lucrurile pe care le doresti. Dau viata imaginii pe care o construiesti, iar viata inseamna crestere, imediat ce incepe sa creasca, rezultatul este practic asigurat.

17.Nu ezita sa aspiri la cele mai inalte teluri in orice domeniu ai actiona, pentru ca forta mintii se lasa folosita de o vointa care are ca scop sa-si cristalizeze cele mai inalte aspiratii in fapte, realizari si evenimente. Pentru a ilustra cum opereaza aceste forte sugeram metoda prin care se formeaza toate obisnuintele noastre. Facem ceva, apoi il facem din nou si din nou pana cand devine usor de facut, un automatism; aceeasi regula se aplica in depasirea obisnuintelor proaste; incetam sa mai facem un lucru si apoi il evitam din nou si din nou pana cand devenim in intregime eliberati de el; iar daca mai esuam din cand in cand aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne pierdem speranta, fiindca legea este absoluta si invincibila si ne rasplateste pentru fiecare efort si fiecare succes, chiar si atunci cand eforturile si succesele noastre sunt probabil intermitente.

18.Nu exista limite in ceea ce aceasta lege poate sa faca pentru tine. Indrazneste sa crezi in ideea ta. Aminteste-ti ca Natura este plastilina unui ideal; gandeste ca idealul este un fapt deja realizat.

19. Adevarata batalie a vietii este una a ideilor; este o lupta a catorva impotriva a celor multi. Pe de o parte se afla gandul constructiv si creativ, de cealalta parte se afla gandul destructiv si negativ; gandul creativ este dominat de un ideal, gandul pasiv este dominat de aparente. De ambele parti se afla oameni de stiinta, oameni de litere si oameni de afaceri.

20.De partea creativa se afla oameni care isi petrec timpul in laboratoare sau deasupra microscopului sau a telescopului, alaturi de oamnei care domina domeniul comercial, politic si stiintific; de partea negativa se afla oameni care isi petrec timpul investigand legi si precedente, care confunda teologia cu religia, oameni de stat care confunda a putea cu a avea dreptate si tote celelalte milioane de oameni care prefera precedentul progresului, care se uita in permanenta inapoi in loc de inainte, care vad numai lumea exterioara si nu stiu nimic despre lumea interioara.

21.In ultima instanta nu exista decat aceste doua clase; toti oamenii vor trebui sa se aseze de o parte sau de cealalta; vor trebui sa mearga inainte sau inapoi; nu exista nemiscare intr-o lume unde totul se misca. Aceasta incercare de a ramane nemiscat aduce sanctiunea, forteaza arbitrarul si codurile inegale de lege.

22.Ca suntem intr-o perioada de tranzitie este evident si prin nelinistea care este peste tot aparenta. Nemultumirea omenirii este ca un tunet din cer, care incepe cu o nota joasa si amenintatoare, care creste pana cand sunetul este trimis din nor in nor, iar fulgerul separa aerul si pamantul.

Related:  Sănătatea fizică şi dezvoltarea spirituală

23.Santinelele care patruleaza avanposturile industriei, politicii si religiei se striga una pe cealalta. Dar in timpul noptii? Pericoul si nesiguranta pozitiei ocupate si incercarea de a o mentine devine mai aparenta cu fiecare ora. Zorii unei noi ere declara cu necesitate ca existenta acestei ordini a lucrurilor nu mai poate continua pentru mult timp.

24.Diferendele dintre vechiul regim si cel nou, esenta problemelor sociale sunt in intregime o chestiune a convingerilor mintii oamenilor privind natura Universului. Cand acestia realizeaza ca forta transcedentala a Spiritului sau a Mintii Cosmosului se gaseste in fiecare individ, atunci va fi posibil sa se formuleze legi care sa considere libertatile si drepturile celor multi si nu privilegiile catorva.

25.Atat timp cat oamenii privesc puterea Cosmica ca pe o putere nonumana, straina omenirii, va fi destul de usor pentru o clasa presupus privilegiata sa guverneze prin dreptul Divin in ciuda oricarui protest sau sentiment social. Adevaratul interes al democratiei este deci sa exalte, sa emancipeze si sa aduca recunoasterea divinitatii spiritului uman; sa recunoasca ca toate puterile vin din interior si ca nici o fiinta umana nu are mai multa putere decat alta, decat in conditiile in care i-a fost delegata prin vointa altora. Vechiul regim a vrut sa ne faca sa credem ca legea este superioara celor care fac legea; aici se afla esenta crimei sociale a fiecarui tip de privilegiu si inegalitate personala, institutionalizarea fatalistei doctrine a alegerii Divine.

26. Mintea Divina este Mintea Universala; nu face exceptii, nu are favoriti; nu actioneaza din capriciu sau din suparare, gelozie sau furie; nu poate fi flatata, lingusita sau influentata prin simpatie sau prin rugaminte sa aduca cuiva ceea ce considera el ca ii este necesar pentru fericirea sau existaneta lui. Mintea Divina nu face exceptii in favoarea nici unui individ; dar cand invidivul intelege si realizeaza Unitatea sa cu principiul Universal, acesta apare ca favorizat, pentru ca a gasit sursa sanatatii, bogatiei si puterii.

27. Pentru exercitiul din aceasta saptamana, concentreaza-te asupra Adevarului. Incearca sa realizezi ca adevarul te va face liber, ca nimic nu poate sta permanent in calea succesului tau perfect atunci cand aplici metodele si principiile gandirii stiintifice corecte. Incearca sa realizezi ca externalizezi in mediul tau potentele inerente ale sufletului tau. Incearca sa realizezi ca Tacerea ofera oportunitati mereu disponibile si nelimitate, cu scopul de a trezi cele mai inalte idei ale Adevarului. Incearca sa intelegi ca Omnipotenta insasi este Tacere absoluta, toate celelalte sunt schimbare, activitate, limitare. Concentrarea tacuta a gandului este deci adevarata metoda prin care se atinge, se trezeste si se exprima potentialul minunat al puterii lumii interioare.

„Posibilitatile de antrenare a modului de gandire sunt infinite, in consecinta eterne si cu toate acestea putini sunt aceia care aleg calea grea, de a-si dirija gandurile in canale care sa le faca bine, ci mai degraba lasa totul in seama sansei”. – Marden

Charles F. Haanel

One Reply to “Ganditi ganduri marete .Puterea rugaciunii”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.